Belangengroepen Surinaamse haven voor status quo

1

PARAMARIBO, 19 aug – Belangengroepen op de haven van Paramaribo staan erop dat de situatie gehandhaafd blijft, waarbij de afhandeling van scheepsladingen individueel geschiedt. Iedereen mag dus een beetje beheerder spelen en dat moet zo blijven ook. Plannen om slechts twee operators te belasten met het beheer worden resoluut afgewezen.

Het voornemen om orde op zaken te stellen, dreigt op de helling te raken. Volgens de Ware Tijd wordt gevreesd voor kartelvorming. Partijen komen terug op een besluit in 2002, toen schriftelijk werd overeengekomen om het beheer te concentreren in niet meer dan twee lichamen. “De haven is een belangrijk knooppunt in de economie”, zegt John Defares, directeur van Havenbeheer.

Het staatsbedrijf voert momenteel het administratieve management over de haven. Het project Rehabilitatie Nieuwe Haven, dat in januari 2007 van start moet gaan, staat en valt met duidelijkheid over de beheersvorm. Het project wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door de EU. In de nieuwe opzet mag Havenbeheer optreden als verhuurder van ruimte.


1 REACTIE

  1. De overheid moet eigenaar zijn en blijven van de haven (in z’n geheel), en deze onderverhuren aan diverse bedrijven die stuwadoorsaktiviteiten (voor import en export) uitoefenen. Het mag nimmer zo zijn dat slechts twee bedrijven de scepter over de haven gaan zwaaien. En nu volgt mijn vraag van: Welke twee bedrijven of operators zijn genomineerd als beheerders van de Nieuwehaven ? Graag naam en toenaam, want dit besluit van 2002 riekt wederom naar vriendjes politiek en bevoorrechting van NF aanhangers.
    COL, voor jullie is er wederom werk aan de winkel om (hoewel jullie absoluut geen BOG zijn) dit ongedierte te gaan bestrijden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.