vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidChina wil Surinaamse gezondheidszorg steunen

China wil Surinaamse gezondheidszorg steunen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug –China is bereid het gezondheidszorgsysteem in Suriname verder te helpen ontwikkelen. Dit staat in een gemeenschappelijke verklaring die is getekend aan het eind van het bezoek van de Chinese onderminister van Volksgezondheid, Chen Xiaohong. Volgens minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid wordt de samenwerking intensiever.

Er komt onder meer een raamwerk voor duurzame samenwerking. “Er moet nog worden bepaald op welke gebieden zal worden samengewerkt”, zegt Waterberg. De komende tijd zal samen worden nagegaan wat de mogelijkheden zijn. Gedacht wordt aan trainingen en het uitwisselen van expertise. Ook op materieel gebied liggen er verscheidene mogelijkheden open.

Vooral de veelal verouderde infrastructuur zal onder de loep genomen worden. Een belangrijk aandachtspunt is de natuurgeneeskunde. “Het is een gebied waar Suriname weinig ervaring mee heeft, terwijl nu honderden natuurgenezers de kop opsteken”, aldus Waterberg. China heeft een lange ervaring met dit type geneeskunde en daar wil Suriname nu gebruik van gaan maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Kijk mensen, in tegen stelling tot het chinese toerisme verhaal is dit iets waar je nog geloof in wil hebben.
  Te meer waar Celcius Waterberg zelf zijn artsenopleiding op Cuba heeft gedaan en dus heeft gezien hoe het anders kan.
  Watra, zet hem op en laat zien dat je niet zo een uitvreter van de oude politiek bent, maar een voorbeeld voor ons allen en in het bijzonder voor alle jonge bus’kondre suma.


  Maak melding
 2. De Chinezen timmeren behoorlijk aan de weg ( in de wereld) om zo meer macht te verkrijgen.
  Er zit een addertje onder het gras. China wil meetellen t.a.v. Amerika en probeert langzaam aan zogenaamd goede projecten op te zetten. Men heeft bepaalde ontwikkelingen niet door.Denkt de Suri, echt dat China zo goed is en geen RENDEMENT wil terug ontvangen voor al zijn GOEDHEID. Ja, we hebben een rijkdom aan geneeskrachtige planten in het oerwoud, zij zullen onze bossen weer kaal komen plukken onder het mom: onderzoek verrichten. Zo zie je maar weer in Amerika zijn de Korianen ook vredelievend aan de blackhairproducts begonnen en nu hebben zij stevig de MARKT in handen . HOW SAD.Ik blijf erbij,het Aziatischvolk zijn geen UITVINDERS maaaaaaarrKOPIEERDERS en ze doen het nog goed ook met hun andermans namaakprodukten.
  Wie zijn nou DE APEN?.


  Maak melding
 3. Beste Bhay,
  Ik denk er ook zo over. Maar Ik kan niet zien waar de bijdrage van suriname is in die duurzame samenwerking. Samenwerking is tweerichtingsverkeer. En er staat aan het begin van dit bericht;”China is bereid het gezondheidszorgsysteem in Suriname verder te helpen ontwikkelen”.
  Verder staat op het eind; “Vooral de veelal verouderde infrastructuur zal onder de loep genomen worden”.
  Dus de muis moet niet tegen de olifant zeggen “wat buigt de brug onder ons gewicht hè” als ze samen erover lopen


  Maak melding
 4. Faradiba,
  Niet meteen zo achterdochtig wezen. Samenwerking betekent niet dat je alles klakkeloos moet toelaten. Het ligt aan beide partijen om er op toe te zien dat beiden voordeel hebben aan de relatie. Samenwerken is niet helpen of plukken. Hier is een taak voor de overheid om duidelijk het hoe en wat vast te leggen.
  En Aziaten kopieerders noemen lijkt mij niet juis. Kijk verder terug in de geschiedenis dan de afgelopen decennia en dan zul je ontdekken dat het grootste gedeelte van de menselijke geschiedenis niet de europeanen de dienst uit maken, maar dat vanaf het onstaan van de mensheid tot en met 15e eeuw de europeanen de barabaren waren en de daaropvolgende eeuwen voornamelijk wetenschap uit het oosten en het zuiden heeft gekopieerd.
  Zo dan weten we dat ook weer. want vergeet niet een chinees gezegde luidt:
  wie de geschiedenis niet kent is veroordeeld haar te herhalen.
  … hihihi ik smokkel even want dit is helemaal geen chinees gezegde maar van George Santayana.


  Maak melding
 5. Prik ik ben het met je eens dat samenwerking tweerichting verkeer is. Dit is ook de reden dat je over samenwerking moet onderhandelen. Uiteindelijk gaat het om het profijt voor beiden.
  Ik ben het echter niet met je eens dat su niets te bieden heeft. China kan best de hitech binnen brengen, maar het surinaamse oerwoud is een levende apotheek. En wat de gang naar de apotheek kost dat behoeft geen uitleg. Steeds meer medicinale planten uit het amazonegebied en dus ook de surinaamse worden erkend als waardevolle gronstoffen voor de farmaceutische industrie. Al is suriname dan de muis op de brug, maar het muisje kan (als het wil) een behoorlijke bagage meeslepen. En dan maar hopen dat de brug het houdt.


  Maak melding
 6. Chinezen moet je altijd te vriend houden. Er zijn nu veel mensen die ook chinees als taal leren.. Waarom???? Nou omdat het een sterk groeiend economische wereldmacht aan het worden is ..Er zijn meer dan 1.100.000.000 chinezen in china. Binnenkort zal het niet alleen het westen zijn, maar ook de chinezen die een sterke economie en welvaart zal kennen. Je kunt beter nu zaken doen met chinezen als blanken. Hun produkten zijn kwalitatief bijna hetzelfde en veel goedkoper. Ze importeren ook veel grondstoffen om te kunnen produceren. Suriname zou onder gunstige voorwaarden ook een deel kunnen leveren aan hun en ook veel ander handel met ze kunnen doen.


  Maak melding
 7. laat china eerst zijn eigen bevolking helpen met medische zorg. want in china hebben de meeste mensen geen medische zorg. de meeste chinezen kriperen van de honger. china telt meer dan éénmiljard mensen. dus. dit is zeker een truc van venetiaan om het land te verkopen. venetiaan en zijn vrouw hoef toch niet te vrezen. bijv als de roemeense leider ge exuteert te worden.vrouw en man afmaken. in sur durven ze het niet, de meeste sur maken liever ruzie met buren of eigen familie. daar om zijn ze arm en zielig, en geen werk, alle maal werkloos. werkloos te kijken,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES