vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieArchitect vast in witwaszaak ex-minister Gilds

Architect vast in witwaszaak ex-minister Gilds

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 apr – Architect EM is door het Openbaar Ministerie ingesloten in het onderzoek naar witwaspraktijken door onder meer ex-minister Siegfried Gilds. Dit meldt de Ware Tijd. EM is inmiddels voorgeleid bij de Rechter-Commissaris, die verdere aanhouding heeft gelast. Zijn verdediging heeft een verzoek ingediend om opheffing.

EM is het niet eens dat hij als verdachte wordt aangemerkt. Het OM is wel opgedragen om binnen een week extra informatie te verstrekken over de redenen tot aanhouding. Er zullen onder meer getuigen gehoord worden. “De Rechter-Commissaris wil aan de hand van de informatie een completer beeld, zodat hij een evenwichtig besluit kan nemen”, zegt advocaat John Ferdinand.

EM heeft taxaties verricht bij aankopen van onroerend goed door de in Nederland veroordeelde Andy Groenewoud. Hij zegt alleen maar beroepshalve te zijn opgetreden en geen relatie te hebben met Groenewoud, die een neef is van Gilds. “Zijn werk als taxateur was aanknopingspunt om in beeld te komen bij justitie”, aldus Ferdinand. Verdachte CA, die eerder is aangehouden, blijft vast.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Lafu weet niet waar hij het over heeft. Eerder was gezegd dat het bewijs tegen de heer Gilds flinterdun is. Maar dat betekent niet dat er tegen anderen geen bewijs is.
  Altijd dat negativisme tegen de mensen die nu het land besturen!

  Ricardo


  Maak melding
 2. ik weet bliksems goed waar ik het over had, straks blijkt ook dit bewijs flinter dun of hij legt belastende verklaringen af tegen gilds en het bewijs is niet meer flinter dun.

  ik post het alleen als reaktie op het artikel dat het alle kanten uit kan.


  Maak melding
 3. Voor zij die niet weten wie Gilds is:

  Siegfried Franklin Gilds (4 februari 1939) is een Surinaams vakbondsbestuurder en politicus.
  In het kabinet Udenhout (1984-1986) zaten vanaf begin 1984 twee ministers namens de vakbonden: Allan Li Fo Sjoe (Onderwijs en Wetenschap) en Siegfried Gilds (Huisvesting en Sociale Zaken). Later werd dat aantal verhoogd tot vier met de komst van Jainul Abdul (Telecommunicatie en Bouwnijverheid) en Edmund Dankerlui (Arbeid). In april 1985 trokken de vakbonden hun ministers terug. In tegenstelling tot C47 waartoe Gilds behoort, traden de Moederbond en CLO later toch weer toe. Gilds werd in het nieuwe kabinet onder leiding van Udenhout opgevolgd door Reuben Setrowidjojo.
  In april 1987 werd Gilds minister van Justitie in het kabinet onder leiding van premier Wijdenbosch. Later dat jaar behoorde Gilds mede met onder andere C47-voorzitter Freddy Derby tot de oprichters van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA).
  Gilds en Derby speelden een belangrijke rol tijdens de revolutie van 80-87.


  Maak melding
 4. wat ik steeds niet begrijp is dat wie ze moeten opsluiten sluiten ze niet op voorbeeld o.w.min nooit opgesloten personeel wel men is opgekomen personeel vrij dus min wordt niet op gepakt dus doofpot.dit zal ook met gilds gebueren hij zal zeker niet opgepakt worden.WEL MIJN VOORSTEL IS ALS EEN MINISTER OF TE WEL EEN AMBSDRAGER CORRUPTIEVE HANDELINGEN PLEEGD MOET HIJ 2OF3MAAL GESTRAFT WORDEN OMDAT HIJ(ZIJ) DE REGELS KENNEN.SORRY IK WIL VERDER MAAR VOL.


  Maak melding
 5. Maar Ricardo, geef ons wat voorbeelden van wat deze regering zoal positief gedaan heeft. Ik daag je uit, bewijs ons het tegendeel. Kom op met positivisme.


  Maak melding
 6. Als ik het goed heb Armand , vindt IMF dat SU het prima doet.
  PS Koers is stabiel.
  Goudvoorraad en Valuta is nog aanwezig in de staatskas (ODO aan Bouterse en wijdenbosch)
  Wel vind ik daat Su wel aan de NED staat al de premies tot aan 1975 terug moet betalen aan de oudjes van tot 1975 en niet te vergeten 300 jaar Katbo geld .

  Groeten


  Maak melding
 7. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in zijn jongste rapportage over de economie van Suriname opnieuw aangedrongen op het instellen van een stabiliteitsfonds.

  In dit fonds moeten de ro-yalties en belastingontvangsten uit de mijnbouw worden gestort voor grootschalige investeringen in alternatieve sectoren. Ook zal dit fonds bijdragen tot het verlichten van wisselkoersspanningen en financiering van toekomstige mijnbouwactiviteiten.
  In zijn Article IV Consultation-rapport benadrukt het IMF dat de geplande hervorming van het overheidsapparaat om te komen tot een efficiëntere publieke sector voortgang moet vinden. Daarnaast zal het monetair en wisselkoersbeleid strakker moeten zodat belangrijke signalen vanuit de overheid worden gegeven voor prijsstabiliteit. Tegelijkertijd beveelt het IMF de regering aan zich minder te richten op het ophopen van monetaire reserves en meer richting indirecte investeringen te gaan en in een open markt te opereren.


  Maak melding
 8. IMF in jongste rapport: Controle op witwaspraktijken moet effectiever

  Voor directeur Rajindrekoemar Bhagwandas van het bureau Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) in Suriname komt het commentaar van het IMF als een donderslag bij heldere hemel.

  stond allemaal in de krant. zo geweldig vind imf het weer niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES