zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameNurmohamed: "Wij vragen dat een technisch team van UNESCO komt naar Suriname"

Nurmohamed: “Wij vragen dat een technisch team van UNESCO komt naar Suriname”

-

Does Travel - naar Suriname

In de kwestie rondom de bouw van het nieuw vergadercomplex van De Nationale Assemblee (DNA), zal de Surinaamse regering UNESCO vragen om een technisch team naar Suriname te sturen.

“Wij vragen dat een technisch team van UNESCO komt naar Suriname. Met dit team, een moderator en een architect zal er dan gekeken worden naar een gewogen oplossing binnen de beperkingen, mogelijkheden en de cultuur van Suriname”, zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken maandag op een persconferentie.

Het besluit is genomen door de commissie bestaande uit Nurmohamed, zijn collega’s Henry Ori (MINOWC) en Albert Ramdin (BIBIS) en stond onder leiding van president Chan Santokhi.

Er is ondertussen een dossier opgemaakt welke is opgestuurd naar Ori, wiens ministerie het contact onderhoud met UNESCO. Volgens Nurmohamed is de aannemer ondertussen ook per brief geïnformeerd dat hij de noodzakelijke werkzaamheden tot 1 november moet afronden en het werk daarna moet stilleggen.

Nurmohamed ging ook op de juridische stappen van Dundas Bouwbedrijf N.V. Dit bedrijf werd als laagste inschrijver oorspronkelijk wel gekozen, maar de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (ORAG), besloot dit terug te doen draaien en te kiezen voor Bouwvast Jankie, de hoogste inschrijver.

De minister merkte op dat het bij veel projecten vaak voorkomt dat er niet voor de laagste inschrijver wordt gekozen. “Want daar is ook een truc. Soms schrijft men opzettelijk laag om het werk te krijgen en dan begint het probleem. Ik heb met niemand een goede of slechte ervaring. Alle aannemers krijgen dezelfde behandeling”, stelde hij.

In deze specifieke case heeft dan de ORAG de gunning aan Dundas afgewezen. Die zal dan zelf moeten uitleggen waarom.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Inderdaad, laat nu maar iemand van UNESCO naar Sur. komen om t eea te beoordelen. De uitkomst van de beoordeling moet dan ook onmiddellijk aan de gemeenschap bekend worden gemaakt. De gemeenschap zal dan op zijn beurt beoordelen wie in dit geval vuile politiek bedrijft.


    Maak melding
  2. Neen Unesco gaat niet komen bepalen wat men in Suriname doet. Jaja, ze gaan zeker bepalen of Suriname aan de voorwaarden voldoet om nog op de lijst te mogen staan. Het is hun geld die wordt gebruikt om onze cultureel erfgoed te behouden. We kunnen het zelf niet. Dus lekker kruipen jullie.


    gemodereerd
  3. Loekoe a commissie??
    Wie houd wie voor de gek?? Ze moeten hun braaksel inslikken.
    Zij gasn de koek verdelen. Janky staat erbij en geeft ze hun deel.
    Dat er tot nu toe BS gebouwd wordt daar zeggen ze niets over. Wanneer verf gaat bladeren dan ga je horen het weer in Su. Nurmohamed met zn grote bek moet de bak in. Iedereen ziet wat vr BS er gebouwd wordt. Zo blijft ht.
    Er zullen meer zaken zijn die waardeloos zullen zijn aan de fundering maar dat weten we nadat het gebouw afgekeurd en half is.


    gemodereerd
  4. Waardeloze aktie. De gezanten van de Unesco in Suriname, worden dus niet gerespecteerd. Die mensen hebben hun verontwaardiging laten blijken door hun functie meer te leggen. Nurmohammed, Ori, Ramdin en Chan lijken zwaardere figuren nodig te hebben die ze kan overtuigen van hun ongelijk. Precies zo, gaat het al 3 jr in Suriname! Niemand kan deze heren iets wijsmaken, ze zijn alwetend en schofferen hun eigen mensen, door ze niet voor vol aan te zien. Dit is hoogmoed… Bah


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES