donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameJogi: "Al jaren geen aanbestedingen voor schoolvervoer gehouden bij Onderwijs"

Jogi: “Al jaren geen aanbestedingen voor schoolvervoer gehouden bij Onderwijs”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Mahinder Jogi vindt dat de buscontracten voor schoolvervoer bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) onder een vergrootglas moeten worden geplaatst.

“Er is jaren een situatie waar er geen enkele aanbesteding wordt gehouden bij het ministerie van onderwijs. Dat wij via via contracten regelen voor bushouders. Minister, u bent dat ook komen aantreffen. Trajecten worden verlengd, trajecten worden gecreëerd. Ook bij andere busbedrijven en busroutes. Bedragen worden afgesproken”, zei Jogi dinsdag bij de behandeling van de Aanbestedingswet 2023 in De Nationale Assemblee (DNA).

Onderwijsminister Henry Ori gaf in juli in het parlement aan dat er corruptieve handelingen worden gepleegd bij schoolvervoer dat zijn ministerie moet verzorgen.

Jogi vroeg de bewindsman om een landelijke overzicht te presenteren van alle trajecten van de geregistreerde boot- en bushouders die moeten zorgen voor vervoer van leerlingen en leerkrachten. Ook moet er een kostenplaatje worden gepresenteerd van hoeveel dit alles het land kost. Belangrijk volgens hem is om te weten wat minister Ori tot nu toe heeft gedaan om de corruptieve gevallen bij schoolvervoer aan te pakken.

“En of er aanbestedingen zijn gehouden en wanneer. Wij willen graag alle documenten hebben van u en zien wat er precies is gebeurd. We willen ook zien wat u hebt gedaan om dit in het vervolg te voorkomen”, aldus Jogi.

Op zijn laatste persconferentie enkele dagen terug zei minister Ori dat in de komende tijd moderne technologieën bij schoolvervoer geïntroduceerd zullen worden. Elektronische pasjes, zoals in het buitenland, en GPS-tracking systemen zijn onderdeel van het plan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Jij en jou partij zitten al drie jaren hun zakken te vullen, waarom wordt het niet aangepakt?

    Jogi jij bent ook een achterbakse rover,hoeveel grond bezit jij?? Vind jij het normaal om de hoeveelheid grond wat jij geroofd hebt normaal??

    Zo zie je Su is moraal en ethische waarde compleet kwijtgeraakt. Komt niet goed met boeven aan de macht.


    Maak melding
  2. Heel goed gezegd Neal. Deze ordinaire grondrover en slijmbal moet zijn klep dichthouden.


    gemodereerd
  3. Schoolvervoer en de bushouders is 1 corrupte bende. De jeugd is daar de dupe van.

    Alleen maar corrupte ellendelingen die geen enkele positieve bijdrage leveren aan het land. Suriname komt zo nooit goed.

    Land van corrupte importeurs, corrupte handelaren, corrupte groot grondbezitters, corrupte politici. Het land is gewoon te corrupt. Komt niet goed.


    Maak melding
  4. If corruptie no bung deh, is een bekende nummer van de jaren eind zeventig begin jaren tachtig. Wat is er tot heden hieraan veranderd, een engel fluistert..neks, integendeel het veel erger geworden, zweef teki is het stokpaardje van velen in Su van hoog tot laag. Daarom zal het nog eens vijftig jaren duren alvorens Su op de rails is. Mahatma Ghandie zei eens…genoeg voor een ieder in de wereld, echter niet genoeg voor de hebzucht.
    Kijk in je nabijheid en dan krijgt deze strijder gelijk
    Overal ter wereld zelfde tendens echter bij het heen gaan een paar plankjes of brandstapel zal een ieder z’n deel zijn. We willen meer en meer en nemen geen genoegen met hetgeen wat je al heb of bezit
    Elkaar afmaken voor het vergaanbare, daar zijn we net roofdieren als kipen erbij. Elkaar het zonlicht in de ogen gunnen, nee hoor. Het gaat maar door; roven, stelen, moorden begint een Sranan handelsmerk te worden.
    Wie staat een keer op om dit gezwel de kop in te drukken, over vijftig jaar ????


    Maak melding
  5. Het openbaar vervoer hoort in de schoot van de staat te zijn. Wanneer gaat Lanti dat inzien. Het is een goudmijn die men laat liggen voor wat het is! Vanzelf komt er corruptie bij kijken in de handen van particulieren! Het is een zooitje en dat is niet iets van vandaag. Bushouders rijden soms wel, soms niet! Bepaalde delen van het land komt er helemaal geen openbaar vervoer, of rijd er 1 Bus op een bepaald tijdstip per dag! Sommige chauffeurs zijn pure hosselaars, die soms snel en soms tergend langzaam hun route afleggen om uiteenlopende redenen. Ik heb het zelfs meegemaakt dat een chauffeur, volledig van zijn route afweek om even een onderdeel voor zijn auto te gaan kopen. Gewoon een paar kilometer omreed, zonder rekening te houden met de passagiers. Het is het Wilde Westen.

    De staat kan heel veel inkomsten genereren, door te investeren in een solide vervoersbedrijf, waardoor het land ontsluit en behalve de lokale bevolking, het ook voor de toeristen, mogelijk word om bepaalde bestemmingen voor een redelijk bedrag op te zoeken. Ook word het tijd om van die stinkende diesels af te komen, die ongeacht de staat gewoon met een flink rokende uitlaat vrolijk rondrijden….

    Dat is mijn mening…


    Maak melding
  6. Alles kost geld. Een tram op zonne energie (dus niet op branstof) uitsluitend in het centrum waardoor alle (diesel) voertuigen verbannen wordt. Het verkeer zal ook afnemen omdat je ook op de fiets sneller in het centrum kunt zijn. De buiten (bus) lijnen hebben als taak aan en afvoer van passagiers, gereguleerd door lanti toezicht. Er zijn genoeg overtollig lanti mensen op de zeven even route/loonlijst. Deze kunnen ouderen en minder validen bij de halte ondersteuning bieden(wroko mang lai).
    Na drie jaar alle bus vergunningen marginaliseren .

    Niet lelijk bedoeld zie het voorbeeld van hondenvlees industrie in een Aziatische land. Voor drie jaar deze industrie voorzien van een overgangs-premie door de staat. Dit is slechts ter illustratie Daarna geen dagu meti meer. Srananmangs zullen er niet wakker van liggen. Degenen die toch nuttigen eet smakelijk


    Maak melding
  7. LOOK WHO IS TALKING…..
    Een van de meest corrupte figuren in xe Surinaamse politiek stelt vragen over het schoolvervoer. Deze Jogi heeft meer dan meer dan 100 ha grond van de overheid in zijn bezit.Hij heeft de ambtenaren omgekocht om zoveel beschikkingen in zijn bezit te krijgen.Er moet een gerechtelijk onderzoek ingesteld worden om erachter te komen hoe het kan dat één persoon zoveel grond in zijn bezit heeft.


    Maak melding
  8. “RobG 22 november 2023 Bij 16:10
    LOOK WHO IS TALKING…..
    Een van de meest corrupte figuren in xe Surinaamse politiek stelt vragen over het schoolvervoer. Deze Jogi heeft meer dan meer dan 100 ha grond van de overheid in zijn bezit.Hij heeft de ambtenaren omgekocht om zoveel beschikkingen in zijn bezit te krijgen.Er moet een gerechtelijk onderzoek ingesteld worden om erachter te komen hoe het kan dat één persoon zoveel grond in zijn bezit heeft.”
    ========================================

    Was het niet jouw afgod de allergrootste crimineel, couppleger en eigen zakken vullende moordenaar die al deze corruptelingen zou opsluiten? Waarom is dat nog steeds niet gebeurt? Wellicht niet echt iets kunnen vinden? Dus waarom zomaar ongenuanceerde BS roepen? Een beetje mond verlegen misschien?


    Maak melding
  9. Als die schoolvervoer vindt plaats met ezelkar, dan die kinderen genieten en is goedkoop en goed voor milieu en die kinderen kunnen gras plukken voor die lieve ezel en hem aaien. Dan die ezelkarchauffeur moet ook doen bod, dan hij wint zeker want hij is goedkoopste en meest groen en meest opvoedkundig.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES