zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOok in Suriname aandacht voor baarmoederhalskanker in bewustwordingsmaand

Ook in Suriname aandacht voor baarmoederhalskanker in bewustwordingsmaand

-

Does Travel - naar Suriname

De maand januari wordt wereldwijd gezien als ‘Baarmoederhalskanker bewustwordingsmaand’. Hiermee tracht de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) het belang van een vroege diagnose, behandeling en preventieve aanbeveling van baarmoederhalskanker te benadrukken.


Het thema voor dit jaar is ‘Learn. Prevent. Screen’ oftewel leren, voorkomen en screenen. Het thema benadrukt de noodzaak om mensen kennis bij te brengen over het minimaliseren van het risico op baarmoederhalskanker (bijvoorbeeld middels het vaccineren) en het levensreddende belang van regelmatige screening.

Baarmoederhalskanker is wereldwijd een belangrijke doodsoorzaak. In Suriname is het de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder de vrouwen. Het aantal sterfgevallen door baarmoederhalskanker is de afgelopen tientallen jaren aanzienlijk toegenomen.

Baarmoederhalskanker is één van de meest voorkombare en behandelbare vormen van kanker. Vaccinatie-, en screeningsprogramma’s, veilig seks en onthouden van roken zijn effectieve manieren om de last van bepaalde soorten kanker te verminderen.

De meeste gevallen (90%) van baarmoederhalskanker houden verband met een infectie met het Humaan Papilloma Virus (HPV), een veel voorkomend virus dat wordt overgedragen via seksueel contact. Zorg ervoor dat kinderen (Meisjes in de leeftijd 9-13 jaar die nog niet seksueel actief zijn) gevaccineerd worden voor HPV.

Baarmoederhalskanker heeft een grote kans op genezing als het vroeg wordt ontdekt en adequaat wordt behandeld. Laat regelmatig screenen op baarmoederhalskanker (vrouwen ≥ 30 jaar).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Dus mannen: de boodschap is duidelijk. apparatuur eerst grondig wassen en reinigen voordat je aan de volgende beurt begint. Of besnijden. Het is gebleken dat in landen waar mannen besneden zijn minder baarmoederhalskanker voorkomt. Ter voorkoming dat wij dit transporteren en overbrengen moeten wij bovenstaande adviezen volgen.


    Maak melding
  2. Kwakje, inderdaad.dit zou een leerzame op school moeten zijn geen chene erover.en dames eist het want het is jou lijf die ziek zou kunnen worden.en ja gebruik aub een condoomgebruik. En geen orale seks want dat zou keelkanker kunnen geven.ha anale seks gebruik een condoom.want hoft niet ziek teworden.want misschien weet die meneer niet eens dat hij ook penis kanker kan oplopen als de dame drager us dus aub bescherm elkaar.en dames ga regelmatig een uitstrijk maken je kan niet voorzichtig genoeg zijn kanker ,welke vorm dan ook je kan ja moet het voor zijn


    Maak melding
  3. Jazeker dames zorg goed voor jullie BLOEM je hebt er maar een doen jullie uiterste best meer dan je best veeel meer En heren ook zorg goed voor mekaar goed🤓🤓🤓Adam en Eva schoon doeng dang dang🙅‍♀️🙅‍♂️


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES