dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Beroving bij winkels Atjoni door zwaarbewapende mannen

VIDEO: Beroving bij winkels Atjoni door zwaarbewapende mannen

-

Does Travel - naar Suriname

Te Atjoni, een dorp in het hart van Suriname, zijn er zojuist een aantal berovingen gepleegd door een groep zwaarbewapende mannen. Na de beroving zijn de mannen met een boot gevlucht.

Volgens een ooggetuige hebben de gemaskerde mannen de plaats aangedaan met twee voertuigen. Er werden intimidatie schoten gelost terwijl de winkels werden beroofd.

De Surinaamse politie is gealarmeerd die onderzoek ter plaatse zal plegen. Volgens de ooggetuige zijn er geen gewonden gevallen.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de mannen machinegeweren bij zich hadden. Volgens een winkelier gaat het om AK-geweren.

In onderstaand ingekomen filmpje zijn de schoten duidelijk te horen. Zodra er meer updates zijn wordt het bericht aangepast.

UPDATE – het Korps Politie Suriname meldt het volgende: De politie van het bureau Atjoni heeft op maandag 25 december 2023 omstreeks 14.35 uur n.m. de melding ontvangen van meerdere berovingen bij Chinese winkels te Atjoni door vijf (5) gewapende en gemaskerde mannen die gekleed waren in camouflage pakken.

De verdachten hebben berovingen gepleegd in de winkels Fu Ling en A Tong alwaar zij na hun daad een wapen hebben achtergelaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De buit is voorhands onbekend, maar de daders zijn eveneens met het camerasysteem ervandoor gegaan.

Hierna heeft het vijftal met een boot hun vluchtweg voortgezet richting het stuwmeer en moeten de verdachten zijn aangemeerd te Pokigron of omgeving Dan Ta Bai. Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de vermoedelijke daders ook voertuigen hebben weggenomen om de berovingen te kunnen plegen.

Eenheden van de politie, kammen het gebied af op zoek naar de verdachten. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Eens, @Brando “goed” voorbeeld doet volgen, en voor behoorlijk wat mensen in SU is moorden en stelen geen prbleem, als ze maar ook kunnen eten, zie ene ex inspecteur!


    Maak melding
  2. ‘Op oudejaarsdag 1984 verscheen op de voorpagina van de Ware Tijd het bericht ‘Verdachte van bankroof aangehouden’. Een man werd ervan verdacht het bijkantoor van de Surinaamse Bank (DSB) in Moengo te hebben beroofd van Sf 85.000.

    De 24-jarige verdachte zwaaide 16 april van dit jaar af uit de dienstplicht. Een bekentenis was gisteren nog niet van hem verkregen. Politie, militairen en burgers hadden vrijdag de achtervolging ingezet. […]. Na enige tijd werden zeven plastic zakjes met muntgeld aangetroffen. In de holte van een omgevallen boom. Ook vond men een kinderborstrok met twee gaten, die kennelijk als het masker bij de overval is gebruikt. Het wapen waarmee de overval gepleegd is, en de grote buit zijn nog niet vonden.

    Het bleek om Brunswijk te gaan. Hij werd opgesloten, maar zag kans uit Fort Zeelandia te ontsnappen. Op 26 januari 1985 plaatste de Ware Tijd namens de Militaire Politie (MP) en de procureur-generaal een opsporingsbericht. Op 11 juli 1985 verscheen er weer een opsporingsbericht in hetzelfde ochtendblad: Brunswijk zou zich opnieuw schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweldpleging en werd ‘levensgevaarlijk’ geacht. Het bericht was ondertekend door inspecteur van politie Chandrikapersad Santokhi.

    Het bleef een tijdje stil, totdat de Ware Tijd op 26 april 1986 melding maakte van een overval op een bank in Tamanredjo. Brunswijk werd verdacht. ‘Brunswijk Ronny voornoemd, is zwaar bewapend met vermoedelijk automatische wapens en wordt derhalve levensgevaarlijk geacht’, waarschuwde de krant.[v] De strafbare feiten waaraan Brunswijk zich schuldig had gemaakt, waarbij sprake zou zijn van ‘grove vormen van agressie’, werden opgesomd: de genoemde bankoverval te Tamanredjo, te Moengo, een roofoverval te Patamacca, beroving van diverse gouddelvers in het binnenland en brandstichting.


    Maak melding
  3. Het valt wel op dat geweldadig en zware criminaliteit toeneemt.

    Wie heeft baat bij destabilisatie ?
    Wie heeft er baat bij om angst en onzekerheid onder het volk te spreiden ?

    Angst en onzekerheid en doemdenken kenmerken zich bij een bepaalde groep Surinamers die denken dat voor al die problemen maar 1 oplossing is en maar 1 persoon is die daar iets aan kan doen.

    Het is mij duidelijk wie eerst problemen creëert om vervolgens zelf de oplossing te zijn.

    Deze strategie wordt ook toegepast om sektes te vormen.

    Weet jij ook wie dat zou kunnen zijn ?

    Complotdenkers zijn schadelijk voor de realiteit !

    Don’t let them change ya, oh
    Or even rearrange ya
    Oh no
    We’ve got the life to live

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. Met dank aan Walter Bouterse
    die van zijn Opa in de speelgoedwinkel mocht rondneuzen.

    Tijd om bij het Leger en de Politie een Drone unit te introduceren. Het land is te groot om overal snel ter plekke te zijn.


    gemodereerd
  5. Ik hoor hele dag het liedje van Pres, mathoera en amoksie dat ze de veiligheid in het land garanderen. Bestaat de veiligheid alleen uit onafhankelijkheidsplein, kabinet pres en DNA gebouw??? Want verder is veiligheid zoek in Su. Jullie beroven het binnenland en beperken de mensen hun dagelijks brood te zoeken daar, dan gaan ze roven. Foute boel


    Maak melding
  6. Met dank aan Walter Bouterse
    die van zijn Opa in de speelgoedwinkel mocht rondneuzen.
    Wij hebben het over zware wapens (militaire wapens).

    Tijd om bij het Leger en de Politie een Drone unit te introduceren. Het land is te groot om overal snel ter plekke te zijn.


    Maak melding
  7. Dankzij 1 groep is er ellende roof criminaliteit en achteruitgang in Su. Geen wonder dat er mensen willen vluchten en echte toeristen niet komen.


    Maak melding
  8. Stem slim. Waardeloze regering in Suriname.Zij kunnen niet eens de veiligheid van burgers en bedrijven garanderen.Elke dag is het meedere keren raak met overvallen,berovingen.


    gemodereerd
  9. Lullig is dat in Su alleen de criminelen en gewapende machten zware wapens mogen dragen… de gewone burgers mogen dat niet.. mensen knn zich niet verweren met stokken of pistolen tegenover de vele AK47 ea in omloop
    Aanpassing regelgeving en ook strafmaat
    Mensen weten nu dankzij bouterse dat straf uitzitten niet hoeft !!!


    Maak melding
  10. Op deze manier wordt Suriname naar de verdoemenis geholpen. Er is maar een manier om dit soort gasten aan te pakken en eenieder weet wat ik bedoel… You wanna live by the gun you wil %#! by the gun…


    Maak melding
  11. Goh debby en rob,

    Bouterse heeft dan ook een splendid army en police achtergelaten in 2020.
    Nope!

    Integendeel;
    Wankele krotten als politie-gebouwen voor de politie. Geld bestemd voor nieuwbouw opgevreten.
    Geen kleding, schoeisel en trainingen.
    300 militairen en politie gebruikt als privé beveiligers.

    Allerlei onkundig gangster uitschot vd straat gepikt om het volk te beschermen
    Een compleet verwoest wagenpark. Nooit een promotie of salaris verhoging in 10 jr.
    Een uitgehold Justitieel apparaat, van griffier tot douane, celbeveiliger tot grensbewaking.

    Hoe restaureer je zonder de benodigde middelen, deze kapot gemaakte achtergelaten armoedige zooi.


    Maak melding
  12. @RobG,

    Als je meer agenten wil voor de veiligheid en hen uit eigen zak wil bekostigen, dan moet je dat aan de betreffende mimister doorgegeven. Ik weet zeker dat men open zal staan voor jouw verzoek


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES