Chinese investeerder wil afspraken nakomen

6

PARAMARIBO, 2 jun – De investeringsgroep China Zhong Heng Tai wil zich aan alle afspraken met de overheid houden. Dit stelt het managementteam van de groep. Er zal ondanks tijddruk eerst een milieueffectenonderzoek worden verricht in het Patamaccagebied. Ook zal zeker tachtig procent van het arbeidersbestand aangetrokken worden uit omliggende gemeenschappen.

“In de overeenkomst staat duidelijk dat 80 procent van het arbeidsleger uit Surinamers moet bestaan en daar gaan we niet van afwijken. Wel zullen de lokale krachten de trainingen succesvol moeten laten afsluiten”, zegt een lid van het managementteam tegenover de Ware Tijd. China Zhong Heng Tai wil zijn uiterste best doen om critici ongelijk te geven.

Van kaalkap in het Patamaccagebied zal geen sprake zijn als eind dit jaar het oliepalmproject van start gaat. Juist daarom wordt zoveel waarde gehecht aan het effectenonderzoek. Er zal een Maleisische consultant worden aangetrokken, die nauw zal samenwerken met lokale overheidsinstanties. “Dit is één van de voorwaarden, voordat we verder kunnen met ons oliepalmproject.”


6 REACTIES

 1. Zal Zhang Heng Tai vakbondsrechten van de lokalen echt respecteren? Zouden de Marrans zich willen organiseren? Hun kennende, ze houden van contributie betalen. Wel rechten halen.

  Wie heeft een andere mening? Vertel!


  Maak melding

 2. In China, Indonesië ( Borneo, Irjan Djaja) is bewezen dat deze chineze maatschappijen lak hebben aan het ecosysteem( vraag het aan het Wereld Natuur Fonds waar Prins Bernard ere lid van is geweest. Ze weten ook dat er niet gecotroleerd gaat worden. En zal dat wel gebeuren, dan kopen ze corrumperen om. Zie Soharto en familie.

  Ben je het met me eens?


  Maak melding

 3. KAALKAP KAALKAP en NIETS anders
  Dit is nou waarom corruptie zo schadelijk is. Elke politicus met minstens 1 hersencel zal door hebben dat die chinezen alleen uit zijn op hout. Maar ja sommige van hun zullen hier goed aan verdienen en het zal ze een zorg zijn dat het land wordt belazerd en het maagdelijk bos wordt gekapt voor een appel en een ei.


  Maak melding

 4. Voor de aanleg van plantages wordt de inheemse bevolking land ontstolen, dat wordt verkwanseld aan oliepalmbedrijven. dergelijke landdiefstallen gaan vrijwel altijd gepaard met schending van mensenrechten en bloedige conflicten.

  De oliepalmteelt gaat vaak gepaard met grootschalig gebruik van bestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu

  De monocultuur van olieplantages is een belangrijke aanjager van de vernietiging van het regenwoud. Binnen de EU is Nederland met 39% zelfs de grootste importeur van Indonesische palmolie.


  Maak melding

 5. Er is al een eerste waarschuwing plaatsgevonden.De ramp in het binnenland .Ze hebben niet door dat de natuur zich wreekt en dan vallen onschuldigen. Dit heb ik al voorspeld in maart toen ik reageerde op het verhaal van China Zhong.Het bos, ons bos!!
  Het bos van de indianen, al duizenden jaren.

  Laten ze maar door gaan ze denken dat ze veilig zijn in Paramaribo, maar wanneer De andere ingi’s, De PAPA ingi van de Suriname rivier gaat wakker maken, dan gaat deze rivier ook over zijn oevers treden, dan is het te laat.

  Hoelang al sterven de indianen in het binnenland aan bevuild water , kwik, en hoelang al sterven ze want hun bos wordt kaalgekapt, maar de regering is doof.
  Nu hebben de binnenland bewoners het betaald maar er komt een dag dat ook de stad het gaat betalen en ik hoop dat de schuldigen worden gestraft, die toestemming hebben gegeven tot deze vernietiging van ons mooie natuur.

  Een indiaanse medium


  Maak melding

 6. Hoe dan ook een investeerder gaat niet zomaar geld over de balk smijten. Ze willen iets terug zien, voor wat ze hebben geinvesteerd. Of het nou een Chinees, Amerikaan of een Nederlanders is. Het is allemaal 1 pot nat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.