dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrug over Saramacca doorsteek enkele maanden dicht

Brug over Saramacca doorsteek enkele maanden dicht

-

Does Travel - naar Suriname

De veelgebruikte brug over het Saramaccakanaal in Suriname, voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en zal vervangen worden door een volledig nieuwe brugconstructie met zes rijstroken, waarvan drie om drie gescheiden rijstroken.

In verband hiermee zal de brug ingaande woensdag 28 februari 2024 voor enkele maanden afgesloten worden voor het rijverkeer.

Het verkeer zal tijdens de herbouw van de brug worden omgeleid via de Beekhuizen brug (Vabi brug) en de Saronbrug, die de dichtstbij gelegen alternatieven zijn.

Om de gemeenschap tijdig te attenderen zullen er vooraf bekendmakingsborden worden geplaatst op strategische locaties, waaronder de omgeving van de Zwartenhovenbrugstraat / Molenpad / Van ‘t Hogerhuysstraat, de rotonde Poelepantje, Latour, Latour-MLK weg en de J.A. Wijdenbosch brug vanuit Commewijne.

Het kruispunt met de Slangenhoutstraat zal vanaf woensdag 28 februari 2024 heringericht worden met fysieke afbakeningen om het omgeleide verkeer vlotter te laten bewegen. De belangrijkste verandering is dat de verkeerslichten buiten werking zullen worden gesteld.

De omleiding via de Beekhuizen brug (primair alternatief) wordt middels verkeersborden langs de betreffende wegen aangegeven. Lees hier op de site van de Surinaamse politie in detail meer over de omleiding.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Maanden?? Belachelijk. Ik hoop dat de wegen voor omleidingen wel te rijden zijn. Hernutterstraat is barslecht.
    Je zal eerst de omliggende wegen moeten maken als je maanden nodig hebt voor kleine brug.
    Ik zag arbeiders een houten loopbrug schilderen. Moest lachen. Van voor naar achteren. Ze gaan zwemmen als ze einde hebben gedaan.


    gemodereerd
  2. Vervelend, maar ik wil toch twee opmerkingen plaatsen
    Als we de afgelopen jaren meer aan onderhoud hadden gedaan met al het geld dat we geleend hebben hadden we kunnen voorkomen dat het zover moest komen
    Anderzijds is het wel zo dat investeringen in de infrastructuur zoals deze investering van grote waarde kunnen zijn voor de wederopbouw van ons vernietigd land. In Holland met al die geweldige mensen met kennis en materieel is zo’n klus ook niet binnen een paar weken gedaan.
    Behalve als je broddelwerk wil natuurlijk dat na een paar maanden weer iets gedaan moet worden
    Dus vervelend, maar neem je tijd en doe het dan goed


    Maak melding
  3. Debby moet je overal op reageren? Je komt zo dom over. Je hebt gewoon nergens verstand van. Alleen paarse stront in je hoofd. Als ndp niet had gestolen was er al onderhoud gepleegd. Deze regering krijgt het wel voor elkaar.


    Maak melding
  4. @Shirley de Miranda 4 februari 2024 Bij 13:15
    ,,…In Holland met al die geweldige mensen met kennis en materieel is zo’n klus ook niet binnen een paar weken gedaan…”

    Beste Shirley de Miranda,
    In Nederland schijnt men ook een aanzienlijke achterstallig onderhoud te hebben aan diverse bruggen, maar de aanbesteding is een behoorlijk probleem, daar de werkzaamheden aan dit soort projecten zo specialistisch en kostbaar zijn, dat er weinig of geen aannemers zijn, die ‘hun vingers eraan durven te branden’, omdat zij vrezen dat de kosten hoger zullen uitvallen dan de opbrengsten. En als een land van om en nabij de 18 miljoen mensen, waarvan er aardig wat zijn met specialistische kennis al moeite hebben met dit soort projecten, dan moet zich voorstellen, hoe dit moet zijn voor een land met een bevolkingsaantal, die ongeveer 30 maal lager is en aanzienlijk minder specialistische kennis op dit gebied heeft. Ik ben het daarom ook volledig met u eens als u stelt: “dat investeringen in de infrastructuur van grote waarde kunnen zijn”, daarom is het aan de overheid om zich meer te focussen op de ”kenniseconomie’, zodat we niet altijd ‘overgeleverd zijn’ aan Chinese aannemers om onze ‘boontjes te doppen.’

    Tan bun


    gemodereerd
  5. @ redskin, correctie: debby komt niet alleen zo dom over, maar hij/zij is de meest domme, de meest walgelijke, de meest waardeloze, de meest hersenloze “persoon”. Eigenlijk te dom om een persoon/mens te zijn.


    Maak melding
  6. Als men op de oude manier te werk is gegaan bij het gunnen van de opdracht voor het vervangen van de brug bij de Saramaccadoorsteek, steken straks enkele politieke stakeholders zoveel steekpenningen in hun zak, dat ze in staat zullen zijn, de rest van hun leven, elke dag dure steak te eten. Het hangt slechts van hun geloof af of het bang bang steak of runder steak wordt.


    Maak melding
  7. Goed werk dat het ministerie van OW gaat doet met dit infrastructuur van 6 rijstroken over de Saronbrug, 3 naar haar zuiden en 3 naar het noorden voor een vlotte doorstroming van het verkeer van het noorden naar het zuiden en zuiden naar het noorden.

    Ik heb mij bij de inrichting van deze verbinding noord-zuid, noord-zuid en aan de zuid zijde van de Saramaccadoorsteek naar het oosten en westen altijd afgevraagd of bij de zuidzijde vd Saramaccadoorsteek van de Saronbrug niet een rotonde aan de zuidzijde kon worden gebouwd. Hierdoor zou de doorstroming van zuid naar noord vice versa en naar het westen en oosten aan de zuidzijde van de Saramaccadoorsteek voor alle verkeersdeelnemers gewoon veilig, geordend, vlot en goed verlopen.

    De uitdaging hiervoor is dat er particuliere gronden van eigenaren hiervoor zouden moeten worden gekocht door de Overheid, ministerie van OW, om dit nodig te hebben om deze rotonde op te bouwen.

    Wat in deze fase niet aan, kan ook over worden nagedacht over mijn voorstel en in de toekomst wanneer de olie – en gas US-$ binnen komen worden uitgevoerd.

    Het verkeer moet goed snel en vlot over de knooppunt aan de zuidzijde vd Saronbrug naar het zuiden, oost en west van de Saramaccakanaal plaats vinden.

    Daarom is plannen maken en vooruit kijken altijd goed om bij stil te staan.


    Maak melding
  8. Levendig voorbeeld dat Chinese makelij niet deugd, zeker als je nooit onderhoud pleegt. En ‘onderhoud’ komt niet voor in boek van Surinamers….
    Btw, is er ooit onderhoud geweest aan die bosjebrug???
    Nee tog, nou.. we gaan binnenkort lezen dat het agv betonrot is ingestort


    Maak melding
  9. Rotonde bij samenkomen vd Latourweg met de Highway
    Ook waar de Latourweg en Highway bij elkaar komen is een rotonde een goede oplossing voor de Noord- Zuid-Noord doorstroming van het verkeer, snel, geordend, veilig, zonder stress.

    Zuidzijde Saramaccadoorsteek bij de Saronbrug zal een Rotonde een zeer goede oplossing zijn
    Op de zuidzijde van de Saramaccadoorsteek bij de Saronbrug zal er na de vervanging vd brug, een rotonde een zeer goede oplossing zijn voor de doorstroming vh verkeer, Noord-Zuid-Noord, Ook de doorstroming van Oost naar West naar Oost van de Saronbrug.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES