donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHonderd Surinamers vragen verblijfsvergunning aan op basis van 'oud-Nederlanderschap'

Honderd Surinamers vragen verblijfsvergunning aan op basis van ‘oud-Nederlanderschap’

-

Does Travel - naar Suriname

Momenteel leven circa 800 Surinaamse ongedocumenteerden al jaren in de illegaliteit in Nederland. Vandaag wordt voor honderd van hen een verzoek tot ‘wedertoelating’ ingediend bij de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Dat betekent dat deze Surinamers die al sinds de jaren 80 of 90 in Nederland wonen maar niet beschikken over een paspoort, een verblijfstatus aanvragen. Het gaat om mensen die werden geboren voor de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975 en toen dus de Nederlandse nationaliteit hadden. Ze zijn die onvrijwillig kwijtgeraakt.

Bij zo’n verzoek moet je kunnen aantonen dat je in Nederland bent geboren of een band met Nederland hebt, bijvoorbeeld omdat je in Nederland naar school bent gegaan.

Volgens hun advocaat hebben alle mensen voor wie vandaag het verzoek wordt ingediend Nederlands onderwijs gevolgd. Ook was Suriname bij hun geboorte nog een Nederlandse kolonie.

Of het verzoek tot wedertoelating wordt toegekend, is allesbehalve zeker, zegt hun advocaat tegen de Volkskrant. “Het overzeese Nederlands grondgebied wordt niet meegerekend en hun band met Nederland wordt miskend.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Ik zit t mij af te vragen of t maar 100 ouderen zijn ,morgen heb je weer een andere leeftijdsgroep,ik hoop toch dat deze mensen een verblijfsvergunning krijgen, zodat zij van een normaal leven kunnen genieten.


    Maak melding
  2. raar, wel vanaf 1975 daar in holland geleefd , maar van wat , werd er soms maandelijks geld vanuit suriname naar hen over gemaakt , de omgekeerde wereld


    Maak melding
  3. Hoe dan???
    Zo lang in de illegaliteit leven?
    Nooit naar de dokter?
    Nooit een uittreksel bij de gemeente??

    Aan de andere kant.
    Nooit belasting betaald!!
    Nooit huishuur betaald!!(legaal)

    Je moet psychisch wel heel sterk zijn, om zo te kunnen leven.

    Ben benieuwd wat men gaat beslissen.


    Maak melding
  4. Waarom niet voor de onafhankelijkheid naar Nederland vertrokken?
    Wij wisten allemaal dat het land na 1975 naar de klote zou gaan of niet?
    De grootste groep die voorstander was voor de onafhankelijkheid is met de mond tussen de benen ook naar Holland vertrokken dat zegt al genoeg, ze hadden ook geen vertrouwen in hun eigen leiders !!!!


    Maak melding
  5. Ik heb het land verlaten voor de onafhankelijkheid omdat ik en velen met mij wisten dat het een teringzooi zou worden, maar wat ik niet begrijp is, dat waarom de creolen ook het land hebben verlaten? Immers ze hebben flink feest gevierd, ze hebben gevreten, en de vrouwen hebben flink met hun rest lopen schudden alsof ze onder stroom stonden, maar de dag na de onafhankelijkheidsviering was er geen gratis portie meer te vreten!!!!


    Maak melding
  6. Baantjer, als creolen je zo tegen staan, laat ze dan lekker met rust en ga lekker genieten van je witte (of hindu) utopisch bestaan… na de onafhankelijkheid waren er aanzienlijk meer hindoestanen die als eerst op het vliegtuig stapten richting Nederland, maar dat past niet in jou racistisch plaatje, alszijnde ‘Baantjer, a.k.a The Cock’ (met Fledder).

    PS.
    Naar mijn weten, wonen de meeste creolen nog steeds in Suriname…! En als ze naar Nederland willen verhuizen is dat hun goed recht…! Ze hebben in ieder geval niet bijgedragen aan het op mondiaal niveau uitroeien van inheemse bevolkingsgroepen (Amerika, Australië, N-Zeeland, enz…) om ze te ‘omvolken’


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES