donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOpnieuw meldingen van jaguar in ressort Rijsdijk; kalveren en honden gedood

Opnieuw meldingen van jaguar in ressort Rijsdijk; kalveren en honden gedood

-

Does Travel - naar Suriname

De politie Regio Midden Suriname heeft zaterdag laten weten dat er wederom meldingen zijn binnengekomen van een gesignaleerde Jaguar in het ressort Rijsdijk. Afgelopen maandag ontving de politie van Rijsdijk meldingen over een jaguar die in het ressort rondliep. Daarbij waren de nodige instanties, met name LBB ingeschakeld.

Donderdag werden wederom meldingen van bezorgde buurtbewoners te Rijsdijk ontvangen over vermeende aanvallen op hun huisdieren en vee door een wild katachtig dier, naar alle waarschijnlijkheid een jaguar.

Volgens de meest recente melding zouden kalveren en honden door één of meerdere jaguars zijn afgeslacht meldt de Surinaamse politie. Op bovenstaande foto is te zien hoe een jaguar een hond aanvalt. Hieronder foto’s van gedode dieren:

Beeld (c) Politie – Regio Midden Suriname

Ook zijn er pootafdrukken van een wild katachtig dier op verschillende erven van buurtbewoners waargenomen, waarbij de LBB heeft bevestigd dat het om een of ander wild katachtig dier moet gaan.

Jaguars staan bekend als nachtdieren en gaan voornamelijk ’s avonds op jacht op zoek naar hun prooi.

Naar aanleiding van het bovenstaande drukt de politie van Regio Midden Suriname de samenleving op het hart om extra waakzaam te zijn, vooral in de avonduren. Wees extra alert en let goed op uw kinderen, huisdieren en vee.

Indien het dier wordt gesignaleerd, schroomt u niet om contact op te nemen met de lokale politie of LBB.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. De volgende keer lezen we dat deze Jaguar is doodgeschoten tenzij, Humberto daar met een team naartoe gaat, het dier in een trap weet te lokken (geit aan boom vastgebonden) met verdovingsgeweer in slaap brengt en het dier verplaatst naar dieper gelegen woud.
    Humberto heeft dan gelijk een vervolg op z’n eerder uitgebrachte docu.


    Maak melding
  2. De meeste kattensoorten jagen vooral ‘s nachts, omdat ze goed kunnen zien in het donker en dat ze niet gezien worden. De kans op het vangen van een prooidier is groter dan bij overdag.
    Ik ben bang dat deze Jaguar doodgeschoten wordt ipv te vangen.


    Maak melding
  3. M’e begi unu baja, un no kiri a beest!
    Gooi al die politieke ellendelingen als voer voor die jaguars; dan is er pas sprake van een win-win situatie.


    gemodereerd
  4. koos hoe groot is jouw huis? De mijne 115m2 . Hoeveel ruimte heeft een koe? Hoeveel ruimte een jaguar? Hoeveel ruimte een leeuw? Die beesten willen teveel ruimte. Lijk Jogi wel
    ma ja ik schrijf voor joker want Waterk plaatst niet


    gemodereerd
  5. Jaguars staan bekend als nachtdieren en gaan voornamelijk ’s avonds op jacht op zoek naar hun prooi

    Voor een dier waarschuwt de politie en worden andere instantie erbij gehaald om jacht te maken op dit dier dit in tegenstelling tot het ander dierengilde die vooral s’nachts jacht maakt op de eigendommen en lichamelijke gesteldheid van andere burgers.
    Een dier als de jaguar dood om te overleven, hij werkt dus voor het overleven, dit in tegenstelling tot de ander “dieren” die ze de mens noemen die stelen om in weelde te kunnen / willen leven maar het werken schuwen


    Maak melding
  6. Als Ba Tigri in Rijswijk actief is, zal er een plan van aanpak gemaakt moeten worden om mensen, veeteelt, honden en fauna veiligheid te bieden.

    Plan van aanpak:
    – fauna goed een veilige plek te komen, waar Ba Tigri geen slachtoffers kan maken,
    – mensen ook een veilige plek te geven voor Ba Tigri en bij het te zien, horen direct te kunnen uitschakelen,
    – in Rijsdijk een val op te zetten met vlees waar Ba Tigri op afgaat en een team van jagers, militairen, agenten, scherpschutters zijn en bij het zien, horen van Ba Tigre hem direct uit te schakelen. Totaal aantal gewapenden bekend en weten hoe te handelen en men niet per vergissing op elkaar schiet. Regels goed vast leggen en hoe te handelen voor dat er geschoten wordt. Het plan moet duidelijk zijn hoe Ba Tigri moet worden uitgeschakeld.

    Rugdekking moet altijd aanwezig zijn bij de totaal aantal gewapende macht die Ba Tigri kunnen uitschakelen. Bij een duidelijk aangegeven yel is duidelijk dat het code rood is en per direct gericht geschoten wordt. De yel maker moet plat op de grond gaan liggen.


    gemodereerd
  7. @Baka bana: de laatstgenoemde groep in je posting jagen nu ook overdag en zijn dus geëvolueerd en worden niet met uitsterven bedreigd.
    Meer vloek dan zegen!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES