Kiesbureau waarschuwt tegen verwaarlozen kieslijsten

2

PARAMARIBO, 22 mei – Als de kiezerslijsten niet op tijd worden aangevuld met nieuwe bevolkingsdata, kan dit weer problemen geven bij de verkiezingen in 2010. Dit meldt het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB in zijn jaarverslag dat is aangeboden aan regering en parlement. Er is bij president Venetiaan aangedrongen op actualisering op korte termijn om erger te voorkomen.

“De lijsten zijn nog steeds niet up-to-date. Net als in 2005 kan deze tekortkoming bij de komende verkiezingen voor de nodige problemen zorgen”, schrijft het OKB in zijn jaarverslag. Herhaling van de perikelen bij de verkiezingen van vorig jaar kan zo vermeden worden. Toen ontstonden meningsverschillen tussen het OKB en het Centraal Bureau voor Burgerzaken, CBB.

Volgens het OKB waren er ongeveer negenentwintigduizend namen te veel op de kiezerslijsten. Het zou namen betreffen van overledenen of migranten. OKB en CBB gaan nu samen de kiezerslijsten bekijken en correctiemodellen uitwerken. Ook wordt de wetgeving geëvalueerd om waar nodig aanpassingen voor te stellen. Het OKB heeft onder meer tot taak toezicht te houden op de kiezerslijsten.


2 REACTIES

  1. Wil je me zeggen dat ze met kiezerslijsten werken in suriname. Ik dacht dat ze werken met uitdelen bakkeljauw, zoutvlees, bruine bonen met rijst enz. om weer kiezers te winnen. En als toetje een kawinabandje met als tekst bigie kaaiman kaaimam kaaiman bigie kaaiman djompo a lieba barie chewe chewe.

    tapsee


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.