donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër Tsang wijst op oneerlijke concurrentie tussen SLM en KLM

Parlementariër Tsang wijst op oneerlijke concurrentie tussen SLM en KLM

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Stephen Tsang noemt het oneerlijke concurrentie dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) slechts vier keer per week naar Amsterdam in Nederland mag vliegen, terwijl de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij uit Nederland (KLM) wel wordt toegestaan om dagelijks naar Suriname te vliegen.

Tijdens de begrotingsbehandeling vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) vroeg hij de Surinaamse regering om goed naar deze kwestie te kijken indien zij het Surinaams luchtvaartbedrijf serieus wenst te ondersteunen.

Tsang merkte ook op dat hij onlangs naar China is afgereisd, maar daarvoor eerst naar Schiphol met de SLM moest vliegen. Helaas heeft hij gemerkt dat er heel slechte transferfaciliteiten zijn voor passagiers die met de SLM afreizen.

“Ik vraag bijzondere aandacht voor de transferfaciliteiten van de SLM op Schiphol. Want het is een ellende om een boarding pass van de SLM te krijgen in transit op Schiphol. De enige manier om een boarding pass te krijgen is bij de gate, maar dan een uur van tevoren. En als het te druk is bij de gate, dan heb je een heel groot probleem.

Dus als SLM wil concurreren met KLM, dan zal je de aansluitingen op andere bestemmingen op Schiphol veel beter moeten aanpakken”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Zo werkt de ambtenarij in ons Su toch ook, daar hebben jullie toch voor gezorgd, en in het buitenland wil je als koning behandeld worden? Alleen omdat je parlementariër bent? Dit is geen probleem anno nu, hoe komt het dat je dit jaren geleden in de coalitie niet hebt kunnen oplossen? Betreft die 4 vluchten, tel maar uit dong kaw, een week heeft 7 dagen en je hebt maar 1 toestel op die route. Of dacht je dat het net als de bussen in Su is, draai laai, rij nomo nomo!


    Maak melding
  2. Nu pas dringt het door tot deze man.
    Vraag is: lukt het hem niet om het op z`n Surinaams op te lossen.
    Lukt het niet om het op z`n 8 december op te lossen.
    Indien niet, probeer dan alles ook in Suriname op een nette manier op te lossen.
    Begin met de prijzen te verlagen bij de SLM.
    Bij lage prijzen zullen mensen eerder SLM kiezen en dan zal KLM stoppen met vliegen over Suriname.
    KLM heeft in het verleden toen ze vliegen naar Suriname een goudmijn noemde de uitspraak gedaan dat als het geen goudmijn meer zou zijn ze zouden stoppen met vliegen naar Suriname.
    Wat zou heel Suriname blij en veel verder zijn dan ze nu zijn door de oplossing van zijn partij.
    Misschien moet ik het niet zo bekijken, wel laat deze man dan een andere job aannemen en het werk over laten aan mensen die het wel aankunnen.


    Maak melding
  3. Eindelijk worden we wakker. Het is een top prestatie van de SLM met uno vloot die lijnverbinding te onderhouden. De concurrent heeft ruime vloten tot haar beschikking


    Maak melding
  4. Vroeger heb ik met Slm gevlogen, maar als t vliegtuig kapot is of mankementen heeft kan je niet op tijd naar huis of naar je werk,elk land heeft zo zijn regels, en als je je niet aan strikte regels kan houden dan ,is en wordt t een zooitje..


    Maak melding
  5. Het belooft niet veel goeds voor de toekomst van Baas binnen de partij wanneer een ‘stonfutu’ gatlikker van Bouta als Tsang, twee dagen nadat Baas onderdook, een stom zeur verhaal over concurrentie tussen SLM en KLM belangrijker vindt dan de verdwijning van Baas. Als Tsang Baas nu al vergeten is, vraag ik me af of men over een maand in Ocer nog weet wie Bouta is.


    Maak melding
  6. Kom je nu pas achter wat al eeuwenlang speelt. Is dit de schuld van de SLM of KLM. Onthoudt een ding goed meneer Tsang. Im mijn beroep geldt: Je krijgt niet wat je waard bent, maar datgene waarvoor je hebt onderhandeld.
    Ik heb al jarenlang gegild dat Suriname geen goede onderhandelaars heeft. Denk maar aan de onderhandelingen over de bauxiet met de Suralco onder leiding van de grootste boef van Suriname, genaamd Sardjoe en zeker weten dat wij bij de olie-onderhandelingen flink genaaid zijn geworden door de buitenlandse maatschappijen. Wanneer leren wij goed onderhandelen?


    Maak melding
  7. Ik kwam Tsang diverse keren tegen in de business class van de KLM dus heeft hij vergelijkingsmateriaal met de service en verbindingen tussen de KLM en de SLM.
    Nu ineens heeft de SLM een achterstand t.o.v. de KLM, dit hebben ze altijd al gehad. Dus waarom zeurt Tsang nu hierover?
    16 jaar geleden vloog ik met de SLM voor het laatst en toen niet meer. Tsang weet je waarom?
    Wel de redenen zijn:
    Ondanks Business Class met de SLM bleef je maar hopen dat je stoel niet was weggegeven aan een bekend figuur of politiek figuur.
    Om maar op te houden over de vergoeding die de SLM je gaf bij niet vertrekken.
    Shame on them all


    Maak melding
  8. Het is al een hele prestatie dat SLM 4 maal per week op Schiphol kan vliegen met een verouderde A340.
    Tsang er was een deal met Airbus voor een A330 met weinig vlieguren en 10 jaar oud en DDB greep in en wilde een Dreamliner met alle gevolgen van dien. een B777 die een jaar stil gestaan heeft en tijden van huren van vliegtuigen in Zuid Europa en Belgie met alle kosten van dien.

    Dat SLM nog vliegt is een hele prestatie. en beste meneer Tsang op Schiphol heeft u alle faciliteiten die iedereen heeft. Hoeveel connectivitiy verwacht u met een maatschappij die net weer 3 vliegtuigen in operatie heeft versus KLM/Airfrance met pakweg 500 vliegtuigen die 13-14 uur per dag in de lucht gehouden kunnen worden.


    Maak melding
  9. meneer tsang hoe kun je met1 pre historisch vliegtuig konkureren met een multi national als de klm? een straatventer kan toch niet konkureren met kirpalani?? je komt zelf uit de handel dus je weet dat bliksems goed. je verkoopt saw baw bij de soenjie markt op zondag .je kunt toch niet konkureren met chi minh?


    Maak melding
  10. Kan toch ook via miami, transver/overstappen naar china of asia? Waarom speciaal holland? Minister transport moet daarnaar kijken want asia heeft ook een grote vloot.


    Maak melding
  11. Debby 14 januari 2024 Bij 10:30
    Die hele criminele bende van pres vliegt KLM. Zo waardeloos zijn ze.
    ==========================
    Ja echt hè, ze kunnen niet concurreren met die veroordeelde massa moordenaar van je. Die crimineel van je wist tenminste hoe hij een slm toestel moest kapen voor zijn matie vluchtjes en nu is hij voorgoed op de vlucht.


    Maak melding
  12. (Red.) “Parlementariër Tsang wijst op oneerlijke concurrentie tussen SLM en KLM”

    De NDP is volgens mij dermate in de war van de politieke realiteit, dat ze van gekkigheid niet meer weten hoe wild ze om zich heen moet meppen!
    *****
    KLM
    Sinds 2004 is de gefuseerd met Air France.
    Met 34,1 miljoen passagiers en 621.000 ton vracht vormen KLM en KLM Cityhopper het hart van de KLM-Groep. Via haar enorme netwerk met 92 Europese en 70 intercontinentale bestemmingen, biedt KLM directe verbindingen met belangrijke steden en economische centra over de hele wereld.

    KLM is partner in de SkyTeam Alliantie, een samenwerking die reizigers nog meer mogelijkheden biedt: 1.063 bestemmingen in 173 landen. Daarnaast maken onze volledige dochtermaatschappijen Transavia en Martinair deel uit van de KLM-Groep. Transavia voert als belangrijkste prijsvechter van Nederland vluchten uit vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam en vervoerde in 2018 bijna 9 miljoen passagiers. Bron: klm.nl
    *****
    Transavia – die dus deel is van Air France-KLM – vervoerde in 2018 alleen al, ongeveer 15x de Surinaamse bevolking. Om maar iets te noemen! Dus ik parlementariër Tsang was, dan is het misschien handiger eerst de feiten op een rijtje te hebben, voordat hij met een ‘satéstokje probeert de spreekwoordelijke Keeshond te slaan!’ Absurd!


    Maak melding
  13. Dus nu ook luchtvaartdeskundige?
    Ook al zou de SLM 4 of 5 machines hebben om de midatlantische route te kunnen onderhouden, je blijft afhankelijk van het aanbod van passagiers. Je kunt liever met 1 machine 4 retourvluchten doen, dan met meerdere machines 7 dagen per week vluchten uitvoeren die een slechte bezettingsgraad hebben. De operationelekosten zijn niet mals.


    Maak melding
  14. De NDP moet eerst komen uitleggen wat zij in hun 10 jaren aaneensluitend regeertermijn heeft kunnen verbeteren aan Suriname !

    Spiegeltje spiegeltje aan de wand,
    wie is het domste van het land.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  15. Tsang moet weer zo nodig laten blijken dat hij als een kip zonder kop l.lt!

    Het aantal vluchten bepaald de SLM zelf. Die moet planes en zgn slots hebben en daarvoor betalen.
    Elk slot, toestemming om een plane te laten landen, kost veel geld. Ongeacht of je hem gebruikt.
    Door de wilde investeringen die Bouterse afdwong, na ontvangst van tjuku, heeft de SLM geen geld!
    Ook was in de jaren onder Bouterse een dieftig wanbeleid verergert door Covid.
    Transfers is iets wat SM toch echt zelf moet regelen door samenwerkingsverbanden aan te gaan. Een kwestie van lange adem waar destijds onder de paarse leiding dus niet aan gedaan is! In dit geval was geen sprake van een echte transfer maar van 2 aparte tickets en had Tsang gewoon zelf de aanvullende vlucht via internet kunnen en moeten regelen. Onkunde dus van Tsang.
    =================
    RESUME Tsang praat weer onzin omdat hij door onkunde en stronteigenwijs & arrogant zijn wat problemen op zijn reis had. Wat zielig toch voor hem. Moest hj een keer zijn hoofd gebruiken en dingen zelf regelen ipv schreeuwen en janken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES