zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandZiektehaarden in binnenland onder controle

Ziektehaarden in binnenland onder controle

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mei – Ziektehaarden in het binnenland zijn redelijk onder controle. Dit meldt het bureau voor Openbare Gezondheid, BOG. Er is geen gevaar op het uitbreken van epidemieën. Individuele gevallen van diarree, malaria en griep hebben meer te maken met jaarlijkse pieken dan met de gevolgen van de overstroming. Alertheid is desondanks geboden.

De autoriteiten zijn dan ook op alles berekend. Er zijn vergelijkingen gemaakt met cijfers van rond dezelfde periode vorig jaar en van de afgelopen vijf jaren. “Er is geen dreiging van epidemieën en de cijfers geven geen reden tot paniek”, zegt waarnemend BOG-directeur Wim Bakker tegenover de Ware Tijd. Er wordt met ruim vijftig medische posten in het binnenland contact onderhouden.

Zo blijven autoriteiten constant op de hoogte van de gezondheidssituatie. Toename van het aantal diarree- en malariagevallen is slechts geregistreerd in twee dorpen. Daar is meteen op ingespeeld met medicamenten en klamboes. De situatie is nu “volledig onder controle”, aldus Bakker. Dat er op sommige plaatsen abnormaal veel vliegen voorkomen, heeft meer te maken met jaarlijkse cycli.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES