zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Regering waarborgt rust, orde en veiligheid in aanloop naar cruciale uitspraak'

‘Regering waarborgt rust, orde en veiligheid in aanloop naar cruciale uitspraak’

-

Does Travel - naar Suriname

In aanloop naar een cruciale uitspraak voor de natie heeft de Surinaamse regering laten aankondigen dat er alles aan wordt gedaan om rust, orde en veiligheid te handhaven.

Om de veiligheid te waarborgen, zal de politie aanwezig zijn en is de regering voorbereid op mogelijke calamiteiten. Een ieder wordt opgeroepen om af te zien van activiteiten die de rust kunnen verstoren.

De regering begrijpt de emotionele impact van de zaak en roept op tot eenheid, verantwoordelijkheid en respect voor de rechtsstaat. De samenleving wordt verzocht de aankomende uitspraak met kalmte tegemoet te treden voor vrede en rust.

De president van Suriname doet een dringend beroep op de samenleving om verantwoordelijk gedrag te tonen en vreedzaam met de situatie om te gaan. Hij begrijpt de emoties en benadrukt de collectieve verantwoordelijkheid voor een vredig proces en een kalme samenleving. In een statement zei hij:

Beste Landgenoten,
In de samenleving is er een zekere mate van spanning in aanloop naar de cruciale uitspraak voor de natie. Dit is mij als president niet ontgaan en ik heb de veiligheidsdiensten en overheidsinstanties vroegtijdig geïnstrueerd om de nodige maatregelen in acht te nemen. Deze baanbrekende zaak en komt na jarenlange behandeling tot een eind.

Het is van belang dat wij, zoals in een rechtsstaat, de onafhankelijke rechterlijke macht respecteren en waarborgen. Wij dragen allen een collectieve verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een vredig proces en een kalme situatie in de samenleving. Ik doe op eenieder in de samenleving een beroep om verantwoordelijk gedrag te tonen en op een vreedzame manier om te gaan met deze zaak. Ik verzeker gelijktijdig alle burgers dat de regering alles in het werk heeft gesteld om rust, orde en veiligheid in het land te waarborgen.

Om de veiligheid van de samenleving te waarborgen, zal de politie nadrukkelijk aanwezig zijn. De autoriteiten zijn voorbereid op alle mogelijke situaties, hoewel ik hoop dat het rustig zal verlopen. Ik doe een beroep op alle Surinamers tot eenheid, verantwoordelijkheid en respect voor de rechtstaat. U wordt allen nogmaals verzocht om de aankomende gebeurtenissen met kalmte tegemoet te treden, in het belang van vrede en rust.

Het Korps Politie Suriname heeft laten weten dat in het kader van de voortzetting van het 8 decemberproces uit veiligheidsoverwegingen een aantal wegomleggingen ingesteld zullen worden. Op de site van de Surinaamse politie staat een overzicht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Desnoods vuurwapengeweld aanwenden indien men overgaat tot plunderingen en baldadigheid.

    Ik verwacht dat de veiligheidsdiensten keihard zullen optreden tegen elke vorm van wanordelijkheden.

    Suriname is geen jungle waarbij het recht van de sterkste geldt: Recht en Orde moet het Parool zijn.


    Maak melding
  2. Jullie kunnen niet eens voor veiligheid zorgen in het land. Denk je dat we jullie vertrouwen of jullie woorden serieus nemen???
    Alleen in het gebied dat afgebakend is, is er veiligheid. En de rest van Su?? Rovers hebben vrij spel. Politie hft niet eens wagens.


    Maak melding
  3. Het moet een referendum komen voor de 5 goeie kandidaten om president te worden Limburg, hooghart, Neus, Miranda ,en pakitow. En makoe als min.van financ


    Maak melding
  4. Hopelijk respecteert Z.E. Chandrikapersad Santokhi ook (de uitspraak van) de rechterlijke macht en laat hij geen draadje haar op zijn hoofd eraan denken om deze man gratie te verlenen. Eindelijk gerechtigheid en heel veel sterkte en kracht voor de rechter(s).


    Maak melding
  5. De meest waardeloze regering. Wat is hun plan van aanpak?? Geen moer. Veiligheidsplan was wat iedereen al wist over hoe en wat. Als er 500 mensen vanuit verschillende hoeken iets doen zijn jullie nergens. Dokken gaan jullie.
    Deze regering hft criminelen gemaakt


    Maak melding
  6. Debby ben je echt zo dom? Wat een waardeloos viswijf..niks om je reet af te vegen maar wel achter de moordenaar en frends staan. Je laat wel erg je ene paarse hersencel los over onzin.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES