dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitieagent erkent verdachte te hebben getrapt bij aanhouding

Politieagent erkent verdachte te hebben getrapt bij aanhouding

-

Does Travel - naar Suriname

Een agent van politie in Suriname die als getuige werd gehoord in een berovingszaak, erkende op vragen van de advocaten dat hij inderdaad een verdachte heeft getrapt bij zijn aanhouding.

In de nacht van 24 op 25 juni dit jaar kreeg de Surinaamse politie een melding van een inbraak bij een juwelier aan de Maagdenstraat. De politie ging af op de melding. Inmiddels hadden de verdachten de plaats reeds verlaten.
 
Even later werden Fabian P. , Ronny B. en Guillermo P. op verschillende plaatsen in de binnenstad van Paramaribo aangehouden. De verdachten ontkenden elke betrokkenheid bij de inbraak.

Omdat de verdachten volgens hun verklaring ernstig waren mishandeld door de politie, heeft de rechter twee agenten van politie als getuige gehoord.
 
Eén van de getuigen erkende dat hij een van de verdachten had getrapt. Deze verdachte, Fabian P. werd in het ziekenhuis opgenomen met onder meer multipele botbreuken over zijn armen en benen en drie kapotte ribben. De verdachte gaf aan dat hij de verwondingen heeft opgelopen door mishandeling van de politie.
 
De getuige gaf aan dat hij de verdachte slechts een keer heeft getrapt en dat hij niet weet hoe de verdachte aan de overige botbreuken komt. Op de volgende strafzitting zullen er camerabeelden getoond worden van de aanhouding van de verdachten. De drie verdachten krijgen juridische bijstand van de advocaten Derrick Veira en Maureen Nibte.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. De politie mag altijd proportioneel geweld gebruiken!
    Kortom overdreven geweld is niet goed. Als een verdachte is aangehouden, dan mag je hem niet meer mishandelen. Dan is dat disproportioneel geweld aanwenden. En dat is verboden bij de wet!


    Maak melding
  2. Rovers moet je trappen totdat ze niet meer kunnen lopen en roven. Ze hebben het recht niet om aan iemand anders spullen te zitten. Volgende keer gewoon dood schieten een last minder


    Maak melding
  3. De arrestant is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. De politie heeft nog veel werk, aangaande de discipline bij de uitvoering van hun taak. Deze jongeman mag van geluk spreken, dat het slechts bij een pak slaag is gebleven. Een andere niet fitte agent had zeker weten, zijn wapen gebruikt… Met alle gevolgen van dien..


    Maak melding
  4. Als de advocaten het voor elkaar krijgen dat de agenten een straf boven hun hoofd krijgt te hangen, kunnen dezelde advocaten de agenten gaan verdedigen.
    Daarna wordt een rechtszaak aangespannen omdat de camera’s beelden hebben opgenomen die niet mochten worden opgenomen, te ver enzo. En wie komt er op voor de bezitters van de camera’s?
    U raadt het al


    Maak melding
  5. Maar die paarden trappen. Dan ik vind knap dat die politiepaard heeft kunnen bekennen. Dan misschien mevrouw Nipte heeft trapbeweging gemaakt, dan die politiepaard ging balken, dan die rechter zegt dat is bevestiging.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES