zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCommissie vindt hogere energieprijs op zijn plaats

Commissie vindt hogere energieprijs op zijn plaats

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 apr – Een “behoorlijke verhoging” van de energietarieven is op zijn plaats. Dit stelt de Energiecommissie, waarin overheid, private sector en vakbeweging vertegenwoordigd zijn. De verhoging zou moeten gelden voor alle categorieën verbruikers, inclusief de gezinshuishoudingen. Blijkbaar zijn alle meningsverschillen over wie de zwaarste last moet dragen, uit de wereld geholpen.

Dit is steeds een heikel onderwerp geweest in discussies over tariefverhogingen. Het inzicht bij de vakbeweging dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen, is altijd al resoluut van de hand gewezen bij de ‘grootverbruikers’. Met name voorzitter Robert Ameerali van de Kamer van Koophandel & Fabrieken heeft steeds gepleit voor een gelijke verdeling.

Ameerali, die ook in de commissie zit, vindt dat de huishoudens gedwongen kunnen worden tot zuiniger verbruik. “De regering moet een keuze maken of zij de Energiebedrijven Suriname bedrijfseconomisch goed wil laten functioneren”, zegt commissielid Michael Miskin tegenover de Ware Tijd. Vakbondsman Miskin vindt dat de driehonderd kilowattuur die maandelijks verbruikt wordt door de gezinnen alleen, ergens van betaald moet worden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES