zaterdag, mei 4, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamautarsing: "Raghoebarsing is uitstekend in het babbelen en Surinamers armer maken"

Ramautarsing: “Raghoebarsing is uitstekend in het babbelen en Surinamers armer maken”

-

Does Travel - naar Suriname

Econoom Winston Ramautarsing heeft weer van zich laten horen en dit keer richt hij zijn pijlen op minister Stanley Raghoebarsing. Ramautarsing stelt dat Raghoebarsing na 10 maanden als minister van Financiën en Planning in Suriname, nog geen enkele wapenfeiten op zijn naam heeft staan.

Wel zou de bewindsman volgens de oud-VES-voorzitter uitstekend zijn in het babbelen en ervoor zorgen dat het Surinaamse volk in de praktijk steeds armer wordt gemaakt.

“Een waardeloze begroting is zijn wapenfeit. Hij heeft geen wapenfeiten. Hij weet mooi te praten en wat dat betreft geef ik hem wel een 10. Hij is uitstekend in het babbelen”, zei Ramautarsing in een radio-interview.

Hij voerde verder aan dat Raghoebarsing wel een kundige econoom is en dat hij een betere job zou kunnen doen, indien hij meer macht binnen de regering had. Echter zou die net als zijn voorganger Armand Achaibersing niet snappen dat de praktijk heel erg verschilt van de theorie.

“Ik denk dat hij in zijn hart wel begrijpt dat hij een dirty job aan het doen is omwille van de partijpolitiek, een kleine groep mensen die alleen maar rijker worden. Maar hij gaat niet vrijuit, want hij had ook nee kunnen zeggen tegen die job en elk voorstel dat niet door de beugel kon”, aldus Ramautarsing.

Volgens de econoom is Raghoebarsing met de botte bijl bezig te hakken. “In de goudsector laat je het geld dat ze moeten betalen liggen om dan iedereen een BTW-verhoging te laten betalen. Dat is toch tegen alle logica in. Hij is niet aan de macht, maar hij is gewoon een pionnetje in het geheel. Het is Santokhi en de financierders, de kleine groep van Lelydorp, die bepalen wat er gebeurd in het land”, aldus de oud-VES-voorzitter.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Deze econoom is een kantoor mannetje en heeft ook veel te vertellen en zo ook ken ik een heleboel van mn vrienden. T echte werk is als jezelf minister van financiën bent en daar ligt de uitdaging of je t werkelijk kan. Denk niet dat hij het beter kan doen dan de huidige minister anders was hij allang gekozen door verschillende regeringen. T beste stuurlui zit aan wal, toch??


    gemodereerd
  2. Meneer Ramautarsing, ik ben een heel grote fan van jou als econoom, commentator, echter wanneer ik zoveel kennis in pacht zou hebben zou ik bij Bouta, Vene, Chan met geweld de functie van BANK press of Minister van financiën opeisen. Waarom omdat ik kennis heb en ik wil dat het goed gaat met alle Srananmans. Dit geldt voor alle Srananmangs die iets voor het land en volk kunnen betekenen. Dus niet van de zij-lijn mik bari. Voor taki-mang scoor je super cumlaude en iets betekenen voor alle landgenoten, tot die tijd hor yu mofo & go sribi !


    Maak melding
  3. Langs de zijlijn staan en telkens onzin schreeuwen, zet geen zoden aan de dijk en geeft alleen maatschappelijke onrust. Het is overduidelijk dat deze so called econoom het niet kan verkroppen dat hij niet in het kabinet zit en daarom steeds de publiciteit zoekt.
    Waarom heeft hij als econoom geen kritiek geleverd tijdens het wanbewind van bouta bv. bij het verhogen van het leenplafond? Gewoon een riool econoom!


    Maak melding
  4. Winston jouw achternaam Ramavatarsingh verander deze in Ravanavatarsingh !!!
    Deze past beter bij jou. Beste stuurlui staan aan wal !!!!


    gemodereerd
  5. Helemaal eens met Winston. Raghoebarsing heeft dat babbelen van niemand anders dan van zijn guru Santhoki geleerd. De VHP staat bekend als partij van eerst family and friends. Het arme volk komt op de laatste plaats.

    Fijn dat de mensen van VES kritische opmerkingen maken.


    gemodereerd
  6. Jij liep samen met chan leugens rond te bazuinen.
    Nu schijt jij ook.
    Dit is de slechtste en meest waardeloze en vooral corrupste regeting


    gemodereerd
  7. Helemaal gelijk Winston, alleen die domme Surinamers en slijmerds van de regering zullen zijn beleid goedkeuren. Zielig dat sommige denken dat die koers weer omlaag zal gaan die hebben waarschijnlijk economielessen in Suriname gevolgd of komen van de Anton de Kom “universiteit”. 😂


    Maak melding
  8. Ligt eraan wat voor pet hij met zijn kritiek op heeft, een VES pet of een palu pet, het is sowieso duidelijk dat hij politiek aan het voeren is om het huidige in een kwaad daglicht te plaatsen. Bigie bek Winston.


    Maak melding
  9. Soms wanneer mensen hun lang gekoesterde droom niet zien uitkomen worden ze olifanten in een porceleinkast. Ze lappen dan alle regels van fatsoen aan hun laarsen gan razend en tierend door het leven. Niks is goed, alles moet kapot. Ram heeft met zijn stelling toen, dat de koers als maar omhoog zou gaan bewezen, dat zijn algemene kennis van economische processen beknopt is. Hij zat er als econoom die geleerd heeft om economische processen te voorspellen ver naast. Het lijkt echt op dan Winston een wrok koestert jegens Stanley en e alles aan doet om hem te betrappen op fouten. Onderwijk gaat hij zelf de mist in, onprofessioneel.


    Maak melding
  10. BTW is laaghangend fruit. Met wat simpele woorden kun je snel de overheidsinkomsten vergroten. Om die reden zou ik het niet in één adem met de goudsector noemen. Ook omdat je wel iets kan verzinnen voor de goudsector maar voor de uitvoering afhankelijk bent van anderen die falen en/of bewust niet meewerken. Zeker Brunswijk niet!
    Het was beter als hij bv zou spreken over meer inkomsten uit vermogensbelasting. Mn. Onroerend Goed. In de economische theorie wordt, terecht, ook aangegeven dat dit bijdraagt aan de welvaart en ontwikkeling. Immers door die belasting is niemand erbij gebaat zijn grond onbenut te late. Het zou dan een kostenpost zijn. Grondspeculatie zou afnemen, zelfs de huidige schandalen zouden minder zijn.
    gewoon de bestanden van GLIS aan de klapper koppelen en er is veel te halen.


    Maak melding
  11. Kom op man hunvrey, elke regeringsleider zal een minister plaatsen waar hij controlle op kan hebben. Waarschijnlijk is dat moeilijk bij Winston en zal zo iemand zeker niet als eerste aangesteld worden, want die gaat dibieuze plannen verpesten. En doe de volgende keer een beetje moeite het juiste spreekwoord neer te pennen met je “t beste stuurlui zit”. Zo kan jou mening meteen de prullenbak in


    Maak melding
  12. Hans als je een ander terecht wijst dan moet je het niet raar vinden als anderen je op je fouten wijst, zoals
    controle dibieuze. Zoek de andere fouten zelf maar


    Maak melding
  13. Ram zou ook minder moeten babbelen. Hij is op tv voor schut gezet door Achai en zat er belabberd bij.
    Ook hier geldt : de beste stuurlui staan aan wal.


    Maak melding
  14. mooi, je hebt 1 verklaring kunnen geven. Feit blijft dat het FOUT is en nu de andere fouten (MEERVOUD dus niet MEERVOUT
    los daarvan, je typt dus snel. Waarom heb je haast. Of is het stress.
    Boi je laat je gewoon opnaaien


    Maak melding
  15. Wat ramoetarsingh nu zegt is toch niet onjuist
    Wat heeft de minister tot nu toe gepresteerd? Niets
    Het enige zou kunnen zijn dat hij nog niet gevlucht is, maar thats all folks
    NDP schurken. VHP en ABOP looney tunes allemaal bugs bunny


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES