maandag, mei 6, 2024
HomeNieuws uit SurinameChina zegt blijvende samenwerking toe als partner in ontwikkeling

China zegt blijvende samenwerking toe als partner in ontwikkeling

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft in de periode van 5 tot en met 12 november 2023 een werkbezoek gebracht aan Beijing, China. Het doel van dit werkbezoek was vooral gericht op financiën- en investering gerelateerde activiteiten.

Minister Ramdin heeft, onder meer, de openingsceremonie van de 6e China International Import Expo in Shanghai bijgewoond, een bilateraal onderhoud gehad met zijn ambtgenoot, minister Wang Yi, diverse gesprekken gevoerd met het ministerie van Financiën, de China Exim Bank, het Instituut van Geologie en Geofysica van the Chinese Academy of Science, een selectie van grote bedrijven in Beijing waaronder Huawei.  De minister en delegatie brachten ook bezoeken aan de reeds in Suriname opererende Chinese bedrijven, zoals China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group Co. Ltd. en Zijin Mining Group.

Tijdens het onderhoud met minister Wang Yi memoreerde minister Ramdin de historische relatie van beide landen. De bewindsman noemde hierbij de immigratie van Chinezen naar Suriname 170 jaar geleden alsook de 47-jarige bilaterale samenwerking. Voorts werd aangegeven dat Suriname positieve resultaten heeft ervaren van het reeds 10 jaar bestaande Belt and Road Initiative (BRI) van President Xi Jinping zoals het Wanica hospitaal. Hij onderstreepte verder het feit, dat de Dalian projecten voor wegenbouw hun nut hebben bewezen voor Suriname.

De samenwerking met China zal verder worden voortgezet op, onder andere, de gebieden cultuur, onderwijs, media, gezondheid, studiebeurzen en trainingen. Het snel geraken tot schuldherschikking met China in het kader van het IMF-programma zal volgens minister Ramdin de weg spoedig verder vrijmaken voor uitvoering van grotere projecten zoals infrastructuur, bruggen, havens, woningbouw, olie, gas en constructie binnen de samenwerking tussen beide landen. De Surinaamse bewindsman gaf verder aan dat Suriname bij de verdere bilaterale samenwerking ook het Global Development Initiative, Global Security Initiative en het Global Cultural Initiative zal betrekken.

Minister Wang Yi wees op twee sleutelgebieden die recentelijk zijn ingeluid bij 10 jaar BRI, waaronder kwalitatieve ontwikkeling en modernisering, indachtig acht grote stappen die door president Xi Jinping zijn geïnitieerd. Hij benadrukte dat Suriname kan blijven rekenen op de ondersteuning van China bij de schuldherschikking met het vertrouwen, dat de goede ontwikkelingsperspectieven van Suriname ook voor de nodige verlichting van de nu nog precaire economische situatie zullen zorgen. Er werd bevestigd dat China een partner in ontwikkeling blijft in de Zuid-Zuid samenwerking.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. “China zegt blijvende ondersteuning toe””. Moest hij dan voor deze toezegging zover gaan reizen op kosten van de belasting betaler? Wang YI had ook dit bericht telefonische kunnen doorgeven.


    Maak melding
  2. Welke belastingbetalers? dieven en mensen die helemaal niet werken en mensen zoals demonstranten, mensen die elke gelegenheid aangrijpen om te protesteren etc betalen geen belasting.


    Maak melding
  3. Doe niet zo achterlijk.

    Het (kfc)leven vd suri’s hangt aan een Chinees zijden draadje, vanwege de half miljard us dollar schuld die bouta heeft afgesloten.

    Buigen of barsten!


    Maak melding
  4. Met deze handdruk is China verzekerd van nog meer Surinaams tropisch hardhout, eventuele uitbreiding van goud en olie exploitatie en meer immigratie van nieuwe Chinezen.

    Suriname is allang niet meer van “Surinamers”, maar van multinationals, criminele organisaties, corrupte politici en zogenaamde handelaren…


    Maak melding
  5. Ariman, je hebt goed gezegd. De domme mensen.
    Als ik hier de commentaar van mensen lees dan wordt constateer ik dat er 2 partijen zijn. Een voor Santokhi de ander tegen Santokhi. Beiden partijen roepen de andere partij dom. Dat betekent dus dat heeft alleen maar domme mensen. Hahaha. En 1 ding is er zeker meeste van een bevolkingsgroep zijn lui en crimineel. En dat is een feit.


    gemodereerd
  6. China heeft het over hulp aan studie en ontwikkeling. Asjeblief China neem de ene hele bevolkingsgroep mee naar China en leer ze manieren hoe ze de anderen moeten respecteren, werken en omgaan met geld. Stuur ze dan pas terug als ze echt weten wat een leven inhoud. Wedden dat er nooit iemand van die groep terug zal keren naar Su. Wat een opluchting zal zijn voor Su.


    Maak melding
  7. Ding mang disie ab drei ai. De Chinese regering ziet het liefst dat de regering Santokhi zo snel mogelijk opdonderd omdat Santokhi en zijn team geen ruggengraat hebben.De Chinezen weten dat de regering Santokhi de kant van India heeft in het conflict tussen China en India.Ook in het conflict tussen Israël en Hamaz kiest de regering Santokhi de kant van Israël omdat India haar steun geeft aan de Israëlische regering.De regering Santokhi volgt het Indiase buitenland beleid. Maar ze willen wel een schuldenherschikking met China en dat kan niet. China zou dan vele andere ontwikkelingslanden ook een schildenherschikking moeten aanbieden.


    Maak melding
  8. Het wordt tijd dat er n onafhankelijke kosten baten analyse wordt uitgevoerd op deze vliegende surinamer(?). Dat vliegt maar business class in de rondte. En altijd via Miami( family bezoek).
    Schaamteloze bloedzuigende parasiet.
    Bet you. De volgende rondtrip is al gepland.


    Maak melding
  9. Cornelis, er is maar 1 schaamteloze bloedzuigende parasiet in Su. En dat is maar 1 bevolkingsgroep. Die werken niet En leven van bloed van de andere bevolkingsgroepen van Su.
    Wanneer verhuis je naar China, die hebben nl slimme mensen zoals jij nodig.


    Maak melding
  10. Debt trap diplomacy, Afrika heeft torenhoge schulden, China geeft spiegeltjes en kraaltjes, als de Afrikanen de schulden niet meer kunnen betalen, de natuurlijke hulpbronnen van Afrika is van China,


    gemodereerd
  11. Er bestaat niet zoiets als gratis geld. Surinamers willen dat maar niet snappen en willen alles gratis i.p.v er voor te gaan werken. Je kan niet uitgeven wat je niet verdient hebt.

    BTW “Ook in het conflict tussen Israël en Hamaz kiest de regering Santokhi de kant van Israël”. Die RobG weet de ballen niet waar ze het over heeft als ze stelt dat de regering Santokhi niet kiest voor een terroristische organisatie.


    Maak melding
  12. Plak maar bij China want als het zo doorgaat is Wilders de man van nederland en die lust jou en je diaspora niet. Te corrupt.


    gemodereerd
  13. Wat een onzin dat Ramdin een week lang op kosten van de burgers, in 5 sterren hotels verblijft in China! China heeft totaal geen intentie om geen enkele samenwerking met Suriname stop te zetten. Ze verdienen goud geld in dit land. Dus Ramdin doet belangrijk en geniet ondertussen van zijn wereldtournee, die hij in 5 jr mag afronden. Om daarna lekker in de USA te gaan wonen. Dit is pas verspilling.. de Chinezen hebben hier ook een ambassadeur die deze boodschap rechtstreeks kan overbrengen aan de President. Wat een flauwekul….


    Maak melding
  14. Raamdeen mag blij zijn dat hij levend is teruggekeerd.
    In China zijn 2 recentelijk benoemde ministers spoorloos verdwenen. De minister van buitenlandse zaken en nog een minister. Deze laatste had een affaire met een aantrekkelijke tv presentatrice en is niet meer gezien, evenals de minister van BuZa die Wang Yi had vervangen.
    Het rommelt behoorlijk in China en men zegt dat Xi Jin Ping op de wip zit.
    Ook zijn recentelijk heel veel mensen ontslagen in China en als je voor de overheid werkt, dan moet je afscheid nemen op je 35ste.
    China is aan het instorten.
    Xi Jin Ping heeft laatst Biden ontmoet in LA maar heeft geen enkele noemenswaardige toegift van de Amerikanen gekregen.
    Ook is duidelijk geworden dat China drones heeft geleverd die bij Hamas is terechtgekomen en dat Chinese ingenieurs de Hamas tunnels in Gaza hebben helpen graven.
    China is supporting terrorism!!
    De regering van Myanmar heeft ook al geklaagd bij China hierover. Myanmar bombardeert momenteel door China gesteunde opstandelingen die thans naar India vluchten en India met een extra probleem opzadelen.
    De VS heeft laatst bloot gelegd hoe China een Sri Lankaan gebruikt die journalisten in India omkoopt om pro communistische en anti-India berichten in India te verspreiden. De zgn Indiase Digital Media newssite NewsClick heeft tonnen $$ van deze Sri Lankaan gekregen voor dit doel. Maar ook heel veel andere journalisten ook, zoals die van The Wire die pure pro-Islam en anti-Hindu campagnes voert in India. The Wire kan geen enkele fout zien bij Hamas en geen enkele goede punt zien bij de Israëlische aanpak van terrorisme.
    Er is een hele grote wereldwijde netwerk van communisten en Islamisten aan het werk, gesteund door China, Qatar, George Soros en anderen die slechts één doel heeft: de democratie ondermijnen en dictatoriale regimes in heel de wereld aan het zadel helpen.
    Suriname moet dus goed uitkijken wat het van China wil. Sri Lanka en de Malediven zijn in de tang van China, Pakistan is een kolonie geworden van China en Taiwan, de Philippijnen en Vietnam worden voortdurend met invasie gedreigd door China. Zelfs Indonesië is niet gerust op de Chinese voornemens om zeegebieden uit te breiden.
    Wat wil Albert Raamdeen van zo’n regime?
    Santokhi maakt dezelfde fouten die eerder Venetiaan en Bouterse hebben gemaakt.
    I guess dat deze ezels zich meermaals aan dezelfde steen stoten.


    Maak melding
  15. “Debby 22 november 2023 Bij 23:16
    Plak maar bij China want als het zo doorgaat is Wilders de man van nederland en die lust jou en je diaspora niet. Te corrupt.”
    =======================================

    Ik heb als SuriNed totaal geen probleem met Wilders. Nederland is een coalitie land die keiharde contractuele afspraken heeft met Europa.
    Duidelijk een gevalletje van “de klokken horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt”.


    Maak melding
  16. Jammer dat wkn geen artikel over de Nederlandse verkiezingen bied. Heeft ook gevolgen voor suri, behalve dat bij1 is ontploft 🤭

    Ik heb ook helemaal geen moeite met wilders. Nu moet hij bewijzen wat hij kan.

    Politiek Suriname krijgt gratis een masterclass in coalitie vorming.
    De eerste bal is geplaatst; VVD gaat niet regeren maar gedogen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES