donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameParmessar: “Laten wij onze aandacht niet verslappen”

Parmessar: “Laten wij onze aandacht niet verslappen”

-

Does Travel - naar Suriname

“Laten wij onze aandacht niet verslappen”, zegt NDP-fractieleider Rabin Parmessar over het grensconflict tussen Guyana en Venezuela. In De Nationale Assemblee (DNA) stoorde de politicus zich donderdag wederom aan het feit dat Guyana een landkaart bij het Internationaal Gerechtshof heeft gepresenteerd waarop het Tigri gebied als integraal deel van het Guyanees grondgebied word gepresenteerd.

Het kan volgens Parmessar niet dat de Surinaamse regering deze kwestie gewoon naast zich heeft laten liggen en tot nu toe geen enkele statement heeft uitgebracht. “Tot nu toe horen we boe noch ba van de regering. Eigenlijk zouden we tot groot verzet moeten komen wat dat betreft. Het gaat ook om een deel van Suriname waar Guyana vanaf de zestiger jaren van de vorige eeuw illegaal opereert. Want er waren afspraken in Caricom-verband gemaakt dat tenminste dat gebied gedemilitariseerd zou zijn. En we horen niks van de regering”, vervolgde de NDP’er.

Parmessar waarschuwde de Surinaamse regering voor de manier waarop Guyana opereert. “Zeker als u de Guyanese pers raadpleegt ziet u dat men heel actief is met allerlei relevante internationale organisaties en noem maar op. Maar wat doen wij?! We zijn stil. En daar moeten we de nodige kanttekeningen plaatsen”, stelde hij.

Volgens de NDP-fractieleider gaat het hier om een nationale kwestie waar zowel oppositie en coalitie de koppen bij elkaar moeten steken en geen politiek met elkaar moeten bedrijven. “Alle 51 leden dienen zich als patriotten op te stellen, elkaar te informeren en met elkaar goed in beraad gaan. Dat is helaas niet gebeurd”, aldus Parmessar.

Op de agenda donderdag stond de behandeling van de ontwerpwet houdende goedkeuring van het Protocol tussen de Republiek Suriname en de Franse Republiek met het oog op de regeling van de grens tussen Suriname en Frans-Guyana over de Marowijne en Lawarivier.

Oppositieparlementariërs spuugden vooral hun gal dat het parlement geen financiële middelen kon vrijmaken, waardoor de volksvertegenwoordiging de plaatselijke gemeenschappen bij de oostgrens niet heeft kunnen consulteren en inlichten.

Parmessar merkte op dat de Lawarivier op basis van een eerdere beslissing van een scheidsrechter in 1888 als grensrivier wordt beschouwd en Suriname toebehoort. Het protocol dat nu wordt behandeld beschouwd de Lawarivier als grensgebied. Dit betekent volgens de NDP’er dat bij goedkeuring, Frans-Guyana evenveel recht als Suriname zal hebben op deze rivier.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Deze paardeghar. Heeft wel heel veel vertrouwen in deze regering, want toen zijn paarse club aan de macht was hebben ze geen één moer gedaan.
    En nu gaat hij zijn paardebek pieren.
    NDP weg ermee!!!


    gemodereerd
  2. Vraag me in alle eerlijkheid af waarom men nu pas uit het winter slap is ontwaakt.
    Jagdew en vorige president een paar jaar geleden schouder aan schouder batra sopie. In het parlement gaf vorige president aan geen punt te maken over Tigrie. Dus van waar plotseling dit patrinotische geluid???


    Maak melding
  3. Deze VHP regering is een vijand van Suriname.De mensen die dachten ” slim ” te hebben gestemd zijn zwaar bedrogen uitgekomen.Zij hebben zich laten verleiden door een stel landverraders.Deze regeerders wonen in Suriname maar ze hebben geen binding met het land. Het probleem is alleen maar erger vooral wanneer de roverhoofdman getrouwd is met een Guyanese vrouw.Hij gaat niet voor de Surinaamse belangen opkomen.Dit soort verraders moeten het land uitgejouwd worden.Laten ze maar in Guyana gaan wonen.


    gemodereerd
  4. Over heel de wereld wordt er tegenwoordig landjepik gespeeld. Dit gaat op heel veel plaatsen in de wereld leiden tot conflicten.
    In Oekraïne en Israël zien we het gebeuren, hoewel het daar meer om een ideologische oorlog gaat met moslims die de Jooden niks anders gunnen dan de vernietiging.


    Maak melding
  5. De verraders van suriname moeten opgesloten worden. Die pispaal gaat door met het bouwen van een brug en die schoon families van chan gaan ervan genieten. Waar blijft het volk van suriname ???


    Maak melding
  6. “Tot nu toe horen we boe noch ba van de regering. Eigenlijk zouden we tot groot verzet moeten komen wat dat betreft…..”
    =================================

    Wat een volksverlakkerij weer, je kan je afvragen onder welke steen deze idioot plotseling vandaan komt.
    Tien jaar waren ze aan de macht. Vanaf 1980 heeft zijn partijvoorzitter het land in een machtsgreep gehouden. Wat hebben deze idioten met het probleem Tigri gedaan anders dan het land leeggeroofd te hebben?


    Maak melding
  7. Dat dit sujet nog t lef heeft om commentaar of kritiek te hebben op de ontwikkeling in su is tekenend voor de situatie waarin t land zich bevindt. Schaamteloos. In je mandje


    Maak melding
  8. Toen je partij aan de macht was hebben jullie het probleem niet opgelost. Nu schreeuw je dat mijn oren er van suizen.Nu heb je voor alles een oplossing. Hopelijk hebben de Surinamers het door wat je eigenlijk wilt.


    gemodereerd
  9. Alleen maar hersenloze reacties hier dat niks te maken heeft met het artikel. Geen verstand van de materie en dan maar onzin uitkramen. Lawarivier staat duidelijk daar stelletje mongolen! En het is met de Fransen niet de Guyanezen en Tigri. Abnormaal hoor en je vraagt je af of deze mensen niet op hun hoofd gevallen zijn bij de geboorte.


    Maak melding
  10. Internationaal zaken aanpakken. Deze regeting is bezig met leegplunderen van Su. Waar wonen de gezinnen vam hoop vam deze gasten?? Buitenland. Sur kan ze geen moer schelen. Ramdhin, Orie, Gayadien, nurmohamed. Zakkenvullers. Na 2025 vluchten ze. Dus internationaal hulp zoeken en ook vr de geld rovers


    Maak melding
  11. Stil zijn zou perfect bij jouw partij passen parmessar. zeker na de ellende waarin jullie ons hebben gebracht
    Je hoort boe noch ba noh jongen
    Wel hier dan BAH BAH wat jullie ons geflikt hebben. Als de koppen bij elkaar moeten worden gestoken is het om die koppen van jullie tegen elkaar te slaan. Misschien dat er dan uit 1 kop niet alleen zaagsel komt rollen maar ook de schuilplaats van boefdraad.
    Btw waarom verstopt hij zich toch. Hij zou nu met al zijn verdienste en kennis het deze regering behoorlijk moeilijk kunnen maken. ow ow omdat hij een vuile vieze dief is
    Mars ga je beraden

    Laat tigri waar het is.


    gemodereerd
  12. @Hans Oh: je zou jezelf ook die vraag kunnen stellen, want normaal communiceren is veel te moeilijk voor je.
    Misschien helpt een coronaprik zodat je je minder betweterig voordoet en beter gaat communiceren.


    Maak melding
  13. Wat heeft de corrupte, criminele paarse roversbende NDP met deze kwestie gedaan toen ze decennialang zelf aan de macht waren??? Toen was Amorok fraudeur Parmessartje en zijn meedogenloze dievengilde bezig met het schaamteloos leegroven van de staatskas.


    Maak melding
  14. Als de huidige regering genoeg ballen had, dan zouden ze tenminste het tigri-gebied nu ook ter sprake brengen. Deze Guyanese rovers moeten hard aangepakt wordt. Maduro heeft wel de ballen. Trouwens dit is in landsbelang en niet in belang van een politieke partij.
    Dat is mijn mening.


    gemodereerd
  15. De oppositie heeft zelfs mensen uit Guyana in hun partij, wat zeuren ze.
    Hun pres was regelmatig in Guyana, enige plek waar die terecht kon. Dit heeft nooit de media gehaald.

    Het is voor het eerst dat Suri de band met Frans Guyana op diverse gebieden heeft aangehaald.
    De vorige regering was niet geïnteresseerd omdat hun pres wanted is. De Franse militairen hebben suri nooit eerder bezocht. Nu zijn er in samenspraak grenscontroles afgesproken.
    Een onderdeel van de samenwerking is ook het Marwina ziekenhuis tbv de inheemsen.

    Deze rot wil alles in één dag geregeld hebben, terwijl ze zelfs nooit iets hebben gedaan ter bescherming van de grensgebieden.

    Komkommer tijd hé, valt weinig meer te verzieken. De ene na de andere (positieve) breaking news.

    Verwacht dus zware achterbakse aanvallen vanuit paars. Wees Alert!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES