donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan der San: "Bouterse is op zijn knieën gegaan om me te...

Van der San: “Bouterse is op zijn knieën gegaan om me te verzoeken minister te worden”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-kabinetsdirecteur en oud-minister Eugene van der San waardeert het dat de voortvluchtige oud-president Desi Bouterse hem in maart 2017 de gelegenheid gaf om minister van Justitie en Politie in Suriname te worden.

Volgens Van der San is Bouterse toen op zijn knieën gegaan om hem te verzoeken minister te worden.

“Hij heeft me een steun in de rug gegeven om minister van Justitie en Politie te worden. Hij is op zijn knieën gegaan om me te verzoeken om het te worden. Laat het gezegd zijn! Daarom toen het misging is hij om deze zelfde Santokhi bij me gekomen en heb ik hem gezegd: neem je degedege! Neem je ding!”, zei Van der San op D-TV.

Precies twee maanden en zes dagen na zijn beëdiging als minister werd hij ontslagen.

De oud-Justitieminister gaf ook een sneer aan de Nationale Democratische Partij (NDP) en benadrukte dat niet alle personen in Suriname dankzij de NDP in een hoge positie zijn gekomen. Hij ook niet.

“Ik ben op eigen kracht in me hoge ambtelijke positie gekomen. Bouterse is me op Binnenlandse Zaken komen verzoeken om de militairen te ondersteunen. Toen had hij nog geen macht. Daarom hoef ik de NDP niks dankbaar te zijn. Geen enkele NDP’er ook. Dan ben je ziek in je hoofd”, vervolgde hij.

Van der San, die stelt een Boutist te zijn en geen NDP’er, zegt alleen adviezen te hebben gegeven aan Bouterse en eventueel andere personen, wanneer die een beroep op hem deden. “Parmessar en al die mensen hebben me adviezen gevraagd en ik heb ze ook geadviseerd en uit de branding geholpen. Maar dan niet als NDP’er”, aldus Van der San.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

40 REACTIES
  1. Wat een dagoe is deze man om zich zelf op te hemelen door zijn eigen mensen neer te halen, wat heb je hierop te zeggen robgay en troela debby, ndp begint al af te brokellen.


    Maak melding
  2. vdr san is een narcist puur sang…..vertoont ziekelijk gedrag….

    Een hond die ziek is is te genezen ….maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is niet te genezen..


    Maak melding
  3. Van der SAN na de knieval van Bouterse, ben jij op ge knieën gegaan om Bouta volmondig te bedanken.
    Anders wordt je geen boutist.
    Aldus de boutisten vereniging onder leiding
    van Debby en Robg.


    Maak melding
  4. (Red.) “Van der San, die stelt een Boutist te zijn en geen NDP’er, zegt alleen adviezen te hebben gegeven aan Bouterse en eventueel andere personen, wanneer die een beroep op hem deden.”

    Ik kan zijn eerlijkheid wel waarderen en ben erg benieuwd naar de adviezen, die de ‘Boutist’, Van der San aan zijn ‘meester’ heeft gegeven; “Bigin’ lòn’ fòs’ din’ còn’ teki yu?” (“vlucht voordat ze je komen halen?’). Als het adviezen waren met een dusdanige strekking, vraag ik mij af of er niet een diepgaand onderzoek moet plaatsvinden naar Van der San, m.b.t. medeplichtigheid middels het aanzetten tot subversieve (gezagsondermijnende) handelingen…..met zijn blik van: “ich habe es nicht gewusst!”


    Maak melding
  5. Van der San zegt geen NDPer maar een Boutist te zijn. Wat het verschil is vraag je je af? Wel, een NDPer is gewoon een ongeschoolde, hersenloze ezel, die achter Bouterse aanholde/aanholt (Ghetto mama en ‘Waka man’ figuren). Een Boutist is een goed geschoolde ezel met hersenen, die jarenlang op zijn/haar knieën ging/gaat om Bouterse door dik en dun grondig schoon te likken, te spuiten en te zuigen (Dora, Jennifer, Melvin en Eugene b.v.).


    Maak melding
  6. Een ‘Boutist’ is volgens mij gewoon een aanhanger van Bouterse, zoals een NSB-er die in de Tweede Wereldoorlog het gedachtegoed van Adolf Hitler steunde en uitdroeg. Na de oorlog werden ook zij (in grote getale) mede-verantwoordelijk geacht als zijnde ‘collaborateur!’ (hand- en spandiensten verlenen aan een misdadig, fascistisch regime!). Men zou Van der San dus kunnen vergelijken met de landverrader, Anton Mussert (hoofd van de politie in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog).

    Net als in Suriname waren er in de Tweede Wereldoorlog meer NSB-ers, dan verzetstrijders in Nederland.


    Maak melding
  7. ” Daarom toen het misging is hij om deze zelfde Santokhi bij me gekomen en heb ik hem gezegd: neem je degedege! Neem je ding!”, …en toch…is die Hond gevlucht 🙂 🙂
    Hoe kun je nog een fan van zo een lafbek zijn/blijven ???…..
    Mijn Advies :
    neem je degedege! neem je ding en sluit je aan bij ABOP/VHP. De nps lust jou niet… je kan niet goed frauderen/je bent niet zo goed in Tjoekoes 🙂 🙂


    Maak melding
  8. Baas dealde al in drugs toen hij militair was. Boeroe die ze op een boot gepakt hadden voor dealen en na dat hij zijn straf in de V S had uit gezeten werd bij terug komst door baas bevorderd in rang.
    Als baas op zijn knieën is gegaan voor Van der San weet ik niet maar dat Van der San voor baas als minister en nog wel van justitie en politie is gaan werken zegt hij zelf.
    Probeert meneer San een love story te vertellen, ik snap het niet.


    Maak melding
  9. Dit is oud nieuws. Waarom nu doen alsof het wereldnieuws is. Kan iemand de nieuwswaarde hiervan uitleggen. Waarom wordt dit onbelangrijke item uitgelicht, een voetnoot in vergelijking met het hoofdonderwerp, de brief van Bisschop Choennie. In het interview komt deze oude ontboezeming zijdelings ter sprake. Is WKT bewust bezig het publiek weg te leiden van de belangrijkere issue, de brief van Choennie met deze labbekakkerig artikel. De forummers tuinen er weer in. Komen met hun onderbuik meningen over een onbenullig iets. Mogen weer los met hun hatelijke opmerkingen. Waarom niks over de brief, de inhoud, van Bisschop Choennie.

    Hoe kan het dat de Bisschop beter op de hoogte is van wat er speelt in onze samenleving dan de ‘geweldige’ veiligheidsdiensten. Waarom doet de president alsof er werkelijk iets speelt, terwijl de president geen enkele alarmerende bericht heeft ontvangen van zijn veiligheidsdiensten. Hier is duidelijk sprake van een opzetje naar iets in de toekomst.
    Als het niet zo serieus was zou het een lachwekkende toestand zijn geweest voor de regering, het is toch van de zotte dat de Bisschop de president op de alarmerende toestanden moet wijzen in plaats van zijn veiligheidsdiensten die 24/7 in de weer zijn.


    Maak melding
  10. Waarom denkt Sjat Lont Sjinnie dat we geïnterreseerd zijn in wat hij en Didibri afgesproken, bekokstoofd en uitgespookt hebben in achter- en slaapkamertjes?


    Maak melding
  11. Als ik honger heb eet ik liever gras dan deze man om eten te vragen want bij de minste meningsverschil schreeuwt hij het van de daken. Bouterse ging op zijn knieën en wat deed je he maakte er een puinhoop van. Van der San heeft geen geheimen hij zegt ALLES EN DANOOK ALLES. En dat doen alleen mensen die Zwak zijn Chantage minded en denken beter te zijn dan anderen. God weet wat deze man niet over de vrouwen zeg waarmee hij vanaf zijn jeugd een relatie heeft gehad als hij aan de borrel tafel zit met vrienden of wat hij zegt over vrouwen die hem weigeren als hij ze probeert te versieren. Van der San je praat niet teveel maar je praat alleen rotzooi waarmee je jezelf BELACHELIJK maakt


    Maak melding
  12. Kijk hoe blij ze hier zijn om iets van Bouterse te lezen.
    Waarom praten we niet over die $7,5 miljoen die chan, nurmohamed en ragoebarsingh hebben weggegeven???


    Maak melding
  13. Wat verwachtbaar, onvermijdelijk en noodzakelijk was, werd gisterenmiddag volbracht. President Bouterse liet Eugene van der San roepen en kort daarna werd het opstappen van de minister vanwege het Kabinet van de President bevestigd. Van der San werd door de president naar het paleis geroepen en de man kon niet anders verwachten dan dat hij werd ontboden om zijn congé te vernemen . Voor velen en natuurlijk ook de meest fervente NDP’er, was het duidelijk geworden, dat een man met een dergelijke onbesuisde en agressieve attitude niet langer als minister en vooral niet op de post van JusPol kon worden gehandhaafd. Van der San, de man met de zogeheten “korte lont” had zich in de afgelopen dagen op een dergelijke aanstootgevende en beledigende wijze in De Nationale Assemblée gedragen en achtte het daags daarna noodzakelijk een persconferentie te beleggen, waarin hij tal van beschuldigingen uitte richting hoge functionarissen binnen het bestuurlijke van de republiek. Verwijten warden gedaan aan het adres van een nationale veiligheidsfunctionaris, de procureur-generaal, het hoofd van de CIVD en indirect aan de korpschef. Zelfs zijn eigen broer, de oud-advocaat generaal bij het OM, moest het ontgelden…

    …De woorden van de president tegenover Van der San, die zeker niet krenkend waren, werden wél als zodanig door de bewindsman ervaren en hij bood volgens zijn zeggen daarom onmiddellijk, zelf zijn ontslag aan. “Niemand stuurt mij weg”, aldus Van der San in een ingezonden bericht naar een lokaal medium. Van der San moet wel begrijpen, dat hij met zijn offensieve houding ten opzichte van het staatshoofd en anderen binnen deze gemeenschap, zich absoluut impopulair maakt en dat vooral binnen de paarse partij men hem thans helemaal heeft uitgekotst. Van der San heeft precies twee maanden en zes dagen de portefeuille van JusPol mogen bekleden. We kunnen ons niet herinneren dat er een minister onder leiding van Desi Bouterse tijdens de ‘revo’ en of gedurende NDP-regeringen, sneller de wacht werd aangezegd. De president heeft naar de mening van velen zeer zeker een kardinale fout begaan om deze zeer opvliegende en vermoedelijk gefrustreerde man, die hem welbekend is van zijn handelwijze op het Kabinet van de President, prefereerde om mr. Van Dijk-Silos op het ministerie van Justitie en Politie over te nemen. Van der San is nu vertrokken en Bouterse heeft de korte lont weten te doven. Van der San zal nu van zijn pensioen als ambtenaar kunnen gaan genieten. Bron: Dagblad De West, 7 juni, 2017

    Uit dit stuk valt op te maken, waarom dit sujet geen NDP-er is maar Boutist! Ze waren gewoon klaar met hem!


    Maak melding
  14. Zo zo weer eens wat te lezen over deze partij en zijn leden. Top
    Is san lid van de partij? is bouterse nog lid? of heeft parmessar het nu volledig voor het zeggen


    Maak melding
  15. Kijk hoe blij ze hier zijn om iets van Bouterse te lezen.
    Waarom praten we niet over die $7,5 miljoen die chan, nurmohamed en ragoebarsingh hebben weggegeven???
    ===========================
    Noh kong draai a torie als je je niet aan de topic kan houden dom troela. valt niks blij te zijn over het wanbeleid van je baasje die land en volk failliet had gemaakt.


    Maak melding
  16. wat ik het smerigste vond van bouterse is dat toen hij op zn knieën ging San achter hem knielde hij de wind van achteren van voren kreeg.higihihi je weet toch je weet toch🐴🐴🐴🐴🐴👏🏿👏🏿👏🏿


    Maak melding
  17. Het VHP-tuig denkt dat men met dit artikel over van der San kan ontkomen aan alle kritiek op hun goeroe Santokhi. De gemiddelde VHP-er kan niet op het niveau van Van der San denken. Realiseren zij zich dan niet dat Santokhi het land in zeer grote problemen, een gigantische ellende heeft gebracht.De VHP heeft het land verziekt. Er komen weer nieuwe corruptie zaken bovendrijven. Het beleid van Santokhi rammelt aan alle kanten. Maar ik wil hen daarnaast ook geruststellen.Een Boutist gaat niet stemmen VHP, Abop, NPS, PL, DA’91,SPA,enz. Een Boutist is trouw aan maar één politieke partij.


    Maak melding
  18. RobG 11 februari 2024 Bij 20:26

    Het VHP-tuig denkt dat men met dit artikel over van der San kan ontkomen aan alle kritiek op hun goeroe Santokhi. De gemiddelde VHP-er kan niet op het niveau van Van der San denken. Realiseren zij zich dan niet dat Santokhi het land in zeer grote problemen, een gigantische ellende heeft gebracht.De VHP heeft het land verziekt. Er komen weer nieuwe corruptie zaken bovendrijven. Het beleid van Santokhi rammelt aan alle kanten. Maar ik wil hen daarnaast ook geruststellen.Een Boutist gaat niet stemmen VHP, Abop, NPS, PL, DA’91,SPA,enz. Een Boutist is trouw aan maar één politieke partij.

    =============================

    Je blijft in de modus van ongefundeerde verwijten maken. Kun je mij 8 grote successen opnoemen die op het conto van de NDP geschreven kunnen worden.
    Ben benieuwd.


    Maak melding
  19. Koos, ik ken er meer dan 8…..corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie van de paarse criminele corrupte boevenbende olv opa D, de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname. Nu op de vlucht.


    Maak melding
  20. Het drong niet tot mij door dat meneer San minister van jus-pol werd terwijl baas al veroordeeld was voor dealen van drugs en ook gezocht werd door Interpol.
    En hij geeft aan dat hij heeeel trots op is.


    Maak melding
  21. Latour Posse

    11 februari 2024 Bij 21:07

    Koos, ik ken er meer dan 8…..corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie, corruptie van de paarse criminele corrupte boevenbende olv opa D, de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname. Nu op de vlucht.

    ============================

    De paarse groupies schreeuwen moord en brand hoe geweldig de NDP niet is. Een beetje NDP-er schut zo de successen
    uit zijn mouwen. Maar het blijft oorverdovend stil. Discussies met NDP-er kunnen we beter op de inhoud voeren. RobG heeft geen wapen feiten meer. De man slaat om zich heen. Iedere vorm van realiteit verloren en dat voor iemand die gestuurd heeft aan het Rijks Universiteit van Groningen.


    Maak melding
  22. @Koos, ik kom geregeld in Suriname. Met mijn eigen ogen kan ik zien hoe de VHP regering het land naar de vernieling heeft brengt. Het volk staat niet te juichen om het prachtig beleid van de regering Santokhi. Kan jij na bijna vier jaren regering Santokhi wapenfeiten voor me opsommen?


    Maak melding
  23. robje g , jij durft niet naar suriname te komen, jij als vhp hater wachten ze jou op zanderij en wij en velen beginnen met jou als eerste te witwassen , nou jou niet gezien hé nepper


    Maak melding
  24. [pony-debby-robje g] is een persoon , ha ha ha 😂🤣😂 , jij haat nu die van der san hé , deze man zegt openlijk dat de ndp bestaat uit ongeschoolden , en daar heeft hij gelijk in , maar dit vieze mannetje likte wel de kont van ddb , jij bent nu zeker besmet omdat jij ook de kont likte van ddb , hiv , ach niemand zal om jou treuren


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES