dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamsaran ondanks ontevredenheid president toch naar ministerie TCT

Ramsaran ondanks ontevredenheid president toch naar ministerie TCT

-

Does Travel - naar Suriname

De kogel is door de kerk. Uraiqit Ramsaran, die nu de scepter zwaait op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname (SOZAVO), wordt definitief overgeplaatst naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Dat heeft president Chan Santokhi dinsdag laten weten aan journalisten.

Opvallend genoeg benadrukte het staatshoofd dat hij niet tevreden is met de manier waarop het sociaal programma bij SOZAVO in de afgelopen periode is uitgevoerd. Volgens Santokhi heeft coalitiepartner ABOP ondertussen al een nieuwe ministerskandidaat voorgedragen voor SOZAVO. “Het was een ministerie van de ABOP. En de stukken zijn doorgeleid naar de procureur-generaal voor het milieuonderzoek, wat gebruikelijk is voor de benoeming van alle ministers”, zei het staatshoofd. Het ontslagverzoek van TCT-minister Albert Jubithana wordt gehonoreerd.

Santokhi benadrukte wel dat er veranderingen op komst zijn bij TCT, omdat het ministerie meer dan twaalf parastatalen onder zich heeft en hij niet verwacht dat Ramsaran in de resterende 18 maanden iets hieraan zal kunnen doen. Er zal daarom een directeur worden aangewezen voor de coördinatie van alle parastatalen. Daarvoor is er ook al een kandidaat geïdentificeerd. Ook SOZAVO blijft niet in de huidige situatie. “Want het IMF heeft bij de beoordeling een kritisch geluid laten horen. Namelijk dat het sociaal programma effectiever moet worden uitgevoerd. Het sociaal programma wordt gelicht uit het ministerieel beleid en het komt onder een deskundig team van externe deskundigen. Ik kan u nu al zeggen dat enorm veel financiële middelen zijn voor het sociaal programma, maar het wordt heel gebrekkig uitgevoerd vanwege bureaucratie. In dat nieuw team wil ik geen bureaucratie. De heer Mark Rommy wordt belast met de coördinatie van dat project zodat de samenleving geholpen wordt met een goed sociaal programma”, aldus de president.

Ook bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) komt er een verandering in de structuur. “Daar komt er een structuuraanpassing met meer bemensing en meer controle zodat als er een stuk bij de minister komt, het voldoet aan de integriteitsnormen. Ook moet de minister kunnen vertrouwen dat het stuk goed is. Tegelijkertijd is er dan een versterking en verhoging van de effectiviteit, zodat de aanvragen transparanter verlopen en sneller afgehandeld worden”, aldus de president.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Ramsaran naar TCT??? Hij heeft er niet veel van gebakken op SoZaVo en nu gaat hij naar TCT.? Wie heeft dit nou bedacht? Wat voor ervaring heeft deze man met transport (over land, over water en in de lucht), communicatie (heeft hij een ((afgeronde)) opleiding gehad en last but not least toerisme?? Deze verschuiving is gedoemd te mislukken. Meneer Jubitana zal zijn redenen hebben waarom hij zijn ontslag ingediend heeft, maar waarschijnlijk is dat de beste oplossing geweest. Ik wens deze man succes met alles wat hij zal doen in de toekomst.


    Maak melding
  2. Voor de zoveelste keer wordt hiermee de enorme zwakte en besluiteloosheid van Santokhi gedemonstreerd…….hopelijk is hij wel instaat om zijn “derde” poot stijf te houden anders is de mooie en vlotte Melissa, binnenkort voorgoed vertrokken…😂😂😂………


    Maak melding
  3. Wat voor opleiding hft deze grapjas?? Dreamteam van chan deugd voor geen meter. Staatsbedrijven komen onder andere direkteur omdat Chan en zn team deze bedrijven leeg plunderd. Jullie mogen je borst natmaken. 2025 is Su diep en diep uitgeholt. Chan vernietigd het land. Onze olie verpand hij. Deze man is een verschrikkelijke vernietiger . Wat hij doet is niet mals


    gemodereerd
  4. Ik had liever in het moeras vertoeft dan in de beerput waarin we verkeren. De vos preekte passie, maar de kiezers lieten de ganzen links staan en kozen voor de gouden eieren. De doorsnee van ons is goedkoop en hebben mede bepaald, dat het land er nu zo diep gezonken is. We zijn niet eerlijk en oprecht bezig. Wij hebben geen liefde voor dit land, laatstaan voor het volk. Wij preken, maar belijden niets, dan ons eigen belang.
    Telkens weer, laten wij ons misleiden met mooie praatjes, net een kind die een hand vol snoep wordt toegestopt. Wij houden niet van dit land en ook niet van elkaar. Naar buiten is alles koek en ei, terwijl wij elkaar haten en niets gunnen.
    De mentaliteit die wij Surinamers aan de dag leggen nekt dit land.
    Dit zijn de vruchten die wij nu oosten omdat wij niets anders gezaaid hebben.


    gemodereerd
  5. Al deze veranderingen zijn voor de bühne. De pres wil laten zien dat hij krachtdadig, doortastend kan optreden. Als het nu toch nog fout gaat, dan is het niet zijn schuld. Tkt deze Rommy de bureaucratie (regels) te gaan omzeilen en deze Rommy gaat dat het doen, als nieuweling, in 18 maanden. Hou op hôr.

    Bij TCT,j waar de minister meer dan twaalf parastatalen onder zich heeft, gaat hij een directeur plaatsen omdat hij niet verwacht dat minister Ramsaran in de resterende 18 maanden iets aan de coördinatie van de twaalf parastatalen zal kunnen doen. (Santokhi benadrukt dat de directeur het beter gaat doen dan de minister). Al deze nieuwe functionarissen krijgen hun eigen mensen en deze leidinggevenden moeten dan bij de pres verslag uitbrengen en niet bij de minister.

    Het blijf niet bij deze twee ministeries, ook bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) komt er een verandering in de structuur. “Daar komt er een structuuraanpassing met meer bemensing en meer controle zodat als er een stuk bij de minister komt, het voldoet aan de integriteitsnormen. Ook moet de minister kunnen vertrouwen dat het stuk goed is. En deze verandering kon de minister zelf niet bedenken. Ook weer de vraag, gaat het werken in de resterende 18 maanden.
    Soms vraagt men zich af waarom er ministers zijn benoemd terwijl de pres. al het werk doet. Als het toch zo moet, ontslag ze allemaal, geeft ze zes maanden wachtgeld mee, scheelt de schatkist miljarden SRD’s. Jip en Janneke.

    Boesskowtie, hier is je antwoord, het CC werd ook op deze wijze onttrokken aan de minister, niet omdat hij onbekwaam zou zijn. Het CC is altijd het paradepaardje van de pres geweest.


    Maak melding
  6. Ontvangt een minister die uit zichzelf opstapt ook een levenslange uitkering.??? Deze was 1van de betere maar zijn wil moet gerespecteerd worden. Dus Brunswijk wordt het nu iemand die alles doet wat jij wil???


    Maak melding
  7. @ xd’l, dat gaat jou geen ene reet aan of Melissa al dan niet vertrekt bij haar man. Bemoei met je eigen rot leven en zorg dat jouw vrouw (als je er eentje hebt tenminste) bij en aan je blijft plakken. Dat geleuter om steeds te lullen over anderen en dan met name over hen die een andere kleur, ras of geloof hebben, moet nou een keer afgelopen zijn.


    Maak melding
  8. De ABOP en PL hebben geen kaders in huis. Dat weet Santokhi heel goed. Ze vervangen de koe door een ezel. Santhoki probeert dan op een andere manier alles nog draaiende te houden tot de verkiezingen in 2025. De ABOP en PL zijn niet geschikt om deel te nemen in een toekomstige regering. Ik denk dat een volgende regering gevormd gaat worden door de VHP, NPS en een andere politieke partij. In elk keval niet de ABOP en PL.


    gemodereerd
  9. Hij zit te wachten op zn kans om Melissa over te nemen.
    Wat ze mt een broke ass als hem moet doen, mag joost weten.


    gemodereerd
  10. Beste Filia,

    Je reageert zwaar gefrustreerd alsof je net door een Braziliaanse bij bent gestoken..😂😂😂……of komt je frustratie soms omdat je reeds langere tijd “kurkdroog” staat..😂😂😂..?….pas vooral goed op bij het lopen, je kunt door die droogte “daar” een akelig krakend/piepend geluid horen…😂😂😂……wees dus voorzichtig en nog een hele fijne en “droge” dag…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂……..


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES