dinsdag, april 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameSharman: "Als we over soevereiniteit praten, dan moeten we onze messen en...

Sharman: “Als we over soevereiniteit praten, dan moeten we onze messen en vorken pakken en naar Tigri gaan”

-

Does Travel - naar Suriname

“Als we over soevereiniteit praten, dan moeten we allemaal onze wapens pakken; onze messen, vorken, alles wat we hebben en naar Tigri gaan om te verdedigen. Daar is onze soevereiniteit in gevaar. Als sedert 1968 wordt het gebied bezet gehouden en kijken ernaar toe”, zo reageert de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, over de kritiek vanuit diverse groepen op het voornemen van de regering om domeingrond in eigendom over te dragen aan vreemde mogendheden.

Sharman vindt dat er niets mis is met de voorgenomen overdracht. In een radio-interview voerde hij aan dat er genoeg ambassades in Suriname zijn en als toevallig de Indiase regering een terrein heeft gehad en daarop activiteiten wil ontplooien, moet er dan door Suriname gekeken worden naar de mogelijkheden in de wet.

“Naar oordeel van deskundigen bestaan die ruimte er wel. Zeker ook op basis van verdragen die bestaan op het gebied van diplomatiek verkeer. En het gaat niet om een grote lap van hectaren of een kwart van het land. Het is een stuk op de hoek van de Jagernath Lachmonstraat en de Albertlaan dat inderdaad aan ze is toegezegd.

Alleen zegt de Indiase overheid dat hun regels aangeven dat ze niet allerlei investeringen op een terrein kunnen plegen dat niet van hun is. Dat was de issue”, stelt de VHP’er. Hij gelooft er in ieder geval in dat alles conform regels en wetgeving zal plaatsvinden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Sturen jullie die figuren al Tolud en anderem in het Politie korps en de militairen om Tigri te bevrijden van de Guyanezen.
    Waarvoor moet India perceel krijgen terwijl duizenden Surinamers NIET hebben???
    Sharman kom dat uitleggen. De Guyanezen gaan niet alleen Tigri nemen maar ook de corantijn rivier, voor de kust hebben ze al genomen waar ze rijk van worden. Die pres van India moet zich schamen dat er zo een zwaar treinongeluk in haar land is gebeurt en ze komt feesten in Su


    gemodereerd
  2. Dat maakt Sharman wat Suri’s aan het schrikken.Ze kruipen onder bed als ze horen dat ze Guyanezen moeten bestrijden.En het loopt hen waarschijnlijk ook dun in de broek.
    De Suri’s leven het liefst in het buitenland en hitsen de vierde klassers in Sur.op om tegen de regering te vechten.Edmund Neus erkent met zijn volkstribunaal het gezag van de regering niet meer in het binnenland.En Loyd Read heeft heel wat Indiaanse landjes uitgeroepen in Sur.
    Als je zulke inwoners hebt,heb je de Guyanezen niet nodig.


    gemodereerd
  3. Halve waarheden horen we de laatste tijd aan de lopende band. Waarover Sharman niets zegt, is dat van de Mennonieten aan wie heel veel hectaren grond zal worden toegekend. Voor het verbouwen van soja is heel veel grond nodig.


    gemodereerd
  4. persoon , 5 juni 2023 Bij 22:49 , jij bent echt wel de domste van holland , en jij hebt de pest aan alles wat met india te maken heeft , jij bent zeker geen blanke hollander , maar een afro die gevlucht is uit suriname


    gemodereerd
  5. Meneer Sharman … ik richt het woord persoonlijk tot u.

    U stelt teleur. U laat duidelijk merken uit welk hout u gesneden bent.

    Meneer Sharman … the Next Government … waar de ware Nationalisten in vertegenwoordig zullen zijn … zal de Indiase regering vriendelijk verzoeken … het terrein waar het nu om gaat slechts in … BRUIKLEEN … te nemen.

    Een eventueel “verdrag” van deze regering … met de Indiase regering … wordt ongedaan gemaakt … herroepen zo u wilt.

    Suriname telt …tig … buitenlanders. Als de regering van elk dezer buitenlander een stuk grond in eigendom vraagt … wat gaat uw regering zeggen … meneer Sharman ??????

    Wat blijkft dan over voor … fu ding ptjien fu a blaka doti disi.

    Uw soortgenoten … zij die op u lijken … hebben genoeg geroofd/gestolen/ oneerlijk aan grote lappen grond gekomen.

    Meneer Sharman …. think about it !!!!

    What’s the Next move !!!!!!!!!


    gemodereerd
  6. Die geestelijk gestoorden worden niet alleen in Albina gedumpt,.. je komt ze ook hier tegen.


    gemodereerd
  7. Die pres van India moet zich schamen dat er zo een zwaar treinongeluk in haar land is gebeurt en ze komt feesten in Su.
    =======================================
    De president van India, Droupadi Murmu, heeft vandaag symbolisch medicamenten gedoneerd aan president Chandrikapersad Santokhi. De medicamenten zullen over twee weken komen en zal deze ook al zodanig worden gedistribueerd. De medicamenten die worden gedoneerd hebben een waarde van USD 500.000,-

    Jij nu, domme trut!!!!


    gemodereerd
  8. sharman is ziek in zijn hoofd . ik moet guyanezen gn bestrijden terwijl een kleine groep alle rijkdommen in dit land heeft beroofd. u heeft modder in u hoofd. laat die kleine groep gaan vechten.


    gemodereerd
  9. Het is gewoon van de zotte, dat men land geeft aan buitenlandse mogendheden. Wil men een ambassade bouwen, dan moet men maar kopen.
    Hoeveel landen hebben suriname een lap grond gegeven, hoeveel landen geeft Suriname grond gegeven voor het bouwen van een ambassade, consulaat of wat de hel dan ook.
    Waar zijn wij met z,n allen bezig in dit land.
    We zijn ziende blind geworden en onze volksvertegenwoordigers vervoeren geen vin.
    We belaseren het volk en hun vertegenwoordigers idem dito .
    De oude politiek was niet goed, maar deze kliek is het serum.


    gemodereerd
  10. Wat een hoop gelul van jullie over stukjes grond. Wees blij dat india er is. Als er indiahaters zijn moet je die calpol uit je moeders bek trekken en dr ondrobroekoe gelijk uitdoen. Alle textiel komt uit india. Fuck off and get a fucking life. Hoe meer haat reacties hoe langer president chan santokhi president mag blijven. Zogenaamd vredelievend volk. Achterbaks volk is het surinaams volk. De goede nagelaten.


    gemodereerd
  11. Tienduizenden Surinamers wachten al meer dan twintig jaren op een stuk perceel waarvoor zij een aanvraag hebben ingediend. Het lukt hen nog steeds niet een stuk grond te krijgen terwijl het anderen makkelijk lukt. Duizenden hectaren worden vergeven aan (politieke)vrienden, familie,enz. Waarom kan men wel makkelijk een stuk grond beschikbaar stellen t.b.v. de Indiase regering terwijl het gewone volk niet in aanmerking komt voor een stuk land.


    gemodereerd
  12. Vraag wanneer in de geschiedenis van Suriname heeft een Surinamer ooit de wapens opgepakt in landsbelang om iets voor het land te doen..
    Volgens mij zit het niet in de Surinamers om iets in het lands belang te doen ipv eigenbelang.
    De regering moet proberen dit gevoel te kweken bij de toekomstige jeugd.
    Gaat nog een hele uitdaging worden.
    Ik zie Suriname ook niets actief en passief doen om het betwist gebied bij Guyana en Frans Guyana terug te krijgen.
    het boeit ze niet zou je denken.
    Ook als het om de territoriale wateren gaan zie ik geen actief controle .
    heeft geen prio bij de overheid.
    Je zou een buitenlands bedrijf moeten machtigen om dit voor het land te managen en Boetes uit te geven bij overtredingen (beslag leggen op middelen)
    Een Surinaams bedrijf zou te gevoelig zijn voor Omkoping en vriendjes politiek.
    Al zou er goud daar liggen den zijn mensen te lui voor om er voor te gaan strijden.


    gemodereerd
  13. Sharman kwam bij mij altijd als een slim en redelijk mens over, maar nu stelt hij mij echt teleur; hoe kan een arts in deze tijd oproepen tot gewapend geweld (oorlog) tussen twee landen, die beide lid zijn van de Caricom, over een grensconflict dat stamt uit de koloniale tijd? Laten we hopen dat Guyana en Suriname niet zo achterlijk en primitief zijn als Rusland en Oekraine. Terwijl de hele mensheid dreigt te vergaan door klimaatsverandering en stijging van de zeespiegel, roept Sharman op tot oorlog om een stuk oerwoud, dat 99,99% van de Guyanezen en Surinamers nog nooit gezien hebben en ook nooit zullen zien. Het beste wat Suriname en Guyana met betrekking tot Tigri zouden moeten doen is; Tigri op de werelderfgoedlijst plaatsen als natuurreservaat, waar iedereen met zijn hebzuchtige poten vanafblijft, net als gebeurd is met het Centraal Suriname Natuurreservaat. De wereld is van ons allemaal, wij (de mensheid) moeten er allemaal voor zorgen, Suriname en Guyana hebben nu, door Tigri, een mooie gelegenheid om te laten zien hoe het zou moeten. Weet je hoeveel goodwill en geld dit beide landen zou opleveren in de wereld?


    gemodereerd
  14. Ja Surinamers …..een trost volkje met de trots in hun go !
    Wat denken deze mensen nu? Nederland hoeft maar 1 F16 heen te sturen en zie hoe de Surinamers het bos invluchten. Neen, Surinamers zijn niet gewend om voor hun rechten en grondgebied te strijden en of de strijd aan te gaan. Het is een schijtvolk. Kijk maar naar hun trotsgevoel vanuit het buitenland….zegt toch al genoeg.

    Een aanvulling op de laffe aanval op de Indiase president. Kort en krachtig….India heeft Suriname niet nodig want het Westen is voor bijna 70% afhankelijk van India (medicijnen, staal, ICT kennis, auto-industrie en noem maar op….trouwens zelf de Britse wc potten zijn made in India). Wat produceert Suriname ? Wie is van wie dan afhankelijk ?Juist ja rovers en nog eens rovers…,. wees daar trots op !


    gemodereerd
  15. Dew, had je geen betere argument kunnen verzinnen. Dit slaat nergens op, het is zo potsierlijk dat men aan jouw gaat twijfelen.
    Jouw vergelijking gaat mank, het zijn twee zaken die niks met elkaar te maken hebben. Hoe krom kun je denken.
    Dus omdat Tigri nog steeds ten onrechte bezet is door de Guyanezen mag de (jouw) regering domeingrond schenken aan buitenlandse regeringen. Hoe kun je domeingrond omzetten in buitenlandse grondgebied, is toch van de gekke.
    Dew, je kunt eerder zo denken: de Guyanezen hebben ten onrechte Tigri bezet en onze soevereiniteit ondermijnt, en nu wil de regering onze soevereiniteit met zachte hand ondermijnen, door ten onrechte een deel van onze grondgebied te schenken aan een bevriende buitenlandse mogendheid. Ja daag, koekenbakker.
    Er zijn tig andere manieren om India tegemoet te komen, moet geen enkel probleem zijn, tôg.
    Btw, Dew, als ondervoorzitter van DNA is het tôg je taak om de regering (minister Mathoera) te wijzen op het jarenlange stilzwijgen over de Tigri bezetting, wanneer gaan wij de Guyanezen uit Tigri zetten, met mes en vork. De soldaten worden aan de lopende band bevorderd en beloond, waarvoor???????????? Voor het niks doen!!

    Dew, je bent huisarts, dus……………….


    gemodereerd
  16. Wij hoeven niet te gaan. Verkoop Tigri aan de Mennonieten.
    Trouwens, er is zoveel negatieve informatie over deze groep op het net. Weten/kunnen onze beleidsmakers niet lezen? Drugsgerelateerde zaken, kinderarbeid, pedofilie, illegale ontbossing noem maar op. En toch……..
    Chan zou er goed aan doen bij onze westerburen te informeren waarom ze daar geweigerd zijn geworden.


    gemodereerd
  17. Su in de ban van mogelijke komst Mennonieten. Heb echter nog van geen van de zogenaamde “activisten” iets gehoord of gelezen. Nu moeten ze hun bek opendoen en het volk oproepen om te gaan protesteren😡😡😡😡


    gemodereerd
  18. Papa Jantje uit Livorno (voortaan PJUL) 6 juni 2023 Bij 13:25
    Het rijke westen en haar futuboi’s in India houden India en andere landen in armoede houdgreep.
    “het Westen is voor bijna 70% afhankelijk van India (medicijnen, staal, ICT kennis, auto-industrie en noem maar op…”, ja, ja tegen hongerlonen. Dit noemt men moderne slavernij, uitbuiting en jij bent zo trots.
    Wees blij (trots), dat je in Sranan woont. Een nicht van mij kwam er laatst achter na een bezoek aan India.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES