zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDoor ECD in beslag genomen aardappelen gedoneerd aan sociale instanties

Door ECD in beslag genomen aardappelen gedoneerd aan sociale instanties

-

Does Travel - naar Suriname

Een hoeveelheid aardappelen, die tijdens controle werkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) in een supermarkt in het ressort Lelydorp in beslag werden genomen, is aan verschillende sociale instanties in Suriname gedoneerd.

Dat heeft het Surinaamse ministerie van Economische zaken zondag laten weten.

De ECD stuitte bij de supermarkt op een te hoge prijs op aardappelen. Gaande het onderzoek overhandigde de eigenaar van de supermarkt een nota, die heel onduidelijk was, waardoor de juiste informatie zoals de inkoopprijs niet kon worden achterhaald.

Hierdoor kon de winstmarge op de aardappelen ook niet worden berekend.

De goederen werden op vrijdag 27 oktober in beslag genomen en op 2 november in opdracht van de Officier van Justitie bij het parket van de procureur-generaal gedoneerd aan verschillende instanties.

Het ministerie van EZ doet een dringend beroep op alle winkeliers om te allen tijde hun inkoopbonnen bij de hand te hebben, waarop duidelijke informatie is af te lezen over onder andere de leverancier en de groothandelsprijs.

Consumenten en ondernemers kunnen hun klachten blijven indienen op de afdeling Consumentenzaken via het verkort nummer 1940 en +5978530915 (Whatsapp).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Hoe moet iemand een klacht indienen als je de prijs van het produkt niet kent?? Deze zelfde tante had grote mond over zonnebloem olie en voorraad in beslag nemen en nu is ht nog duurder en ze kan niet eens een prijs zetten. Dit mens is dom en dit is een waardeloze minister. Deze zelfde VHP gasten wilden haar daar niet. Hoor je deze insekten praten over deze ongeschoolde minister? Nee ze laat alles toe. Is een rovers bende. Corrupt tot en met op dit ministerie


    gemodereerd
  2. Ik heb net zoveel sympathie voor prijsopdrijvende winkeliers als voor dieven en helers. Ik vraag me echter af waarom de dieven en helers, wanneer zij gesnapt worden en de gestolen spullen teruggeven, zij wel met een ernstige waarschuwing worden heengezonden door de politie, terwijl de prijsopdrijvende winkelier (die daarmee de gemeenschap wilde bestelen), zijn eigen spullen kwijt is en geen ernstige waarschuwing krijgt?


    gemodereerd
  3. Goed gedaan ECD vaker controleren en bij prijsopdrijving beslag leggen zodat de OVJ en PG alles kunnen doneren. Misschien dat de winkeliers het dan afleren om het volk te benadelen. 👏👏👏


    Maak melding
  4. Ja, heren winkeliers. Het wordt tijd om te veranderen. De tijd dat wij slechte of geen boekhouding konden voeren is voorbij. En niet alleen voor de inkomstenbelasting, maar ook voor de BTW horen jouw facturen aan de door de wet gestelde eisen te voldoen. En ECD, nu je eenmaal aan het controleren bent, breng een bezoek aan de winkels van de vertrekhal Zanderij. Deze winkels horen belastingvrij te opereren. Toch brengen ze de vertrekkende passagiers BTW in rekening. Deze BTW dragen ze volgens mij niet af aan de staat. Controleren en leg ze een fikse boete op.


    Maak melding
  5. Als men winkeliers bestraft, dan mag de regering zelf die items importeren. En tegen een vastgelegde verkoopprijs aan de winkeliers aanbieden of rechtstreeks aan het volk verkopen. Vroeger gebeurde dat ook. Je had lange rijen bij instanties als CIS.
    Wil je niet in de rij staan een paar uur? Koop dan iets duurder bij een winkelier.


    Maak melding
  6. @Psaach, Mike en Bhaktjondar volgens mij zijn jullie vrienden, familie of zakenpartners. Jullie zijn lieden die het waarschijnlijk heel goed hebben en zich niet druk maken om een srd meer of minder. Maar mensen er zijn heel veel anderen die heel goed moeten letten op hun geld om de maand door te komen. Als er prijzen zijn vastgesteld waarbij de winkelier bijvoorbeeld een winstmarge heeft van 25% en een kilo aardappelen tussen de 46 en 60srd moet kosten, waarom dan 75 tot 90srd berekenen ,dat is het volk bestelen. Misschien is dit een boodschap naar andere winkeliers om niet aan prijsopdrijving mee te werken. Jullie zijn je aardappels kwijt maar de mensen in de instellingen hebben genoten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES