Geen strafproces Surinaamse ex-minister landbouw

4

PARAMARIBO, 26 jul – Er komt geen strafrechtelijk proces tegen oud-minister Geetapersad Gangaram Panday van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Dit zegt procureur-generaal Subhas Punwasi. Justitieel onderzoek op het ministerie heeft geen aanleiding gegeven voor strafvervolging.

Aanleiding was een onderzoek van de Centrale Lands Accountants Dienst, Clad. “Het onderzoek heeft ons niet in die zin indicaties gegeven, dat we de minister als verdachte zouden moeten aanmerken. Wel is duidelijk, en dat blijkt ook uit het Clad-rapport, dat de leiding van het ministerie ernstig tekort is geschoten”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd. Daar blijft het bij.

Gangaram Panday is nu adviseur op LVV. Drie ambtenaren zullen zich wel moeten verantwoorden voor corruptie bij de Visserijdienst. Onder meer zijn aankopen ten eigen bate verricht. Opnames van geld gestort door vissers in de kas van de dienst, kunnen niet verantwoord worden. Eén keer is zelfs een dienstreis van Gangaram Panday uit de kas bekostigd. Hij heeft het geld achteraf terug gestort.


4 REACTIES

 1. “Het onderzoek heeft ons niet in die zin indicaties gegeven, dat we de minister als verdachte zouden moeten aanmerken. Wel is duidelijk, en dat blijkt ook uit het Clad-rapport, dat de leiding van het ministerie ernstig tekort is geschoten”
  En zo is wordt de zoveelste affaire in de doofpot gestopt, en krijgt deze meneer waarschijnlijk voor de rest van zijn leven een vet salaris waar hij niets voor hoeft te doen. Daar is ie volgens het rapport toch niet deskundig genoeg voor.
  Vanuit het standpunt van de profiteur: “niet slecht gedaan” per slot van rekening raak je als minister op zekere dag je baan en salaris kwijt. Als adviseur wordt je in Su gewoon vergeten, behalve door de salarisadministratie dan. Ga maar eens na hoeveel van dit soort gasten op de payroll staan.
  Krijgen we trouwens ook nog eens wat te horen over die meneer Gilds en de zijnen??


  Maak melding

 2. IK heb maar een simpele vraag .
  Waarom de ene wel en de andere wel verordelen.
  Dit is gewoon boelshit.
  Iedereen gelijk behandellen.punt uit.
  Dat is dan juist democratie.


  Maak melding

 3. De Clad is al sins jaar en dag niet te vertrouwen. Bij de SLM is al jaren geen jaar rapportage gemaakt. Als ze daar aankomen worden ze als kleine jongens naar huis gestuurdt. Als de procureur-generaal zich baseerd op een rapport van het Clad, dan is de procureur-generaal ook mede verandwoordelijk over de leugens in het rapport. Want als hoge baas van het recht systeem had hij een onafhankelijk onderzoek moeten laten plaats vinden. En ook wat de andere ministers betreft. Want het clad is een speelbal van de politicie. Dit is al voor 1975 bekend.

  Toch niet zo,n goede keuze deze man op deze post.

  Punwasie ga je schamen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. ik kan het niet volgen meer hoor
  wat daar in suriname gebeurd
  er heel wat dat je vraag is het mogelijk
  waarom kon een minster van NDP achter de tralies en deze 2 apen niet van veni
  oke dus waker worden jongens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.