dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan Dijk-Silos vindt vonnis Bouterse rond kerstdagen belediging voor christenen

Van Dijk-Silos vindt vonnis Bouterse rond kerstdagen belediging voor christenen

-

Does Travel - naar Suriname

De jurist Jennifer van Dijk-Silos vindt het heel sadistisch dat de rechterlijke macht in Suriname Desi Bouterse gaat vonnissen in de periode rond de kerstdagen en de jaarwisseling.

In een interview op D-TV voerde Van Dijk-Silos aan dat de rechters vorige week reeds met reces zijn gegaan, waardoor de verdere behandeling van alle rechtszaken zijn verschoven naar januari 2024. Alleen de zaak van Bouterse staat voor haar opvallend genoeg nog op de rol bij het Hof van Justitie. Zij verwacht in ieder geval niet dat de oud-legerleider vrijspraak als kerstcadeautje zal meekrijgen.

“Ik vind het heel sadistisch. Waarom ga je iemand vonnissen voor de kerst en owru yari? Kerstdagen zijn heilige christelijke dagen. Wacht rustig. Of het vonnis op 20 december wordt uitgesproken of op 2 januari, zal die inhoud dan veranderen in de tussentijd? Iemand met een toverstokje komt om dat ding te veranderen? Ik vind het heel ongepast en een belediging voor christenen om juist zo een vonnis, dat zoveel beroering zal veroorzaken als het veroordelend is, uit te spreken op 20 december”, aldus de oud-minister.

Volgens Van Dijk-Silos is het niet correct dat Bouterse, een ex-president, na eventuele veroordeling in een gewone gevangenis wordt geplaatst. Er zouden volgens haar speciale faciliteiten voor zo een persoon moeten worden gecreëerd.

“De wet zegt niet dat je in de gevangenis moet, maar in detentie ergens. Het kan dus thuis zijn of een speciaal daartoe ingerichte faciliteit. Het hoeft niet perse Santo Boma te zijn. Het OM is executeur van het vonnis en die bepaalt. Ik verwacht wel van de pg dat ze als waardige pg de executie van dit vonnis met enige zorg in acht zal nemen”, aldus de jurist.

Volgens Van Dijk-Silos hoeft vrijspraak in deze zaak helemaal niet te worden verwacht. “Omdat ik niet geloof in een fair trial voor wat betreft Desire Delano Bouterse. Daarom vind ik dat hij naar de OAS moet gaan”, aldus de jurist.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

70 REACTIES
  1. Wel jammer dat dit soort berichten die geen toegevoegde waarde heeft geplaats wordt. Dik silo investeer je klein beetje energie die hebt in wat leuke dingen z.a familie


    Maak melding
  2. In het boek “De tweesprong” geeft Iwan Mahadew als insider een gedetailleerd beeld van de zogenaamde revolutionairen. Terwijl de intellectuele top van Suriname op 8 december werd gemarteld en vermoord zaten militairen in het Memre Boekoe Kazerne naar porno te kijken en alcohol te drinken. De NDP heeft op grote schaal drugs geïmporteerd in Suriname met het gevolg dat vanaf 1980 erg veel verslaafden rond lopen in Suriname. In de familie Bouterse zitten daarom ook veel drugsverslaafden. 90 % van de achterban van de NDP bestaat uit mensen die niet hebben doorgeleerd.


    Maak melding
  3. KERSTFEEST– GEEN FEEST VAN GOD ; Ware christenen die de waarheid liefhebben (2 Thessalonicenzen 2:9-12), verwerpen alle heidense gebruiken. Kerst is van oudsher een heidense feestdag en heeft niets met de geboortedag van Jezus Christus te maken. Kerstmis is een traditie en één van de grootste leugens die de mensheid is voorgespiegeld. Tradities en gewoontes die op leugens zijn gebaseerd en als waarheid worden aangenomen, kunnen enorme schade aanrichten. De werkelijke schade van deze traditie zit in het feit dat mensen die erin geloven, afgehouden worden van de kennis van het ware plan van God, dat in de ware feestdagen van God besloten ligt.

    Laten we de feiten onder ogen zien. Kerstmis wordt nergens in de Bijbel genoemd. De Bijbel laat zien dat Jezus werd geboren in een stal en dat er ‘s nachts herders in het veld waren, maar nergens leest men dat dit op 25 december plaatsvond. Kerstmis werd ook pas 300 jaar ná de geboorte van Jezus voor het eerst gevierd!……..Het evangelie naar Johannes 8:31-32 NBG51
    Jezus dan zeide tot de Israelieten, die in Hem geloofden: Als gij in mijn woord blijft, zijt gij waarlijk discipelen van Mij en gij zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken.


    gemodereerd
  4. Wat is er in hemelsnaam aan de hand met Jennifer van Dijk Silos?

    In het het interview met DTV heb ik haar ook horen zeggen dat Bouterse zijn achterban tot kalmte heeft gemaand. Dit laat zien dat Bouterse van Suriname houdt!!

    Maar ze vergeet gemakshalve erbij te vermelden dat Bouterse tegelijkertijd gezegd heeft dat de rechters moeten weten wat ze doen wat een verkapte bedreiging is.


    Maak melding
  5. Kunjhe Akata Institute
    ZIE YOU TUBE ,
    Aankomst en ontvangst van dhr. Desiré Delano Bouterse Bouterse – 6/8/2021 te AKATA KONDRE .
    bonuman : RAMON MACKNACK.

    van DIKKE SILOS ,je ben een HUICHELAAR,met jouw Christenen gezicht.


    gemodereerd
  6. Stelt ze dus voor om niet meer te vonnissen op belangrijke (feest)dagen voor groeperingen binnen onze samenleving. Die “goede” man heeft zoveel voor het land betekent, lol, no mek mi lafu yere! Wat heeft de moordenaar en zijn volgelingen aan die extra dagen zonder vonnis? Waarom zou je ze extra in de spanning houden? Is dat juist niet juist naar? Wat heeft de samenleving eraan extra te wachten? O ja de nabestaanden wachten al zo lang waarom niet wat extra dagen wachten, noh?


    Maak melding
  7. Als deze smerige vieze killer vrijspraak krijgt dan staat hij ver boven konoe lonnie dan moet hij op n drukke kruispunr ergens in paramaribo staan mt blote billen n mogen alle ndp’s zijn bil kussen de rechters eerst natuurlijk.


    Maak melding
  8. Echte christenen vechten niet voor hun geloof, maar hun geloof ( Jezus ) vecht voor ons. Onze God kan niemand beledegen. Echte christenen dienen hun regeringen te respecteren. Diende deze mr niet onder een drugsdealer??


    gemodereerd
  9. Silos Joe vette varken! Beter spring jij van bosje brug ! Joe Ede ne woko moro. Toen Bouta die mensen dood liet gaan had ie gedacht aan wat voor kerst hun fam zouden hebben??


    gemodereerd
  10. Hoop je op een stoel?
    Je weet dat hij schuldig is en nu probeer je hem te begrijppen?
    Denk aan je fam.
    Dossier Derby vertelt alles!
    en hij was erbij!
    Dat weet ik!


    gemodereerd
  11. Een volgende zal komen met het argument dat je mensen die morello roken nooit mag veroordelen. Zo heeft iedereen wel een argument.
    Mijn argument is dat elke dag heilig is. Daarom moet nooit iemand veroordeeld worden op elke-dag-heilige-dag. Maar m.n. de Woensdag is de heiligste dag, dus op woensdag mag niemand veroordeeld worden.


    gemodereerd
  12. Is ze soms bang dat als hij de nor inmoet, zij haar jaarlijkse kerstpakket niet kan afhalen te Leonsberg?


    gemodereerd
  13. Deze DIKKE WALVIS heeft teveel vet om haar hersens….PS : Zogenaamde Christenen lezen de bijbel niet ,anders zouden zij nooit kerstfeest vieren omdat dat niet in de bijbel voor komt.


    Maak melding
  14. Voor Christenen geldt het ZESDE GEBOD : Gij zult NIET DODEN……Bouterse moet eigenlijk gestenigd worden i p v naar de gevangenis gaan. en op staatskosten verzorgd worden.


    Maak melding
  15. Kan mij niet voorstellen dat mensen zich op zo een manier uiten. Geen van die NDPers die staan te schreeuwen waar 8/9 in het Fort maar de takie a mang no doe. Zal mij niet verwonderen als ze straks gaan zeggen dat het niet waar dat: Kain kier ing egi brada Abel. Silos yu no bin drape tap yu MOFO. Soboeng Derby e ley Bhagwandas e ley. Bhagwandas heeft tenminste ballen door te bekennen en hij zei het ook dat als hij het weer moest doen zou hij niets daaraan veranderen. Te a Natuur o bigin lesi strafoe yu sa stop a Natuur


    Maak melding
  16. Van dikke silos, begin je koffer in te pakken om met je maatje naar de OAS te gaan en gaan jullie meteen ook door met die gebochelde oude onverzorgde advocaat naar het Inter-Amerikaans hof. Succes!


    Maak melding
  17. Het moet nu vr n ieder duidelijk zijn dat su verdeeld is in 2 kampen. THE GOOD AND THE BAD de slechterikken laten bij deze hun masker vallen n komen massaal op vr hun halfgod. OEN TONGO A MANG BILLE YERE EN SILO MAG PROBEREN OM DIE UITGESTORVEN HANGSEL WEER OP TE KRIKKEN.
    LOW MINDED DOGGY PEOPLE.


    Maak melding
  18. Mw Silos is net als haar idool Bouterse bezig de feiten te verdraaien. Het eerlijke verhaal is dat de gruwelijke martelingen en moorden 2 weken voor de kerst van 1982 hebben plaats gevonden.
    Daarnaast is de Kerstcoup de populaire naam voor de op 24 december 1990 door Bouterse gepleegde staatsgreep in Suriname. Bij deze staatsgreep werd de regering van president Ramsewak Shankar ‘via de telefoon’ afgezet. De kwaliteit van deze journalist is op een zeer laag niveau, want een goede journalist had de onzin van mw. Silos gelijk doorgeprikt.


    Maak melding
  19. De lafheid van van Dijk-Silos spreekt boekdelen.

    Moge het duidelijk zijn dat een groot deel van politiek Suriname de illegale machtsovername van onderontwikkelde criminele sergeanten heeft gedoogd !

    Ook de NPS heeft dit nooit krachtig veroordeeld. Het zal mij niet verbazen dat de NPS destijds zelfs indirect / stilzwijgend had toegestemd danwel had meegewerkt aan een illegale machtsovername voor een deel van de buit.
    Hoe kan het anders zijn dat deze criminele groep zo is uitgegroeid en hardnekkig geworteld is in politiek Suriname met alle gevolgen van dien !

    Het is maar te hopen dat het volk van Suriname en met name de jongeren beseffen wat er in de afgelopen 40 jaar is gebeurd en wat voor impact het nu nog steeds heeft en de komende decennium nog zal hebben.

    Politiek Suriname is aan een reorganisatie toe !
    Welke politieke partij zorgt nu voor duurzame en toekomstgerichte hervormingen !
    De jongeren van nu moeten zich nu gaan formeren om het politieke klimaat in Suriname duurzaam te verbeteren. Dit zal niet de komende verkiezingen zijn maar het zal een voorbereiding zijn voor 2030 en daarna !

    We need education !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  20. Als christen zou ze zich moeten schamen om het op te nemen voor een moordenaar. Bouta had allang de stoel moeten krijgen. Ik heb op mijn netvlies nog steeds de beelden van de vermoorde landgenoten van 8 december.
    Hoe kunnen we vergeten, dat deze man toen begonnen is om suriname naar de donder te helpen. Ik zie oude mannen en vrouwen hier in nederland, die graag terug zouden willen gaan, maar pijn en verdriet heerst en angst.
    Er zijn ook velen heen gegaan zonder hun heerlijke land weer te zien. Met Kerst gedenken wij dat onze Heer is geboren met een geweldige opdracht, die alleen hij kon waar maken. Deze vrouw denkt niet aan al die families van de slachtoffers. Hoeveel jaren kerst is aan hun voorbij gegaan zonder hun geliefden.


    Maak melding
  21. Iedereen begrijpt silo’s. Wiens brood men…. Cyriel Daal en velen die op de vlucht zijn flauw gevallen, kunnen het niet meer na vertellen
    In iedere geschrift staat “Gij mag geen leven van derden ontnemen”.
    De na-bestaanden en op de vlucht flauw-gevallenen hebben ruim 41 jaren op dit moment gewacht. In OCER sloeg alles op tilt (ICT) Dit geeft het denk-niveau van alle partijgenoten weer eens aan. Ben ik dom/buriki of ben jij ……… Dit volk heeft een complete revisie in de bovenkamer nodig. De toon zal na woensdag gezet worden en hopelijk dat voor en tegenstanders hand in hand en schouders aan schouders een nieuw start maken.


    Maak melding
  22. Een echte christen zou zich diep schamen voor de uitspraken van deze hersenloze dame om een veroordeelde moordenaar en drugsdealer te ontzien van zijn straf. Ik denk dat ze veel geld heeft gekregen. Wiens brood men eet diens taal men spreekt.


    Maak melding
  23. Deze dikke ex vriend van de duivel kiest partij van de duivel. Zij en haar dochter zijn miljonair geworden met gestolen gelden die de duivel uitdeelde.


    gemodereerd
  24. Konsensi, je had liever je gore smoelwerk kunnen houden. Dat jij dit nog durft te uiten als natrap voor ALLE slachtoffers en nabestaanden van de slachtoffers en het surinaams volk van de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname opa D en zijn criminele corrupte boevenbende vanaf 25 februari 1980, zegt GENOEG over dat JIJ GEEN KONSENSI HEBT. Jo sebrefata, bongrobita.


    Maak melding
  25. Spring samen met konsensi van de bosje brug, debieus. Aka wendy en neem robgetverderie mee. Paarse duilaanbidders.
    Nog 1 morele vraag: hoe zouden jij en konsensi en robgetverderie hetzelfde vinden, als een dierbare van jullie het slachtoffer was geweest van opa D en zijn criminele organisatie????? Dus vlieg op je bezemsteel, joe Paarse heks.


    gemodereerd
  26. ” …
    . “Omdat ik niet geloof in een fair trial voor wat betreft Desire Delano Bouterse.
    …”

    Van Dijk-Silos heeft dus geen vertrouwen in de Rechtstaat. Wat is haar motivatie en bewijs daarvoor ! Zij als jurist zal haar stelling moeten kunnen verdedigen.

    Maar, tje poti, ze houdt zoveel van bullshit Bouta dat ze hem een luxe gevangenis zoals in Holland toe wenst.

    Sommige geleerden van Suriname zijn echt om te lachen.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  27. Wat kakelt deze vrouw uit. De vraag die hier gesteld kan worden is of hij wel de Surinaamse geschiedenis kent of kent zij dat wel maar verloochent zij dat.
    Ten overvloede wil ik deze vrouw herinneren naar de telefooncoup in 1990. Was het niet op kerstnacht dat die gepleegd werd. Was dat dan geen belediging naar de christenen toe. Op een heilige dag voor de christen een daad tegen de mensheid (Surinamers) te plegen denk dat dit meer een belediging zou zijn naar de christenen dan een vonnis voorlezen, waar juist gerechtigheid wordt gedaan tegenover de nabestaanden van 15 weergeloze vermoorde burgers. Immers neem ik aan dat het christengeloof een het vaandel van gerrechgtigheid hoog draagt. Vermoedelijk is zij verward door de schop(lees abrupte vervanging als minister) door bouterse.


    Maak melding
  28. Bouterse liet onze broeders ook rond de feestdagen executeren. Mevr Silos weet dat dondersgoed. Ja de wet zegt niet dat je in de gevangenis moet, maar in detentie ergens. Hotel Scheveningen wacht op hem. Nederlandse staat is bereid om dit te faciliteren en te vergoeden.


    Maak melding
  29. Woensdag is gehaktdag Sijkens.

    “Omdat ik niet geloof in een fair trial voor wat betreft Desire Delano Bouterse. Daarom vind ik dat hij naar de OAS moet gaan”, aldus de jurist.“

    Oké i am lost. OAS foe doe sang!
    Dit onderzoek loopt sinds 2007, en continue tegengewerkt door de moordenaar. Is dat normaal.

    Wat jij als fervente aanhanger vd seriemoordenaar en drugsdealer vind is onbelangrijk silos, principeloos mens.
    Yuk!


    Maak melding
  30. Het zou heel erg fijn zijn als het lukt om Bouta voor de Kerst te berechten en voor mij mogen ze hem direct opsluiten. Eindelijk zijn dan onze gebeden verhoord en kunnen we dan eindelijk onbekommerd en vrij van emoties de Kerstdagen gaan vieren.
    Gerechtigheid is dan geschied en niemand ontloopt uiteindelijk de straf die hij verdiend.


    Maak melding
  31. ‘De beste man is de belangrijkste strijder die we in de 20ste eeuw hebben gehad. De hedendaagse billenlikker die nu de banden met de voormalig kolonisator probeert te herstellen, heeft geen flauw benul van het leed die onze voorouders hebben moeten doorstaan’ … aldus de bijdrage van Konsensi.
    Welnu beste man, juist de voorouders van fascist Bouterse waren slavenhouders die zo veel leed aan jouw voorouders berokkend hebben en toch zie je hem als de belangrijkste strijder van de 20ste eeuw ? Afgeven op de voormalige kolonisator is jouw goed recht maar wees ook dankbaar voor wat zij voor jou en jouw soort heeft gedaan. Het staat je natuurlijk nog vrij om terug te keren naar de heimat van jouw voorouders en ik beloof je dat ik persoonlijk kom helpen met het inpakken van jouw koffers.
    Of… is het alleen maar de grote mond die overheerst ?

    Fascist Bouterse de belangrijkste strijder ?
    Mi mars Papa !


    Maak melding
  32. ALs haar god niet meer een god, is verliest de gelovige het verstand en zoekt spijkers op laag water. Bij de nps werd deze mevrouw juist vanwege haar moreel-ethisch inconsistent gedrag op de achtergrond gehouden.


    Maak melding
  33. ” …
    Een martelaar, martelaarster of martelares is iemand die kwellingen doorstaat of het eigen leven offert op religieuze grond. Het begrip kan zowel religieus als metaforisch gebruikt worden. In het christendom is een martelaar iemand die kwellingen doorstaat of zijn leven offert om zijn geloof niet te verzaken

    Bullshit Bouta kan niet gezien worden als martelaar integendeel is hij eerder een beul.
    Beul Bouta heeft lang en breed genoten en heeft in alle luxe gewoond en geleefd ! Dit ten koste van het volk dat nu nog en de komende jaren zijn rekeningen zal moeten betalen.

    Beul Bouta heeft niks maar dan ook echt niks opgeofferd. Deze crimineel heeft gemoord en gestolen van de armen en de onderontwikkelden. En heeft van ons mooie Suriname een drugsdoorvoerland gemaakt !

    Dit proces gaat niet meer alleen om Bouterse maar ook om de eer van de rechtstaat en het respect van de democratie ! Nee, het gaat niet meer alleen om Bouterse maar om rehabilitatie van Mama Sranan !

    Wij willen een fatsoenlijk Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  34. De gristenen hebben dit jr extra hard gebeden voor een specifiek kerstcadeau.

    Geen gold & glitter maar verlossing van het kwaad.
    Gabriellatje 20. vers 12. 🙏

    Can I hear an Amen!


    Maak melding
  35. Mevrouw silos , bent u een Christen? Want u beledigt juist Christenen. Het is al eerder aangehaald. 8 december. Kerstnachtcoup. Dus wie heeft Christenen beledigd? Juist ja. De duivelhoofdman, die jij zo bewondert, cruel.


    Maak melding
  36. @ Para Express
    Waar heb je het over?
    Los daarvan net zo min als we weten wat er van Judas Iskariot terecht is gekomen net zo min is het begrip martelaar duidelijk.
    Je hebt gelijk, wat je als omschrijving geeft voor het begrip, maar het is wel onvolledig
    ====
    Een martelaar is van oorsprong iemand die gemarteld wordt. Het is dus het slachtoffer en niet de dader; de dader wordt gewoonlijk beul of folteraar genoemd.
    Daarmee is martelaar wel een uitzondering. Normaal gesproken duidt -aar achter een werkwoordstam degene aan die de handeling verricht. Denk aan: handelaar, ondertitelaar en stotteraar. Er zijn een paar uitzonderingen, zoals gijzelaar, rammelaar (het speelgoed), kittelaar en dompelaar.

    !!!!!!!Tegelijkertijd komt martelaar ook voor in de betekenis “iemand die mensen of dieren martelt”.!!!!! Dat is niet nieuw. Het Woordenboek der Nederlandsche Taal schrijft al in 1913: “Niet geheel onbekend is martelaar in den zin van: iemand die martelt, kwelt, vooral gezegd van een dierenplager”.
    (onzetaal.nl/taalloket/martelaar)

    Zie je niet eenduidig

    Terug naar Suriname en de aanhang zijn aanhang hier (3 mens) en in de zaal (100man?)
    Als Bouterse het gevang in moet en daar sterft, wat gelet op zijn leeftijd zeer aannemelijk is en als je altijd baadde in luxe en nu in een hokje moet zitten dan zal dat je gezondheid niet ten goede komen, echter dan zullen zijn volgelingen hem nog meer gaan adoreren en ……… vul maar in. Zij zien hem als een martelaar
    Je wordt immers pas aanbeden als je dood bent.

    Je tweede posting
    Ik neem aan dat je Judas Iskariot bedoelt en niet de andere apostel Judas Thaddeus.
    Judas van Suriname snap ik niet? Iskariot heeft Jezus Christus verraden en wat er met hem is gebeurd is ook weer onduidelijk. De een schrijft dat hij spijt had en de zilverringen terug smeet, de ander dat hij stierf voordat hij kon gaan genieten van het stuk land dat hij had gekocht met zijn bloedgeld

    Het proces
    Bouterse moet natuurlijk alleen veroordeeld worden of niet (dat mogen de rechters bepalen) voor het moedwillig doodschieten of laten doodschieten van de intelligentsia (december moorden) en niet voor het wanbeleid, beter destructief beleid, dat hij en zijn partij hebben gevoerd.
    Wat de uitspraak ook moge zijn, je zal altijd mensen hebben die bedroefd zijn en anderen die opgelucht adem zullen halen
    Mocht hij veroordeeld worden dan hoop ik dat hij spijt zal betuigen, zodat jongeren duidelijk wordt dat misdaad niet loont

    wat een regen, geen witte kerst


    Maak melding
  37. Deze zoveelste Zuid Amerikaanse wrede dictator met zoveel bloed aan zn handen om zijn volgelingen in ocer van een bakje bloedworst te voorzien. Hij zal niet d laatste wreedaard zijn die een land en volk naar de sodemieterij heeft geholpen en die achtervolgt wordt door de geesten van zijn slachtoffers.
    Hij probeerde om een chronologisch overzicht te geven van zijn wrede bewind en steeds weer haalde hij er de kolonisator bij. Maar hij sloeg heel wat bladzijden ongelezen om. Was 1 of waren meer het deel van zijn BEWUSTWORDINGS CURSUS begin januari met subsidie van de kolonisator in Amsterdam? Zijn lijflied was AVANTI POPOLO! De cursisten kregen naast veel theorie en orale hersenspoelingen ook verdedigingslessen . Alleen wisten de meesten niet dat in die sex boekjes verkoper een wrede moordzuchtige dictator schuilging . Hij oreerde en leerde zijn cursisten dat als het moest je in staat moest zijn om te moorden en dat het op zelfmoord moest lijken (Roy Horb scenario)
    Zijn geweten vreet aan hem letterlijk en figuurlijk ai njam ing nierie bika a pley fu ing keba. A no mang draai op de hak morro.
    Mi loekoe a tori satra fini! a sma sng bing film du ing wroko bung. Mi sji fa ing voetoe bing sweri liki wang bimba start. Zenuw bing nak ing a bing gi ing fu lolo wang toe watra ai. Bobo Sjuulke 2 na ing see bing sdong rustik sma no bing mag fu sji fa ing anoe bing befi(parkinson) lek a bing teri moni sang a fufuru fu a kondre. Dang Krastientje na ing kroektoesee bing vrigiti fu teki ing dresi bika senwe bing naki ing ooktu fur osso.
    Sang deng bing frede die ding lowe na bakadoro?A disi na sabanapasi a lepi fu go ma meki a koti strafoe fosi poeroe a saka saka disi na ini bigi mang memre boekoe. A Sebrefartan!

    @mr s aka fat todo: 41 jaren vieren mensen die geleden hebben en vooral nabestaanden geen kerst meer. KERST IS EEN CHRISTELIJKE DATUM VAN VRETEN OP AARDE niets meer en niets minder en valt samen met de heidense viering van de zonnewende. Kerst is pas kerst als je het in je doen en laten met geheel je hart doet. Sinds jouw afgod de decembermaand heeft bezoedeld en gezinnen en hele generaties in verdriet, angst en rouw heeft gedompeld, is het nooit meer kerst geweest.
    Ik hoop dat de oude kerstgedachte na as woensdag 20-12-2023 weer terug zal keren want dan is Jezus echt weer welkom en veilig bij zijn volgelingen. A SA KOTI DIDIBRI TERE!
    WANG DEE FU SABAK WANG DEE FU TJONGTJONG!


    Maak melding
  38. @ Pico 19 december 2023 Bij 15:10

    Bedankt voor je reactie, echter begrijp ik niet waar je heen wilt.

    Van Dijk-Silos noemt hem een martelaar. Ik maak alleen duidelijk dat Bouterse in de context welke ik heb aangehaald geen martelaar genoemd kan worden.

    U zult vast wel weten dat indien er gesproken wordt over een Judas dat daarmee in het algrmeen een verrader of bedrieger bedoeld wordt. Bouterse is daarom een Judas omdat hij zijn eigen land en volk heeft verraden en heeft bedrogen.

    Het weer is welliswaar nat maar niet koud. Of voor de ander juist wel koud maar nog niet zo nat.
    Btw. Wat ik me afvraag waarom blijven wij ons vasthouden aan een witte koude kerst, geschetst door Hollywood ?
    Wordt het geen tijd om breder te kijken naar de warme kerstdagen zoals in de Caraïben of Jeruzalem ?

    Fijne avond.


    Maak melding
  39. @ Pico 19 december 2023 Bij 15:10

    Het is nu maar te hopen dat schrijver Jaichand niet gaat reageren 🤣🤣

    Just kidding.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  40. @Para Express,

    Dezelfde lieden vinden het geen belediging van de Hindoes wanneer rond Divali dieren, m.n. koeien, worden vermoord.
    Altijd met 2 maten meten is een expliciete kenmerk van christenen en moslims.
    Bovendien moet ze met haar klacht bij de verhulde christen Santokhi zijn.


    Maak melding
  41. @ Para Express
    @ Para Express
    Ik heb het woord niet gelezen in de tekst en ben dan maar gaan luisteren naar het interview,
    Ik heb zitten luisteren naar deze mevrouw, maar mijn mond viel open van verbazing toen ze dingen zei die echt niet kunnen. In tegenstelling tot veel tegenstanders van haar (ook op deze site) en medestanders sta ik onbevooroordeeld tegenover haar
    Maar door te zeggen
    1. De PG is niet objectief
    2. de heer Santokhi en de heer Brunswijk staat hetzelfde te wachten.
    Ik vraag me af weet deze vrouw, jurist toch???? waar de zaak omgaat. NIET om het gevoerde beleid/wanbeleid van bouterse en de ndp!
    Het is een proces dat draait om moord. Hoe kan deze vrouw dit door elkaar halen???? ONGELOOFLIJK
    Ze wil een aparte cel voor middenclass en andere hoge gezagsdragers. Ook hier maakt ze weer duidelijk dat ze wakker moet worden en dat het dus geen verspreking was. Heeft ze de aanklacht ooit gehoord dan wel gelezen.
    Haar pleidooi is dus HELEMAAL niets waard. Als ze dit in de rechtszaal zou zeggen als advocaat, zou de rechter tegen haar zeggen; u bent bij de verkeerde zaak. De zaak waar u het over heeft staat niet op de rol

    3. Walgelijk vind ik haar opmerkingen over racisme. Net niet genoeg om haar aan te klagen

    Het volledige interview heb ik niet afgeluisterd. Heb ik er niet voor over

    Wat de witte kerst betreft. Tja het is wel leuk voor een dag of twee. Kijken naar de rijp op de bomen (echt mooi) en sneeuw in de tuin, maar warmte is toch aangenamer.
    Merkwaardig genoeg hoef je er alleen aan te denken en je krijgt al cookies. Zo krijg ik ze van Norwegian cruise line. Interessant, kijk maar op hun site


    Maak melding
  42. @ DiDiBri 19 december 2023 Bij 18:25
    Deze walvis mioet met een honkbal knuppel op haar brutale bek getimmerd worden.

    Toe maar. Mijn zegen heb je. Je kan natuurlijk ook Green Peace bellen met de mededeling dat in het centrum van Paramaribo er een walvis gestrand is.


    Maak melding
  43. @ Pico 19 december 2023 Bij 19:00

    Ik zie dat mijn verwijzing naar martelaar niet duidelijk was. Sorry. Ik begrijp uw reactie.

    Hoe het proces ook moge verlopen er zal inderdaad aan de ene kant een telleurstelling zijn en aan de andere kant een opluchting.
    Ik denk dat het voor beide fronten belangrijk is om z.s.m. daar overheen te klimmen en samen aan een nieuw hoofdstuk te werken.

    Bedankt voor de tip.


    Maak melding
  44. @ Jaichand 19 december 2023 Bij 18:58

    Wat is de overeenkomst / zijn de overeenkomsten tussen Krishna en Christus ?

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  45. @Para Express,

    Als je dat wil weten moet je de Shrimad Bhaagavat Puraan lezen of horen.
    Van Jezus is heel weinig bekend tot zijn 30ste, wanneer hij (niemand weet zeker of de terugkerende Jezus hetzelfde jongetje was dat op 11-jarige leeftijd vertrok) terugkeert naar Israël. Van Bhagvaan Shri Krishna is zowat elke dag van zijn 126-jarige leven op Aarde bekend.
    Mahaabhaarat, Brahma Vaivart Puraan, de Bhaagvatam en andere geschriften vertellen eindeloos of Heer Krishna.
    Hari Anant, Hari Katha Anantaa.


    Maak melding
  46. Zijn de dagen voor Kerst anders dan de andere werkdagen. Waarom wordt er dan gewerkt. Voor mijn part was de uitspraak van het Hof juist op eerste Kerstdag moeten plaatsvinden. Dan zou tenminste sprake zijn van gerechtigheid!!
    Trouwens wanneer deze mokkel op eerste Kerstdag pijn aan haar billen krijgt wordt ze ook behandeld in het ziekenhuis. Dus het wordt ook doorgewerkt!


    Maak melding
  47. Voor iemand die is gepromoveerd en dus weet wat fact based research betekent slaat deze mevrouw wel erg erg veel DOMME PRAAT uit.
    Ik denk dat ze bezig is ruimte te creeren voor extra werk.
    Wrkelijkheid is dat Bouterse er straks alleen voor staat hoe goed of slecht hij is geweest, de man is omringd door twee groepen mensen te weten de JUDASSEN – VERRADERS en de HERSENLOZEN.
    Alleen hij weet wat in hem omgaat de rest zijn praatjes makers en gelukzoekers.


    Maak melding
  48. @ JBM
    Met deze zin sla je de spijker op zijn kop
    “de man is omringd door twee groepen mensen te weten de JUDASSEN – VERRADERS en de HERSENLOZEN”
    Het zijn profiteurs, die hem direct zullen laten vallen zodra de kans zich voordoet
    Adhin en parmessar zijn reeds opgeofferd, net als pionnen in het schaakspel.
    Er zal een woordenstrijd plaatsvinden tussen San en Kanhai. Beide zullen sneuvelen, daarmee zijn de torens ook uit het spel.

    Ik schreef gisteren al dat het mij ongelooflijk verbaasde dat mevrouw Silos niet op de hoogte was van de zaak waarvoor Bouterse wordt berecht. Ik was nog iets vergeten en voeg dat nu dan maar toe
    Mevrouw Silos is van mening dat er bij een eventuele veroordeling moet worden gekeken naar het feit dat bouterse president was. Ja, ok, maar hij staat terecht voor een zaak dat plaats vond voor zijn presidentschap. Hij was toen burger of hij had een militaire rang, welke weet ik niet en is niet relevant.


    Maak melding
  49. @jai chand op wkn altijd faya tories mijn telefoon ontploft bijna, als ik zoveel haat en nijd lees. Wat er gebeurt in suriname dat bouterse had flinke racistische trauma opgelopen in nl rond 1979/80 toen begon er veel extremisme in holland begonnen jan maat partij enz was pure jaloezie begonnen in nl tegen buitenlanders, maar in suriname was altijd al haat en nijd onder hindoestanen zeer sterk soort burgeroorlog en ook de rassenstrijd tussen rassen creools, javaans, chinees, enz in suriname en ook in nederland zeer sterk nog aanwezig (wan people gedachte)zelfs met mix hollands bloed maar zeer veel haat in hun genen al is huidskleur wit getint. Mijn hindoefamilie eet ook rundvlees want te veel mix met andere culturen wit, zwart enz.


    Maak melding
  50. “Omdat ik niet geloof in een fair trial voor wat betreft Desire Delano Bouterse”?
    ==========================================
    Desiré Delano Bouterse is persoonlijk aansprakelijk voor een gepleegde coup in Suriname met als resultaat de moorden van 15 vooraanstaande burgers op 8 december 1982 en het bloedbad dat op 29 november 1986 werd aangericht in het Oost-Surinaamse marrondorp Moiwana.

    Hoezo geen geloof in fair trail?
    Triest en intriest, het zijn deze mensen die pretenderen gestudeerd te hebben en met hun stommiteiten die ze uitkramen het volk proberen achterlijk te houden.


    Maak melding
  51. ““Ik vind het heel sadistisch. Waarom ga je iemand vonnissen voor de kerst en owru yari? Kerstdagen zijn heilige christelijke dagen. Wacht rustig. Of het vonnis op 20 december wordt uitgesproken of op 2 januari, zal die inhoud dan veranderen in de tussentijd? Iemand met een toverstokje komt om dat ding te veranderen? Ik vind het heel ongepast en een belediging voor christenen om juist zo een vonnis, dat zoveel beroering zal veroorzaken als het veroordelend is, uit te spreken op 20 december”, aldus de oud-minister.”
    =================================

    Waar was deze compassie voor de vermoorde zonen in december 1982 en de moeders en hun kinderen van Moiwana in november 1986?

    “Volgens Van Dijk-Silos is het niet correct dat Bouterse, een ex-president, na eventuele veroordeling in een gewone gevangenis wordt geplaatst. Er zouden volgens haar speciale faciliteiten voor zo een persoon moeten worden gecreëerd.”
    “De wet zegt niet dat je in de gevangenis moet, maar in detentie ergens.”
    Ik kan mij niet herinneren dat zijn tegenstanders die ongewapend waren, dezelfde mogelijkheden hebben mogen ervaren. Dus mevrouw verhang jezelf aan de hoogste boom a.u.b.
    De staat Suriname zou zulke mensen moeten vervolgen voor de duistere BS die ze aanhangen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES