zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameOPINIE: 'Mevr. Van Dijk-Silos probeert onrust te stoken'

OPINIE: ‘Mevr. Van Dijk-Silos probeert onrust te stoken’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Dit is een reactie op de vergaande uitspraken van mevr. Van Dijk-Silos over de VHP in het artikel “Een keer gaat een Christen gek worden en Santokhi twee wangklappen geven” (Waterkant 3 april jl.).

Van Dijk-Silos had het over de Paasboodschap van president Santokhi en gaf aan dat de president niets zou weten over de Bijbel en de Christelijke heilige dagen en tradities. “Laat hij zijn mond houden en niets zeggen over die bijbel van ons.”  De president wordt hier afgeschilderd als anti-christelijk.

In zijn Paasboodschap zei het staatshoofd onder andere: “Vrijdag gedenken we ook dat Christus onschuldig werd gekruisigd. Kwaadwilligen hebben misinformatie en fake nieuws verspreid over Christus en hem onschuldig laten sterven”. Mevr. Van Dijk-Silos stoorde zich hieraan.

Wij hebben de Bijbeldeskundigen gevraagd om aan te geven wat hier mis mee is. Zij vinden dat volgens de Bijbel Christus inderdaad onschuldig was, hetgeen door Pontius Pilatus zelf is bevestigd. Pilatus zei letterlijk: “Ik vind niets strafbaars in deze mens” (Evangelie van Lucas hoofdstuk 23 vers 4, 14 en 15, vgl. ook Johannes 18:38). 

De vraag is hoe het komt dat in de week voor de kruisiging de bevolking van Jeruzalem Christus als een held had binnengehaald (dat was Palmzondag), maar dat de massa zo kort daarna riep om zijn kruisiging. Heeft Jezus in die periode iets gedaan dat de menigte kwaad had gemaakt? Nee, daar lezen wij helemaal niets over in de Bijbel. De schrijvers van de evangeliën geven wel aan dat het niet de massa was die Jezus voor Pilatus had gebracht, maar de religieuze leiders. Ze hadden hem vals beschuldigd en Pilatus had dit door “Want hij bemerkte dat de overpriesters Hem uit nijd overgeleverd hadden.” (Marcus 15:10).

De overpriesters waren de kwaadwilligen, die Pilatus verkeerde informatie over Christus. Ze gaven o.m. de volgende klacht aan Pilatus: “Wij hebben bevonden, dat deze ons volk verleidt, doordat Hij verbiedt de keizer belasting te betalen…Hij maakt het volk oproerig met zijn leren door geheel Judea, reeds van het begin af, van Galilea tot hiertoe.” (Lucas 23:2-5). Dit was duidelijk niet waar, want toen de vraag gesteld werd of men belasting aan de keizer moest betalen, nam Christus een munt en vroeg wat er op stond. Het was een beeld van de keizer en Christus zei toen “Geef de keizer wat van de keizer is en God wat van God is” (Mattheüs 22:21). Christus was vredelievend en heeft zijn aanhangers nooit tot relletjes of oproer aangezegd. Het is duidelijk dat de overpriesters Pilatus verkeerde informatie oftewel misinformatie gaven en tegenwoordig zou je het fake nieuws noemen.

Toen Pilatus de misinformatie doorzag, hanteerde men een andere strategie, die concreet genoemd wordt in de Bijbel: “De overpriesters zetten de scharen op…” (Marcus 15:11 en Mattheus 27:20) d.w.z. ze manipuleerden de massa en dat gebeurde echt niet met eerlijke informatie maar met verkeerde informatie. 

Santokhi is President van alle Surinamers

De heer Santokhi is niet alleen de President van een bepaalde groep, maar van alle Surinamers, zowel van Hindoes, Moslims, atheïsten, animisten, Boeddhisten, Joden, Javanisten, Christenen en noem maar op. De President feliciteert op nationale feestdagen elke groep met die dag en geeft vaak ook een inhoudelijke boodschap mee. Of het gaat om 1 juli, Marrondag, Dag der Inheemsen, een Moslim feest, een Hindoe feest of een Christelijke feestdag. Dat recht kan de President niet ontzegd worden en alleen al vanwege deze reden zijn de opmerkingen van mevr. Van Dijk-Silos ongepast. 

President Biden, president Lula en president Macron schrijven hun speeches echt niet zelf. De President schrijft zijn boodschappen ook niet zelf, maar laat deskundigen dat doen. Overigens wordt er veel gebeden door Christen leiders voor de President en hebben vele Christenen op zijn partij gestemd. De President is beter ingevoerd in het Christendom dan mevr. Van Dijk-Silos meent te weten. Santokhi is zeker niet anti-christelijk. De Bijbel is echt niet alleen van haar of haar groep, maar van een veel grotere groep in de samenleving. Wij kunnen en mogen Christus nooit afschilderen als exclusief, omdat Hij voor alles juist heel inclusief was. God had de hele wereld lief en heeft zijn Zoon opgeofferd voor eenieder (Johannes 3:16).

Tegen het licht van het bovenstaande moeten we helaas concluderen dat mevr. Van Dijk-Silos blijkbaar bewust een verkeerde perceptie van de President post wil doen vatten. 

Redactiecommissie VHP | 4 april 2024

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
  1. *Christenen OPGELET ; Het teken van Jona: Lag Jezus drie dagen en drie nachten in het graf?
    De afgelopen jaren worden veel tradities van de kerk aan de kaak gesteld door bepaalde Christenen. Dit is zichtbaar in veel Christelijke onderwerpen. Kritiek op traditie is naar mijn idee niet per definitie slecht, maar het moet wel op een goede manier gebeuren. En het is maar de vraag of dat ook op een goede manier gebeurt.

    In dit artikel wil ik het hebben over het teken van Jona, of over de dag waarop Jezus is opgestaan. Jezus vergelijkt zijn eigen dood met Jona die in de buik van de grote vis zat. Jezus zegt (Matt. 12:40): ‘Want zoals Jona drie dagen en drie nachten in de buik van een grote vis zat, zo zal de Mensenzoon drie dagen en drie nachten in het binnenste van de aarde verblijven.’

    En daar is het probleem. Want volgens de traditie stierf Jezus op vrijdag en stond Hij op zondag op. Dat zijn geen drie dagen en drie nachten, aldus de critici. Zij argumenteren dat Jezus drie keer 24 uur in het graf moet hebben gelegen. Sommigen stellen dat Jezus daarom is gekruisigd op donderdag, maar er is ook een groep die stelt dat Jezus is gekruisigd op woensdag en is opgestaan op zaterdag. Daarmee willen zij de zondag ondermijnen, die voor veel Christenen wordt gezien als rustdag vanwege de opstanding. Als Jezus is opgestaan op de sabbat, waarom zou je dan nog op zondag samenkomen?

    Op het eerste gezicht lijken ze een punt te hebben. Hoe kunnen wij nou herdenken dat Jezus op vrijdag is gestorven en op zondagochtend is opgestaan? Dat zijn toch geen drie dagen en drie nachten zoals Jezus zelf voorspelde? Hoe kan dit?


    gemodereerd
  2. De christenen, die zich als sekte hebben afgescheiden van het Jodendom hebben hun eigen ‘kijk’ ontwikkeld, m.b.t. ‘Jezus van Nazareth.’ In tegenstelling tot de christenen, zien de joden (en de moslims) Jezus niet als ‘zoon van God’ en ook niet als ‘de Messias.’ Zij zien hem wel als een profeet, maar zeker niet als ‘koning van de joden.’

    De joden aanbidden Jezus dan ook niet, want in het Jodendom is het verboden een mens te aanbidden, daar zij dit zien als ‘afgoderij…’ En wat het ‘verraad’ betreft, kunnen de Farizeeën (één van de 12 stammen van Israël) zich dat voor het leeuwendeel aanrekenen. Zij waren degenen die Pilatus hebben opgehitst, omdat Jezus die zich tot ‘koning’ had uitgeroepen, daarmee het gezag van Pilatus zou (kunnen) ondermijnen…

    Na tot inkeer te zijn gekomen heeft Pilatus niet alleen ‘zijn handen in onschuld gewassen’, maar was ook zijn uitspraak naar Jezus toe: “Ecce homo” (“Ziedaar de mens…”)

    PS.
    Farizeeërs staat tegenwoordig gelijk aan: ‘hypocriet, huichelaar, etc…’


    gemodereerd
  3. Van Dijk Silos kan zich geen Christen noemen. Zij is geen aanhanger van Christus maar zij is een aanhanger van de voortvluchtige “keizer” en liegt voor de duivel.

    Justitia Pietas Fides. Krakti


    Maak melding
  4. Debby de heer Santoki vergelijkt zichzelf niet met Jezus
    Integendeel, het was juist de voortvluchtige veroordeelde moordenaar boeterse die zei dat alleen God hem zou kunnen weghalen.
    het was geen God; nee joh, het was het volk dat hem meer dan spuugzat was. en zij koos massaal voor de heer Santokhi en zijn partij de VHP.
    Massaal heeft niets te malen met massala hoor. Ik schrijf dit erbij want zodra het over de VP gaat springen de racisten van de ndp zoals Silo en San op alsof er vuurwerk in hun reet is gestopt

    Een ieder van de ndp en dat zijn er veel, zelf de drie die zich hebben aangemeld om te gaan zitten, weten waar de voortvluchtige veroordeelde moordenaar nu zit. aangezien ze hierover hun smoelwerk houden verraden ze het volk wederom. Je dient je aan de uitspraak van de rechter te houden!! ALTIJD
    en niet alleen als het je uitkomt
    Bedenk dat zij ook strafbaar zijn


    gemodereerd
  5. Debby de heer Santoki vergelijkt zichzelf niet met Jezus
    Integendeel, het was juist de voortvluchtige veroordeelde moordenaar boeterse die zei dat alleen God hem zou kunnen weghalen.
    het was geen God; nee joh, het was het volk dat hem meer dan spuugzat was. en zij koos massaal voor de heer Santokhi en zijn partij de VHP.
    Massaal heeft niets te malen met massala hoor. Ik schrijf dit erbij want zodra het over de VP gaat springen de racisten van de ndp zoals Silo en San op alsof er vuurwerk in hun reet is gestopt

    Een ieder van de ndp en dat zijn er veel, zelf de drie die zich hebben aangemeld om te gaan zitten, weten waar de voortvluchtige veroordeelde moordenaar nu zit. aangezien ze hierover hun smoelwerk houden verraden ze het volk wederom. Je dient je aan de uitspraak van de rechter te houden!! ALTIJD
    en niet alleen als het je uitkomt
    Bedenk dat zij ook strafbaar zijn


    gemodereerd
  6. Deb(iel)by, die gewelddadige, criminele, corrupte, veroordeelde paarse president van jou, is als een bange, angstige LAFAARD, sneaky via de achterdeur WEGGEVLUCHT. Dus hou jij je hersenloze tralala-geleuter liever voor je….hypocriet.


    Maak melding
  7. Pony, de president heeft, in mijn ogen, een duidelijke boodschap afgegeven waar desinformatie en/of ‘fake nieuws’ toe kunnen leiden, zonder op ‘de te lange tenen’ te trappen, maar met ‘overgevoelige en al te tere zieltjes’ is op geen enkele menselijke manier rekening te houden…sommige mensen (te korte ‘christelijke’ lontjes) vinden altijd wel iets om verontwaardigd over te zijn en anders verzint men wel iets…!

    Door allerlei complotdenkers met hun absurde theorieën, sterven er momenteel kinderen aan o.a., de kinkhoest – wat sinds 1957 niet meer is voorgekomen – door een aangepraatte fobie voor vaccinaties…om maar iets te benadrukken…!


    Maak melding
  8. Mi gado, ECHT!

    Heeft die vrouw wel naar de paas-boodschap vd paus geluisterd?
    The men himself staat stil bij de oorlogen in Oekraïne, Rusland, Israel en Gaza.
    Wat heeft dit vandoen met Pasen, alles.

    De herdenking is altijd gericht op de huidige situatie. Daarom was de speech v de suri pres uitstekend, je leeft nu.

    Micro-denken noemen ze dit silos. Je hebt totaal geen besef van wat erin de rest vd wereld gebeurt.

    Enne hallo diaspora, op witte donderdag kijken we allen naar Pasion. Het verhaal eromheen is gebaseerd op de huidige situatie in Nederland.


    Maak melding
  9. Vrienden en vriendinnen, maak je niet druk met Silos, ze is gewoon LOS in waanzin. Een echte Christen, is vredelievend. Deze NEP christen, probeer de echte Christenen, op te hitsen tegen de President, hopend dat ze op 25 mei 2025, voor de partij waar Silos op de lijst zal staan, te kiezen. Eerst zegt ze, ik heb geen ambitie om President te worden, ik ben te oud daarvoor. een paar dagen later zegt ze, als het volk me vraag, doe ik het wel. Wat een waanzin, er is geen hond of kip, die op Silos zit te wachten als President.


    Maak melding
  10. Holle vaten klinken het hardst. Waar was deze mevrouw toen God bezig was om haar te scheppen? Hersens van een kriel kip en ze lijkt op …. Is ze misschien de missing link.
    Waarom zo dweperig richting paars. moorden worden door haar wit gewassen. Wat is haar doel??
    Ook zo mens die in paarse stront zit. En dan naar de hemel staart. Ik wil niet persoonlijk zijn jegens deze mevrouw. Maar om een perceel op Domburg te bezoeken liet ze zich begeleiden door een colonne. Tweede straat mevrouw. Dit ter verificatie.


    Maak melding
  11. Wat een afschuwelijk mens is deze vrouw toch, ze blijft steeds maar olie op het vuur gooien. Het is haar alleen maar om een wig te drijven in de samenleving.
    Deze splijtzwam krijgt samen met een aantal volgers van haar hier op WTK meteen een lesje theologie en politicologie van de redactiecommissie van de VHP.


    Maak melding
  12. Als ik dit onderwerp lees en goed begrijp dan denk ik; Als je praat over een ECHTE CHRISTEN dan heb je de Heilige Geest nodig anders praat je over geen echte christen.
    Iedereen mag zich christen noemen maar dat wil niet zeggen dat zij het echt zijn.
    Ik wil het niet lang maken dus ga ik maar verwijzen naar 2 verzen in de bijbel.
    1 Korinthe 2 : 13 – 14 Welke dingen wij ook spreken, niet in de woorden die de wijsheid van de mens leert, maar die de Heilige Geest leert, vergelijkende geestelijke dingen met geestelijke.
    14 Maar de natuurlijke mens begrijpt de dingen van de Geest van God niet, want ze zijn dwaasheid voor hem, hij kan ze ook niet begrijpen, omdat zij geestelijk onderscheiden worden.
    Eén tip; als een christen voor je bidt en je bent niet bevrijdt of genezen dan is hij een baby christen of geen christen. ( de echte christenen die genezen en bevrijden als of het lopende band werk is zeggen dat nog geen 1% van de mensen die zich christenen noemen het ook werkelijk zijn )


    Maak melding
  13. Jezus had de stallen van de geldwisselaars omver geworpen en dat werd gezien als een opstandige daad.
    De mensen kozen Barabas boven Jezus omdat Jezus niet opkwam voor de bevrijding van het volk jegens de Romeinse bezetters.
    Bovendien predikte Jezus een soort van socialisme wat de lokale mensen vreemd vonden. Maar een groep volgde hem omdat hij paranormale gaven had gedemonstreerd.
    Omdat in het Joodendom een mens niet gelijk kan zijn aan God, werd Jezus als een zondaar gezien toen hij zij dat hij en zijn vader dezelfde zijn. Hij werd ook aangeklaagd voor blasfemie.
    Het volk kwam niet voor hem op omdat ze dachten dat hij een wonderdoener met paranormale vermogens was die wel zichzelf zou kunnen redden. Velen waren dan ook teleurgesteld toen Jezus als een gewone sterveling aan de kruis genageld werd.


    Maak melding
  14. ophitsen ; mikken 25 mei 2025 om de lafbek uit zijn hol te doen kruipen >> idd kernpunten van een bepaalde partij. Met frauderen met stemmen en de ” telling” daarvan gaat ze helaas niet meer kunnen helpen:) 🙂 wel nogmaals gepoogd in 2020 !!
    Profileren volop aan de gang 🙂 🙂 bramsko geeft ze geen rust…iedereen een schop onder de kont om op radio tv en krant te gaan profileren ten gunste van de ndp (panko; simons; silos; adina); klopt het dat boeva sollic. gesprekken voert aan de wanicastraat??


    Maak melding
  15. Die air v die gristenen is nergens voor nodig. Hun geloof is een slap aftreksel van het Rooms Katholieke geloof.
    Beiden geïntroduceerd door de kolonisten.
    De overige geloven zijn “meegenomen” door de gelovigen zelf.

    Opgegroeid in de RK community en altijd RK meisjes school, dus ik mag het zeggen. 😇


    Maak melding
  16. RobG 5 april 2024 Bij 04:22

    Yep laat dat maar over aan die christelijke voortvluchtige veroordeelde massamoordenaar die met zijn bijbelse praatjes het volk 4 miljard Amerikaanse dollars armer heeft gemaakt.


    Maak melding
  17. Kwaak, kwaak, kwaak, kijk me eens zitten met mijn uitgestreken kikker hangwangen als een judas. Ik jut de boel op ten gunste van mijn lijder , de ping ping pe joe de , ping pang foetsie. Hopelijk krijg ik die 30 zilverlingen alsnog. kwaak kwaak kwaak.


    Maak melding
  18. Wat zijn we toch “christelijk” opgevoed.
    Deze pres kan niks fout doen zo te lezen. Kritiek is ongepast, waar men bij elke vorm van kritiek jammert over racisme, haat enzo. Een hakmolen mentaliteit komt tot tot uiting. Men roest vast in zijn eigen overtuiging. Wat de ander zegt schijnt niet door te dringen.

    Btw, we moeten erkennen dat onze politieke rivalen, ook al zijn we het totaal niet
    met hen eens, ook ô patriottische, gehoorzame burgers zijn.
    Er moet een punt zijn waarop politici zich zorgen gaan maken over de constituties. De rechtsstaat , het land als geheel. Dat ze opstaan en een risico nemen, bereid zijn en een prijs te betalen om de democratie te verdedigen.
    De gematigde krachten moet de macht van de radicalen inperken.

    Ernesto, haar reactie kan wel kleinzielig overdreven zijn, de point is dat zij als christen geen paasboodschap (ze wil geen loesbere horen over haar Pasen) verwacht van een niet christelijk persoon. Ze staat niet alleen in haar mening.


    Maak melding
  19. ” …
    dat zij als christen geen paasboodschap (ze wil geen loesbere horen over haar Pasen) verwacht van een niet christelijk persoon. Ze staat niet alleen in haar mening.
    …”

    Wat voor dom gel#l is dit !

    Volgens mij is een pony geen klein paardje maar een mislukte ezel.


    Maak melding
  20. WAT 5 april 2024 Bij 04:48
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    mensen , de duiveltjes robje g en konsensi en debby en pony en hun moeder kilos willen de christenen en de moslims in een kwaaddaglicht te zetten , de duiveltjes zullen door karma teruggebracht worden naar de hel


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES