donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameDel Castilho: "NDP heeft macht steeds gebruikt voor persoonlijk belang Bouterse, zijn...

Del Castilho: “NDP heeft macht steeds gebruikt voor persoonlijk belang Bouterse, zijn familie en vrienden”

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens DA ’91-voorzitter Angelic del Castilho heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) haar macht in Suriname steeds gebruikt voor het persoonlijk belang van Desi Bouterse en zijn familie en vrienden.

Dat de paarse partij zich nu volledig focust op verkiezingswinst in 2025 is volgens haar ook bedoeld om de partijvoorzitter Bouterse, die momenteel onvindbaar is en weigert 20 jaar celstraf voor meervoudige moord uit te zitten, enige hulp te kunnen bieden.

“Het gaat precies om hetzelfde. Om vrij hier weer rond te lopen, straffeloos te zijn, moet een partij aan de macht komen die dat sanctioneert. Die ook staat voor het opzij zetten van wet en recht wanneer het aankomt om hun voorzitter. En dat is niet hetgeen Suriname vooruit gaat brengen. Suriname gaat alleen maar vooruit op basis van standaarden, wet en regelgeving die voor iedereen gelden. Respect voor het leven en respect voor vrije meningsuiting en positieve initiatieven om onze economie te brengen waar het hoort”, benadrukt de Surinaamse politica.

Del Castilho stelt dat de oud-president Suriname reeds 40 jaren heeft vastgehouden in een ellende met afbraak van niet alleen de economie, maar ook de morele normen en waarden. Het is daarom tijd dat het land hiervan losbreekt en zich meer focust op de ontwikkeling.

“Deze persoon Bouterse heeft niets anders dan ellende in Suriname gebracht. Suriname is nu gereed voor de volgende stap. Het is tijd om te bouwen. En in die heropbouw is er geen plaats voor mensen met zo een staat van dienst. Aan de persoon Bouterse moeten we niet te veel tijd wijden. Zijn straf is bepaald en hij moet het uitzitten. En als dat niet nu is, dan zodra hij zijn kop boven het maaiveld steekt, moet hij opgepakt worden en gebracht worden naar waar hij hoort, in de cel”, benadrukt de politica.

De DA ’91-voorzitter doet een beroep op Surinamers om hun gezond verstand te gebruiken en nu eindelijk een keer te kiezen te gaan voor doorbraak van de cirkel van armoede en ellende en te kiezen voor schoon leiderschap.

“Vrij van veroordelingen. We kunnen beter. Het is een kleine groep van onze samenleving die met een veroordeling op zijn naam rondloopt. Nog kleiner voor mensenrechtenschendingen. We zijn niet afhankelijk van dat soort mensen. Laten de goede mensen naar boven komen en laat het volk kiezen voor leiders die inzicht hebben, bereid zijn offers te brengen en bereid zijn een voorbeeld te zijn om deze samenleving te liften op het juiste spoor”, aldus de politica.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
  1. 💯mee eens mevrouw del Castilho 👍🏼 .
    En nu nog de moordenaars van moiwana opsluiten en dan is Da’91 de grootste winnaar in 2025.


    Maak melding
  2. Deze mevrouw is goed gebekt, heeft een vlotte babbel en nóg belangrijker: ze vertelt haar verhaal uit haar hoofd. Geen enkel spiekbriefje zal je bij haar ooit zien. Deze mensen heeft Suriname nodig. Mevrouw, ik hoop het zo voor u dat u en uw partij kunnen meeregeren in het komend kabinet. Natuurlijk niet in combinatie met de partij van de voortvluchtige lafaard. Ik zie u als vicepresident, naast president Santokhi, die zeker nog een termijn verdient om Suriname verder uit de paarse drek te trekken en het land gezond te maken. Mensen, STEM SLIM (d.w.z. met je verstand).


    Maak melding
  3. Hou nu toch op vrouw, u gaat lekker op de knieën bij de NDP van DDB indien het u toch lukt om met de gewijzigde kiesregeling ten hoogste 1 zetel weet te behalen, want bij de VHP betekent dat u achter het huidig beleid staat,dus kunt u liever zonder zetel blijven of liever nu stemadvies geven.


    Maak melding
  4. Mevrouw Del Castillo heeft groot gelijk. In 2025 moet het volk definitief afrekenen met de Nationale DEPLORABELE PARTIJ en haar moorddadige Voorzitter die altijd is weggelopen voor zijn verantwoordelijkheid.

    Weg met deze moordenaar en zijn Paarse Bende
    Weg met Chan Santokhi met zijn verfoeilijke etnische Beleid.
    Weg met Koning Kawtere met zijn aanhangsel Somo

    Ik hoop dat Winston Ramautarsing zich kandidaat stelt voor het presidentschap in 2025.


    Maak melding
  5. john , de verwaarloze ndp junk ,mevrouw angelic del castilho heeft meer in haar mars dan jou kontenlikker van bouterse , mevrouw angelic del castilho zegt de waarheid dat bouterse alle geld dat hij in 10 jaar gestolen heeft van het volk verdeeld heeft aan familie en friends , en nu is die held een voortvluchtige laffe hond , en john deze vrouw gaat niet op de knieen voor jou afgod , viespeuk


    Maak melding
  6. Moedige intelligente vrouw veel slimmer dan die marktvrouw van de NPS … P. Etnel. Natuurlijk weet een ieder dat de fascist en zijn fascistische Beweging Suriname heeft leeggeroofd en berooid achterliet. Alleen onderontwikkelde mensapen geven hoog op van de laffe hond en blijven nog steeds achter die lafaard staan.


    Maak melding
  7. Die nieuwe mv van NPS DIA Die weet wat ze wil ,alleen moet Rusland oppassen voor zijn positie anders komt die in gevaar, ze kan ook lezen en schrijven.,is lerares geweest.


    Maak melding
  8. (Red.) Del Castilho: “NDP heeft macht steeds gebruikt voor persoonlijk belang Bouterse, zijn familie en vrienden”

    ,,They can fool some people sometime,
    but they can not fool all the people, all the time!”

    BOB MARLEY


    Maak melding
  9. 1000% met u eens castillo mevrouw del.

    Hopelijk blijft u vis en wordt geen vlees. Ik vind u dapper dat u het onderwerp durft aan te kaarten.

    Vraag ook wat beveiliging aan gezien uw uitspraken in suriname…. U weet tegenwoordig fietsers zelf zijn gewapend.

    SURINAME IS 1 JA (EEN) GROTE DOOFPOT.
    NIEMAND DIE MEER OP ZOEK IS NAAR DEZE MOORDENAARS.
    NIEMAND ZELFS HET KORPS EN MILITAIREN ZIJN NIET GEINTERRESSEERD OM DE MAN OP TE SPOREN.
    HET KPS HEEFT GEEN BALLEN OM DIT UIT TE ZOEKEN. EVENZO SITUATIE HOEFDRAAD/BORDO.
    HET KPS FUNGEERT VOOR 20 % MET AMOKSIE EN HELLINGS AAN HET ROER. DE REST ZIT IN AIRCO KAMERS MET TJAUWMIN VARKEN OM 12 UUR. ZE WERKEN HARD ZOGENAAMD.

    DE DOOFPOT KOOKT OVER.

    JOURNALISTEN SCHIJTEN IN HUN BROEK OM DIT TE ONDERZOEKEN EN DOOR TE VRAGEN OP LEONSBERG EN ABRAHAM.

    NOGMAALS DE DOOFPOT KOOKT OVER IN PARAMARIBO.

    GARCIA PARAGSINGH: HET WORDT TIJD DAT JIJ BEDANKT EN UIT JEZELF AFTREEDT. DE SCHANDE DIE OM SURINAME HEEFT GEGEVEN EN DE STANK HIERVAN IS WERELDWIJD. DUS BEDANK EN GA WEG.

    PRESIDENT SANTOKHI: JIJ HEBT EEN VUIL SPELLETJE MEEGESPEELD IN DEZE KWESTIE VAN BOUTRESE. ZONIET VIA PG EN OM OF ANDERE KANALEN. DAAR WEET JIJ BLIKSEMS GOED VAN.
    WAAROM WORDT INGRID EN ABRAHAMS ETC NIET GRONDIG GEHOORD. WAAROM IS ALLES DOODSTIL. WAAROM DRAAIT DE DOOFPOT OP MAXIMUM TOEREN IN SURINAME.
    LEG UIT PRESIDENT SANTOKHI ANDERS KOM JIJ NOOIT MEER TERUG!!!!!!!!!
    EEN 2E TERMIJ IS MOGELIJK MAAR NIET OP DEZE MANIER.

    U ZIET HET EEN VROUW DEL CASTILLO TOONT MEER BALLEN DAN EEN MAN OM HAAR MOND ALVAST TOCH OPEN TE DOEN.

    LAST AND LEAST: JA NDP WIL 52 ZETELS IN 2025 OM 1 DOEL: BOUTERSE ALS DIE NOG LEEFT AMNESTIE TE GEVEN. vOOR DE REST HEEFT NDP ALLEEN 4E KLASSERS IN HUN BESTAND= 60% VD BEVOLKING.
    ZE GAAN ALLE KASRERVE GELIJK LEEGROVEN. MEER KUNNEN ZE NIET DOEN DAN MILJARDEN SRD,S BIJ LATEN DRUKKEN. INTERNATIONAAL IS NDP WANTED.

    MAAR SCHANDE AAN LAND EN VOLK DAT 2 MAANEN VAN 80 JAAR ZIJN GEVLUCHT EN ONVINDBAAR ZIJN EN NOG SLECHT TER BEEN FIGUREN.

    FOEI FOEI FOEI TOCH REGERING SANTOKHI.


    Maak melding
  10. Troebel water goed vissen.
    Iedereen ruikt nu zijn/haar kans om pres te worden in 2025.
    De vos / baas heeft geen tanden meer.
    oke; het is nooit te laat om te leren / wat te doen, maar men heeft Suriname wel lang laten lijden.
    Ik vraag mij daarom nu af of we dit soort mensen nodig hebben om ons land te leiden.
    Ik weet wel dat we geen andere keuze hebben dan kiezen uit meerdere kwaden.
    We zijn nu op een weg beland waar een oplossing heel moeilijk is.
    Er gaat meer offers gevraagd moeten worden van het Surinaamse volk om hier uit te komen maar de regering die dat vraagt is gedoemd te mislukken.
    We zien toch wat er nu gebeurd; met I M F proberen we eruit te komen ( iets wat heel goed is ) maar het volk begrijpt dat niet en wil liever terug gaan naar baas met zijn leningen en dan hun subsidies ontvangen.
    Leningen en subsidies getuigt niet van volwassen gedrag, je kan een keer in de problemen komen en een lening aangaan maar je kan niet je hele leven leningen blijven nemen, want er komt een tijd dat je je huis kwijtraak. Ik /we kunnen zo door blijven gaan maar het gevolg daarvan kennen we allemaal.
    Oke; heel veel denken dat ze het dan gaan opvangen door drugs te dealen maar ook daaraan komt gegeven moment een einde, als het westen hard drugs legaliseert en het zelf in het laboratorium maakt.
    Over olie gesproken; alle apparaten en machines gaan al over op elektriciteit.
    Stem wijs maar beter nog, wees wijs met alles wat je doet.
    Wat is wijsheid voor ons Suriname en Surinamers????!!!!!


    Maak melding
  11. Del, ik ben geen lid van politieke partijen. De bestuurders zijn alleen maar op zoek naar macht en rijkdom.
    Vandaar dat politiek erg gewild is.
    IK ben wel realistisch:
    NDP heeft nu 16 zetels en zal groeien naar 20. Deze groei heeft NDP te danken aan VHP /ABOP/PL.
    Deze regering wil alleen maar macht uitoefenen. Hebben een grote mond en doen niets voor het volk. Ik hoop dat NDP het geleerd heeft van al die fouten die ze gemaakt hebben. En mevrouw Del, u moet niet bang zijn voor mevrouw DDB. Zij gaat de partij niet leiden.


    Maak melding
  12. Mevrouw Castilho geef bij al dit stoere praat ook gelijk aan met wie en hoe je alles wil uitvoeren. Het is Santhoki niet gelukt om Bouterse, Bordo en Brunswijk te stoppen denk je het te redden met een corrupte politie, militaire en ambtelijke apparaat. Heb je de mensen waarvan je 1000 procent weet dat het geen graaiers en bedriegers zijn en alleen maar roepen en grootspraak hebben zullen echt niet de problemen oplossen, u hebt in het verleden ook kansen gekregen net als de anderen van Palu maar toen hebben jullie niets anders gedaan dan de huidige mensen namelijk eerst voor zichzelf en familie zorgen of aansluiten bij de duivel.


    Maak melding
  13. Ndp is altijd een stelende partij geweesy, vanaf toen de leonsberg akkoord en telefoon coup moest men bouta straffeloos zn gang laten gaan en zo ontstond de partij ndp. Sindsdien werd er op allerlei listige manieren gestolen. De partij achterban/partijleden kregen kruimeltjes als pakketjes.


    Maak melding
  14. Del Castilho: “NDP heeft macht steeds gebruikt voor persoonlijk belang Bouterse, zijn familie en vrienden”

    De vraag is, hoe lang zal het nog duren voordat de paarse poep kakkerlakken dat door zullen hebben?

    Zie:
    – mi lob a man,
    – man moi!
    – a man abi charisma,

    Deze kakkerlakken zien niet:
    – hoe arm ze door de crimineel ddb, ndp-top zijn geworden,
    – dat door crimineel ddb, de criminele nep-top ze in een krot wonen,
    – hoe het komt dat ze keer zijn,
    – dat de crimineel ddb, criminele ndp-top bezig was met hun enige eigen belang, uit de gevangenis blijven en zich zelf schatrijk maken in binnen- en buitenland,
    – de crimineel ddb, de criminele – ndp-top geen ene moer om de paarse poep achterban gaf,
    – enz.

    Het ging uitsluitend om de crimineel ddb, criminele ndp-top.


    Maak melding
  15. De Shang-dynastie in het oude China duurde van ca. 1500-1045 v.Chr. Di Xin, de laatste Shang-koning, zou zelfmoord hebben gepleegd nadat zijn leger was verslagen door Wu van Zhou . Legenden zeggen dat zijn leger en zijn uitgeruste slaven hem hebben verraden door zich bij de Zhou-rebellen aan te sluiten in de beslissende Slag om Muye . De Bouterse dynastie in het onafhankelijk Suriname duurde van 1980-2020 na Christus. De paarse slaven staan op het punt om te verraden waar hun leider zich bevind. Hopelijk wordt hij opgepakt voordat hij aan zijn suïcide zaak begint. Om maar te vergelijken.


    Maak melding
  16. Del Castilho: “NDP heeft macht steeds gebruikt voor persoonlijk belang Bouterse, zijn familie en vrienden”
    ================================

    Geen speld tussen te krijgen Angelic del Castilho.
    Er loopt een laffe veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer ergens rond.
    Die mantra’s gewoon blijven herhalen tot de verkiezing volgend jaar en hopen dat het doordringt tot die kronto edes’ in Suriname.

    BTW Tousaint het is:
    “You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can not please all of the people all of the time”.
    The poët John Lydgate and later adapted by President Abraham Lincoln.
    Please do your homework…..


    Maak melding
  17. DA’91 begint ook te ontwaken.
    Die 91 staat duidelijk niet voor de rpm van haar homecross trainer maar waarschijnlijk voor de timer van haar slowcooker.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  18. Del Castilho, haalt uit naar de NDP. Deze politieke partij is voor haar een sta-in-de weg die haar ambities in rook laten opgaan. Del Castilho bezit niet de X factor om het volk van Suriname aan haar zijde te krijgen.

    Deze rechtse tante kan net zo vals zingen als Chandrikapersad Santokhi. Maar het volk weet wel beter nu dat ze nu meer dan ooit moeten uitkijken met figuren die massa hadden geadviseerd om slim te stemnen. Zij heeft mensen geadviseerd om op de grote bedrieger Santokhi te stemmen. Mevrouw Del Castilho is ongeloofwaardig.Zij valt Santokhi niet aan.Nee……zij lonkt naar hem voor een eventuele krab kraboe…. Als de vos de passie preekt boer pas op je kippen.Dus pas op voor mevrouw Cadtilho en haar clubje DA’91.


    Maak melding
  19. @ Sabaku 1 februari 2024 Bij 14:25
    “…BTW Tousaint het is:
    “You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can not please all of the people all of the time”.
    The poët John Lydgate and later adapted by President Abraham Lincoln.
    Please do your homework…”

    Ik zal dit ter harte nemen en in mijn boekenkast kijken of John Lydgate er tussen staan. Lincoln in ieder geval. Alleen vind ik Bob Marley toch beter kunnen zingen, maar toch bedankt voor de hint, aangezien een mens nooit te oud is om te leren…

    Tan bun


    Maak melding
  20. Winston Ramautarsingh president van Su??
    Nee toch, eerder minister van financiën. Daar weet hij (evenals velen op dit forum) alles van.
    Hopelijk blijft hij dan langer aanzitten dan mr. Korte Lont en mevr. Silos.
    Die wisten en weten het nog steeds veel beter.🤣🤣🤣


    Maak melding
  21. Geen speld tussen te krijgen. Wat gaat u verder doen, mevrouw Del Castilho? Gaat u de kiezers van de NDP een alternatief bieden. Heb zelf nog niks gemerkt. Benne benieuwd.


    Maak melding
  22. Toussaint 1 februari 2024 Bij 15:03
    @ Sabaku 1 februari 2024 Bij 14:25
    “…BTW Tousaint het is:
    “You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can not please all of the people all of the time”.
    The poët John Lydgate and later adapted by President Abraham Lincoln.
    Please do your homework…”

    Ik zal dit ter harte nemen en in mijn boekenkast kijken of John Lydgate er tussen staan. Lincoln in ieder geval. Alleen vind ik Bob Marley toch beter kunnen zingen, maar toch bedankt voor de hint, aangezien een mens nooit te oud is om te leren…
    ============================

    Helemaal eens….Bob Marley was the best.
    Er zijn complete generaties met deze reggae zanger opgegroeid


    Maak melding
  23. Ik kan mij helemaal vinden in wat mw. Del Castilho schrijft. Zij doet een beroep op Surinamers om hun gezond verstand te gebruiken en nu eindelijk een keer te gaan kiezen voor doorbraak van de cirkel van armoede en ellende en te kiezen voor schoon leiderschap. Maar mw. Del Castilho moet zich realiseren dat je de beschikking moet hebben over gezond verstand om het te kunnen gebruiken. De kritiekloze volgelingen van Bouterse ontberen dat gezonde verstand. Voor deze volgelingen geldt het gezegde: Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Deze volgelingen hebben hun huidige welvaart en rijkdom kunnen bereiken dankzij Bouterse. Als zij hem laten vallen, zullen zij net als alle Surinamers met gezond verstand ook keihard moeten werken om te kunnen leven en te overleven, en om het land op te bouwen in plaats van af te breken. Het besef dat het tijdperk Bouterse voorbij is, moet bij deze volgelingen nog neerdalen. Maar om dat te kunnen begrijpen, moet je wel over gezond verstand beschikken. En dat ontbreekt bij deze groep!


    Maak melding
  24. Er is heel veel al geschreven over de grootste en gevaarlijkste misdadiger/crimineel ddb. De hoogste tijd dat de jeugd nu deze crimineel/misdadiger zich ergens verstopt heeft gaan verdiepen in zijn misdaden.

    De sociale, financiële en sociale situatie waar de republiek Suriname en de grote armoede en neergang komt door ddb.

    Er waren gelukzoekers, hielenlikkers, onderkruipers die kruimeltjes van hem ontvingen en hem aanbaden als hun god.

    Deze crimineel/misdadiger heeft Suriname en de Surinamers vernietigd en straatarm gemaakt.


    Maak melding
  25. De ‘stoere’ pikin ingi is gevlucht of ondergedoken. Hij zal de rest van zijn leven als een mol ondergronds moeten doorbrengen. Zijn 7 magere jaren zijn aangebroken.


    Maak melding
  26. Als mw. Del Castillo echt zo integer in haar gedachten is, als hoe ze die weet te verwoorden, ben ik het 100% met haar eens. Suriname heeft een kans om uit deze vieze drek te geraken, maar dan moet NDP nooit meer aan de macht komen zolang meneer Bouterse nog vrij rondloopt. Mede door toedoen van Willen Alexander heeft Nederland hem nooit mogen en kunnen oppakken, maar Amerika staat niets in de weg dat alsnog te doen.
    Hij houd zich vast in Suriname schuil want buiten de grenzen is hij niet veilig.


    Maak melding
  27. Precies Mica precies
    Wat mij ook verwonderd is dat kanker wormen zoals die rob und pony nog steeds achter deze onschuldige veroordeelde moordenaar en zijn partij staan
    Heb je een kleine beetje, een klein beetje fatsoen in je lijf dan keer je deze sekte de rug toe
    In december zag je ze amper, las je bijna niets van ze. ze scheten in hun broek dat hij zou worden opgesloten
    Hij werd WEER veroordeeld voor moord, ze bleven weg
    en toen hij wist te vluchten, iets wat onschuldige mensen altijd doen toen toch vluchten. kwamen ze weer uit hun sarcofaag


    Maak melding
  28. Zie hier de bekentenis van een insider dat de friends & familie verdachtmakingen aan het adres van de huidige bewindslieden een uitvinding is van de familie ddb en de ndp.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES