vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi: "Zichtbaarheid politie zal worden verhoogd met ruim 200 rekruten"

Amoksi: “Zichtbaarheid politie zal worden verhoogd met ruim 200 rekruten”

-

Does Travel - naar Suriname

“De strafbare feiten die momenteel in het oog springen zijn: berovingen, overvallen en inbraken met geweld waarbij meestal een vuurwapen aan te pas komt”, aldus minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname donderdagmiddag in De Nationale Assemblee (DNA).

De bewindsman verwees naar de Operatie Zero Tolerance welke momenteel in uitvoering is. Hierbij zijn alle korpsen in verhoogde staat van paraatheid, terwijl alle interventie eenheden en regio’s in stelling zijn gebracht.

De zichtbaarheid van de Surinaamse politie zal worden vergroot met ruim 200 rekruten van de laatste lichting. Hij gelooft erin dat dit een grote impact zal hebben in het verbeteren van de veiligheid. Verder zal er ook spoedig actie moeten worden ondernomen in de voorziening van logistiek om de mobiliteit van de politie en andere veiligheidsorganisaties stabiel te maken.

“Criminelen maken bij hun acties gebruik van uitkijkposten of van de wetenschap dat het wagenpark van de politie heel verzwakt is”, zei de minister. Ook de intelligence afdelingen van het Korps Politie Suriname (KPS) worden doorgelicht en gereorganiseerd, terwijl criminele bendes in kaart worden gebracht.

Volgens de bewindsman is het alom bekend dat plegers van ernstige misdrijven zich na hun daad schuil houden in het binnenland. Deze verdachten zullen opgespoord en aangehouden worden. Recent zijn aantal vuurwapens en munitie tijdens veiligheidsoperaties in beslag genomen. In de grensgebieden heeft het land volgens Amoksi te maken met het mislopen van staatsinkomsten vanwege grootschalige smokkelpraktijken en andere vormen van grensoverschrijdende misdaad, zoals drugssmokkel.

Deze illegale praktijken vormen een voedingsbodem voor de harde criminaliteit, maar tegelijkertijd heeft het een negatieve impact op de nationale en regionale veiligheid. De illegaliteit in de grensgebieden zal daarom ook aangepakt worden middels interventies te land en water in samenwerking met andere veiligheidsdiensten.

Volgens Amoksi worden aan de hand van beschikbare middelen en mankracht veiligheidsplannen opgemaakt en uitgevoerd. Indien nodig worden gedurende de uitvoering van deze veiligheidsplannen de nodige aanpassingen gepleegd. Aan de ene kant wordt er preventief opgetreden met het onder andere zichtbaar maken van de politie, het opvoeren van algehele veiligheidscontroles (roadblocks), actievere inzet en aansturing van buurtmanagers, verhoging van de opvallende voet, fiets, motorfiets en rijdend surveillance in alle regio’s, actievere inzet van de bikers unit van het KPS in de binnenstad voor ordehandhaving, samenwerking met buurtorganisaties en buurtbeveiligingsbedrijven in alle regio’s, opvoeren van verkeerscontroles door de basispolitie, betere afstemming tussen de command center en de eenheden op het veld op het gebied van early warning en het geven van contra-berichten bij geconstateerde ongeregeldheden.

Verder zal de informatiestroom naar de samenleving voor wat betreft opgehelderde zaken en ingerekende verdachten worden opgevoerd. “Het bijstellen van surveillanceplannen van de regio’s op basis van het plaatselijk criminaliteitsbeeld en het motiveren van de leidinggevenden en medewerkers om de zichtbaarheid van de politie te verhogen. Overleg tussen de dc’s en regiocommandanten, controle op winkelsluitingstijden en het verwijderen van personen die zich doelloos ophouden in de nabijheid van winkels, panden en publieke omgevingen. Intensivering van de voorlichting aan de gemeenschap over uiteenlopende vraagstukken en onderwerpen. In het bijzonder de doelgroepen: jeugdigen, scholieren, ouders en verzorgers”, aldus de minister.

Aan de andere kant worden er ook repressieve maatregelen gehanteerd. Deze zullen worden toegespitst om dadergroepen in beeld te brengen middels analyse en dadergerichte opsporing. Verder ook met de uitvoering van landelijke veiligheidsoperaties, het verhogen van onopvallende surveillance door de interventie-eenheden, opvoeren van gemengde operaties in al de districten, in het bijzonder Paramaribo en Wanica. Verder het in kaart brengen van criminele haarden en gerichte opsporingsacties uitvoeren ter aanhouding van gezochte verdachten, nauwere samenwerking tussen de inlichtingendiensten, actievere controle op de rivieren en actievere vreemdelingencontrole in het opvoeren van de controle bij de controleposten te Stolkertsijver, Burnside en Klaaskreek.

De inlichtingendiensten zullen specifiek werken aan het in kaart brengen van criminele haarden en criminele organisaties. Daarnaast zal informatie worden uitgewisseld met de interventie-eenheden op hulpofficier niveau.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Top!

    Haal ook alle politie die als beveiliger werkt bij ex-politici weg.
    Niet morgen maar nu!

    Het is ongehoord dat zo’n kleine bevolking zoveel politie nodig schijnt te hebben. Dat zegt helemaal niets over Justitie, maar alles over “wie het weet mag het zeggen”.

    Suc6


    Maak melding
  2. @Esmerald, jij begrijpt het ook niet. De nieuwelingen kan je niet zomaar in de diepte gooien. De criminelen hoeven maar ” boe ” te schreeuwen en dan is het
    ‘ stree long ‘ waar Surinaamse records gebroken worden. Het gevaar bestaat dat deze jongemannen/vrouwen bij de eerste vroege vuurdoop met vuurgevaarlijke criminelen trauma’s oplopen. Deze gasten in de regering hebben geen vooruitziende blik en visie.Nu, na vier jaren komen ze met een hap-snap maatregel dat niet gaat werken.Dit hadden zij van meet af aan moeten doen.


    Maak melding
  3. @RobG: niet alleen jou berichten, maar ook die van mij worden 9 van de 10 keer verwijdert. De redactie van wtk. weet dat!
    Als het gaat om het bestrijden van de criminaliteit, gaat het niet alleen om zichtbaarheid van de politie. Immers, ze kunnen nooit en nimmer overal zijn. Het wetboek van strafrecht dient te worden aangepast, maar dat snapt die oncapabele mok-Aleisie niet. En wie krijgt de schuld van zijn brevet van onvermogen??
    Ik heb het jou eerder al gezegd, speel niet altijd hetzelfde liedje af, maar denk ook oplossingsgericht!


    Maak melding
  4. Hoe dan en voor hoe lang? De politie heeft regelmatig geen vervoer of brandstof ter beschikking. Is oom Amoksi misschien van plan de bikers unit te versterken?


    Maak melding
  5. @Boesskowtoe, die Santokhie brengt zogenaamd vooruitgang.Overal pompt hij olie op omdat hij allemaal ja-knikkers heeft geïnstalleerd. Op wtk.net willen ze alleen maar het geluid van de ja-knikkers horen. Tegengeluiden maaakt hen nerveus en dan wordt je tegengewerkt. Maar het tegengeluid maakt hen echter
    ‘ aware ‘ van de shock die ze gaan krijgen.We hebben nog één jaar te gaan.


    Maak melding
  6. Minister Amoksie,
    Wat een onzin ga je uitkramen. Je bent al 4 jaar minister en heb je nog geen moer bereikt wat betreft met de criminaliteit bestrijding. In het zicht van de aanstaande verkiezingen ga je popie jopie doen. Dus wil je me zeggen dat je met 200 nieuwe rekruten door zichtbaar op straat te laten lopen, de rovers zullen terugdeinzen. En dan ‘s-nachts, wie zullen in de randsteden en dorpen zichtbaar lopen. Dat zal wel toch niet? Het is een waanverzinsel om te denken dit als beleid. Dom Dom Dom.
    Je zou juist het bestaande korps slagvaardiger moeten maken door; de juiste mandaat, juiste materieel inzet, snelle voertuigen, een gescreend team, en oppakken die handel en direct voor een vuurpeloton. Anders kan je het schudden, want de helft van jouw korps is zelf zo corrupt als de thypus en doen gretig mee in de verdeling van de buit!!! En dat weet jij zelf zo goed als de donder.
    Maar met 200 nieuwe rekruten maak je alleen maar meer helers in je korps. Er zijn haast geen fatsoenlijke en integere burgers te werven voor de korps, want ze bestaan gewoon niet. De helft van de surinaamse bevolking is anargist!


    Maak melding
  7. Beste Faya Mang, zo te lezen zijn de beste recruten te vinden bij waterkant.net en aangezien u een bevolkingsonderzoek hebt gedaan, m.b.t. ‘integriteit’, kunt u ze gerust aanvoeren…

    Het taal- en begrippengedeelte zou ik aan een ander overlaten, want het is tyfus slecht en anarchistisch fout, dus op naar ‘het korps’…! Mvgr.


    Maak melding
  8. RobG, China is genoodzaakt elektrisch rijden aan te moedigen, want ze kunnen bijna niet meer normaal ademhalen van de smog en andersoortige luchtverontreinigingen…!


    Maak melding
  9. “Het autoverkeer is China is voor 95% elektrisch. Het gaat om tientallen miljoenen auto’s. Dit soort informatie krijgen wij in de rest van de wereld niet te horen in de media.”

    misschien omdat het klinkklare onzin is…


    Maak melding
  10. robje g , jij voelt je zeker als een paarse rat in het nauw , mooi , dat wil zeggen dat je uitgespeeld bent , en amoksi is niet bang voor jou botte pen , hé nepper , jij wilt toch WAT aanvallen met een scherpe pen , dan moet je wel naar Suriname komen , dat doe je niet want jij bent o zo bang voor Santokhi en Amoksi en WAT , en jou ndp is jou ook zat met al dat gelul van jou , EINDE ndp neppeer


    Maak melding
  11. robje g , jou vrienden die iraanse atolja’s hebben vuurpijlen richting israel gestuurd , geen effect hé , weet jij wat erger is dat ze vrouwen blijven onderdrukken , de vrouwen worden als slaven behandeld of geexecuteerd , en dan voel jij je prima hé , jou lover bouterse hield er ook van mensen te executeren


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES