Aanvraag verblijf Suriname mag in grensdistricten

2

PARAMARIBO, 29 aug – Aanvragen voor een verblijfsvergunning mogen voortaan ook ingediend worden in de grensdistricten Marowijne en Albina. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. Ook verzoeken om verlenging van verblijf mogen ingediend worden bij de respectievelijke districtscommissarissen. De aanvragen dienen binnen een week te worden doorgeleid.

De commissaris mag ook advies uitbrengen. “Het besluit vloeit voort uit het versoepelde vreemdelingenbeleid”, meldt Justitie & Politie. In juli is door de werkgroep Ontwikkeling Vreemdelingenbeleid onder meer geadviseerd om versoepeling door te voeren. Het vreemdelingenbeleid zou namelijk te onsamenhangend zijn. Vooral Surinamers met een vreemde nationaliteit zouden beter behandeld moeten worden.

Verblijf en vestiging voor deze groep dienen makkelijker toegankelijk te zijn. Het aanvraagproces voor andere vreemdelingen dient te geschieden voor het afreizen naar Suriname. deze aanvragers dienen de afhandeling af te wachten voordat afgereisd wordt. Wat betreft naturalisatie dienen een inburgeringonderzoek en –plicht te worden ingevoerd en moet de staatsveiligheid worden meegenomen.


2 REACTIES

 1. Mang !! goed nieuws als je vanuit Parijs vertrekt, Dus deze mannen stellen zich van tijd tot tijd Flex op flex regel of flex wet.

  Maar daardoor kan je bij de grens zonder enig uitleg uitgeleverd worden.

  Dus slaap niet als je bv. iets op je kerfstok heb, “no sribi” anders zit je in probleem.

  No sribi.


  Maak melding

 2. ik mag deze man voor mij mag hij in zijn pagero rijden hij roeit met de riemen die hij heeft en er is beweging je merkt dat veranderingen breng in aantal zaken en volgens mij is hij nog niet op reis geweest dus santoki ik volg jou . aan colega felisa of zo wil ik zeggen kijk uit want ik volg jou ook maar bij jou gaat het niet goed telecom kwestie ruikt naar tjoekoe oke dAt wAS het


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.