vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident bespreekt zaak Bouterse ook met Amerikaanse defensie functionaris

President bespreekt zaak Bouterse ook met Amerikaanse defensie functionaris

-

Does Travel - naar Suriname

De Verenigde Staten van Amerika beschouwen Suriname als een belangrijke partner in het tot stand brengen en handhaven van vrede en veiligheid in de regio en op het westelijke halfrond.

Om de defensiesamenwerking tussen de twee landen te bespreken, heeft de Deputy Assistant van het Amerikaanse ministerie van Defensie, Daniel Erikson, op woensdag 10 januari 2024 een kort bezoek aan Suriname gebracht.

Hij heeft samen met ambassadeur Robert Faucher van de Verenigde Staten ook een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. 

De Amerikaanse functionarissen hebben ondermeer gesproken met de Surinaamse regeringsleider over de rechtsstaat binnen Suriname, met name de zaak tegen voormalig president Bouterse en de te verwachten stappen hierin.

De VS is bereid Suriname te ondersteunen op militair en humanitair gebied, zodat er een veilige omgeving voor haar burgers gecreëerd kan worden.

Ambassadeur Faucher benadrukte dat het een geweldige kans was om regionale zorgpunten op het gebied van veiligheid en defensie te bespreken en te kijken naar verdieping en verbreding van de samenwerking tussen de Verenigde Staten en Suriname om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. Weet men nog dat de Amerikanen baas wilden hebben voor drugs dealen maar toen had hij Boereveen ( als ik het goed heb ) gestuurd en hebben ze hem op een boot opgepakt en opgesloten. Bij terug komst na zijn straf in de V S heeft baas hem bevorderd.
    Dus de Amerikanen gaan geen gelegenheid voorbij laten gaan als ze baas als nog kunnen oppakken.


    Maak melding
  2. De timing van het bezoek maakt duidelijk dat het hier gaat om een gecoördineerde zaak. Santokhi moet zijn verstand gebruiken en niet het vuile werk gaan doen voor de Hollanders en de Amerikanen. De Hollanders hebben Bouterse in 1980 zelf als loopjongen gebruikt om de wettig gekozen regering ten val te brengen en hem daarna zijn gang laten gaan, totdat ze ontdekten dat Bouterse zich ontpopt had tot groot exporteur van Cocaïne. De zogenaamde patriotten en nationalisten in Suriname die Bouterse aanbidden kennen hun eigen geschiedenis niet. Santokhi moet in het belang van de rust en harmonie in het land primair kijken wat goed is voor Suriname.


    Maak melding
  3. Wat mij betreft mag de VS Suriname totaal controleren. Hoewel ik het niet altyd eens ben met zn pro zionistische beleid. Het zou beter zijn voor su als de rovers uitgeroeid worden. en men kan wederopbouwen.


    Maak melding
  4. Deze man kan zelfs zijn moeder verkopen voor geld. Hij haalt hulp bij massa moordenaars, voor een kleine moordenaar. De Amerikanen ruiken olie, geld en bloed. Verwacht maar een burgeroorlog in Suriname, want overal hebben de Amerikanen chaos gecreëerd. Maar ja, party’s, tiktok en facebook zijn belangrijk, geschiedenis niet. Als je niks weet, kun je ook niets zien aankomen.


    Maak melding
  5. Mooi stok achter de deur, voor het geval ze gaan rellen. Steun komt goed uit. goed van de president. Timing is prima. Laat Bouta en achterban zien met wie ze te maken krijgen.


    Maak melding
  6. Nu de Amerikanen zich ook ermee gaan bemoeien denk ik dat het hermetisch opsluiten van de meest beruchte Surinamer aller tijden nu eindelijk plaats gaat vinden. Er waren ook aanbidders die samen met deze vloek dood wilden gaan. Zo’n kans krijgen ze nooit meer.


    Maak melding
  7. De Amerikanen hadden veel eerder moeten interveniëren in deze zaak. Had liever gezien dat ze detentie ruimte ter beschikking hadden gesteld voor de coupe moordenaars. Afvoeren met een Lockheed Martin C-5 richting de Verenigde Staten, Angola of Louisiana State Penitentiary. Desalniettemin heel blij met de steun.


    Maak melding
  8. Een battalion is voldoende . Paar black hawks en appachie . En het verzet is door overmacht afgelopen .niemand wil de held uithangen en probleem kan opgelost zijn zonder dat 1 schot gelost is


    Maak melding
  9. Met de Amerikanen moet ke geen grappen maken. Ze beschikken over een uitgebreide geavanceerde radar. De enige op deze aarde is Israël daarna de rest ..Moraal van het verhaal is dat Amerika sinds 1980 aast op oud press. Zijn connecties met Cuba, Nicaragua, en overige (links) communistische georiënteerde landen met wie hij warme banden onderhield werkte niet in zijn voordeel. Zijn zoon is een bekende Srananmang in Amerika en tot slot export van witte sneeuwwitje waar hij en KONING kaw tere enige bekendheid genieten van de buitenwacht. Dan gaan ze extra expertise erop loslaten
    met alle gevolgen van dien. Ze hebben Su. volop in het vizier ook al laat je een kuchje los. Wanneer deze case voorbij is (alle vijf baka doro) dan is de weg masra Gooding en Moiwana in geluid & in beeld. Dit is het moment voor Kenneth (Moksi) om alle criminelen één voor één op te pakken. Hij moet een brede draagvlak hebben en Chan erbij slepen. Su moet
    naast oil & gas, het toeristen-blok breed opzetten met sterke promotie in het buitenland. De randvoorwaarden zoals grote hotel,parken, transfer, sportvelden/trainingspakken moeten ook aanwezig zijn.


    Maak melding
  10. De president van Suriname staat gelijk aan de ambassadeur van USA en de functionarissen. Wilken ze wat doen voor Sur?? Laten ze Tigri bevrijden van de Guyanezen.
    Chan, jij moet niet voor veiligheid zorgen van de burgers. Denk jij dat Amerika zomaar komt helpen?? Laten ze onderzoeken waar de VHP rovers ons geld naartoe hebben gesluisd. Ramdin mkt zich al klaar om over de rug van Surinamers naar OAS te gaan. Stront boef. OAS moet brieven krijgen van al zn blunders


    Maak melding
  11. ZEER GOEDE ACTIE VAN ONZE PRESIDENT.

    WIE LULT KRIJGT EEN FLINK PAKRAMMEL.
    WIE OP STRAAT WIL GAAN RENNEN KRIJGT KOGELS IN ZIJN REET.
    WIE BRAND WIL STICHTEN KRIJGT LEVENSLANG

    LAAT DE NDPERS 4E KLASSERS BELOW DEGREE IETS PROBEREN.
    ONZE EIGEN SURINAMERS GAAN JULLIE MARS BREKEN.

    KOM EN GIJ ZULT VINDEN. ZOEK EN GIJ ZULT KRIJGEN

    voorlopige benodigdheden:
    2 x apache
    2 x legerheli
    2 x rups legertanks
    1000 zware VS militairen ( worden door su betaalt gedurende nu tm 25 mei 2025)
    Surinaamse politie deugt niet. zijn te corrupt en onbetrouwbaar
    Mathoera hou ons leger op scherp.

    sluit rondom belangrijke houten gebouwen af met beveiliging.
    want deng lobie soet faja. of sluit heel de stad af.
    tot nader order.
    Ter beveiliging van panden en belangrijke zaken.


    Maak melding
  12. @Debby 11 januari 2024 Bij 10:24
    “De president van Suriname staat gelijk aan…”
    “…Laten ze…”
    “…Chan, jij moet niet…”
    “…Denk jij dat…”
    …bla bla bla

    “De vogel (lees: kraai) krijst weer eens, zoals het gebekt is”; zonder enige vorm van samenhang of waarheidsvinding en de zinsopbouw van een verongelijkte kleuter, die zich gedraagt alsof haar laatste snoepje is afgepakt!


    Maak melding
  13. Amerika doet niks voor niks. Het intern bemoeien binnen andere landen is een typisch vies spel. Tot nu toe overal in Zuid Amerika en Azië waar de yanks zijn binnengekomen/gevallen is het alleen chaos in de wereld. Ken je history zou ik zeggen ipv achter Santokhi te gaan staan.
    Dus niks goede zet van dit figuur. Hij blaakt niet van enig historisch besef.


    Maak melding
  14. Kan Suriname helemaal niks alleen? Waarom moeten de witte rovers ons weer komen bijstaan?
    Waarom vragen we altijd de witte duivels om ons te komen helpen.
    Al de Amerikanen je helpen dan ben je weer een slaaf van ze geworden. Ze bezitten je ghaar!


    gemodereerd
  15. De pres lult kan hij niet eens zijn eigen boontjes doppen.
    Amerika vraagt alleen hulp als ze onze onderdanen willen opsluiten verder zijn wij van geen nut voor ze.
    President zijn is 1 een land regeren is 2


    gemodereerd
  16. Op het terrein van het Militair Hospitaal wordt er koortsachtig gewerkt. Daar wordt een cel gebouwd voor ex-legerleider tevens gewezen president van de Republiek Suriname, Desi Bouterse. Het Militair Hospitaal ligt op steenworpafstand van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, voor wanneer de veroordeelde medische zorg nodig heeft. Op basis van enkele medische issues wordt Bouterse niet in een bestaande gevangenis opgesloten.
    Het Openbaar Ministerie (OM) is overgegaan tot de tenuitvoerlegging van de appelvonnissen en dienen de veroordeelden zich op 12 januari 2024 aan te melden bij de Strafinrichting zoals vermeld in de last tot tenuitvoerlegging van vermelde vonnissen. De last is intussen aan vier (4) veroordeelden uitgereikt. De huisgenote van de veroordeelde Bouterse heeft tot tweemaal toe geweigerd om vermelde last in ontvangst te nemen. Deze last zal conform de wet wel aan hem worden uitgereikt


    Maak melding
  17. @ariman in ieder geval hebben ze hun ziel al verkocht aan didibri.

    @denpa er is nog een andere scenario en dat lijkt mijn het beste voor iedereen.
    1e bouta en zijn batterij aan advocaten/ aanhangers plegen massaal zelfmoord.
    2e bouta schiet zichzelf op de vlucht in zijn eigen rug.
    3e bouta gekleed als vrouw rijdt met grote snelheid in Saramaccarivier.

    Bouta door onzichtbare hand gekeeld .
    Groeten uit moiwana.


    Maak melding
  18. Chan laat eindelijk zien dat ie er niet alleen voorstaat. Het is maar dat alle ndp gespuis dit weten want als zij onrust wilden veroorzaken, zullen zich nu 2x bedenken. Ik had toch liever gezien dat de Amerikanen hem ophaalden en in een cel plaatsten in Guantanamo bay. En ja, natuurlijk heeft Amerika baat bij het schoonhouden van haar ‘achtertuin’.


    Maak melding
  19. @Boesskowtoe 11 januari 2024 Bij 12:12
    “…Ik had toch liever gezien dat de Amerikanen hem ophaalden en in een cel plaatsten in Guantanamo bay…”-

    Boesskowtoe,
    Dat is de richting, die een democratische rechtstaat absoluut niet moet willen!
    ‘Administratieve detentie’, waar Guantanamo bay onder valt is voorbehouden aan ‘schurkenstaten’ (Amerika, Israël enz.) die volwassenen en minderjarigen, voor onbepaalde tijd op kunnen sluiten zonder tussenkomst van een rechtbank of wat voor juridische bijstand dan ook!


    Maak melding
  20. @ Dubbje 11 januari 2024 Bij 09:27
    Een battalion is voldoende . Paar black hawks en appachie . En het verzet is door overmacht afgelopen .niemand wil de held uithangen en probleem kan opgelost zijn zonder dat 1 schot gelost is

    Een onderzeeër uitgerust met kernwapens is ook ten zeerste aan te bevelen.


    Maak melding
  21. Het is raar hoe velen.blij is met de Amerikanen. Ik ben niet blij met deze met Amerikanen. Zien jullie niet wat deze Amerikanen in de wereld uitspoken? Heel Midden – Amerika en Zuid-Amerika zijn al in hun bezig. Midden- Amerika is nu een bron van armoede, moorden en drugs. Over de wereld politiek van de Amerikanen wil ik niet eens over hebben. Het is een drama vol ellende en jullie zijn blij mee. Ze hebben jullie blijkbaar brainwash met al die mooie filmen dat ze helden zijn. Ik had geen hekel aan Chan en Brunsie, maar nu wel. Ze verkopen hun ziel voor macht en hebzucht. Wegwezen met Amerikanen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES