dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBekende kunstenaar Paul Woei op 85-jarige leeftijd overleden

Bekende kunstenaar Paul Woei op 85-jarige leeftijd overleden

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname heeft een grote zoon verloren: Paul Woei, wereldburger, schilder, beeldhouwer, kunstleraar en schrijver, een veelzijdige kunstenaar is op 18 februari 2024 op 85-jarige leeftijd overleden.

Paul Woei ontving vorige maand nog de prestigieuze Rotary Vocational Excellence Award 2024, voor zijn bijzondere bijdrage in de kunsthistorie van ons land, die hij voor bijna 60 jaren steevast heeft gediend.

Deze hoge onderscheiding was een erkenning van zijn toewijding en passie aan de bevordering van kunst en cultuur in zijn geboorte land. Zijn werken zijn niet alleen in Suriname te vinden, maar in haast alle hoeken van de wereld.

De Nationale Partij Suriname (NPS) organiseerde op 2 juni 2023 een informatie- en discussieavond, met als thema “Hoe Vormen Wij Eén Natie?’ De 85 jarige Paul Woei was toen ook lid van het panel, waarin hij zijn rijke en persoonlijke ervaring met vooral de binnenlandbewoners met het publiek deelde.

Hij sprak over zijn avontuurlijk leven in Suriname en over de manier hoe Suriname als natie zich middels cultuurontwikkeling vanaf de slaventijd heeft ontwikkeld.

De NPS meldt dat de NPS familie door het plotselinge heengaan van Paul, zoals hij bij zijn vrienden bekend staat eveneens in rouw is gedompeld en biedt aan de familie en de totale Surinaamse bevolking haar diepe condoleance. Met het vredig inslapen van Paul verliest Suriname niet alleen een geweldige kunstenaar maar ook een grote zoon.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. pak om beet 30 jaar geleden les van Meneer Woei mogen krijgen… tekenen was niet zo interessant voor mij maar die Maatschappijleer lessen hebben mij zeker helpen vormen. rust zacht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES