woensdag, mei 8, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieZoon van minister doet aangifte van verduistering: RC stelt verdachte in vrijheid

Zoon van minister doet aangifte van verduistering: RC stelt verdachte in vrijheid

-

Does Travel - naar Suriname

De zoon van een minister in Suriname, heeft op donderdag 4 januari jongstleden aangifte tegen een van zijn arbeiders gedaan, wegens verduistering van graafmachine onderdelen.
 
De zoon, die ondernemer is in zwaar grondverzetmaterieel, had in 2020 een graafmachine in het binnenland ingezet voor werkzaamheden. Nadat de weg naar de plek door zware regens onbegaanbaar was, kon de graafmachine niet door een dieplader worden opgehaald.

Naderhand kreeg de ondernemer bericht dat de graafmachine door onverlaten was gesloopt. In oktober 2022 deed de voorman in de onderneming, Winston W., aangifte van diefstal van de onderdelen. Daarna heeft de Surinaamse politie niets meer met de zaak gedaan.
 
Deze voorman werd op 5 januari 2024 echter aangehouden en in verzekering gesteld terzake verduistering van de onderdelen. Hij nam advocaat Maureen Nibte in de arm, die een verzoek tot invrijheidstelling (54a) indiende bij de rechter- commissaris.

De raadsvrouw vroeg zich af wat voor dringende noodzaak er thans is om pas na vier jaar de verdachte aan te houden. Het is juist de verdachte geweest die namens zijn werkgever de aangifte van diefstal van de onderdelen heeft gedaan in oktober 2022. De zaak is nimmer door de politie onderzocht. Ook in heel 2023 is er niets gedaan aan onderzoek.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) had zich verzet tegen het verzoek tot invrijheidstelling. Het OM gaf aan dat er nog bepaalde onderzoekshandelingen gepleegd moesten worden.

Nibte gaf aan dat de politie al vier jaar de tijd heeft gehad om onderzoek te doen en niets heeft gedaan. De rechter-commissaris ging mee met het verweer van de raadsvrouwe en gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte.

Het OM heeft hiertegen geen beroep aangetekend, waardoor de verdachte gelijk naar huis mocht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Friends & Family politiek van het Openbaar Ministerie. Omdat het de zoon is van een bevriende minister is wordt de zaak na bijna 4 jaren weer opgepakt.Dit kan alleen maar gebeuren in een failed state en de bananenrepubliek van Santokhi.


    Maak melding
  2. Nee jongens nibt is 💰💰en dan heeft ze voldiende kennissen om de “ zaak “ op te lossen.
    Ook de rv en ovj hebben het “ moeilijk” (om de 💰💰niet te accepteren😂😂) in su .. nint heeft “ kennis” van zaken( doen); ja natuurlijk.. er is geen bewijs(!!) wil niet zeggen dat het niet (is) gebeurd.
    De politie had geen adequaat vervoer om zo ver te rijden; gepantserde voertuigen heeft adhin voor 2000 srd ofzo overgekocht


    Maak melding
  3. Met een zeer mager, eigenlijk ontbrekend, vermoeden van schuld en de onmogelijkheid om na 4 jaar nog een degelijk onderzoek te doen een kansloze zaak. Terecht dat hij in vrijheid is gesteld.
    Wat ik mis in het verhaal is of deze man als toezichthouder op de machine was aangesteld en waarom er pas na 4 jaar een poging is gedaan de machine terug te halen. Ze willen toch niet beweren dat al die tijd de weg door regen onbegaanbaar was en de eigenaar al die jaren nooit ter plaatse is geweest.
    De RC heeft hem terecht in vrijheid gesteld.


    Maak melding
  4. robg , goh dat jou vrienden club 4 jaar geleden dit niet hebben opgelost , te veel werk hé , en de dader zal wel bevriend zijn met jou vrienden van de partij van jou afgod ddb


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES