zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameEtnel gelooft niet in stemverlies voor NPS na vertrek Wayne Telgt

Etnel gelooft niet in stemverlies voor NPS na vertrek Wayne Telgt

-

Does Travel - naar Suriname

Het vertrek van Wayne Telgt vanuit de Nationale Partij Suriname (NPS) naar de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) hoeft volgens NPS-parlementariër Patricia Etnel niet te betekenen dat hij de 5.011 stemmen, die hij in 2015 heeft gehaald, ook meeneemt.

“Want in 2020 was hij niet op de kandidatenlijst, maar de NPS heeft die drie zetels wel gehaald. Dus dat zou een meetinstrument kunnen zijn om te weten of het een verlies of winst is. Hij heeft zijn aanhang, maar één ding is zeker: die 33.000 mensen die op de NPS hebben gestemd, die hebben op de NPS gestemd”, zei Etnel in het programma Bakana Tori.

Etnel zelf had het vertrek van haar voormalige partijgenoot niet verwacht, omdat Telgt alle ruimte en ondersteuning zou hebben gehad om daar te blijven. Vooral hoe er helemaal geen problemen zouden zijn geweest met de partijleiding. “De voorzitter heeft in mijn optiek nooit iets gedaan dat Wayne weg moest gaan”, aldus de politica.

Zij vermoedt dat het vertrek mogelijk te maken zou hebben met het gedrag van bepaalde NPS’ers richting hem vanwege het feit dat hij in december 2019 in opspraak raakte toen hij door de politie werd ingesloten op verdenking van seksueel misbruik van een minderjarig meisje in Suriname.

De NPS-leiding twijfelde volgens Etnel niet aan het onschuld van Telgt. “Het gaat niet eens om zijn onschuld. Ze hebben al gezegd wat het was en je kan iemand niet twee keren straffen. A man kisi en strafu kba en we gaan verder. En dat was voor ons belangrijk. Hij had alle ruimte, hij kwam naar Grun Dyari, hij deed zijn ding en hij ondersteunde waar hij kon ondersteunen.

Maar je hebt dat stukje dat wat er is gebeurd steeds zal oppoppen. Bij elke gelegenheid heb je van die haters die iets zullen zeggen erover. Maar dat is deel, want je gaat het niet weg kunnen wissen. Na so grontapu de. Je moet je niet druk maken. Ik denk dat hij andere mogelijkheden ziet en daar moeten we niemand beletten. Je kan alles doen om iemand te houden, maar je moet niemand tegen zijn wil houden”, aldus Etnel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Miss Etnel: ‘die 33000 mensen die op de NPS hebben gestemd, die hebben op de nps gestemd’
    Mie gado,.. Etnel, je bent genomineerd voor de meeste domme uitspraken van 2024🤣


    Maak melding
  2. Miss, bij NPS, ABOP, PL hoor ik alleen maar zetels zetels zetels. Nemen jullie de zetels mee in de graf. Doe toch iets nuttigs voor het volk. Stelletje ( vul maar zelf in).


    Maak melding
  3. Zolang nps de huidige ondaadkrachtige rusland niet vervangt gaat de partij niet groeien en telgt ziet dat eindelijk ook en meerdere zullen volgen.


    Maak melding
  4. Kijk Suriname is een grote Incestieuze bende.
    Indien alle mannen die een (formeel) minderjarige hebben gehad zouden worden opgesloten dan hebben we direct een demografisch probleem.
    Etnel heeft op een sluwe manier Telgt een trap nagegeven door die zaak met het minderjarige meisje opnieuw te benoemen.
    Ik doe nu het zelfde naar Etnel toe door haar te wijzen op de broeja die ze heeft met de VHP namelijk:
    De zoon van Etnel gaat vee stelen en wordt gepakt daarna belt Etnel mensen van de VHP om de zaak in de dooppot te stoppen maar dat is mislukt en daardoor heeft Etnel nu de pik op de VHP.
    Zo smerig is politiek.
    En nu heult Etnel met de NDP, wel een beetje etnisch toch of niet?


    Maak melding
  5. Ik vermoed dat ” mister brekerpunt ” bezig is met een zachte landing uit de politiek. De SPA van de opportunist en VHP likker Beerenstijn stelt niet veel voor. Het steekt hem dat hij zich jaren heeft ingezet voor de NPS, dat hij anderen in het belang van de NPS heeft neergehaald. Nu mag hij in de NPS op de achterbank gaan zitten omdat Hellings en Atompai een hogere positie hebben verkregen zonder iets voor te doen.


    Maak melding
  6. Ik vermoed dat ” mister brekerpunt ” bezig is met een zachte landing uit de politiek. De SPA van de opportunist en VHP likker Beerenstijn stelt niet veel voor. Telgt is te laf om rechtstreeks naar de VHP over te stappen. Het steekt hem dat hij zich jaren heeft ingezet voor de NPS, dat hij anderen in het belang van de NPS heeft neergehaald. Nu mag hij in de NPS op de achterbank gaan zitten omdat Hellings en Atompai een hogere positie hebben verkregen zonder iets voor te doen.


    Maak melding
  7. Het verhaal is nog smeuïger @JBM

    Dit rolmodel heeft een kind met een getrouwde Bollywood-man.
    In suri zeggen ze, die zoon “Trekt” naar zijn vader, vandaar de voorliefde voor koeien 🤭

    Uiteraard wordt je dan verstoten door de vhp-clan. Ook als jij je rok tijdens een vergadering omhoog doet.
    Dat heurt niet!

    Je blijft lache met die suri’s.


    Maak melding
  8. In Suriname hebben we vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid. Etnel mag dus zeggen en geloven wat ze wil. Maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat het vertrek van Telgt geen stemverlies tot gevolg zal hebben. Op z’n minst zullen enkele familieleden en vrienden van Telgt niet meer op de NPS stemmen.


    Maak melding
  9. Mevrouw Etnel heeft volkomen gelijk
    Hnekes maar er zullen een paar van deze groep sterven en een aantal zullen terug komen bij nps omdat hij weg is. Per saldo; opgeruimd staat netjes


    Maak melding
  10. ETNEL GELOOFT IN STIEREN STELEN. MAHARANI GHAAI BOELOE CHOOR.

    HAAR VUILE BEKWERK IN DNA ZEGT ALLES. STRAATWIJF ACHTIGE.
    GEEN WOORDENSCHAT

    ZAT IN COALITIE=BIJDRAGE 0,0 A GWE HAARZELF.

    ZONDE MAAR NPS IS EEN GOEDE PARTIJ SAMEN MET VHP. IEDEREEN REKENDE OP ETNEL. MAAR A GEERS AI SMOKO………………………..


    Maak melding
  11. @pony “wat moet ze anders zeggen “ze moet haar grote Bigi 🐟 vrouw sm..l
    Dicht houden. En waarom voel jij je geroepen om haar te verdedigen????
    Ze zeg zelf “ik geloof niet”.
    Waarom geloof jij haar wel.


    Maak melding
  12. Zolang de top van politie (criminele)de nps sturen krijgen ze niet meer dan 4 zetels .als de kat in de nouw is maken ze deze sprongen .nps politie top criminelen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES