donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePetronas bevestigt belangrijke olievondst in Blok 52 voor kust Suriname

Petronas bevestigt belangrijke olievondst in Blok 52 voor kust Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Maleisische energiebedrijf Petronas heeft op donderdag 2 november bevestigd dat ze een significante olievondst heeft gedaan in Blok 52, gelegen voor de kust van Suriname. Dit baanbrekende nieuws is medegedeeld door de Surinaamse oliemaatschappij Staatsolie op aangeven van Petronas.

De olievondst werd gerealiseerd bij de Roystonea-1 exploratieput, gelegen op ongeveer 185 kilometer van de Surinaamse kust, in een waterdiepte van 904 meter. De put werd met succes geboord tot een totale diepte van 5.315 meter, waarbij meerdere oliehoudende zandlagen werden aangetroffen.

De omvang van het reservoir zal verder worden onderzocht. Bovendien zal worden bepaald of er mogelijkheden zijn om de Roystonea-1-ontdekking in samenwerking met de eerder gemaakte Sloanea-1-vondst, die in 2020 eveneens in Blok 52 werd gedaan, te ontwikkelen.

Staatsolie heeft met grote vreugde gereageerd op het nieuws over de Roystonea-1 vondst. Met vondsten in verschillende blokken draagt Suriname bij aan de ontwikkeling van een veelbelovende offshore olie- en gassector. Dit bevestigt tevens het potentieel van het Suriname-Guyana bekken.

Staatsolie streeft naar strategische samenwerking met internationale partners om gezamenlijk deze gebieden te ontwikkelen door middel van investeringen en kennisdeling.

Voor Petronas is de ontdekking van Roystonea-1 een stimulans voor verdere exploratie in de blokken waarin ze zelfstandig of in samenwerking met partners actief zijn.

Blok 52 beslaat een oppervlakte van 4.749 vierkante kilometer en bevindt zich ten noorden van de Surinaamse kust. Petronas heeft een vijftig procent belang en fungeert als operator in dit blok, waarbij ExxonMobil eveneens een vijftig procent belang heeft. Bovendien heeft Petronas een niet-uitvoerend belang van dertig procent in Blok 53 en fungeert ze als honderd procent operator in Blok 48.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Heeft het geen functie? dat het in de aardbol zit, het is toch niet de bedoeling dat we de aarde uit knijpen als een citroen. misschien krijg je daarom aardverschuivingen.
    Moet er niet eerst een onderzoek komen waarom het in de grond zit, het klink gek maar het zit niet voor niets in de aardbol toch?
    Dat geldt voor de hele wereld, kijk maar naar gas en aardschokken.
    Later hoor je dat hele straten verschuiven, of meer.


    Maak melding
  2. We kunnen er gerust van uitgaan dat er meer aardolie voor de Surinaamse kust voorkomt. Jammer dat Venetiaan zoveel rijkfom voor Suriname heeft verkwanseld. Het begon met de ontdekking van aardolie voor de Frans Guyanese kust.De Fransen vroegen aan Staatsolie om mee te participeren in de exploitatie van deze vondst.

    Venetiaan weigerde en gaf geen toestemming.De volgende blunder betrof de houding van Venetiaan m.b.t. de kwestie rond het betwist gebied voor de Surinaamse en Guyaneze kust.Venetiaan weigerde in te gaan op het aanbod van Guyana om gezamenlijk de olie te exploiteren. Ook de rechtszaak over dit geschil heeft Venetiaan glansrijk laten verliezen..


    Maak melding
  3. Men kan heel goed brandstof maken van bepaalde grassoorten. Maar er is teveel geïnvesteerd in gas en aardolie, dus wil men daarom niet zomaar overschakelen op andere energiebronnen. Tenzij de overheid flinke subsidies verschaft.


    Maak melding
  4. Suriname moet nu al gaan vooruitdenken. Er zullen heel veel offshore krachten nodig zijn.
    Begin je jeugd alvast hierop voor te bereiden.

    Elke kracht en kennis die je moet inhuren van het buitenland is verlies. Hoe meer Surinamers opgeleid kunnen worden en hierin kunnen participeren hoe beter het is voor het volk en land.

    Ik hoop dat de regering dit meeneemt in de clausules tijdens de onderhandelingen. De komende vijftig jaar zal er nog steeds aardolie en gas nodig zijn.


    Maak melding
  5. Het is hoogst aannemelijk dat hoe meer olie vondsten er worden gedaan, hoe meer boevenpartijen (incl.de nationale boevenpartij) in hun handen wrijven bij de gedachte dat er heel veel us$ verdient zullen gaan worden. Het is te hopen dat slim Suriname ze in 2025 de pas afsnijdt en ze plaats laat nemen in de oppositie bank.


    Maak melding
  6. Als Pertronas de scepter zwaait komen er nog meer poeslieve Brazilianen Suriname verrijken.


    gemodereerd
  7. Venetiaan heeftie verkwanseld? Die 2 mofogong uit Nederland is de weg totaal kwijt. PCS heeft nog plaats. Dwangbuis voordat die weer naar Nederland vertrekt. Venetiaan heeft de puinhopen van wijdenbosch opgeruimd. De koers verlaagt van 1 op 700 naar 1 op 3 a 4 srd en in 2010 een kasreserve gelaten van 875 miljoen us dollar. En wie kwam daarna aan de macht? Juist ja. De geitenklauwen van jouw paarse duivelshoofdman, die een staatsschuld van 4 miljard us dollar in 2020 achterliet. Dus rara. Wie heeft verkwanseld?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES