Zestien Surinamers ongedeerd in Yogyakarta

0

PARAMARIBO/ YOGYAKARTA, 2 jun – De zestien Surinamers die in Yogyakarta, Indonesië, vertoeven hebben de aardbeving gezond en wel overleefd. Dit meldt de Ware Tijd. “Dit hadden we nooit eerder meegemaakt. De aardbeving heeft ons wakker laten schrikken en we zijn nog steeds paniekerig. Iedereen rende weg en ik dacht: het is gedaan met ons en de wereld”, zegt Abdul Gaffar vanuit Yogyakarta.

De schrik zit er nog behoorlijk in. “Niemand van ons is gewond geraakt. Maar een tweede mogelijke ramp houdt ons nu wel in angst. De vulkaan kan elk moment uitbarsten”, zegt Gaffar. Hij is dankbaar dat de andere Surinamers ook ongedeerd zijn gebleven. Hij zit samen met vijf andere studenten in Yogyakarta en Bandul voor het volgen van een universitaire opleiding.

De rest van de zestien bestaat uit gezinsleden van de vijf. De woning van twee studenten in Bandul heeft enige schade opgelopen, bij anderen is er niets aan de hand. “Maar de angst en paniek zijn er nog. We lijden nog steeds onder de situatie en zijn getraumatiseerd”, aldus Gaffar. De Surinaamse ambassade heeft intussen voor tijdelijk onderkomen gezorgd voor alle zestien.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.