vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSpong: "Brief nieuwe advocaten Bouterse klinkklare juridische lariekoek'

Spong: “Brief nieuwe advocaten Bouterse klinkklare juridische lariekoek’

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende Surinaams-Nederlandse advocaat Gerard Spong heeft korte metten gemaakt met de brief die een team van advocaten van Bouterse gisteren gestuurd heeft naar de juridische autoriteiten.

In het NOS programma ‘Met het Oog op Morgen’ noemt Spong de inhoud van de brief van de advocaten ‘klinkklare juridische lariekoek’. Volgens de Amsterdamse strafpleiter zijn er zeker drie redenen te noemen waarom dat zo is.

De brief van de advocaten berust op de stelling, dat vanwege de oude amnestiewet, er helemaal geen rechtsgeldig vonnis is gewezen. Dit omdat de feiten waar het om gaat onder de oude Amnestiewet vallen. En dus zou er volgens het team sprake zijn van een onrechtmatig vonnis.

Het is heel eenvoudig zegt Spong: ten eerste is het zo dat het Constitutioneel Hof in haar uitspraak van 2021 heeft gezegd dat die amnestiewet ongeldig is. Vervolgens is overeenkomstig de Surinaamse grondwet, de amnestiewet onverbindend geacht. Die amnestiewet geldt en gold dus niet. Dat is dwaling van het nieuwe team juristen, zegt de in Suriname geboren jurist.

Ten tweede is deze hele affaire reeds behandeld door de krijgsraad en gerechtshof in Suriname. En ook die hebben al eerder geoordeeld dat de amnestiewet niet ingeroepen kan worden.

En als laatste punt zegt Spong is het volgens vaste rechtspraak van het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten, waarnaar in de brief verwezen wordt door de advocaten,  zo dat ernstige rechtsschendingen niet straffeloos verklaard mogen worden of in straffeloosheid mogen eindigen. Daar is het hof mordicus op tegen zegt de advocaat. Dat hebben we ook gezien in de uitspraak van de Peruaanse ex-president Fujimori die linea recta naar huis werd gestuurd om zijn straf uit te zitten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Zeg het meester Spong zeg het ! Onze Surinaamse advocaten zijn zwaar onderontwikkeld en het optreden van velen hebben het niveau van een stagiaire( geldt ook voor bepaalde politici en hoogwaardigheidsbekleders. Alleen hier kan een supermarktmedewerker het tot adviseur van het kabinet schoppen, alleen hier kan een priester het tot woordvoerder schoppen. Suriname was een failed state totdat ZE Santokhi het roer overnam.
    Schiet deze oorlogsmisdadigers en terroristen maar dood; dat is de goedkoopste oplossing.


    Maak melding
  2. Het probleem is ze zijn hier bang voor Bouterse om hem op te pakken en achter slot en grendel te zetten.
    Zulke mensen mogen hier vrij rondlopen,
    zijn handen wassen in onschuld


    Maak melding
  3. Het benadrukken van feitelijke waarheden door een professional is een verademing.

    Helaas, luistert de gemiddelde suri liever naar rioolmedia dtv, en de svj maar klagen over vrijheid van meningsuiting.
    Jullie verdienen het niet en zijn een schande voor de vermoorde journalisten.

    Het woord is Mordicus!
    Het Hof is er mordicus op tegen….


    Maak melding
  4. Natuurlijk is pure nonsense van groep advocaten om te vragen dat de uitvoering van het vonnis wordt stopgezet.

    In het Wetboek van Strafvordering is er geen Wet die dit ondersteund.

    Het OM kan dit verzoek regelrecht in de prullenbak gooien.

    Dit verzoek heeft volgens mij tot doel om de aanhangers van deze Moordenaar te misleiden tot het doen van rare dingen.


    Maak melding
  5. Is het ritje van kanhaai naar Weg naar zee bij deze een feit? Velen gingen plotseling gestrekt die ddb geen goeie diensten konden bewijzen.
    Holleerder heeft er minder vermoord en zijn levenslange opsluiting is vandaag weer bevestigd.


    Maak melding
  6. Spong jet alleen op feitelijke rechtspraak. Dat is heel begrijpelijk hij is immers een topjurist, waarvan er maar weinig op dit niveau zijn
    Maar Chan is zo bang als een drol niet ik maar niet uit mijn hol krijg, Hij steekt zijn kop naar buiten en trekt het weer in. Daar gaat het nu om en nergens anders over.
    Bouterse zegt boe en chan😭😭😭🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♂️🏃🏿‍♂️🏃🏿‍♂️🏃🏿🏃🏿🏃🏿🛌🏿🛌🏿🛌🏿🛌🏿
    Gelukkig is zijn mamaatje er nog, kom hoor jonge kom hoor ze plage je noh? kom hor kom maar
    Kanhai heeft niet voor niets bedankt. !!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  7. In de soap Bouterse heb je Van der SAN (bestuurskundige)in Sranan met zijn babbels en in Nederland heb je Spong (advocaat) eveneens met babbels. Beiden zijn partijdig, dienen vrijblijvend een belang, spreken voor eigen parochie. Mannen met een “grote” ego.
    Voor de een betrouwbaar voor de ander onbetrouwbaar.
    Wat is Spong scherp, in een oogwenk, zonder bestudering, met een waterige motivering, weet hij drie redenen aan te geven waarom deze actie niet deugt. Spong is een eenling, als hij dit verzoek binnen no time naar de prullenbak verwijst, dan moet dit toch voor het OM een peulenschilletje zijn. Dinsdag in de prullenbak met het verzoek, woensdag Bouterse alsnog de bak in. Klaar is Kees zou je denken, hahaha.


    Maak melding
  8. Als het vonnis van 2019 is bekrachtigd in 2023 en de amnestie-wet van 2012 pas 2021 niet meer van kracht is, dan was het tot 2020 wel van kracht. Daar het vonnis binnen de periode 2012 2021 valt betekent dit dat Bouterse en co wel amnestie hebben. Trouwens dat de amnestie niet meer van kracht is, is onjuist. Volgens de grrondwet van Su is een wet aangenomen door DNA pas van kracht als het is gepubliceerd. Dat de amnestie-wet niet van kracht is heeft men tot op heden niet gepubliceerd. Kortom Spong vertelt alleen maar Lariekoek. Hij heeft de feiten niet scherp.


    Maak melding
  9. Sluit die veroordeelde moordenaar op. Debieus, jij hebt geen moraal, jo paarse heks. Nog steeds heb je de morele vraag niet beantwoord: hoe zou jij het vinden, als een dierbare van je, zinloos mishandeld, gemarteld en geëxecuteerd is door de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname, DiDiBri???
    Noch jij noch konsensi hebben die morele vraag niet beantwoord. Je steunt een veroordeelde moordenaar, jo sebrefata.
    Dus vlieg op je bezemsteel en stort jezelf op het huis van opa D aan de patrijsstraat 28.


    Maak melding
  10. De kleine indiaan heeft een laatste kans nu alle wegen in Sur bewandeld is.Naar de OAS gaan is zinloos.Op de vraag waarom je rechtszaak en wat heb je gedaan zal zijn dat ik 15 mensen uit plezier heb doodgeschoten.AFgewezen.
    Hij kan zich krankzinnig laten verklaren en naar de PCS gaan en dan de plaats van Doedel innemen.


    Maak melding
  11. ” …
    denk na vene hft niks kunnen
    … ”

    De NPS heeft stil zwijgend corruptie en criminaliteit in politiek Suriname gedoogd !

    Zeer waarschijnlijk heeft de NPS de sergeantencoup ook gesteund !

    Recht en waarheid maken vrij.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  12. @Andre 9 januari 2024 Bij 20:32
    Je begrijpt het duidelijk niet.
    De Amnestiewet van 2012 is nietig verklaard, die was dus nooit van kracht. De enigste amnestiewet die van kracht is en was is die van 1989. Die van 2012 bestaat gewoon niet!
    Als een wet door het CH als niet van kracht te zijn wordt beoordeeld is dat een uitspraak en die worden elders gepubliceerd. Het is een oordeel en geen in de Staatscourant te publiceren wet.
    Je denkt slim te zijn maar bent het alles behalve.


    Maak melding
  13. A3
    chan is bezig om alles pico bello te regelen voor bouterse, want hij is president geweest.
    maakt niet uit dat het land in armoe door hem is gewstort dat hij schoontzoon dekt en nog meer ka
    hij heeft het er maar druk mee.
    Bouterse lacht zich een breuk. Er veranderd heel weinig voor hem, behalve dat zijn volledige huishouden, dienstmeisjes kok beveiliging voortaan door Chan wordt betaald.
    Deze man is de grootste drol die Suriname ooit heeft gekend en ooit zal kennen


    Maak melding
  14. Het Surinaams recht wordt door sommige advocaten in Surinaamse, dusdanig geformuleerd, alsof het een dagelijks fluctuerende boersnotering betreft!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES