dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieUitspraak Nederlands Kort Geding tegen Gerard van den Bergh op 6 maart

Uitspraak Nederlands Kort Geding tegen Gerard van den Bergh op 6 maart

-

Does Travel - naar Suriname

In Rotterdam vond vanmorgen het Kort Geding plaats in de zaak, waarbij de Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh in NederlandĀ vorige maand gesommeerd werdĀ om iedere verhandeling van zijn boek over corruptie en zakendoen in Suriname -met daarop de foto van de Surinaamse president Santokhi- te staken.

Uit de zaak blijkt dat de president van Suriname geen bezwaar heeft gemaakt over de inhoud van het boek. Het gaat het staatshoofd om het gebruik van zijn foto op een boek over corruptie in Suriname; een boek waarin de president zelf geen corruptieve handelingen wordt verweten.

Santokhi liet zijn advocaat een sommatie sturen naar Van den Bergh en zijn uitgever in Nederland. Toen daarop geen reactie volgde stapte de president naar de Nederlandse rechter en maakte een Kort Geding aanhangig.

De behandeling van dit Kort Geding vond vandaag, woensdag 21 februari 2024, om 10.00u plaats bij de Rechtbank Rotterdam aan het Wilhelminaplein. De rechter doet over twee weken, op woensdag 6 maart 2024, uitspraak in deze zaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Ook Doekhi is schuldig aan smaad en laster !
    ” …
    De grotere misstanden die in dit land plaatsvinden, gebeuren op het Kabinet van de President door mensen die daar rondhangen, dichtbij de president zijn en alle opdrachten krijgen toegewezen.
    ..
    Doekhie beweert …

    Als er harde bewijzen zijn dat er is betaald, ziet hij die bewijzen graag tegemoet …
    … ” (Sr Herald)

    Doekhi beweert en beschuldigt !
    Hoe dan ?

    Een bewering staat haaks op een beschuldiging.
    Een beschuldiging dat is onderbouwt door beweringen is hetzelfde als “ik dacht dat ik vernomen had dat het zo zou zijn als het is dat ik vernomen had”.

    “…
    Don’t let them fool ya
    Or even try to school ya, oh no
    We’ve got a mind of our own
    So go to hell if what you thinkin’ is not right
    Love would never leave us alone
    Ah in the darkness, there must come out to light
    …”

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  2. “De ogen zijn de spiegel van de ziel!” Wordt er vaak gezegd. Als ik kennismaak met mensen, dan kijk ik ze in de ogen aan, als ze glimlachen. Als hun ogen ook ‘mee lachen’, dan weet ik dat het oprecht is. Als ik in de ogen van Gerard van den Bergh kijk, zie ik een gedecideerde, krachtige blik. Als ik in de ogen kijk van Santhoki en Brunswijk, zie ik vooral een hoop kwaadaardigheid.

    Zo zie ik dat en uiteraard heeft een ieder recht op z’n eigen mening. Ik loop al een aardig tijdje rond op deze godvergeten planeet en uit dit, puur op basis van levenservaring en mensenkennis. Verder zou ik me zelf eerder beschrijven als ‘verbinder’, dan als ‘splijtzwam!’ Maar goed, sommige dingen spreken voor zich. Bij deze, meneer/mevrouw S.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES