woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname en China blij met 30 jaar samenwerken

Suriname en China blij met 30 jaar samenwerken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 mei – Suriname en China zijn blij met dertig jaar samenwerken. Dit zeggen zowel minister Lygia Kraag-Keteldijk als de Chinese ambassadeur, Chen Jinhua. De ondertekening van het protocol voor diplomatieke betrekkingen op 28 mei 1976 heeft geen van beide landen windeieren gelegd. Suriname is een trouwe bondgenoot gebleken en China een goede ontwikkelingspartner.

Door de jaren heen is suriname het ‘One China’-beleid blijven ondersteunen. China heeft diverse ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Het laatste project betreft de bouw van een nieuw hoofdkwartier voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Wij zien alle reden voor voortzetting van de samenwerking op basis van vriendschap en vertrouwen”, zegt ambassadeur Jinhua.

Het aangaan van de diplomatie betrekkingen is een gerichte keus gebleken. “Sindsdien is er een solide samenwerkingsrelatie tussen onze landen opgebouwd, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect”, stelt president Venetiaan in een felicitatieboodschap aan zijn Chinese ambtgenoot Hu Jintao. Politiek, economisch, militair en cultureel is samen veel bereikt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

10 REACTIES
 1. Goed zo van harte gefeliciteerd met 30 jaar samenwerken. Wacht op meer chinese invasies.
  Zie Afrikaanse landen met grondstoffen worden overspoeld door chinezen. Recent nieuws : Chinese invasies in Nigeria waar wanbeleid, corruptie en mensenrechten worden geschonden gaan het land er bovenop helpen.
  Wie gaat wie helpen? Chinezen zijn op zoek naar grondstoffen/energie vanwege hun eplosieve groei en waar kunnen ze deze grondstoffen heel goedkoop vinden in landen waar men een zwakke wetgeving heeft en landen die tevens corrupt zijn.
  Ditzelfde lot staat Suriname ook te wachten,
  De instroom van Chinezen is bij de Surinaamse overheid niet opgevallen vreemd he. Het volk wordt er mee doodgegooid behalve de Overheid.

  Bruce Lee


  Maak melding
 2. Als het blanken waren zou men praten over een samenwerking.Nu t chinezen zijn noemt men t een invasie.De europeanen hebben alle continenten al leeg geplunderd.De chinezen hebben in Afrika en Suriname al meer terug gedaan dan alle europeanen samen.Ga niet dom lullen en geef die chinezen een beetje granie.Het is tenminste een van de meest hard werkende en slimste rassen op de wereld.Onderken dat eerst ff voordat je gaat redeneren als een europese slavendrijver.


  Maak melding
 3. We moetem chinees gaan leren, in china wonen er 1 miljard mensen, op de gehele wereld wonenen er 3.5 miljard mensen,,( ik hhop dat oom Vene het begrijpt)


  Maak melding
 4. Het is nooit goed. Laat de chinezen maar komen.De geschiedenis heeft ons geleerd dat
  Suriname door andere landen alleen maar wordt
  leeg geplukt b.v. Canada, en voor hoelang;nou
  dus zolang er goud voor niets te halen is daarna mag sur. met een kwik probleem blijven
  zitten.De Chinezen kunnen beter aan doen Suriname adopteren. Welkom China, hartelijk gefeliciteeeeerd.


  Maak melding
 5. Als er voordeel voor Suriname uit de samenwerking te halen is prima.
  Het moet geen een richtings verkeer zijn.
  hopelijk dat men in Suriname niet zit te slapen zo als gebeurd met de Brazilie deal.
  De surinaamse regering moet wel goeie regels opstellen voor het personen verkeer met china.


  Maak melding
 6. Nimrod ik dacht dat wij negers een van de hardst werkende, sterkste , en slimste
  op rassen op de wereld waren. Zie overal op de hele wereld hebben ze negerslaven verspreid en waarom omdat wij heel hard werken. We werken misschien niet zo snel maar we werken wel meer dan 8 uur per dag. Ok technologie is voor ons niet weggelegd maar ik denk dat over 1000 jaar het intellect via het onderlichaam naar boven komt drijven tussen de oren.
  maar enfin geduld is een schone zaak.

  Boesiekrioro


  Maak melding
 7. Nimrod

  En als het nou afrikaanse multinationals waren geweest die het land ook zouden leegzuigen. Hoe zou je hierop reageren dat mag wel?
  Afrikaanse multinationals van harte welkom in Suriname en breng ons naar een hoger niveau hoger dan de Julianatop.


  Maak melding
 8. De neger heeft inderdaad t fysiek en weerstand om hard te kunnen werken vriend.Maar onthou ff dat de slaven onder dwang en slaag moesten produceren. Als t aan hun zelf ligt is er nog een heleboel dat ze van andere culturen moeten overnemen en bijvoorbeeld leren offers te brengen door zich in te zetten voor de volgende generaties en niet meteen na de eerste “oogst” gaan feesten.Als die mentalliteit erin zat zou er geen ruimte zijn voor een “chineze invasie” en zouden de zogenaamde afrikaanse multinationals al lang voor gezorgd hebben dat Afrika tot de Eerste- en niet de Derdewereld behoorde.Let op :Een goed ontwikkelde neger kan meer presteren omdat een goeie familie band in de neger cultuur primair staat en tot de dood wordt onderhouden. Het probleem is dat die band niet verder reikt dan de directe familieleden. Als dat principe een beetje wordt uitgebreid denk ik dat de neger niet alleen in sport en muziek succesvol zal zijn maar ook in zaken en regeringen. Laten wij in Suriname openminded blijven en van elkaar leren want dat is t grootste voordeel van onze diversiteit aan culturen en vooral erop letten dat we niet bedonderd worden…


  Maak melding
 9. @Nimrod: ik ken ook heel wat negers. Ze zijn bere sterk, vooral fysiek. Ik zie ze veel op sportscholen en ze zijn heel sterk verzekerd en razend populair onder Nederlandse meiden.
  Alleen jammer dat men nog steeds denkt aan de slavernij. Volgens mij waren al excuses aangeboden.

  Wat hier om gaat is samenwerking tussen 2 landen en het wordt steeds hechter. Nu en in de toekomst, dit hangt natuurlijk af van politieke ontwikkelingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES