zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk protesteert tegen overname belangrijke posities op GBB door VHP

Brunswijk protesteert tegen overname belangrijke posities op GBB door VHP

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident Ronnie Brunswijk protesteert tegen enkele veranderingen die president Santokhi voornemens is door te voeren bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

“VHP wil bij grondinspectie een onderdirecteur. Ook bij het Domeinkantoor willen ze een leidinggevende om het werk te laten vlotten. Ook de post van algemeen directeur van GBB willen ze invullen. Ik zei akkoord. Maar nu heb ik gezien dat de hele organisatiestructuur aan het veranderen is.

Wij van de ABOP gaan niet meewerken dat de algemeen directeur al het werk gaat overnemen van de andere directeuren”, zei Brunswijk woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering. (tekst loopt door onder filmpje)

De tweede man van het land voerde aan met het staatshoofd te hebben afgesproken dat de algemeen directeur meer een administratieve functie zou hebben. “Maar als ik nu lees dat alles gaat naar de algemeen directeur, gaan we daar niet akkoord mee kunnen gaan”, aldus de ABOP-leider.

De kritiek op de trage behandeling van grondpapieren onder leiding van minister Dinotha Vorswijk op GBB vindt Brunswijk ook onterecht. Hij stelt dat dit vaak voorkomt vanwege de capaciteit op het ministerie.

Zo beschikken de grondinspecteurs slechts over twee dienstvoertuigen waarmee ze landelijk alle werkzaamheden moeten verrichten. Dit alles zorgt ervoor dat niet alle beschikkingen op tijd door de minister kunnen worden getekend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
  1. Meneer klaagt over voertuigen, meneer Brunswijk waarom doneer je dan niet een paar want voor een paar stemmen ben je ze toch heel vaak aan het uitdelen. En GBB valt toch onder jullie dus het zijn jou mensen die het gaan gebruiken, en jouw mensen die momenteel in meerderheid een grondaanvraag indienen.


    Maak melding
  2. Chan hft buiten DNA de grondconversie doorgedrukt en komt nu het ministerie van grong nemen omdat ze zoveel mogelijk gronden erbij willen
    Denk je dat hij je zomaar je zin hft gegeven om leeghoofd op TCT te zetten????
    Laten de DNA leden protesteren tegen de manier waarop de rovers van Chan, grondonversie hebben doorgedrukt. Waarom doen ze niets???


    gemodereerd
  3. De zeer onbetrouwbare Santokhi weet dat zijn regering in 2025 weggestemd gaat worden.Maar voor het zover is wil hij zoveel mogelijk grond in o.a. het binnenland voor friends & family veiligstellen.

    Voor Brunswijk moet dit ook een les zijn.Zeg nooit direct ja op een voorstel van Santokhi.Die man is zeer onbetrouwbaar. Er is heel veel deskundigheid in de gelederen van de Marron gemeenschap.Trek deze deskundigheid aan en bestudeer met hen alle voorstellen van de onbetrouwbare en zeer listige Santokhi en zijn politieke partij.


    gemodereerd
  4. Deze man klets uit zijn nek. Als de ABOP en PL geen kaders hebben, dan is het Santokhi zijn goed recht om gekwalificeerde mensen te plaatsen op ABOP/PL ministeries. In feite zou Chan al deze ministers van de ABOP/PL een trap op hun kont geven en laten opsodemieteren. Maar Chan is een beetje slap en durft de confrontatie met Ronnie niet, want hij wil tenminste nog 18 maanden president zijn.
    Ik hoop van harte dat Surinamers leiders (boeven) als Brunswijk en Somohardjo massaal afwijzen bij de komende verkiezingen. De stemgerechtigden in Suriname moeten goed hun hersenen gebruiken als ze naar de stembus gaan in mei 2025. Ik snap wel dat door armoede, honger en criminaliteit de inwoners niet nuchter kunnen nadenken, maar denk goed na beste mensen. Geen boeven en ongeschoolde bestuurders meer.


    gemodereerd
  5. So so gerommel met deze regering..en Brunsie wil dat zo houden. Elke poging om t ministerie zuiver, betrouwbaar en integer te maken past niet in zijn beleid. Oorlog heb je dan. Geen pottekijkers gewenst.


    Maak melding
  6. Maakt u zich geen zorgen hierover. Na het weekend zullen ze samen op een perconferentie komen vertellen dat alles koek en ei is binnen de regering.


    Maak melding
  7. Voor zowel de ABOP als de VHP geldt ; ‘fufurman no lobi si trawan nanga saka’. En de PL en de NDP zeggen; ‘dan pé un libi mi’? Allemaal boeven bij elkaar, die elkaar niets gunnen.


    Maak melding
  8. De man weet zelf niet waarvoor hij zijn goedkeuring geeft. Achteraf komt hij met z,n gedraai en gekraai. Abob heeft heel wat geschoolden, maar die zijn erger dan de man zelf. Allemaal jaknikkers. Wetende dat de man allround gehandicapt is, dringt het niet tot hem door, dat hij blunders op blunders maakt en foute beslissingen . Ma goed, tranga no e tja agu go na ping. Dan mag men achteraf mekkeren als een geit. Na 25 mei 2025 zal de samenleving hem verlossen van de juk en schande die men etaleert.


    gemodereerd
  9. [Hout en goud] de Centrale bank had al zijn kluizen vol goud moeten hebben gevuld. Ik kan me voorstellen dat gronduitgifte in het binnenland voorkòmt dat Suriname straks uit 2 delen bestaat:een koninkrijk (boven Suriname en een republiek met oil+gas (beneden Suriname).


    gemodereerd
  10. Allo koning aka vp.
    Gooi je anissa maar in de ring.
    Dan wo sjie soema dé onschendbaar.

    Mocht u nog enige twijfels hebben over de leiding van het land, doe maar niet!


    Maak melding
  11. Een bloemlezing (reminder) betreffende uitgifte grondpapieren door de Pres, VP, enzo.
    Febr. 2021: Minister Diana Pokie en haar team van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) werken aan een efficiënter en effectiever gronduitgiftesysteem. In dit kader heeft het ministerie reeds een concept Richtlijnen Gronduitgifteproces opgestuurd naar deskundigen. Pokie zet zich in om de grote achterstand in grondaanvragen in te lopen. De minister heeft vanaf het aantreden van de regering tot nu toe 1500 beschikkingen afgehandeld. Er zijn reeds 510 beschikkingen van Para getekend, maar nog niet uitgereikt. Van Reeberg in het district Wanica zijn er ongeveer 100 beschikkingen afgehandeld. Minister Pokie streeft ernaar om voor 25 mei 3500 beschikkingen te hebben gecompleteerd. Ze zegt dat zaken als familieverdeling en overdrachten heel vlot gaan.

    De grote gronduitgifte show van Santokhi-Brunswijk.
    7 augustus: ministerie reikt 150 grondpapieren uit op Moengo.
    14 augustus: bewoners Saramacca ontvangen 200 grondpapieren.
    28 augustus: bewoners Wanica ontvangen grondpapieren.
    3 oktober: website voor aanvraag domeingrond, werkt efficiënt en verkort de wachttijd. Binnen korte tijd wordt de gehele ministerie GBB geautomatiseerd en gedigitaliseerd”.
    22 december: ruim 300 grondpapieren uitgereikt in Nickerie.
    President: “ we gaan een inhaalslag maken en iedereen gaat zijn grondpapieren
    krijgen”
    1 augustus 2022: ruim 110 burgers van Coronie nemen grondpapieren in ontvangst .
    President wees bij deze op het harde werk dat is verzet
    23 september: grondbeschikkingen (446) aan bewoners Goede Verwachtingen uitgereikt.
    16 november: 200 zorgmedewerkers krijgen grondpapieren.
    22 december: bijkans 1000 bewoners Marowijne ontvangen grondpapieren
    30 maart 2023: meer dan 700 grondbeschikkingen uitgereikt in Brokopondo.
    De pres heeft last van zijn geheugen, hoeveel keer heeft hij niet in de schijnwerpers gestaan bij uitgifte van domeingronden, hij was er zo trots op dat de achterstanden werden weggewerkt, en nu komt hij zeggen dat de afdeling niet adequaat functioneert en dat er daarom een algemeen directeur en wat kleine directeurtjes moet worden aangesteld. Sinds kort is er ineens veel kritiek op het functioneren van de zo bejubelde minister Vorswijk van door voornamelijk de heer Gajadien, die kwam met grondroof verhalen op de proppen. Nog al wiedes dat Brunswijk gaat klagen bij de fluwelen overname van zijn ministerie.
    Vanaf dag één klaagde Gajadien waarom dit ministerie naar de Abop ging. Hij vond toen dat de VHP nu aan de beurt was, hij vond dat de achterban van de VHP de laatste decenna’s nauwelijks aan hun trekken kwam.

    Brunswijk heeft gelijk, Santokhi heeft iets anders in gedachten.
    Over de uitgegeven concessies (hout enzo) vanaf het aantreden van deze regering zwijg ik maar.


    Maak melding
  12. Dat is de basis van een democratie..Je hebt uitvoerende taken en controlerende taken. De algemene directeu controleert de onderdirecteuren, waar een besluit gezamenlijk (democratisch) genomen wordt en bij meerderheid van stemmen.


    Maak melding
  13. VHP-ers in Nickerie zijn woest op ABOP. Zij schromen er niet voor om inbhetvopenbaar racistische uitlatingen te doen over Marrons. Volgens de klagers heeft het ministerie voor grondzaken dat onder ABOP valt, vergunningen verstrekt aan een Chineze ondernemer om in de Corantijnrivier grond af te graven.Deze grond is bestemd voor Guyana. De woede van de VHP aanhang verdubbelde toen bekend werd dat een deel van Stalweide aan een ondernemer werd . Deze VHP-ers denken dat Nickerie niet onder het werkgebied van het ministerie voor grondzaken valt.


    Maak melding
  14. Santokhi kletst uit zijn valse nek. Deze man moet men niet serieus nemen.Het is alleen maar drijfzand wat hij verkondigd. Er zijn mensen die al 30 jaar of langer zitten te wachten op een stuk grond. De stagnatie in de aanvragen is niet ingetreden met de komst van ABOP op dit ministerie. De VHP hoopt met de wijzigingen de rol van ABOP op dit ministerie op slinkse wijze te beperken.Voor de VHP spelen grote belangen een rol. Ik vraag me ook af waarom Santokhi geen commissies benoemd of wijzigingen doorvoert op Openbare Werken en het ministerie van Volksgezondheid.


    Maak melding
  15. ABOP heeft geen kader, geen kennis, geen kunde en ook geen daadkracht !
    En de PL speelt tjekre tjekre.

    Het lijkt mij duidelijk welke partij regeert en welke partij kennis, kunde en daadkracht bezit.
    Tja go. Set kong.

    Het volk heeft de beste partij regeermacht gegeven.

    Wij willen een beter Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  16. Het belangrijkste is dat er transparantie komt. Dat het aan iedereen duidelijk is dat het eerlijk gebeurt!
    Juist door al die criminele activiteiten vertraagt het proces en ontstaan veel onduidelijke, vertragende processen.
    Recente zaken maken wel dat ik grote vraagtekens plaats bij elk ingrijpen en ECHTE TRANSPARANTIE meer dan ooit nodig is. Elke uitgifte moet gepubliceerd worden met vermelding van de naam van de natuurlijke persoon (dus niet een stichting of zo), de datum van aanvraag, het aangegeven gebruik en de exacte locatie.
    ..
    Ook moet er heel snel en volledige onderzoek komen naar gesignaleerde fraude, corruptie, etc. en een transparante publicatie mbt Kronenburg, Sabaku, en Jogi!


    Maak melding
  17. “ram 3 november 2023 Bij 10:11
    is er niemand die RobG tot de orde kan roepen, met zijn zinloos gelul. Verder geen commentaar. Verloren energie.”
    ===================================

    Ram, de meeste van dit soort houdt zich bezig met hun eigen portemonnee en kunnen niet op macro niveau denken. Het gaat langzaam beter in het land en men kan niet van Santokhi verwachten dat hij in twee jaar het land weer welvarend maakt na een diefstal van ruim 4 miljard Amerikaanse dollars.
    Ook die professor die denkt dat ie het altijd beter weet zit er vaker naast. Die is overigens geen econoom, maar is eerder professor in propaganda.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES