woensdag, mei 1, 2024
HomeOnderwerpenNatuurPresident met delegatie naar Dubai voor klimaatconferentie VN

President met delegatie naar Dubai voor klimaatconferentie VN

-

Does Travel - naar Suriname

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal van 30 november tot en met 1 december in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE) deelnemen aan de jaarlijkse Klimaatconferentie van de Verenigde Naties oftewel de Conference of Parties (COP).

Tijdens deze 28ste editie komen staatshoofden en regeringsleiders ondersteund door hun technische teams wederom bijeen om zich te buigen over de aanpak van klimaatverandering.

President Santokhi, die op dinsdag 28 november vertrok, verwacht dat tijdens COP28 diverse onderwerpen aan de orde zullen komen, die zeker voor Suriname van belang zijn. “Wij zullen actief participeren in de discussies, die moeten leiden tot concrete maatregelen om de diverse fondsen zoals loss and damage en adaptatie effectief te laten functioneren. 

Van belang is volgens het staatshoofd ook dat middelen aangewend worden voor inclusiviteit en capaciteitsopbouw, zodat Suriname op termijn over de nodige expertise kan beschikken. Die expertise is van belang om het Surinaamse bos en biodiversiteit op een duurzame manier te behouden en beschermen. 

President Santokhi zegt dat Suriname vanwege zijn status als carbon negatief land, High Forest Low Deforestation land, en lid van onder andere de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO) een voorname rol heeft in conferenties als COP28. Vanwege het milieubelang maken ook minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en zijn technisch team deel uit van de delegatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. The flying president.
    Toe pat draai met delegatie richting Zanderij. Maar geen brandstof voor de politie.

  2. Als deze man denkt dat hij buitenland gaat bedonderen zoals hij de Surinamers hft bedonderd vr 2020, dan heb ik nieuws voor hem.
    IMF hft mt niemamd gesproken mr wisten allang dt ht volk pinaart. Ze weten ook waar de gelden naartoe gaan. Er moet onderzoek komen naar deze rovers. In Belgie hadden ze $2 milj gehad voor binnenland. Waar is dat geld?? Was voor Brokopondo. Hele mond lijkt op klimaattop. Jullie worden als niets gezien. Bedelaars. Meer niet

  3. Ik hoop niet dat hij de olieputten gaat verkopen.
    Waarom gaat hij niet op bezoek in landen waar er zwarten zijn????

  4. UITSTEKEND
    de president weet dat het rijke westen met geld over de brug Moet komen. Zaak is om daar bjj te zijn en een groot deel voor ons binnen te slepen.
    ik snap alleen niet waarom boeterse nooit naar het buitenland ging. Als je thuis blijft ga je veel verdienen hoor
    egt waar je kan me gelove

  5. Sinterklaas heeft de kinderen weer blij gemaakt met snoepjes (loon ronde, enz) en gaat weer verder op reis. Dat we dit nog accepteren is wel de schuld van ons allen.

  6. Ik ben in Dubai geweest. Je heb daar heel veel zwarten. Vooral in Deira. Deze zwarten zijn vooral zakenlui uit Afrika. En niet verziekt zoals in Su. Ook heb ik gemerkt dat er heel veel Hindoestanen in Dubai werken. De opbouw van Dubai is vooral te danken aan Indiërs.

    Suriname zou heel veel kunnen leren van zwarten van Dubai en Mauritius. Echt waar als de zwarten van Su zouden leven als zwarten van Dubai en Mauritius dan was Su al tien stappen verder in zijn ontwikkeling.

  7. @ Realist

    Dat is zo dat de hindoestanen daar keihard werken, en mogen zelf
    met een Dubaaise trouwen. Maar zal nooit een Paspoort van het land
    krijgen! Ze werken op basis van 3 of meerjarig contract en daarna
    weg, dan komen er nieuwe contractanten!
    sari tori

    jacko

  8. Debby,
    Het volk pinaart en heeft geen eten, zeg jevaak. Hoe komt het dat ze bijna allemaal overgewicht hebben.
    Om te feesten hebben ze wel geld. Steken jullie je handen uit de mouw, dan komt het wel goed.
    als maar janken, staken, demonstreren, stelen enz. Je moet je naam laten veranderen in jankerd.

  9. Die jaloezie begrijp ik wel hor, didibrie kon alleen naar China en Cuba. Deze president kan zonder problemen naar elk land in de wereld. Het klaagvolk moet dat maar accepteren en niet lu..n, maar poetsen!

  10. ALLE RESPECT voor deze man. Ik zie geen enkel persoon dit doen. Voortdurend de belangen van ons volk voor het voetlicht te brengen in het buitenland en te eisen dat we gecompenseerd moeten worden voor de schade die het rijke westen ons toebrengt.
    Ik snap die kneuters hier wel, (ach het zijn er maar een stuk of 5, ja wel 5, zo zo, niet mis hoor)
    jaloezie natuurlijk aangezien hun idool nergens zijn poot kon zetten in het buitenland.
    Bovendien Lekker het volk dom proberen te houden
    Dit soort gajes mist natuurlijk alle lekkers
    Zij weten niet beter, ze denken reizen leuk is. Ze hebben een keer in het vliegtuig gezeten en denken oh oh wat is dit fijn zeg. Maar ik geef je het te doen, iedere keer weer die lange vluchten. (dit is een andere vlucht dan die van boefdraad ex minster van financien van de ndp😁😁😁😁
    Beste meneer Santokhi,
    ik ben u en met mij 100 duizenden Surinamers dankbaar voor uw inzet en ach een paar kneuters zijn ontevreden. Het is niet anders, je kan onmogelijk iedereen tevreden krijgen of houden

  11. De Surinaamse natuur wordt stelselmatig leeggekapt. Als je op de Afobacaweg rijdt zie je links en rechts lege maanlandschappen waar vroeger een mooie jungle was. Wat vroeger Natuurpark Bromsberg was, wordt nu vernietigd door de goudzoekers. Het stuwmeer werd onlangs vergiftigd met cyanide. Anjoemara kun je niet meer eten tgv van de kwik vergiftiging. De kwikconcentratie boven Paramaribo is 8 x de toegestane hoogte. En terwijl een groot deel van Suriname vernietigd wordt, gaat deze president mooie praatjes verkopen in het buitenland. Wie gaat hij daar weer voor de gek houden?
    Ik zou zeggen, los eerst de problemen in eigen land op, voordat je in het buitenland mooie praatje gaat verkopen.

  12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    President met delegatie naar Dubai voor klimaatconferentie VN

    En waarom mag president Chandrika Santokhi met zijn delegatie niet naar Dubai gaan voor zo’n Klimaatconferentie?

    Maar het volgende artikel kwam ik ook tegen.
    Gelekte documenten: organisatie van klimaatconferentie was van plan om rol als gastland te gebruiken voor oliedeals.
    De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) waren van plan om hun positie als gastheer voor de klimaatconferentie te misbruiken om olie- en gasdeals af te spreken.
    Dat blijkt althans uit documenten die gelekt zijn door een klokkenluider en waarover het Centre for Climate Reporting en de Britse omroep BBC berichten: “Dit doet je even naar adem happen”.

    Het Centre for Climate Reporting (CCR) is een onafhankelijke organisatie voor onderzoeksjournalistiek over klimaatonderwerpen. Een anonieme klokkenluider heeft ruim 150 pagina’s aan interne documenten vrijgegeven van de organisatie van de klimaatconferentie in Dubai (COP28).

    Uit de documenten blijkt dat COP-voorzitter Sultan al-Jaber van de VAE, die tevens voorzitter is van het staatsoliebedrijf Adnoc, wou gaan lobbyen voor olie- en gascontracten binnen het kader van voorbereidende gesprekken voor COP28. “Hij probeerde de voorbereidende meetings als hefboom te gebruiken om contracten voor Adnoc in de wacht te slepen,” schrijft het CCR.

    Zo stond er een gesprek op de agenda met China. Adnoc zou samen met de Chinezen “internationale opportuniteiten willen bekijken voor vloeibaar gas (lng) in Mozambique, Canada en Australië.”

    We kunnen samen opportuniteiten voor vloeibaar gas bekijken in Australië, Mozambique en Canada
    De organisatie van de COP28 in een intern agendapunt over samenwerking met China.

    In andere documenten staat bijvoorbeeld dat het nuttig kan zijn om een Colombiaanse minister te vertellen dat Adnoc “klaarstaat” om Colombia te ondersteunen als het fossiele brandstoffen wil gebruiken.
    In totaal zouden er met zeker 15 landen gesprekken op de rol hebben gestaan.
    Adnoc zou zich daarin aanprijzen als een goede partner om mee samen te werken voor fossiele-brandstofprojecten.
    En er is meer. Uit andere documenten blijkt dat de VAE gesprekken voorbereidde om te lobbyen voor Masdar, het nationale energiebedrijf voor hernieuwbare energie. Zeker bij meetings met 20 landen zou dat het geval geweest zijn.

    En men kan ook het volgende artikel zelf gaan raadplegen overdeze Klimaatconferentie in Dubai.
    Bron: NOS Nieuws
    Vandaag, 29-11-2023
    Dubai wordt grootste klimaattop ooit, en dat is geen goed teken.
    Op de klimaattop in Dubai worden 70.000 deelnemers verwacht. Het gastland laat zich erop voorstaan dat het twee weken durende evenement ’s werelds grootste klimaattop ooit is.

    Dat klinkt als goed nieuws, maar is het niet, zeggen experts tegen de NOS. Het is goed dat er veel aandacht is voor het klimaat, maar de uitdijende complexiteit van de onderhandelingen wordt een remmende factor, zegt Richard Klein van het Stockholm Environment Institute.

    Men rustig het volledig artikel verder lezen.

    Nog een fijne dag verder.

  13. NOS is een pro zionistisch organisatie. En geeft alleen maar eenzijdig pro-westers propaganda nieuws door. Vrijheidsstrijders worden genoemd als terroristen, en terroristen als vrijheidsstrijders.

    Ik neem de NOS al heel lang niet meer serieus Natuurlijk zijn ze er tegen dat opkomende landen groter en groter worden. De zionistisch wereldmacht wordt dan kleiner. Mogen kleinere landen geen zaken doen dan??? Of mogen ze alleen met toestemming van het hypocriete westen zaken doen.

  14. Het zou een trots moeten zijn dat ons president van alles over heel de wereld uitgenodigd wordt en overal mag komen, natuurlijk zal het nooit goed zijn als je door het bril van haat kijkt. Misschien zou hij een paar koningen uit India moeten halen om hem tot koning te slaan. Of misschien zouden wat mensen hier tevreden zijn als hij meer deals afsluit met drugsbazen.

  15. Klimaat weten ze hier wel wat ermee bedoeld wordt.
    Cyanide, kwik, ontbossing, zandputten afgraven.
    Laat de pres naar deze dingen kijken.
    Dan pas ben je bezig met het klimaat.
    De uitstoot van vliegtuigen.
    Maar hij neemt het ervan vliegt overal naar toe.
    Ben je dan bezig met het klimaat.
    Hou jezelf voor de gek.
    En het volk gelooft dat.

  16. Klimaattop is één grote zwendel.
    Het magnetische veld van de aarde en de frequentie en intensiteit van de zonnevlammen bepalen de temperatuur op Aarde. De mens met zijn uitstoot veroorzaakt wel milieuvervuiling, maar beïnvloedt de temperatuur op aarde niet. CO2 is juist hard nodig voor de groei van bomen en planten. Hoe meer, des te beter zelfs, want het CO2 gehalte in de lucht is lichtelijk gedaald. Zonder genoeg CO2 stokt ook de natuurlijke productie van zuurstof door bomen, planten, algen e.d.

  17. Dat klinkt als goed nieuws, maar is het niet, zeggen experts tegen de NOS. Het is goed dat er veel aandacht is voor het klimaat, maar de uitdijende complexiteit van de onderhandelingen wordt een remmende factor, zegt Richard Klein van het Stockholm Environment Institute.

    Het Westen is weer eens jaloers dat het goed gaat met een niet Westers land. Economisch heeft het Midden Oosten het Westen al overvleugeld. Daarom ook deze negatieve reactie. Het WK voetbal in Qatar verliep zonder 1 incident met uitzondering dan van de peniskoker van de Argentijnse keeper Martinez. Welke organisator van ene dergelijk evenement kan dit ook zeggen?

    Men rustig het volledig artikel verder lezen.
    En dan? Ik krijg van zo een droog artikel geen spier in mijn broek.

    Nog een fijne dag verder
    Nou, dat maak ik zelf wel uit. Niemand hoeft mij dit toe te wensen.

  18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    @Realist 29 november 2023 Bij 13:56
    Dat is mij reeds (jaren) bekend over het nieuws via NOS.
    De beïnvloeding van NOS is een pro zionistisch organisatie.
    Is het zelfde als VOX. Ook met Rupert Murdoch en zijn familie.

    Maar gelukkig zijn er ook nog wat onafhankelijke NIEUWS MEDIA.
    B.v. Al Jazeera

    Maar ik heb het over de Klimaatconferentie in DUBAI.

    Opkomende economieën willen dat ‘hypocriete’ Westen opdraait voor energietransitie.
    Klimaattop Dubai China en veel ontwikkelingslanden vinden dat ze recht hebben op een groter deel van het zogeheten koolstofbudget dat nog resteert dan de VS of Europa.

    En n.a.v. op mijn vorige reactie, heb ik ook wederom een tegen bericht kunnen achterhalen.
    En het is niet afkomstig van het NOS nieuws of via VOX met Rupert Murdoch en zijn familie.

    Het COP28-hoofd van de VAE verwerpt beweringen over ‘geplande oliedeals’ tijdens de klimaattop.
    Gepubliceerd: wo 29 nov 2023
    UAE’s COP28 chief rubbishes claims about ‘planned oil deals’ during climate summit.

    The UAE has always been “clear, open, clean, honest and transparent” about how it is conducting the COP28 process. This was the strong message delivered by COP28 president Dr Sultan bin Ahmed Al Jaber ahead of the UN climate summit that begins tomorrow.

    Al Jaber categorically called as “false, not true, incorrect and not accurate” a report that came out early this week alleging the UAE is using its role as host of COP28 “to forge oil and gas deals with foreign governments”.

  19. Z.E. President Chandrikapersad Santokhi van Suriname loopt parmantig bij.

    Schouders naar achteren getrokken, borst vooruit, kin om hoog en doet er alles aan om de republiek Suriname en de Surinamers weer een Summa Cum Laude en betrouwbaar gezicht/smoelwerk op grote conferenties te geven in de wereld.

    Er is geen betere persoon eigenschappen, kwaliteiten zijn politieke kennis en ervaring, bestuurlijke kennis en ervaring, (Inter)nationaal die dit ondankbare werk met de grote uitdagingen voor de republiek Suriname en de Surinamers kan doen.

    Sempre Avanti

  20. Wordt na “kantoortijden” ook de kwestie Hoefdraad aangehaald met de internationale toppers !

    Welke Surinamers hebben een geheime bankrekening in Dubai !

  21. Passant @ ik zeg dit niet graag. Maar volgens mij zit er ergens een steekje los…

    En misschien, kan jij me vertellen wat hij zoal heeft geregeld in zijn land om daar goed beslagen aan de onderhandelingstafel te verschijnen!? Behalve het eeuwenoude oerwoud die hij hier is komen aantreffen, heeft ie verder geen wapenfeiten om aan te tonen, dat Suriname werkt aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Integendeel heeft hij al zijn hoop gevestigd op inkomsten uit de oil and gas industrie! Elektrische auto’s zijn nog scifi voor Suriname. Petflessen gaan per tienduizenden per dag de vuilnisbak in. Plastic zakken krijgt men bij elke aankoop nog gratis mee. Enz

    Dus hetgeen je verkondigd, is natuurlijk flauwekul! De mensen in Dubai denken van daar heb je hem weer. Elke speech word voor hem geschreven en het komt er soms ook nog rottig uit ook! Dus dat stukje over betrouwbaar smoelwerk, klopt ook van geen kanten. Velen zullen tijdens zijn speech, de focus verleggen naar hun mobiele telefoon of ze gaan even een sanitaire stop houden. Totdat ie klaar is met dat gehakkel…

    Wees aub ff reël en hoop samen met mij dat we snel van hem af zijn en een capabel persoon met passie en deskundigheid als leider van Suriname kunnen verwelkomen. Want dit is het niet…!!

  22. Zie hem daar de hooggeeerde liegende president keurig, netjes gekleed en lopend op de rode loper.Dat deze resident liegt is een huivering wekkende waarheid.Had men niet van hem verwacht. Hoogste tijd dat men in zijn privé verleden gaat wroeten. Reken erop dat er veel bagger komt bovendrijven.

    Alleen zijn kaste of volgelingen, proberen met semantische hoog standjes zijn gedrag goed te praten.Ze verwijzen altijd naar de vorige regering of naar Abop.Ze frauderen met woorden en met de werkelijkheid, liegen continu en passen verdraaiingen toe. Het gaat er bij hen niet in dat het totaal fout gaat met het land onder de leiding van Santokhi.

    De snoepreis naar Dubai moet gerechtvaardigd worden.Santokhi weet wie hij moet naaien.Hij kent zijn slachtoffers. Bijvoorbeeld zijn hersenloze aanhang en mensen die het niet meer weten.

  23. haha aj rob mei boi doet het zooooooooooooooooveel pijn?
    pleister erop jong en kusje gaat het weer?
    sterk spul he dat fisherman friends

    jouw idool zou Brunswijk toch terug pakken? Hij was niet vergeten dat…….
    welnu op zijn knieën mag hij om vergeving komen vragen (en dan maar afwachten wat onze leider onze koning besluit

  24. Lo, ik denk dat jij rechtlijnig denkt.Omdat Santokhi op jou lijkt is het in jouw dogma een doodzonde om kritiek op Hem te leveren. Maar jouw denken is fout. Sanyokhi is gewoon mislukt.Dat ziet een ieder.Die man heeft de meerderheid Surinaamse bevolking in diepe armoede gestort.De armoede is groot in het land.Vooral de stille armoede komt niet aan de oppervlakte. Moet je maar eens poolshoogte gaan nemen bij de cambio’s.Het zijn lange rijen wachtende mensen die geld die ze van familie uit het buitenland gaan wissen.Een biljet van 50 Euro is de helft van het maandloon van een schoonmaakster bij de overheid.Dan praten we niet eens over het loon van schoonmakers bij particulieren thuis of winkelverkoopsters.

  25. HEM of gewoon hem. Je lijkt bouterse wel, die zei ook dat Gaddo sa poer mie. Santokhi heeft hem inderdaad weggehaald, maar daarom is hij nog geen God. Jaichand zal woest worden nu.😉
    Mijn jongen rob , luister goed.
    Jij en nog 2 misschien 3 man zien wat jij graag wil lezen.
    Het Surinaamse volk is dankbaar, dankbaar dat hij bereid is de strontzooi die bouterse en de onschuldige voortvluchtige crimineel boefdraad van de ndp hebben aangericht, wil opruimen. Het kost hem veel van zijn leven. Nooit rust overal bij betrokken moeten zijn, maar Santokhi is bereid dit te doen. Vraag als je iemand kent uit de naaste buurt van Bouterse hoe hij zich gedroeg. Hij probeerde een soort godfather te zijn, wapperen met een hand. Hij was eerder een gotrovader volgens intimi waartoe ik zeker niet behoorde.

    Jij mag rustig vanuit de bijlmer commentaar leveren hoor. Dat mag en dat is zelf goed, maar je commentaar is steeds bla bla bla het volk is hem zat.
    NOOIT kan je wat je zegt staven met feiten alleen maar lucht Die jochies waarmee je op Karsepledreef zit zijn niet de Surinaamse bevolking mocht je dat niet beseffen.
    Ik ben het volledig met je eens dat de armoede groot is, MAAR dankzij deze regering is de armoedeval gestopt die de ndp veroorzaakt heeft en kunnen we langzaam weer naar boven kijken.
    Zeiden adhin abdoel niet zelf, we hebben geleerd van onze fouten. Ze zijn 10 jaar lang fout geweest en nu ze opgesodemietert zijn hebben ze geleerd? Wel dan zullen ze nog veel mogen en moeten leren de komende decennia. Ze zitten nu in groep 3 van de basisschool
    Leuk dat je schrijft dat ik bij cambio’s moet gaan kijken, zal ik doen. Ik rij dagelijks langs een. Ik weet niet welke rijen jij hebt gezien, maar niet hier bij ons. De enkeling die ik dan zie is geen geld aan het wissen. dat wissen —-zwart naar wit is van vroeger. De enkeling die ik nu zie is zijn USD aan het wisselen voor SRD
    Ik denk rechtlijnig. Klopt. van dal naar recht omhoog, met af en toe een pauze.
    Jij echter denkt in cirkels en daarom kom je nooit verder.
    Sterkte mie boi en een fijne dag verder.

  26. Hij heeft wel duidelijk wapenfeiten, oa:
    – een formule gemaakt en aanbieden aan de schuldeiser om de grote schulden met hoge renten van de republiek Suriname en de Surinamers om het op te lossen,
    – de ontwaarding van de SRD gestopt, koers stabiliseren.

    Suriname zit in een zeer diepe dal en daar moeten we offers voor brengen. Het vermogen zit bij de ddb, boegdraad, jenny gearings, abrahams, Abdul, Bouma, nep-criminelen. Goud, hout, valuta ontvreemden, enz

    ddb, ndp-criminelen, was eens, maar nooit weer, tenzij het volk wil dat din nyan a moni Baka.

  27. @ ZE Chandrikapersad Santokhi,

    Wilt u in Dubai de hartelijke groeten doen aan Andre Misikaba, hij woont daar heb ik begrepen, zijn droom om van Suriname een 2e Dubai te maken is niet uitgekomen.
    Alvast bedankt ZE Santokhi.

  28. RobG 30 november 2023 Bij 08:34
    =============================

    Wanneer heeft je afgod over de rode loper gelopen? Dyarusu???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES