dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorps Politie Suriname moet in samenleving staan

Korps Politie Suriname moet in samenleving staan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – Het Korps Politie Suriname moet meer in de samenleving staan. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Weliswaar wordt naar beste vermogen opgetreden, maar er is nog teveel afstand. Die moet nu worden overbrugd. “We moeten de bescherming van de samenleving gaan vergroten, aanspreekbaar zijn”, aldus Santokhi.

Er moet gewerkt worden naar dienstverlening die de gemeenschap tevredenstelt, terwijl die vraagt naar meer politiezorg. Makkelijk is dat niet. Steeds meer uitdagingen dienen zich aan. “Politiewerk verandert in de gemeenschap, de regio, de wereld, we staan tegenover grensoverschrijdende misdaad, zoals drugs en terrorisme”, zei Santokhi bij de installatie van ruim honderd rekruten.

De druk op de individuele politieambtenaar neemt ook toe. Daar moet beheerst mee worden omgegaan. Nu staan weer ruim twintig politieagenten genomineerd voor tuchtrechtelijke straffen. Dit gaat ten koste van de dienstverlening. De regering wil hoe dan ook het personeelsbestand optrekken van de huidige zestienhonderd naar tweeduizend in 2010.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Ha ha ha, de jongens in het blauw. Was vroeger bruin. Met vergeet dat het beroep van politie in suriname gewoon een bijbaan is. De meeste huis-tuin-en-keuken-skotoes in suriname hebben vooral in het nachtleven, waar heel veel dubieus geld te verdienen valt, hun echte baan
  Dat behoort Santokhi toch te weten?


  Maak melding
 2. 2010. is verweg, als het land al bepaalde problemen kent, maar een ding: Ik wens allen succes, en laat het niet alleen bij woorden, maar bij correcte daden. Dames/heren, succes.

  ex hermandad su.


  Maak melding
 3. Beste Prik,

  Ik zou niet weten of je bewust mee bezig bent om negatief te praten over de Surinamers op de manier waarop zij met hun zaken omgaan. Of probeer je mensen soms uit hun hol te halen om te reageren op je negatieve bericht? Vaak genoeg ben jij ook de eerste die soms reageert op bepaalde berichten. Hopelijk heb ik het mis.
  Een ding wil ik aan een ieder vertellen, Santhoki heeft veel aanhang en meer dan de helft van de bevolking prijst hem. Gezien het feit dat wij niet daar wonen weten “wij” heel weinig wat er in Suriname gebeurt. Ik ben laatst geweest en kan vertellen dat Suriname niet blijf stil liggen en op een heel laag pitje veranderd en vooruit gaat. Over een paar jaar is het een heel ander land met een ander soort mentaliteit.

  Heb je je ooit afgevraagd of het werk van de de politie in Nederland geen bijbaan is? Ik kan je ook vertellen dat ze heel erg slecht betaald worden, omdat ik uit ervaring spreekt.
  Geld in het laadje brengen kunnen ze heel goed, maar maatschappelijke problemen oplossen gaat niet zoals je denkt.
  Ik zal niet verklappen waar ik werk, maar kan een ding tegen een ieder zeggen: DE BUITENKANT VAN NEDERLAND IS HEEL MOOI, MAAR ALS JE DE BINNENKANT GAAT ONDERZOEKEN DAN MERK JE PAS WAT ER AAN DE HAND IS. HOPELOOS ALLEMAAL.
  HOE MEER IK TE WETEN KOM EN ZIE, HOE MEER IK VAN MIJN LAND HOUD EN MIJN CULTUUR.
  IK bEB EN BLIJF EEN TROTSE SURINAMER.

  Groet Janny.


  Maak melding
 4. Janny ik ben het helemaal met je eens. wat hier gebeurt is vele malen erger dan wat er zich in Suriname afspeelt, en doen alsof zij zo goed en schoon zijn


  Maak melding
 5. Ik vind dit een goed positief bericht. Echt waar hoor Ruth.

  Weet iemand nog de tekst van het kinderliedje “de politie is mijn beste kameraad”. Want het spookt nu de hele tijd door mijn hoofd.


  Maak melding
 6. santoki die man weet niks hij moet rijst gaan planten,als je zo een functie hebt dan moet je het voorbeeld zijn niet achterkamer je zakken vullen, je moet zorgen dat de criminaliteit hard wordt aangepakt, al die roofovervallen enz.men durft savonds niet op straat te lopen dus veiligheid dat moet je garanderen aan de burgers.


  Maak melding
 7. Naar alle waarschijnlijkheid is hij een man, echt voor SU. wat hij ook roep of verteld, Geef een ander een kans, het waar te maken.(dubbel bloed echt)!!!men weet het niet.Dus daarom niet schelden, vloeken, afkraken en dan vertellen ik hou van Su. let op wat u doet.

  love you all
  Sranang mang.


  Maak melding
 8. ha ha ha ha wanneer worden jullie volwassen, altijd surinamers, of nederlanders, of ik ben beter dan jou, enz mensen met een goede verstand doen zulke dingens niet, hebben jullie niks te doen.
  word waker, en doe wat nuttig, dan elkaar vernederen, leef niet in het verleden, het is nu 2006.


  Maak melding
 9. archie bunker zei een keer tegen zijn schoon zoon (hij noemde hem meathead): met jou hersencellen zou een vogel achteruit kunnen vliegen. heb respect voor de eerlijke rijstplanters en wellicht heeft de minister ook rijstgeplant en mag daarom trots zijn.
  wanneer volgt vene en sardjoe zijn voorbeeld?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES