dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmerikaanse drugsbestrijdingsdienst in Suriname

Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jul – De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, DEA, zal binnenkort twee agenten detacheren in Paramaribo. Dit zei de Amerikaanse ambassadeur Marcia Barnes bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst met minister Santokhi van Justitie & Politie. De DEA zal permanent kantoor houden. Het aantal agenten zal geleidelijk aan worden opgevoerd.

De bedoeling is de Surinaamse politie te ondersteunen bij de aanpak van drugsgerelateerde criminaliteit. “Geen enkele land is in staat deze problemen alleen aan te pakken”, zei Barnes. De komst van de DEA moet in dit licht gezien worden. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over hoe de samenwerking zal verlopen. De DEA-agenten mogen niet zelfstandig opereren.

“We willen Suriname ondersteunen bij het aanpakken van deze criminaliteit”, aldus Barnes. De jarenlange samenwerking krijgt nu een nieuwe dimensie. Volgens Santokhi zal zowel de invoer van drugs als de doorvoer naar het buitenland aanmerkelijk terug gedrongen moeten worden. “Het gaat erom transnationale criminaliteit, en mensen- en wapensmokkelaars aan te pakken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Een hele goede zaak, alleen hoop ik dat de Amerikanen, de nieuwe goden van deze planeet, zich niet overal mee gaan bemoeien. M.a.w. dat de Surinamers straks bye bye kunnen zeggen tegen hun mooie land omdat ze het niet meer voor het zeggen hebben. En ik hoop dat de moslims van Suriname wel met rust zullen gelaten worden door de amerikanen, zoveel aardolie valt er niet te halen in Suriname dus die kans is gelukkig klein. Hoe zit het trouwens met sommige corrupte ambtenaren, politici die ook drugs verhandelen, zijn die er ook blij met de komst???????? Laat ook wat van jullie horen, hierzooo, vertel jullie mening hier, ik ben benieuwd!!!!!


  Maak melding
 2. Hoezo moeten er Amerikaanse agenten in Suriname? Hun methodes lijken me bekend en een eerlijk proces zal je dan ook wel kunnen vergeten.

  Suriname kan dit zelf toch wel oplossen (als ze dat willen) .


  Maak melding
 3. we kunnen zelf onze problemen oplossen maar we willen niet, omdat de instanties die infeite dat moeten doen zelf schuldig zijn hieraan. Nu laten we amerikaanse agenten hier komen , net alsof zij clean zijn
  Pas maar op santhoki, dat je niet zelf in die kuil valt die je graaft. Gilds deed ook hetzelfde en vandaag de dag zien we duidelijk dat hij ook schuldig is. Daarom luidt het spreekwoord: wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in

  Santhoki jij bent ook niet clean he en dat gaan we ontdekken al is het over 5 jaren

  wan pasensi oeman na wan goedoe oeman


  Maak melding
 4. Het drugsprobleem moet wel aangepakt worden maar bij wie moeten we beginnen, bij de top toch en bovendien moeten we gaan kijken waarom jongeren kiezen daarvoor.
  Het is moeilijk in het land, ze hebben geen keus dan een manier zoeken om aan geld te komen. Dus niet alleen arresteren en opsluiten, maar begeleiden en beschermen. Deze jongeren zullen ons dan leiden naar de hoofdader en dat is de top zoals gilds, santhoki enz.

  mis a sa fiti


  Maak melding
 5. De eigen xtc-economie wordt beschermd door reeds in andere landen diens uitvoer van coke te belemmeren. Surinaamse bewindvoerders zijn gewoon poepzakken.


  Maak melding
 6. Na zoveel jaren ellende in Suriname zien mensen de drugs economie als variabele financiele activiteit.Dit geeft zelfrespect onder de bevolking zonder inkomens en die steeds verder achterblijven.

  Ms.Marcia Barnes’s idee of visie is goed bedoeld, maar hoe effectief de inwerking op deze groep inwoners zal zijn op de lange termijn staat niet in een tekstboekje.

  calor.


  Maak melding
 7. Ik vind dat minister santhokie gewoon durf heeft.
  Hij is gewwon een man die ballen heeft en hij is de gene die voor wat zijn verantwoording is opkomt en niet de andere laf bekken .
  Zulke mensen hebben wij in het land nodig en onze president natuurlijk.
  het zijn mensen die voor het land willen werken maar worden gedwarsboom door de slechte rikken .
  Want wij of een groot deel van onze surinaamse bevolking zijn snel verkocht door geweldige praatje ,en vooral wanneer er even hard word geknepen aan de billen is de de regering direkt impopulair.Ik wil alleen zeggen mensen betere mensen als onze president en een deel van dit kabinet hebben wij wel nodig.En niet de asgieren die staan te koekeloeren om de kas van de staat weer leeg te plunderen.


  Maak melding
 8. Wat voor ballen baja,dagoebal heeft Santokie no.
  Dat ze gedwarsboomd worden uhmmmmmm hadden ze niet met criminelen in zee moeten gaan (Brunswijk en Somo,Gils enz.).
  een stabiele en daadkachtige regering heeft Amerika niet nodig om criminelen te arresteren en in het gevang te gooien.
  ja zedoen hun best maar,het stomme stemvee heeft hen gekozen niet wetende dat deze regering niet voor hen daar zit.

  Weg met de Amerikaanse agenten uit Suriname nog effe en ze nemen het hele justitieele apparaat over.


  Maak melding
 9. ik vind het een schande voor de hoogopgeleide surinamers die van uit andere landen bekriticeren. natuurlijk is het surinaamse parlement belachelijk bezig. maar de hoog op geleide in het buiten land. die in de buitenlandse politiek zit bijv. nederland. die hebben het alleen over mooie sur. omdat hun kont vol zit. daar om willen ze daar over nooit hebben. ze praten alleen over de mooie kanten. waar om zeggen ze niet. dat een gemidelde persoon met pension. omgerekent 20 euro pm krijgt. die hoogopgeleide sur. die zou moeten aankaarten. waar. ik denk. als je ergens begint. dan berijk je altijd iets. iets is beter dan niets. maar tot nu toe heeft niemand zijn mond open gedaan. die sur. die geslaagt zijn in het buiten land. die vinden sur mooi alleen voor vakantie. ze hebben wel medeleiden met sur. maar alleen met de mond. ze willen niet dromen om sur. als nederland te maken.wat betreft. gezondheidzorg.en eerlijk delen.


  Maak melding
 10. Een zwak land als Sur. heeft als het ware wel een internationaal hulp nodig. Het is nu of nooit, Sur. draait al te lang met witwassen en corruptie in de overheid zelf.
  Het sur. bevolking moet ook hieraan werken, zo niet wordt Sur. een verloren land of een 2e colombia met een slechte internationale reputatie. En dat is ook natuurlijk niet gezond voor het Sur. volk. Want dan worden ze altijd met een negatieve reactie in het buitenland behandeld en deuren worden voor hun moeilijk geopend voor verwelkoming.


  Maak melding
 11. Ik ben het met iedereen eens behalve sranangman. Surinamers over de hele wereld dienen te protesteren tegen de inname van ons prachtige land door de grote terroristen van deze aardbol. Suriname is ONS land, wij leven vredig naast elkaar en tot nu toe hebben we alles zelf opgelost.


  Maak melding
 12. Aan alle DOMOREN op deze forum die hopen dat de (olie)arabieren de slm welgevallen is:
  1)de arabieren weten niet wie of wat de slm is laat staan dat zij zich “impressed” voelen door de slm-actie.
  2)(olie)arabieren zijn alleen vrijgevig als je kan optreden tegen israel.

  Verder: de slm wordt/werd dik betaald voor het evacueren van de fransen; alleen de leugenpers doet voorkomen dat het een sociale actie was; ook hier geld…”money talks but bulshit walks “. By the way; slm needs the F…-ing money want zij hebben reeds een gigantische inkomstenderving gehad (verzekering keert niet alle economische schade uit) en de slm is reeds op de rand van faillisement door mismanagement en meer…


  Maak melding
 13. Ik dacht dat deze forum ging over de invasie van de amerikaanse drugpolitie in Suriname.

  Hierboven zie ik een artikel van dhr.peroti over domme arabieren en de slm. U bent per ongeluk in de verkeerde forum terecht gekomen, ga verder zoeken, naar de juiste.

  De amerikaanse drugspolitie kan beter zijn eigen drugsdealers gaan opsporen, heel Miami is gebouwd met drugsgeld, laten ze eerst in hun eigen tuin gaan kijken naar rotzooi voordat ze de onkruid van de buren willen maaien.


  Maak melding
 14. Ik denk eerder dat,dit alles door de regering wordt gefingeerd(Venetiaan en zijn leugenkabinet).
  De Amerikanen,zijn gewoon in Suriname om de Moslims in de gaten te houden.
  De Moslims van Suriname zijn te rustig in Amerikaanse ogen.

  Ze kunnen hun eigen drugscriminaliteit niet in de kiem smoren,denk je nou echt dat ze dat in Suriname wel zouden kunnen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES