donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameFacebook account Marcel Oostburg opgeschort

Facebook account Marcel Oostburg opgeschort

-

Does Travel - naar Suriname

Het populaire Facebook account van activist Marcel Oostburg is dinsdag door Facebook opgeschort. Oostburg heeft nog 180 dagen om bezwaar te maken voordat zijn account permanent zal worden uitgeschakeld.

De activist kan het account momenteel niet gebruiken en zijn profiel is ook niet zichtbaar voor mensen op Facebook.

In een reactie aan Waterkant.Net zegt Oostburg dat het gaat om een gerichte aanval die volgens hem zou komen uit de hoek van de VHP.

“Ze rapporteren me massaal voor het overtreden van auteurs rechten, zelfs mijn eigen foto waar ik met Bouterse op sta werd gerapporteerd en verwijderd”, aldus Oostburg tegen onze redactie.

Hij geeft verder aan dat hij een TikTok account heeft geopend onder de naam ‘Osie analyseert’, welke hier te bezoeken is. Ook heeft hij een pagina aangemaakt op Facebook.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. @RobG, bij jouw zijn de druiven weer eens zuur. Normaal gesproken krijgen FB accounts die richtlijnen voor community of servicevoorwaarden niet volgen een waarschuwing voordat ze worden opgeschort. Lijkt erop dat de heer Oostburg zich niet heeft gehouden aan de regels. Er zijn diverse rechtzaken gevoerd tegen social media platforms als het gaat om vrijheid van meningsuiting. Rechters stellen in hun vonnissen dat het recht op vrijheid van meningsuiting een fundamenteel recht is dat van groot belang is in een vrije democratische samenleving, juist ook als het gaat om uitingen die strijdig zijn met de heersende opinie. Dit betekent echter nog niet dat het recht op vrijheid van meningsuiting meebrengt dat eenieder, via elk medium of platform, zijn mening onbeperkt moet kunnen uiten. Inmiddels is er voldoende jurisprudentie voor social media platforms om accounts te kunnen weren. Feit dat je de VHP in de verdachte hoekje drukt is alles behalve fraai. Snap dat je geen fan bent van de partij maar het slaat nergens op. Overigens heeft de heer Oostburg voldoende mogelijkheden om zich te kunnen uiten oa via LimFM en D-TV Express, veelal partij gelieerde media.


    Maak melding
  2. als het niet via de wet kan?
    dan ga je maar zeuren en zeiken bij facebook
    facebook het on-democratische schoothondje van de elite

    deze schorsing zegt al genoeg
    er wordt waarheid vertelt blijkbaar… maar alweer wordt de boodschapper aangevallen ipv de boodschap
    triest volk


    Maak melding
  3. hele post van Koos is zo on-democratisch als maar kan
    deze dombo weet niet eens wat democratie is, te zien aan zijn post hierzo

    ieder zijn mening is democratie, ongeacht of het waar is of niet
    zolang je je mening netjes en zonder bedreigingen brengt valt het onder democratische meningsuiting
    net als al het liegen en bedriegen van de regering
    is democratisch maar niet netjes richting het volk


    Maak melding
  4. Ik heb het al vaker gezegd en zeg het nu weer. Een politicus is pas ene politicus als hij of zij in staat is met anderen compromissen (in het algemeen belang) te sluiten om het volk en land vooruit te brengen. Gelukkig is ZE Santokhi in staat om compromissen te sluiten. Deze eigenschap is weinigen toebedeeld en daarom is het grootste deel van de activisten en oproerkraairers vaak weinig ontwikkelt om iets in de politiek te kunnen betekenen.
    Oostburg moet zijn kennis en informatie lekker voor zichzelf houden want vaak klopt zijn informatie niet.Leugenaar net als zijn idool


    Maak melding
  5. ik wil alleen melden dat je geen tiktokker hoeft te zijn om het account te melden je kan het filmpje zelf niet meer zien maar evt andere nog wel . oostburg is onsportief en het zal me niets verbazen als hij in discussie is gegaan met de chaybot van fb.
    Er viel me wel iets op tijdens het bekijken van de moddervloed. hij keek niet relaxed in zn camera maar steeda naar links(rechts in beeld). Ik moest denken aan het laatste tv optreden van wijlen Jozef Slagveer in dec ’82!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES