zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamdien: "Wat ABOP uithaalt in Nickerie moet stoppen!"

Ramdien: “Wat ABOP uithaalt in Nickerie moet stoppen!”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Harriet Ramdien stoort zich enorm aan het gedrag van coalitiepartner ABOP en heeft dat in onderstaand filmpje laten merken. Nadat vorige week bekend werd dat het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname 300 ha in concessie in de Corantijnrivier en 360 ha aan de Rijweg naar Apoera aan Goldline Mining NV heeft uitgegeven, is zij deze week opgeschrikt met de informatie dat bijkans 200 ha domeingrond in Nickerie, die deel uitmaakt van de Stalweide, is weggegeven aan de stichting Radjie Rijst Industrie.

“Ik ben moe van al de problemen die we constant krijgen. En vooral vanuit ABOP”, benadrukt de VHP parlementariër uit het rijstdistrict. Volgens Ramdien kan het niet door de beugel dat NH, waar een ABOP-minister de scepter zwaait, overnight een beslissing neemt welke voor watervervuiling in het district zal zorgen.

“Het kan niet! Het kan niet! Nu zitten we weer met een ander probleem. En uit dezelfde ABOP weer. De minister van Grondzaken. Hoe kan je in hemelsnaam onze Stalweide, die aan de veeteelthouders behoort, gaan uitgeven? 200 ha we gi wan man? San e psa nanga unu? Lezen jullie niet? Zijn jullie gek geworden?”, aldus de VHP’er.

De parlementariër richt zich in de video tot president Chan Santokhi en stelt dat dit nu teveel voor Nickerianen wordt om te kunnen verdragen. Zij dreigt met straatprotesten indien deze uitgifte niet wordt teruggedraaid.

“Wij Nickerianen zijn moe van al deze dingen. En ze gebeuren in een kantoor in het donker, in het geheim. Dan te a lati kba, dan pas wi e yere. A no kan man! A no kan man! We moeten stoppen met dit ding! Want door al deze gedragingen van ABOP, na unu Nickerman, unu parlementariërs e kisi den probleem. President, wij gaan om deze zaken op straat gaan. We gaan protesteren. We gaan dit niet pikken. Nickerie is boos. Dit ding wat ABOP uithaalt in Nickerie moet stoppen! ”, aldus Ramdien in onderstaand filmpje:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Wat hadden VHP en Ramdien anders verwacht van de ABOP, ze wisten, toen ze met ABOP ginnen samenwerken, wat voor vlees ze in de kuip hadden. Ze hebben nu een wetsvoorstel ingediend om in de toekomst te verhinderen dat zware criminelen niet meer gekozen kunnen worden. Ze wisten drie jaar geleden, toen ze met didibri no 2 in een regering gingen zitten toch ook al wat hij allemaal op zijn kerfstok had staan en toch gingen ze een samenwerking met hem aan. Hadden ze misschien verwacht dat didibri nummer 2 zou veranderen in een engeltje, alleen maar om Ramdien en Sheriff hun mooie gezichten?


    gemodereerd
  2. Het is toch van de zotte dat er zoveel grond wordt uitgegeven aan Jan en alleman en dat het door 1 persoon wordt geaccepteerd. Deze zaken zullen afgedekt moeten worden. Zo verkwanselen we en verpatsen we het land en waarvoor. Transparantie is een vies woord. Men blijft op hetzelfde voet verder strompelen en ik durf te stellen dat het erger is omdat men van de toren blies, hoe men het anders zou doen. Dit is echt geval van de ketel verweet de pot.
    De inheemsen en tribalen laten zich misleiden en omkopen met giften. Hun grondrechten word geschonden en vertrapt en geen hond die erom maalt.
    Het einde van dit soort walgelijke handelingen zal nog lang voortduren.
    Waar eindigd het. ??????????


    gemodereerd
  3. Ik weet echt niet meer wat ik moet geloven: Ik heb een Inheemse kapitein horen vertellen dat het bedrijf Gold Line Mining expliciet aan zand opgravingen doet.

    Deze kapitein heeft zelf een kijkje mogen nemen in het bedrijf.

    Hoe komt dit bedrijf aan de bedrijfsnaam Gold Line Mining als hun corebusiness het opgraven van zand is??

    Ik begrijp volkomen de verontwaardiging van parlementariër Harriëtte Ramdien.

    Ik moet er niet aan denken dat straks de Corantijn rivier wordt verontreinigd met kwik en cyanide.

    We gaan dan geen rijst meer kunnen eten uit Nickerie!!


    Maak melding
  4. Wie is degene die de regering ter verantwoording moet roepen? Die zit lekker met een bloedneus. Die moet nu wel tonen sat hij … heeft. Neen, die toon slechts zijn lafheid.


    gemodereerd
  5. Dit is het intensiveren van de uitverkoop van de rijkdommen van het land en vernietiging. De inheemsen en tribalen mogen fluiten naar hun grondrechten. Ik neem aan, dat de inheemsen gehoord zijn indeze of is het, dat ze instemmen met zaken die ze niet begrijpen of op het verkeerde been zijn gezet.
    Wie weet wat er allemaal speelt.
    Dit zijn zaken die voor tientallen jaren worden vastgelegd.
    De vraag is of wij er beter van worden. De regering moet ter verantwoording geroepen worden door het parlement om uitleg. Het uitgeven van consessies op rechten van de inheemsen en tribalen moet stoppen. Het kan zo niet langer, terwijl hun rechten niet wordt geregeld. Hoezo dan grote consessies uitgeven. Mensen, we slapen.


    gemodereerd
  6. Binnenland wateren is verziekt door hebzucht. Onze vissen en drinkwater is naar de filistijnen.
    Onze nationale voeding -rijst, is op weg naar de bliksem. Dit alles door onze wil naar meer en meer.


    Maak melding
  7. Dit schelvis wijf moet haar muil houden.De ABOP voert gewoon regeringsbeleid uit.Deze VHP-ers denken dat Nickerie een deelstaat is van de VHP en dat haar politieke partij alleen de bestuurlijke en sociaal-economische beslissingen mag nemen over dit district.Waar zijn deze foute mensen van de VHP mee bezig. Zo zie je maar weer hoe deze mensen denken over hun coalitiepartner.Santokhi moet deze valse vrouw terugfluiten.


    gemodereerd
  8. Beste optie is het om het land te verdelen. Met deze groep gaat het nooit lukken om welvaart te brengen, dit volk is goed in destructie. Alle anderen volken zijn zelfredzaam, zijn harde werkers, houden niet van bedelen.
    Dit volk probeert zich te modificeren middels Whiteners en pruiken om als een normale mens uit te zien, maar wij weten inmiddels beter dat het geen mensen zijn maar animalen. En velen op dit forum is het met me eens !!!!!


    gemodereerd
  9. De NDP heeft het land naar de afgrond geleid, abop brengt het naar de ondergang.
    Deze vervloekte partijen hebben geen greintje vaderlandsliefde en vernietigen land en volk voor een paar stuivers. Onder didibrie hebben zandafgravingen plaatsgevonden in Matapica en Braamspunt en werden er huizen gebouwd op het water in natuurgebied Bigi Pan. Kwiklozingen agv goudwinning in Marowijne (natuurgebied Stuwmeer en in de directe omgeving van dorpen) Onlangs nog vaten met Kaliumcyanide die in een rivier terecht komen, waar nooit onderzoek is gedaan (BEWUST IN DE DOOFPOT) voor wie het bestemd was.
    En nu dus concessie aan een mijnbouwbedrijf in het rijstdistrict Nickerie, uitgegeven door NH waar abop de scepter zwaait. Het zou me niks verbazen als eea in opdracht van een BS-er heeft plaatsgevonden en dat er veel geld is neergeteld. In raad mevr. Ramdien aan om de bevolking van Nickerie te mobiliseren, te gaan demonstreren voor het DNA gebouw in Par’bo en pres. Chan een petitie aan te bieden teneinde af te dwingen dat eea wordt teruggedraaid. In de DNA moeten hierover ook vragen gesteld worden want daar zit de volksvertegenwoordiging. Er dient paal en perk gesteld te worden aan de roofzucht van de abop!


    Maak melding
  10. Oplossing: stekker uit de regering trekken. Want zo help je paars opnieuw aan de macht. Want wij als surinamers vergeten gauw. En dan zal die 2 mofogong uit Nederland weer zijn duivelshoofdman gaat ophemelen, terwijl Suriname met een nog grotere sneltreinvaart dieper de hel wordt ingekoerst.


    Maak melding
  11. Nu geven ze delen uit in nickerie en je hoort deze verraadster haar bek. Ga op bezoek bij jouw pres. Dat jouw soortgenoten in ht binnenland in de mensen hun woongebieden gaan werken, plunderen en geweldenaar spelen dat mag. Nickerie mag ook uitgegeven worden. Nickerie is van Surinamers. Jogie neemt in heel Suriname gronden. Jouw pres en heel VHP hft gestolen en steelt nog steeds


    gemodereerd
  12. Helemaal eens met Robg dat deze mevrouw een schelvis wijf is. Altijd een grote mond en verder deugt ze van geen enkele kant. Nickerie is niet van de VHP en ook niet van de ABOP, maar van de Nickerianen. Waarom heeft deze mevrouw nooit commentaar geleverd op de grootste grondrover uit haar eigen partij.


    gemodereerd
  13. Ik hoor een journalist steevast aan het begin van zijn interview zeggen, suriname 17e rijkste land van de wereld. De rijkdommen hebben ons vooralsnog geen stuiver omhoog gebracht. Kan men niet inzien dat de bestuurders het land letterlijk voor een habbekrats weggeven. Neen nu uitgeven en de komende generatie berooit en met problemen achter laten.
    Wij weten het zo goed en beter, maar snappen geen snaars van hetgeen wij mee bezig zijn.
    Investeerders, investeren voor hun eigen gewin en de rest is niet interessant. Hebben ze hun consessies uitgehold, verkassen ze elders.
    Wij zijn met z,n allen debit aan dit geheel.
    Of wij de tij kunnen keren, zal de toekomst ons leren.
    We kunnen de regeerders afstraffen de komende verkiezingen, de vraag is, gaan we verder met het vernietigen van dit mooi en gezegend land? De mentaliteit van ond stink aan alle kanten. Wij moeten onze mentaliteit veranderen en het begint thuis, op school en niet te spreken over de zogenaamde rolmodellen die wij op handen dragen en willen zijn.
    De instelling zoals de wind waait, waait mijn rokje, moet tot het verleden gaan behoren.


    gemodereerd
  14. In de DNA heeft de VP openlijk verklaard dat hij voor ABOP bepaalt. Dinota V is maar een pion. Haar intellect IQ is niet toereikend. Daarom moest Poki het veld ruimen. Zielige Chan kan Bravo niet tot orde roepen. Het is duidelijk dat niet Chan maar Bravo de leiding heeft. Al mijn hoop op terugkeer is vervlogen. Bakroe’s en criminelen regeren het land met slechts enkele uitzonderingen. VHP laat Chan de stekker uittrekken en nu demissionair regeren en tot de verkiezing. Alle dubieuze concessies en toezeggingen bevriezen. Een interim regering vormen met deskundigen zonder strafblad. Dat zal het volk een beetje ademlucht geven.
    CHAN IS BANG, BRAVO HOR A TANG. A VOLK SABI DIS NO KANG. FOEFOERMANG NO HAB SHING, JOGI TAK NO KAR MI K NING. PATRICIA LAFOE… A KIS DENG MOOI, MI BOI NO BENG FOEFOEROE A BENG CHARA KAW GO IN ING KOOI.


    Maak melding
  15. Blijkbaar heeft Brunswijk overwicht op Chan. De Sheriff is allang afgeschreven alleen hij heeft het nog niet door. Wanneer een veroordeelde drugscrimineel als Brunswijk als een dolleman tekeer gaat en stoer praat voor de microfoon van de pers, dan is er iets goed mis in Su. Eigenlijk etaleert Brunswijk een gedrag welk doet vermoeden, dat hij Chan uitdaagt om ballen te tonen.

    Suriname is een mislukte staat, dat staat vast. Chan is wellicht bezig zijn ding tegen Brunsie voor te bereiden, want er moet een reactie komen om Brunsie duidelijk te maken wat zijn plek is. Wellicht schat ik Chan dapperder in dan hij is, maar er moet een reactie komen op de praatjes en handelen van Vp.

    Kan ook zijn, dat dit allemaal afleiding is en deze gasten in het geniep de toekomstige oliegelden aan het verdelen zijn ten koste van het volk. Wat dat betreft zou ik geen van deze lieden vertrouwen. Er is een oorverdovende stilte rond het oliegebeuren en gezien de corruptie, als leefwijze van deze lieden, zou het volk er goed aan doen de vinger aan de pols te houden wat de olie betreft.

    Chan maakt middels Mathoera een positieve indruk bij de militairen en de vraag is waarom.

    Volk van Suriname, laat niemand u met welke poppenkast danook voor de gek houden en stel uw vragen aan de President en de VP, wat zij met de olie(inkomsten) van plan zijn. Goud en hout is al verdeeld. Nu wordt grond verdeeld en straks de olie.

    We zullen het merken.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES