Reshma Roopram presenteert ‘Boroman TV’

20

Ex-Miss Universe Nederland 2001 Reshma Roopram is vanaf 4 september elke maandag om 19.30 uur op de lokale Haagse televisiezender Den Haag TV te zien met haar eigen programma ‘Boroman TV‘. Een ‘boroman’ is een ‘ongenode gast’, iemand die zonder een uitnodiging te hebben ontvangen aanwezig is op een feest.

De Surinaams-hindoestaanse Roopram gaat in het eerste deel van het programma als een ‘boroman’ naar huwelijksfeesten om daar de ceremonieën te volgen. Zij pikt in elke aflevering een ritueel uit om dat dan uit te leggen aan een breed publiek. Ook vraagt ze verschillende jongeren wat dat ritueel inhoudt.

In het tweede deel van Boroman TV komen ‘gewone’ mensen op tv die hun geliefde een aanzoek willen doen of willen tonen hoeveel ze van iemand houden. Het programma zal ook in Rotterdam, Suriname en Guyana te zien zijn.


20 REACTIES

 1. Ik kan me nog heel goed herinneren dat Reshma aangaf niks met Suriname te hebben (Veronica Magazine, nog in mijn bezit), het zijn haar ouders die er vandaan komen. En nu ineens is ze wel Surinaams? Reshma, please explain!!


  Maak melding

 2. Als puber meisje werkte elke zaterdag in een mode kleding zaak in het centrum van den haag, ze heeft nog die ex van me geholpen met het kleding zoeken, en bovendien heeft ze hindipop 2002 gepresenteerd in den haag, in elk geval is zij 1 van de weinige die geen kapsones heeft!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. elk begin is moeilijk en je vindt terecht enof onterecht mensen die je niet gunnen. wellicht heb je in verleden ook zo gedacht maar ja je moet een keer ook voor de spiegel staan. ik vind de naamgeveng van je programma verre van beschaafdheid of van straat geplukte benaming. een vraagstelling in programma boroman met een culturele of een religie landing is onpassend. verder is de vraag hoe cultureel of godsdienstig is zij voor objectieve weergave in programma?
  als je dit als uitdaging ziet, daagt dan een relegie niet op z´n manier uit.


  Maak melding

 4. hoop dat je het goed doet, want de hindoestaanse radio en tv die nu zijn. de domste van de werld, reklame over groente en vis rijdt.wat is dat voor een nonsens,
  praten als een kind van zeven jaar.
  presenteren als mogool, hele dag overleidens bericht.reklame over bakabana,
  wat is dat, nu luister men nooit naar hindoestaanse radio of tv. ben een hindoestaans. en hindoestaans film kijk ik ook nooit, het is alleen trouwen en zingen, daar om zijn de hindoestaanse kinderen stom, de meeste, hoop dat jij het normaal gaat doen. succes…..


  Maak melding

 5. Posting nr 4 heb ik een paar keer moeten lezen, eer de strekking van het “verhaal”
  goed tot mij doordrong.
  Vraag me af wie er praat als een 7-jarige.
  Voor iemand die beweert, dat hij nooit naar hindustaanse radio/tv en films luistert en kijkt, is hij wel verdomd goed op de hoogte van het reilen en zeilen.
  Laat het voor de rest maar hierbij.


  Maak melding

 6. In elk geval sluit ik me helemaal aan bij de opmerkingen over de presentatie van op de hindoestaanse radiozenders. Echt geen professie. En als er een beroemdheid komt dan lijkt het helemaal alsof een kind van 7 vragen stelt. Waarom grijpen de mensen niet de kans om dan ook echt dat te vragen wat je niet in de roddelbladen of anders leest.
  En van de nederlandse taal die ze gebruiken, wordt zelfs door mijn zoon van 14 verfoeid. Hij zit thuis het correcte woordgebruik (denk aan de lidwoorden) te corrigeren. Dus heren van de radio,spreek liever gewoon hindoestaans, of zet iemand neer die dat ook echt kan.
  En ik heb voor die mensen heel goede tips om zendtijd te besparen wat de lengte van de overlijdensberichten betreft, met hetzelfde resultaatbereik.


  Maak melding

 7. Waldo heeft het waarschijnlijk over de met huis, tuin en keuken apparatuur gemaakt amateurbeelden die je met enige regelmaat op de lokale zenders ziet. Dat is inderdaad niet om aan te zien en als ik de presentatoren hoor krijg ik al helemaal last van plaatsvervangende schaamte.
  Gelukkig kan het ook anders. De programma’s van OHM kunnen zich meten met het beste dat er op tv te zien is. Laten de anderen die radio en tv willen maken hier eens wat vaker naar kijken en er van leren.
  Wat Reshma betreft, geef haar de kans om te laten zien wat ze kan.
  Queen of Zamunda, laten we blij zijn dat het kind tot inkeer is gekomen, wie weet kan ze nog veel betekenen voor de Surinaamse gemeenschap.
  Satya ik ben bang dat je voor religeuze en culturele programma’s ergens anders zal moeten wezen. Hoewel ik zelf als boroman op talloze huwelijksfeesten ben geweest heb ik me nooit ongewenst gevoeld. Zo zit de cultuur nu eenmaal in elkaar. Helaas worden sommigen van ons een beetje te Hollands en is niet een ieder meer welkom om te delen in de feestvreugde. Jammer eigenlijk want als boroman leer je veel van elkaar. Geen foute naam dus voor een multiculti tv programma.


  Maak melding

 8. Beste Reshma,
  Jammer dat er toch negatieve reacties zijn maar ik hoop dat je met deze uitdaging toch nog iets goeds doet voor de, vooral hindstaanse pubers, Want zijn weten nog heel weinig ons hindoestaanse cultuur.

  Ik heb liever zo een programma dan een programma als die van VERONICA.
  Dit past beter bij ons !

  Heel veel succes en hopelijk volgen er meer hindoestaanse omroepers die wereldwijd bekend worden.
  Go for it Reshma and all the best


  Maak melding

 9. En weer gaat men aan het onderwerp voorbij. 1 Iemand haalt de hindustaanse omroepen aan, en anderen gaan daarin als vee mee.
  Het onderwerp gaat over Reshma Roopram en haar tv-programma en niet over bovengenoemde omroepen.
  Het nederlands taalgebruik in posting nr 7 is ook niet vlekkeloos.
  Zal de zoon van 14 ook daar de nodige correcties doen.


  Maak melding

 10. Het nederlands is ook voor nederlanders moeilijk. Kijk maar hoe vaak het groene/witte boekje wordt uitgebracht?
  Nederlanders maken ook incongruentiefouten. En wat denk je van hun en hen?
  Er zijn zoveel regels in het nederlands en uitzonderingen waardoor het spreektaal een eigen straattaal gaat lijden dat zie nu al bij jongeren sms berichten enz.
  In vreemde talen is er duidelijk wat voor lidwoord je moet gebruiken. Je hebt namelijk mannelijke en vrouwelijke zelfstandige naamwoorden. In het nederlands is hieromtrent geen regelgeving je moet de en het woorden letterlijk uit het hoofd leren.
  Moet je eens naar het nederlands luisteren in onze nationale assemblee politici die grove fouten maken. Het nederlands is een verdomd moeilijke taal, Wij proberen tenminste het nederlands goed te spreken.
  Laten we aub trots zijn op onze surinaamse radiostations en onze tv presentatoren/trices.
  Be proud off your cultural heritage.


  Maak melding

 11. Voor-oordelen is nooit goed als men niet weet, de inhoud en achterliggende gedachte. Een mededeling is geen discussie.
  Reshma organisatie/team gaan dit programma
  doordacht presenteren.
  Ze zijn de spelers en wij zijn de toeschouwers, na de eerste presentatie kunnen wij de team helpen verbeteren.
  Niet gunnen of als krabben in een ton is ook niet goed voor eigen zelfbeeld/trosheid

  Boroman klinkt beetje hard en ongewenst.
  Mijn voorstel is “onbekende gasten “.

  Ik wens reshma veel succes met haar programma.

  Harry


  Maak melding

 12. Reshma je hebt alles mee, je zou zo in een bollywoodfilm kunnen meedoen en je hebt een georgeous body. Je hebt veel meer in huis waar menig presentatrices zitten te ijlen met de vraag had ik ook oh zo goddelijk outlook?
  Pure nature.


  Maak melding

 13. Voor zover ik weet,werd boromang gebezigd voor mensen die zonder betaling een bijlegfuif of bij de jaarbeurs,een concert enz.wilden bezoeken(in Suriname).
  Ongenode gasten op een feest hetzij een verjaardag of trouwerij werden gewoon toegelaten,meestal bracht een genodigde iemand mee,daar werd er geen drukte om gemaakt.Boromangs zijn echt geen ongenode gasten.

  Maar dat buiten gelaten ,heel veel succes Reshma ik kijk er naar uit.Ben altijd content met een Surinaamse gezicht op de TV.


  Maak melding

 14. Roopram denkt dat ze heel wat is, ze is heel erg hoogmoedig en praat met een kilo aardappelen in haar mond. Zij voelt haar geen surinaamse, heeft geen band met dat land, maar ineens voelt ze er wat voor.
  Ik heb zo een hekel aan mensen die zich zo gedragen.Ze is een zwarte bakra.Ik heb de aflevering van 4-09-06 gezien, heel slecht. Ik weet niet van waar zij Roeksana heeft geplukt totaal geen interessant meisje, heel slecht.


  Maak melding

 15. Jammer dat het alleen op een haagsche zender komt.. ik woon namelijk in Amsterdam en kan het dus niet ontvangen ;( ik ben fan van Reshma enz ennuh als je dit zien Reshma.. geef me je msn en/of nummer!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.