donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: "Somohardjo na a hoop fu den Yampaneisi"

Brunswijk: “Somohardjo na a hoop fu den Yampaneisi”

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-voorzitter tevens vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk is blij te zien dat de Pertjajah Luhur (PL) van zijn makker Paul Somohardjo na diverse perikelen in de afgelopen jaren weer aan het groeien is en de glorietijden ingaat. Op de feestvergadering in verband met het 25 jarig bestaan van de PL vroeg Brunswijk de PL’ers om Somohardjo te blijven ondersteunen, want de PL-leider is naar zijn zeggen de hoop van de Javanen.

“Unu musu hori tranga. Masra Somohardjo na a hoop fu den Yampaneisi”, zei Brunswijk. Volgens de ABOP-leider is Somohardjo, die 50 jaren ervaring heeft in de politiek, een oude bok in het Surinaamse systeem. En in deze 50 jaren heeft hij ook steeds zijn krachten gegeven aan de vooruitgang van de Javanen.

Hij deed daarom een beroep aan alle Javaanse broeders en zusters om Somohardjo voor nog een keer in 2025 te ondersteunen. “Meki den gi ondersteuning na Pertjajah Luhur. Meki unu si o fara a bigi man disi o tjari den sma fu en go doro”, aldus Brunswijk.

Brunswijk zei wederom dat de bundeling van de Javanen en de Marrons belangrijk is om deze groepen een betere positie te kunnen geven. Daarom zal hij koste wat het kost ervoor zorgen dat alle partijen met een marron-achtergrond, waaronder ook de BEP, weer met elkaar gaan samenwerken. Volgens de ABOP-leider kunnen deze ‘marronpartijen’ samensmelten tot één partij of een combinatie vormen. Zo ook moeten alle ‘Javaanse partijen’ zich aansluiten bij één centrale partij

“Meki unu abi eenheid. Meki samen den Yampaneisi nanga den buskondre brada vorm wan eenheid, wan kofu. En ifi unu vorm wan kofu, dan zijn we nooit te verslaan”, aldus de ABOP-voorzitter.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Etnischer dan dit bestaat er niet.
    Zo breng je een land niet tot ontwikkeling. Steeds in hokjes denken zegt genoeg over het I.Q.van politici en politieke partijen. Hier moet er afgerekend worden een keer.


    Maak melding
  2. Is hij nog in leven in 2025???
    Deze man is blij dat Brunsie hem uit de modder probeert te trekken.
    Hoop voor de javanen?? Dan zijn die echt zielig om achter rommel te lopen.


    Maak melding
  3. “Brunswijk zei wederom dat de bundeling van de Javanen en de Marrons belangrijk is om deze groepen een betere positie te kunnen geven.”
    ===============================

    De oude politiek heeft altijd al op etniciteit gebundeld. Op een enkeling en wat partij loyalisten na heeft zowel de Javaan als de Marron nagenoeg geen ontwikkeling gekend.
    Dus waarom zou het volk op deze abani’s moeten stemmen?


    Maak melding
  4. Het is niet denigrerend bedoeld, echter Sranang is een dorp in een dorp vergeleken met grotere landen met meerdere inwoners. Sranang denkt en handelt te veel vanuit een dorps-politieke benadering, ons kent ons, matie & famiri. Vandaar dat de grootste crimineel , misdadiger president in minder geciviliseerde landen kan worden. Men heeft nooit gehoord of gelezen over moraal en ethiek, wat is dat ding. Als goed kan schreeuwen in hoog tempo, je tegenstander op ludieke, sarcastische en denigrerende kan vernederen..ja dan ben jij de man. Inhoudelijk hebben mensen geen boodschap aan je zinnig verhaal.


    Maak melding
  5. Er wordt gesteld dat PL aan het groeien is maar op basis van welke peiling dan??
    De idioten roepen van alles in Su, zonder duidelijke onderbouwing.
    De samenwerking tussen pl en abop staat gelijk aan de zegswijze: ‘de lamme leidt de blinde’.


    Maak melding
  6. Als een Chinees of hindoestaans dit zou zeggen zou hij allang voor racist uitgemaakt worden. Deze bankrover die al jaren meeregeert heeft totaal nul economische ontwikkelingen voor zijn mensen gezorgd. Terwijl zijn eigen bankrekening vertienvoudigd is. Maar als je met een dikke gouden ketting, waardeloze srds strooit uit een helicopter dan voel je je koning over je onderdanen.


    Maak melding
  7. De beste regeringscoalitie van de verkiezinge van na 25 Mei 2025 is een regeringscoalite van de volgende politieke partijen van Suriname:
    – VHP,
    – NPS,
    – ABOP,
    – PL

    Hierdoor zijn de grootste etniciteiten van Suriname met hun leiders in de coalitie. Zij kennen de uitdagingen van hun eticiteiten en kunnen hiermee aan de (inter)nationale uitdagingen van Suriname en de Surinamers en de algemene doelen met de juiste formule toe te passen, de goede oplossingen voor vinden.

    Van de fouten die in deze coalitie tot nu toe zijn gemaakt, kunnen wijze lessen worden getrokken en van de goede doelen waar men mee bezig is op korte, midden en lange termijn kan men verder mee gaan. Sommige van de doelen/plannen zullen in een volgtijd moeten plaats vinden en andere gelijktijdig moeten plaats vinden.

    Samen werken, Samen Sterker

    Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen


    Maak melding
  8. Sommoen en gada zijn de vloek van su. , grootste groep spook ambtenaren zijn onder de javanen….die parasiteren op staatskosten terwijl ze een ondernemen …vanaf 2020 heeft brunswijk duizenden ambtenaren in dienst laten nemen ….deze mensen moeten zo snelweg uut het machtscentrum en nooit meer aan de macht komen ….dat geboefte van de ndp moeten wij ook niet meer , … het is tijd voor een nieuwe beweging


    Maak melding
  9. Etniciteit en politiek langs etnische lijnen hebben geen plek in onze toekomst. PL en ABOP zullen tzt verdwijnen van het politiek landschap. Het Volk bepaalt en niet de politieke leiders. Etnische politiek leidt tot een verdeeld volk en is samen met corruptie zeer schadelijk voor onze ontwikkeling.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES