woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameReyme aan Bouterse: "You have to back up your words"

Reyme aan Bouterse: “You have to back up your words”

-

Does Travel - naar Suriname

Het feit dat de tot 20 jaar veroordeelde Desi Bouterse zijn hoofd toch niet heeft gebogen voor de beslissing van het Hof van Justitie in Suriname en is ondergedoken, is volgens A20-voorzitter Steven Reyme weer een voorbeeld van een politicus die zich niet aan zijn woord heeft gehouden.

“You have to back up your words. Als hij nooit gezegd had dat hij zich zou onderwerpen aan wet en recht, dan kon ik het begrijpen. Daarom haat ik politieke taal en politieke podium. Ik vind dat we altijd authentiek moeten zijn. If i tak wan sani en a sani no waka ini yu voordeel, dan teki a slag. Dan heb ik heel veel respect voor jouw”, benadrukt Reyme.

Voor de A20-voorzitter is het bovendien heel verwonderlijk dat Bouterse is ondergedoken, omdat dit naar zijn inziens niet de manier is hoe een leider, een revolutionair, zich zou moeten profileren.

Bouterse zei tijdens de strafzitting van het Hof van Justitie op 31 juli vorig jaar dat hij zijn hoofd zou buigen voor het vonnis, wat het ook zou zijn. Ook zijn advocaat Irwin Kanhai heeft dit meerdere malen tegenover de media verklaard en daarbij benadrukt dat al zijn cliënten ‘law obedient servants’ zijn.

Reyme stelt dat Bouterse wel zijn reden zal moeten hebben waarom hij zich niet heeft aangemeld bij de gevangenis.

“Wij moeten dat respecteren en we zullen zien wat er gebeurt. Belangrijk is dat er nog geloof is in de rechtstaat en de mensen die dat moeten uitvoeren. Het zou iets anders zijn als hij kon doen en laten wat hij wilt nadat bevolen was dat hij zich moest aanmelden”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. Hij zou zich volgens het principe van: “death before dishonor!” kunnen verzetten.
    Ik stel voor dat hij met al zijn medestanders, in legeruniform zich verzet tegen het leger (mariniers) van Suriname en dan heeft hij toch enigzins zijn ‘eer’ (‘death) gered, before ‘dishonor’ (detentie). Na kapotgeschoten te zijn, is hij dan heengegaan zoals hij zijn macht verworven heeft. Vervolgens kan hij met zijn gevolg zich melden bij de ‘Hemelspoorten’, maar aangezien die door al het bloedvergieten dichtgeslibt zijn, is de enige weg om eventueel de ‘Hemel’ te bereiken via de ‘Hel’ is!

    Tan bun


    Maak melding
  2. Sorry Reyme. Dat bouterse zijn reden zal moeten hebben om niet in de gevangenis te gaan…..dat moeten we respecteren? Bent u wel goed wijs? Een veroordeelde gevluchtte massamoordenaar, die geen ballen heeft om…put your money where your mouth is…te doen is geen revolutinair. Maar een laffe hond.


    Maak melding
  3. Leuk voor de geschiedenisboeken. Veroordeelde Bouterse en schoonzoon door de politiek het land uitgewerkt om problemen met de bevolking te voorkomen. Misschien heeft Nederland wel geholpen hem te ontsnappen want ze hebben hem in 2000 ook via de hoogste rechtelijke organisatie cassatie verleend. Hij mocht vrij naar NL reizen, ze hebben het alleen nooit aan hem bekendgemaakt, want de Amerikanen lagen wel op de loer en die konden hem wel meenemen. Bouta is dialyse patiënt dus deze verdwijning is heel goed voorbereid.


    Maak melding
  4. Hij zou zijn hoofd buigen ALS ALS hij zou worden vrijgesproken; een nationale vrije dag, ik heb altijd geloof in een eerlijk proces, hihihih je weet toch hihihih🐴🐴🐴🐴🐴

    Ma nu ik ben veroordeeldt kan ik mijn hoof niet buigen, deng mang o kap mie ede, ik wil geen guillotiene
    Ja mie frede en wat dan nog mie mag
    dit ding is een politiek proses
    wat een asshole, wat a coward
    ma what about de leden dang de mensen die lid zijn en zelf politici zijn. ze gaan gewoon verder alsof er niets aan de hand is.
    what about adhien dan. San heeft hem zo gekleineerd, en parmisser dan? neks aan de hand, het gaat om geld begrijp dat dang


    Maak melding
  5. Van Ommeren waarschuwt de NDP wel dat indien zij na het verkiezingsresultaat in 2025 een samenwerking aangaat met de VHP van Chan Santokhi, zij per direct haar NDP-lidmaatschapskaart zal inleveren, een visum zal aanvragen en naar Nederland zal verhuizen.
    MAMA gaat naar Nederland. Als het goed uitkomt, dan is Nederland in beeld. Anders is Noordzee een kolonisator die met SU bemoeit. BIG MAMA gaat een toeristen visum aanvragen en verhuizen. Wie houdt zij nu voor de gek. Ik heb een vraag aan deze BIG MAMA, die ze alleen met ja of nee moet beantwoorden: Weet je naaste familie dat je gek bent?


    Maak melding
  6. Reyme stelt dat Bouterse wel zijn reden zal moeten hebben waarom hij zich niet heeft aangemeld bij de gevangenis.

    “Wij moeten dat respecteren en we zullen zien wat er gebeurt. …”, aldus de politicus.”
    =============================================

    En dit zegt de volgende opportunist die in 2025 waarschijnlijk ook het hoogste ambt in het land zou ambiëren?


    Maak melding
  7. Een ieder die informatie heeft waar ddb is onder gedoken of weer waar hij/dijksteel zich schuil houdt/houden moet dit aan de politie verstrekken.

    Als de personen het wel weten en dit niet doen zijn strafbaar en gaan hiervoor vervolgd worden door de politie en zullen voor worden gebracht bij de rechtbank.

    Als u weet in welke plaats, huis, Amazones hij is, geeft u het door aan politie en het leger.

    Neem geen actie om hem zelf te arresteren of hem voorgoed het zwijgen op te leggen.

    Hij is zeer gevaarlijk, heeft veel listen en veel bedrog.

    U zult een heel kleine belong ontvangen als de informatie klopt en de politie en het leger hem arresteert of voorgoed uitschakelt.

    De criminaliteit moet moet met wortel en tak worden uitgeroeid, waardoor er orde, rust en veiligheid in de republiek Suriname is voor de Surinamers. Normen, waarden, respect, vertrouwen, houden aan wet en recht, goed gedrag, goede manieren, goed fatsoen, eerbied, met twee woorden spreken, hoe het eigenlijk hoort, enz weer normaal wordt in de republiek Suriname.


    Maak melding
  8. Al personen het wel weten en dit niet melden aan de politie of justitie is hiervoor strafbaar zijn.
    weer moet zijn weet

    Amazones moet zijn waar precies in het Amazone bos.

    Belong moet zijn een beloning


    Maak melding
  9. Ook Reyme denkt nu richting 25 mei 2025 dromend van regeermacht zodat zijn profetie dat hij ooit in een BMW zou rijden kan uitkomen. Reyme we hebben je door.


    Maak melding
  10. “Reyme stelt dat Bouterse wel zijn reden zal moeten hebben waarom hij zich niet heeft aangemeld bij de gevangenis.”

    Nogal wiedes, het komt de lafaard dun de broek uit!

    “Wij moeten dat respecteren en we zullen zien wat er gebeurt.”

    Wat respecteren?! Heeft U ze wel op een rijtje?

    Moeten wij dan de rest van de gevangen vragen of ze wel in het gevang
    willen blijven of liever gewoon ongstraft in de maatschappij rondlopen
    stelen en moorden?

    “Belangrijk is dat er nog geloof is in de rechtstaat en de mensen die dat moeten uitvoeren. Het zou iets anders zijn als hij kon doen en laten wat hij wilt nadat bevolen was dat hij zich moest aanmelden”

    Dat doet hij toch!

    “aldus de politicus.”

    Politicus?! Lijkt mij meer een grapjas.


    Maak melding
  11. @W. Whome, je haalt de woorden uit mijn mond brada. De heer Reyme stelt dat Bouterse wel zijn reden heeft waarom hij zich niet heeft gemeld bij de gevangenis. Wij moeten dat respecteren en we zullen zien wat er gebeurt. De man heeft het ook niet op een rijtje. Alternatief 20 kan je ook van het lijstje schrappen. Is gewoon een verlengstuk van de NDP.


    Maak melding
  12. Haha

    “…
    Reyme stelt dat Bouterse wel zijn reden zal moeten hebben waarom hij zich niet heeft aangemeld bij de gevangenis.

    “Wij moeten dat respecteren en we zullen zien wat er gebeurt.
    …”

    Haha
    Nog zo een hypocriete slampamper met een dagubal mentaliteit !

    Den poti wan moeten zich voorlopig onthouden van politiek en hun eigen hachje redden.

    Zien jullie niet dat zielige politici zielig doen bij zielige mensen.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  13. Voor deze godsdienstfanaat geldt wat mijn vader altijd zei “ hoe vromer de geest des te groter het beest”. Deze bisschop vraagt het vluchtgedrag van een fascistische massamoordenaar te respecteren. Mag jij doen want jouw soort heeft altijd in naam van God en zijn vriend Jezus gruwelijkheden gerespecteerd. In naam van God zijn miljoenen mensen uitgeroeid en hele culturen vernietigd. Dan heb ik meer respect voor een land als Pakistan waar men de voormalige president wel achter slot en grendel opsluit. Maar Imran Khan is dan ook geen laffe schurft hond als dictator Bouterse.


    Maak melding
  14. aha, ik zie dat ik navolging krijg in de persoon van galbal. Van hem had ik dat niet verwacht, maar Iedereen heeft het gelezen en op zin mobiel nu staan


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES