woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameToch verbouwing voor AWJ noodzakelijk binnen pand Hotel Babylon

Toch verbouwing voor AWJ noodzakelijk binnen pand Hotel Babylon

-

Does Travel - naar Suriname

Het blijkt volgens minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken in Suriname (AWJ) toch nodig te zijn om delen van het voormalig Hotel Babylon, welke voor 3.2 miljoen euro door de Surinaamse overheid is opgekocht, te verbouwen.

“We zijn daar ingetrokken, maar alles is nog niet in kannen en kruiken, omdat waar de winkels waren wij wat verbouwingen moeten doen. Zodat er een aantal afdelingen daarbinnen plaats kunnen nemen”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Vorige maand zei Mac Andrew nog dat er vooralsnog geen verbouwing zou plaatsvinden.

Hoeveel dit de overheid nu extra zal kosten, is echter niet aangegeven. Momenteel is het ministerie volgens de minister ook bezig met de Centrale Landaccountantdienst (Clad) om ervoor te zorgen dat de donatie van het gekochte inboedel van Babylon conform de comptabele regels geschied.

“Want we willen op het laatst geen fouten gaan maken, dus we wachten op advies van Clad. Maar ik denk dat we binnen twee weken wel zover moeten zijn”, stelde hij.

Gedacht wordt aan sociale instellingen, mensen die hun inboedel vanwege brand hebben verloren, terwijl er ook verzoeken binnen zijn gekomen van het AWJ-personeel, tehuizen en de overheid zelf die deze spullen nodig heeft voor dienstwoningen in het binnenland. Momenteel is ook een commissie bezig naar al deze verzoeken te kijken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. De ‘njan patu’ en strijkstok met Gorilla lijm worden in stelling gebracht en als alles achter de rug is, zal uiteindelijk de doofpot in stelling worden gebracht.


    Maak melding
  2. Hoe is het mogelijk dat minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken in Suriname (AWJ), bij de koop niet wist dat er weldegelijk “verbouwd” moet worden als overheidskantoor!?

    Ben ik zo SUPER INTELLIGENT of is deze minister zo ONBESCHRIJFELIJK OLIEDOM?….of……wordt nu die EXTRA NJANG gemaakt?


    Maak melding
  3. Mr. Mac Andrew, de plannen voor de verbouwing moeten eerst goedgekeurd worden door Debby, Xavier en RobG.
    Destijds onder het vorige bewind, toen met geld van het ziekenfonds panden waren aangekocht, was het geen probleem maar nu moet alles transparant zijn……


    Maak melding
  4. Natuurlijk wist de minister dat het gebouw , dat als hotel was neergezet, verbouwd zou moeten worden. Op het moment dat je een bestaand gebouw een andere bestemming geeft, zal het aangepast moeten worden. Zelfs als wij van het hotel een varkensstal zouden willen maken, zouden we het moeten verbouwen, of denk je dat de varkens zich zonder meer thuis zouden voelen en als varkens zouden kunnen functioneren in een luxe hotel?


    Maak melding
  5. Sarie tori Djakko bo taki.
    Deze minister gaat er gewoon vanuit dat we koebeesten zijn net als zijn denkvermogen.Hij bindt zich steeds strakker vast aan de leugen. Ik hoop dat zijn gedachten nog wat licht bevatten om hem te helpen om deze touwen van leugen, zo snel mogelijk los te rukken.
    Didibri ne kon fu pré.


    Maak melding
  6. Onbegrijpelijk dat een ministerie een hotel met zwembad en al opkoopt als hun nieuwe onderkomen!!!!?????

    Nu gaat men geld uitgeven om te verbouwen!? Ben ik gek of is dit totaal onnodig aangezien er prioriteiten in het land zijn, die worden genegeerd omdat er geen geld is???????


    Maak melding
  7. Jullie kunnen die inboedel ook verkopen en/of tegen een zacht prijsje weggeven aan die instellingen.
    Ik snap niet waarom het gratis moet zijn.
    Dat geld kun je gebruiken voor de verbouwing.
    Plus ruimte verhuren om geld te genereren.


    Maak melding
  8. Waarschijnlijk had de mini ster de verkeerde bril op toen hij het kocht. So so las monie…….hij heeft zich vergist. Je bai ma a salaris foe AZ no mang pai. Wat een idioten hebben wij daar geplaatst….Jij liegt ook al.


    Maak melding
  9. franco , de idioten van jou boevenclub de ndp en hun aanhangers zijn idioten , wie houdt er nu van een massamoordenaar en aanbid ook nog deze voortvluchtige laffe hond


    Maak melding
  10. De president zou dit zaakje nog maar eens moeten gaan bestuderen. Ik vertrouw het niet helemaal.
    Projecten zoals deze maken het mogelijk om geld te laten “verdampen” zoals de
    onschuldige voortvluchtige ex minster van financiën boefdraad 🐃🐃🐃🐃🐃altijd zei
    a moni verdamp 😅😅😅😅😅😅😅😯😯😯😯😜😜😜😂😂😂🤪🤪🤪😁😁😁😉😉😉

    Jullie kunne me gelove ndp is eerlijk ech waar

    Vanzelfsprekend zal de dwaas komen roepen dat dit verleden is.😁😁😁


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES