zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGelovigen niet te spreken over beledigende video Nederlandse evangelist

Gelovigen niet te spreken over beledigende video Nederlandse evangelist

-

Does Travel - naar Suriname

Een Nederlandse evangelist die afgelopen dagen in Suriname op bezoek was, heeft zich de woede van religieuze groeperingen en gelovigen op de hals gehaald, door uitspraken die hij deed in een door hem opgenomen filmpje.

Het gaat om evangelist Johan Toet die met zijn vrouw in multicultureel Paramaribo was en onderstaand filmpje verspreidde waarin hij onder andere afgeeft op Hindoe beelden. De Nederlander noemt ze ‘afgodsbeelden’ en ‘rare dingen’ die hij door de hele tuin van zijn hotel wil flikkeren.

Hij geeft verder aan dat hij in Suriname is om behoorlijke bolwerken van de duisternis neer te gaan halen in de naam van Jezus en zegt: “dat we mensen mogen gaan bedienen met de kracht van de heilige geest, zodat ze al die lege dode rituelen achter zich zullen laten. En al die afgoderijen en dwalingen en onzin en offers die ze brengen aan demonen en afgoden.. En al die voodoo-dingen en al die bolwerken…”

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat een grote Surinaamse Hindoe organisatie reeds aangifte tegen Toet gedaan heeft.

Op social media zijn ook veel niet-gelovigen niet te spreken over de manier waarop de man spreekt over het geloof van anderen. Opgeroepen wordt om de man zo snel mogelijk het land uit te zetten. Vernomen wordt dat hij inmiddels het land uit is en naar Brazilië is gegaan.

Het filmpje is hieronder te zien:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. Zacharia 4:6, niet door kracht, noch door geweld, maar door mijn geest…
    Deze man heeft nog veel te leren.


    gemodereerd
  2. Toet doet het
    Andere Surinaamse evangelisten doen het ook in hun kerk
    Als je geen respect hebt voor de normen en waarden van een ander betekent ook dat je geen respect hebt voor jezelf


    Maak melding
  3. Er is maar 1 ware GOD,de God van Abraham,Izaak en Jacob…satan heeft de wereld in zijn greep..Veel zogenaamde Christenen zijn zaterdagavond bij een winti prey,en zondagmorgen in de kerk…..(👿☠😈)


    gemodereerd
  4. Toet, niet om wat. Maar bent u begonnen in uw eigen land Nederland om dit soort dingen aan te kaarten en te willen doen? En waarom bent u gelijk naar Brazilië gegaan en niet gelijk de beelden neergehaald?
    Of had u een zonnesteek opgelopen of een parbo gedronken?
    Of u gelijk heeft of niet, laat ik in het midden. Maar wat u bent komen aantreffen, is wat Suriname zo uniek maakt met al die culturen en geloven zonder haat en nijd en bedreigingen, zoals in uw sodom en gomorra land.


    Maak melding
  5. Johan Toet is helemaal betoeterd !
    En lijkt bezeten door de duivel !

    Ik daag iedereen en met name alle predikanten van welk geloof dan ook uit om alle religies op een tijdlijn te zetten en naar de overeenkomsten te kijken.
    Breng vervolgens de manier van kennisoverdracht en de manier van reizen en reisverhalen uit de diverse tijdperken in samenhang.

    Ten slotte,
    wat vertegenwoordigen de “Hindoe Goden” ?
    Kennis is macht.

    De kennis van het Hindoeïsme wordt vandaag de dag ook in moderene wetenschappen toegepast.

    There is no God higher than truth !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. Hij had op kabinet van de pres moeten gaan dan zou hij de demonen voelen en zien.
    De hindu gemeenschap moet het zelf oplossen. De pres hft ons weer in hokjes gezet.
    Ik neem voor niemand op. We zijn GEEN Surinamers meer maar javanen, hindustanen, creolen, inheemsen, binnenlandbewoner, chinezen en de rest.


    gemodereerd
  7. Hij heeft hier een punt, wat betreft alle verschillende geloven.
    Wat is het voordeel hiervan voor Su.
    Het is een verrijking etc. Bullshit!

    Neem nou Curaçao, Aruba etc:
    1 geloof, 1 cultuur, 1 muziek, 1 volk etc. Etc.
    Dat vind ik een groot voordeel. Bepaalde problemen sluit je hiermee al uit.


    gemodereerd
  8. Harstikke jammer dit! Volgens mij heb je een heel stuk van de bijbel gemist! Jezus had ook te maken met duister en licht. En in geen enkele religie en religieuze boeken of bijbelse verhalen staat geschreven dat je het recht hebt om mensen te overtuigen dat jou gelooft of God beter is of beter uitpakt voor de mensheid hier op aarde. Suriname respecteert elkaars religie bv een Christen viert Holi uit respect! Respect is het woord waar je eigenlijk op moet concentreren. Je verricht een daad om de oorlogs gebieden in de wereld het licht te sturen van here Jezus die hebben jou meer nodig om eens een keer de ego van de wereld leiders te bedaren. Ga niet in een land waar ze met elkaar leven en al is opgericht zo neerhalen. Koning Willem Alexander komt daar en wordt met liefde ontvangen. En hij kraamt niet over de bewoners al is dat hij voor diplomatieke overwegingen komt. Maar goed we hebben het nu over jou.
    Dus als je wil neem de eerste de beste vliegtuig terug naar jou eigen land als je geen respect kan tonen voor een ander geloof! Amen


    gemodereerd
  9. @Mango@….“Ik ben jullie Heer God. Ik ben het die jullie uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd. Jullie mogen geen andere goden hebben dan Mij alleen. Maak geen godenbeelden van iets wat in de lucht, op de aarde of in het water onder de aarde is. Ga niet zulke beelden aanbidden en dienen. Want Ik, jullie Heer God, ben een jaloers God en Ik wil niet dat jullie andere goden aanbidden.”
    (Exodus 20:2-5, BasisBijbel)


    gemodereerd
  10. Bijbelteksten over Afgoden
    Kinderen, wees op uw hoede voor de afgoden. 1 Johannes 5:21
    Kinderen, wees op uw hoede voor de afgoden.
    1 Johannes 5:21
    Weet u niet dat wie onrecht doet geen deel zal hebben aan het koninkrijk van God? Vergis u niet. Ontuchtplegers noch afgodendienaars, overspeligen noch mannen die zich prostitueren of die andere mannen misbruiken, dieven noch geldwolven, dronkaards, lasteraars noch uitbuiters zullen deel hebben aan het koninkrijk van God.
    1 Korintiërs 6:9-10
    Je mag daarom geen goden van zilver of goud maken om die naast Mij te vereren.
    Exodus 20:23
    Blijf de HEER, uw God, volgen en heb alleen voor Hem ontzag. Leef zijn geboden na en luister naar Hem; dien alleen Hem en blijf Hem toegedaan.
    Deuteronomium 13:5
    De gebruiken van die volken zijn niets waard.
    Ze hakken een stuk hout in het bos,
    een ambachtsman bewerkt het met zijn beitel,
    verfraait het met zilver en goud.
    Ze spijkeren het vast, dan valt het niet om.
    Het is net een vogelverschrikker,
    neergezet in een komkommerveld.
    Het kan niet spreken
    en moet worden gedragen,
    want zelf kan het geen stap verzetten.
    Heb voor beelden geen ontzag,
    kwaad doen ze niet,
    en goed nog minder.
    Jeremia 10:3-5
    Wees u er daarom van bewust en laat goed tot u doordringen dat alleen de HEER God is, boven in de hemel en hierbeneden op de aarde; een ander is er niet.
    Deuteronomium 4:39
    Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist, want wat daar in het verborgene gebeurt, is te schandelijk voor woorden.
    Efeziërs 5:11-12
    Laat dus wat aards in u is afsterven: ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht – hebzucht is afgoderij.
    Kolossenzen 3:5
    Maar Ik, de HEER, ben je God al sinds Egypte, en met andere goden mag je je niet inlaten; buiten Mij is er niemand die je redt.
    Hosea 13:4
    Als u daar niet toe bereid bent, kies dan nu wie u wel wilt dienen: de goden van uw voorouders ten oosten van de Eufraat of de goden van de Amorieten, van wie u nu het land bewoont. Ikzelf en mijn familie zullen de HEER dienen.
    Jozua 24:15
    Maar elk wapen dat tegen jou wordt gesmeed
    zal machteloos zijn,
    en ieder die jou in een geding belastert
    zal zelf veroordeeld worden.
    Dit is het deel dat de dienaren van de HEER toekomt,
    dit is het recht dat Ik hun toeken – spreekt de HEER.
    Jesaja 54:17
    Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel.


    gemodereerd
  11. Deze man als hij zo over moslims zou hebben gezegd, dan zou hij vloek over zich heen krijgen en heel veel haat over zich heen en zou aan de hoogste minaret gehangen worden op de dak van een moskee. Ieder geloof heeft negatieve kanten zo ook bij de hindoe. Ik heb ook hindoe familie hun zijn ook net duivels hoe hun hindoegoden aanbidden de negatieve krachten ervan hindoeïsme duistere slechte krachten roepen hun op, maar dit gebeurt ook bij het islam hoeveel bloed er vloeit als hun dieren slachten bij kurbami en christendom en zelfs bij budisten heb ik ervaren. Ik geloof niet in negatieve krachten van goden. 🐧.


    Maak melding
  12. Alle goden en godsdiensten zijn aan het brein van de mens ontsproten (heb je ooit dieren, planten of stenen gezien die een kerk, tempel, moskee of gado ósó hebben) en omdat ze aan het brein van de mens zijn ontsproten, zijn ze wat mij betreft, allemaal even waar of onwaar. Van mij mag iedereen zijn eigen geloof of godsdienst hebben, zolang hij anderen, net als Toet, niet lastig valt met zijn ware god en zijn heilige boek. Figuren als Toet, moeten in Suriname, waar we immers godsdienstvrijheid hebben, zwaar beboeten of opsluiten of, als hij een buitenlander is, meteen het land uitzetten. Wat denkt deze idiote toetenblazer wel, om helemaal in Suriname, één van de belangrijkste pijlers van onze Bromtji Djari, namelijk godsdienstvrijheid, aan te komen vallen?


    Maak melding
  13. Waarom zou, de Ware God jaloers zijn op andere goden, heeft hij een minderwaardigheidscomplex. de Ware God weet toch dat hij de Ware God is, hij hoeft zichzelf niet, net als de eerste de beste dorpsgek te laten kronen tot koning en te eisen van zijn volgelingen dat zij alleen hem mogen aanbidden op straffe van hel en verdoemenis als ze dat niet doen. Maar, als ze hem alleen aanbidden, zal hij rijkelijk gaan strooien met geld (uit een helicopter?) of hen in zijn hemel toelaten, waar zij nog lang en gelukkig zullen leven, maar eerst moeten ze doodgaan natuurlijk.


    gemodereerd
  14. Deze man moet zwaar bestraft worden hoe hij het Hindoeïsme beledigt. En christenen in Suriname, ik snap jullie niet. Wat hebben blanke mensen wel niet gedaan met jullie voorouders. Met creolen, indianen en Hindoestanen, zoveel leed, slavernij en noem maar op. Het zijn niet de hindoes die jullie zoveel leed hebben toegebracht maar de blanke christenen. Jullie hebben een hekel of haat wat blanke mensen hebben gedaan in het verleden maar jullie aanbidden wel een blanke god.


    gemodereerd
  15. de man geeft een mening en plaatst een filmpje
    al die reli gekkies worden helemaal debiel gelijk

    elk ander geloof zeikt en zeurt ook over andere geloven
    lekker laten gaan
    maak je niet druk daarover, leven is al kort genoeg om je er druk te maken


    gemodereerd
  16. Echte christenen weten dat ze de wil van God moeten doen. 1 Zoek eerst het Koninkrijk God en zijn gerechtigheid en al het ander zal je gegeven worden. 2 Een nieuw gebod geef ik aan u; hou van je buren net als je van je zelf hou. ( je hoeft niet het zelfde geloof te hebben als je buren) Maar als je de Wil van God doet dan hoef je verder niets te doen. God vecht voor jou Psalm 23: 4 Al ging ik ook in een dal der schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij. Niemand kan Jezus beledigen alleen je zelf. Hoor ik een Amen.


    Maak melding
  17. Weer zo’n doorgedraaide conspiracy gristen theorist uit ede.

    Wat is de link met suri!
    “Toet found God in prison after being convicted as a drugscriminal.”
    Na 10 jr detentie in Portugal kwam die vrij en oooh ja hij heeft God in de cel gezien.

    Waarschijnlijk naar Brazilië om een ayahuasca trip te doen, komt ie nog dichter bij God.

    Sinds ‘the holy war’ zijn die gristenen driedubbel doorgedraaid.


    Maak melding
  18. Ik ben niet religieus en ook geen atheïst. Ik laat een ieder in zijn waarde. Maar deze man is ziek in zijn hoofd. Hij zegt: “We komen niet om te oordelen.” Dat is wat hij dus wel doet. Hij oordeelt over andere religies en uitingen en geeft er een waarde aan. Deze man moet geholpen worden om van zijn waanbeelden af te komen. Misschien moet hij een echte Surinaamse wassi krijgen.


    Maak melding
  19. Het is zijn mening, dat mag.

    Het wijst wel hoe klein zijn wereld is, bekrompen van gedachten, grens sluitend aan wijsheid. Zo wijst het verleden ook hoe de blanken dachten alleen op de wereld te zijn, terwijl wij maar een molecuul in het universum zijn. Blanke wijsheid leek op welvaart, uiteindelijk heeft het moeder aarde kapot gemaakt, nu vechten ze met allerlei milieu gebeuren toch. Hij heeft waarschijnlijk koning Ronny nog niet ontmoet.


    Maak melding
  20. God is alles omvattend en onstoffelijk BETEKENT
    LIEFDE voor alles wat leeft.

    Zo simpel is het.
    Jesus is geboren in Afrika en was getint, enorme shock was dat voor de christenen.

    Hilarisch vindt u niet….


    Maak melding
  21. Geloof geloof is de oorzaak van de vele problemen op aarde .
    Geloof in jouw eigen en respekteer de rest wie is god wie is de hanoeman wie in de oortodox het bestaat gewoon niet nog steeds dome mensen met hun geloog het is alleeen maar oorlog ik ben de beste nee ik ben de beste.
    maak jouw ogen open en geloof in jouw zelf de rest is oplichterij.


    Maak melding
  22. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Gelovigen niet te spreken over beledigende video Nederlandse evangelist.

    Dus Johan Toet, is ook in beeld geweest met zijn verhaal in Suriname.
    Maar wie is Johan TOET?
    Een DRUGSCRIMINEEL die zichzelf bekeerd heeft.
    Nadat hij in Brazilië was veroordeeld, ging hij zichzelf om verlichting van zijn gevangenisstraf in Brazilië, op zoek naar een GOD.
    Ik ga niet veel tijd aan deze man besteden.
    Want er zijn veel belangrijkere dingen waarmee de mens zich geconfreed wordt op deze AARDKLOOT.

    Documentaire over de ‘rauwe kanten’ van evangelist Johan Toet: “Dat je als christen nog flink tekort kan schieten, is daar duidelijk te zien”

    Waar wonen Johan en Brenda Toet?
    Het leven van Brenda Toet in Portugal
    Omdat Johan op de vlucht was voor de politie in Nederland, weken Brenda en Johan uit naar Portugal.
    Hier leefden zij als in een film met veel luxe, geld en drugsgebruik.
    En beiden leefden als Criminele Christen in Portugal.


    Maak melding
  23. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Gelovigen niet te spreken over beledigende video Nederlandse evangelist.

    Dus Johan Toet, is ook in beeld geweest met zijn verhaal in Suriname.
    Jammer dat onze Mahinder Jogi niet heeft gereageerd op Johan TOET.
    Want in India was het heel anders afgelopen met deze Johan TOET.
    Hij zou anders TOETEREN!
    Misschien was Johan TOET, een beetje TOETER geworden door de lekkere Parbo Bier.
    Maar wie is Johan TOET?
    Een DRUGSCRIMINEEL die zichzelf bekeerd heeft.
    Nadat hij in Brazilië was veroordeeld, ging hij zichzelf om verlichting van zijn gevangenisstraf in Brazilië, op zoek naar een GOD.

    Ik ga niet veel tijd aan deze man besteden.
    Want er zijn veel belangrijkere dingen waarmee de mens zich (geconfronteerd) wordt op deze AARDKLOOT.

    Documentaire over de ‘rauwe kanten’ van evangelist Johan Toet: “Dat je als christen nog flink tekort kan schieten, is daar duidelijk te zien”

    Waar wonen Johan en Brenda Toet?
    Het leven van Brenda Toet in Portugal
    Omdat Johan op de vlucht was voor de politie in Nederland, weken Brenda en Johan uit naar Portugal.
    Hier leefden zij als in een film met veel luxe, geld en drugsgebruik.
    En beiden leefden als Criminele Christen in Portugal.
    En ze zijn wederom aanwezig in Brazilië.

    Genoeg GETOETERD over Johan TOET.


    Maak melding
  24. Ik weet niet waar Tin komt met het verhaal dat God blank is. Niemand en dan ook niemand heeft ooit een van de goden gezien. Geloof zit in de mens en heb geen enkel preek danwel geschift van wie dan ook nodig. Het bevreemd mij ook dat de slavernij om de hoek komt kijken. Geloof is het gevaarlijkste wat er ooit is uitgevonden. Kijk maar wat het doet met de mens. Slavernij is het product van Geloof, dat de ene beter en hoger is dan de ander enz enz. Laten wij alvast de zogenaamde geestelijken hier aanpakken, die teren op kosten van de gelovigen. Het zijn gwmewoon walgelijke oplichters, die door Geloof hun volgelingen onder druk zetten in naam van hun god. 50 us dollar voor een plaats in de hemel is slechts 1 voorbeeld. Dat men Toet hier een podium geeft??? Laten wij hier handelen mbt onze oplichters, die het geld uit de zakken van armen kloppen uit naam van het geloof.


    gemodereerd
  25. Heel treurig al die reacties. Hetzelfde gedrag vertoon op andere actuele gebeuren in Suriname. Het volk in Suriname is volledig van slag doordat het land politiek en economisch instabiel is. Het land is uitgehold door corruptie. En ik kan wel stellen dat de Corruptie-geest de grootste deel van de bevolking sterk in zijn greep heeft. Leugen, bedrog, roof, moord, hoogmoed en haat zijn de onderwerpen van de dagelijkse nieuwsberichten.
    IK HEB DE VIDEO VAN JOHAN TOET BELUISTERD. HIJ HEEFT NIKS VERKEERD GEZEGD. Of het wijs is op die manier een clip in het wilde te lanceren is wel een ander verhaal! Misschien bestemd voor zijn contactgroep.
    In India en Pakistan is het duizendmaal erger tegen Christenen. Niet alleen de Bijbels worden verbrand, maar de christenen worden met stokken afgeranseld bij toeziende ogen van de politie. De kerken worden in de fik gestoken, vrouwen en nonnen worden verkracht, en de Hindoe-regering van Modi kijkt de andere kant op.
    Mijn geliefde Surinaamse broeders en Zusters, MAKEN JULLIE VAN EEN MUG GEEN OLIFANT.
    Een echte diepgelovige Hindoe of Moslim die WEL RECHTVAARDIG LEEFT HOEFT NIET BANG TE ZIJN.
    EEN ECHTE CHRISTEN LEEFT DOOR HET WOORD EN HANDELT DOOR GODS GEEST.

    DE mensen die paniekerig reageren, kalmeer jezelf en onderzoek of je WEL ZELF RECHTVAARDIG LEEFT.
    Als dat wel zo is hoef je toch niet bang te zijn???? Maar mocht dat niet zo zijn, dan zou ik wel zorgen maken!!!! Blessings, odi-odi, Namashkar


    gemodereerd
  26. Ik zie Chtistenen voor een stenen of houten kruis knielen en bidden. Is dit geen afgoderij? Ik zie Christenen kruisjes en het Ave maria opzeggen voor de beeltenis van Maria. Is dit geen afgoderij? Waarom begint Toet niet met het kapot slaan van alle Maria beeldjes dan pas heeft deze Toet ballen onder zijn navel. Ach ja Christenen zullen nooit accepteren dat er andere religies zijn die wel vreedzaam met anderen kunnen leven.


    Maak melding
  27. Ach, wat voor nieuws zegt hij. Niks. Christenen zeggen dit al sinds de dag dat ze in India belandden. Als je wilt weten wie de christelijke Taliban en ISIS was, google dan op Vasco da Gama in Goa.
    Christenen lijden aan een zware minderwaardigheidscomplex omdat ze uit de boot vallen wanneer ze geconfronteerd worden met de wetenschap. Ze beweren dat de Aarde pas sinds 6.000 jaar door mensen wordt bewoond, dat de Aarde plat is, dat alle mensen afstammen van ene Adam en Eva. De bijbelschrijvers en zelfs Jezus wisten niet eens dat er andere continenten waren waar Indianen en Aboriginals woonden. Ze wisten eigenlijk bitter weinig.
    Ik snap ook niet waarom iemand een primitieve godsdienst als het christendom wil volgen.
    Maar, deze man voelt zich gesterkt omdat hij precies doet wat Santokhi ook doet: het christendom preken en zijn Hindoe achtergrond verzwijgen.
    Deze man zal wel de zegen hebben van Santokhi en zijn guru Harold Pultoo.


    gemodereerd
  28. Mijn godsdienst, mijn heilige boek en mijn god en profeet is DE ENIGE WARE. Alle andere zijn duivels, demonen en vals.
    Dit idee is ALLEEN te vinden bij de 3 Abrahamistische godsdiensten, nl Yodendom, Islam en Christendom.
    De rest van de mensheid gaat niet gebukt onder de last van het zijn van de enige echte en ware.
    In elk conflict waar ook ter wereld is ALTIJD één van deze Abrahamistische godsdiensten betrokken. Meestal alleen zij. Zoals in Oekraïne, nu in Israël, in Afrika. Ze zijn van oudsher gewoon war mongers en de Romeinen en Arabieren hebben er nog een schepje oorlogsgeweld bij gedaan.
    Een ding durf ik met zekerheid beweren: geen van deze 3 Abrahamistische godsdiensten zal ooit voor vrede op onze Aarde kunnen zorgen. Eenvoudigweg omdat ze altijd in oorlog zijn geweest en slechts korte periodes vrede hebben gekend. Ze zijn ook nooit op zoek geweest naar vrede, maar wel naar buit in andere landen en culturen, die zij ook vaak gewelddadig onderworpen hebben, uitgeroeid hebben of lange periodes gekoloniseerd hebben.
    Daarom zoeken de mensen uit deze landen vrede en rust vnl in landen van het Indiase subcontinent.
    De oude Indiërs hebben een enorm hoeveelheid literatuur geproduceerd aangaande de levenswijze en technieken om tot vrede te komen, maar ook diverse filosofien zoals diverse soorten Yoga, Nyaay, Vaisheshiek, Vedaant, Tantra etc.
    Wat nu goedkoop gekopieerd wordt onder de naam New Age en zelfs zijn weg heeft gevonden in het christendom.
    Tegenwoordig gelooft 80% van de christenen in incarnatie en het in karma, terwijl het door de christenen vroeger werd afgewezen en gedemoniseerd.


    gemodereerd
  29. Zeer opvallend is dat altijd en nu ook duidelijk in de huidige wereld situatie, de meeste christelijke evangelisten en voorgangers, angstvallig stil zijn over ontberingen en onteringen die christelijke medegelovigen, met een niet kaukausische (West-Europeaan) uiterlijk ondergaan.

    – Tenminste elke vijftien seconde sterft in meerdere gebieden op het Afrikaanscontinent meerdere (altijd) onschuldige kinderen van wie ouders/verzorgers zeer gelovig belijders en zijn binnen één van de christelijke denominaties en de kinderen in de denominatie hebben meegenomen/meegesleurd.
    – Elke dag wordt in het Aziatisch gebied en in veel gebieden binnen Europa en Eur-Azië, tenminste één (vermoedelijke) christenbelijder zonder enige vorm van proces het gevang in gegooid en of daarbij alle vormen van de strekking van dwang en of marteling ondergaat.
    — Actueel; tenminste elk kwartier is een kind (dodelijk/gewond) slachtoffer van de politieke geëngageerde bloedige oorlog in Palestina/Israël tussen de Israëlische overheid en de Hamasbeweging, onder wie veel van wie de ouders sterk en behoudend christelijk zijn.

    Zijn deze niet kaukausische christenen geen christenen of is De Bijbel daarin selectief?

    Ik weet zeker dat De Bijbel daarin niet selectief is.
    De interpretaties van De Bijbel door “evangilisten” zoals Johan Toet en nog heel veel consorten, zijn selectief.

    Dus Johan Toet en (christelijke) consorten;
    – De Bijbel roept op te GETUIGEN over Gods weldaden en de EVANGELIE te verspreiden.
    Het oordeel over de handeling per persoon is aan God zelf.
    – Evangeliseer en vertel daarbij als getuigenis, hoe goed God voor jou is, blijft verre van wat des Here niet behaagt en houdt u verre van het (ver)oordelen van/over anderen.
    – Laat de OVERTUIGING aan het werk van God in de mensen over. God weet zelf wie Hij nodig heeft.
    – Zaai het zaad in goede vruchtbare aarde en God zorgt zelf voor het wasdom.
    – De rode draad van de Boodschap vervat in De Bijbel, is een oproep aan allen die propageren te leven naar de Leer vanuit De Bijbel (vooral de christenen), om VREDESTICHTERS te zijn!
    – Breng vrede waar en oorlog is, Laat zeker na om onenigheid te brengen waar de acceptatie van religieuze- en geloofsdiversiteit al vrede onder de mensen heeft.

    “BETTER WORRY ABOUT YOUR OWN SINS, ‘CAUSE GOD AIN’T GONNA ASK YOU ABOUT THE SINS OF OTHERS!”

    Libi sa yu syi in’ Sranan gi Gadò, gò ambègi Gadò in’ sakafasi fu gi pardon fu di yu bèn wani tèk’ Gadò prèsi. Bègi tu gi Sranan, fu Gadò tiri Sranan na a tru fasi di fiti Gadò srèfi.


    Maak melding
  30. Deze man is duidelijk vanonder een steen of donkere grot plotseling komen opduiken. Laat ie maar eerst in zijn eigen land die uitspraken doen en overgaan tot de handelingen. Gewoonweg respectloos en opruiend bezig.


    gemodereerd
  31. Lord Krishna zegt in de Bhagvad Gita: alles is uit Mij voortgekomen en keert terug in Mij.
    Tot welke God men ook bidt, weet dat dat gebed Mij zal bereiken – want ook die Goden zijn uit Mij voortgekomen – en dat Ik Degene ben die het verleden, heden en toekomst van allen ken en diengaande elk zal geven wat hij verdient.
    Ik huis in allen, maar niet allen verkeren in Mij.
    Van de duizenden is slechts een enkeling die op zoek is en gaat naar Mij en van de duizenden die op zoek zijn naar Mij komt slechts een enkeling Mij te kennen.
    Er zijn vnl 4 redenen waarom men zijn toevlucht neemt tot Mij. Om verlost te raken van een nood, om financiële redenen, om een wens vervuld te zien en om de dorst om Mij te kennen en te dienen. Hoewel ik al deze vier groepen lief heb is de laatste groep het zuiverst en het meest gevorderd.
    Zij die vriend en vijand, koude en hitte, licht en duisternis, lof en blaam met gelijke gemoed aanvaarden en zich niet laten verleiden tot jaloezie, afgunst, haat en twijfel, zijn Mij dierbaar.
    Mijn aard kan gekend worden in het beste dat zich in diverse vormen manifesteert. Onder de mensen ben ik Arjun, onder de bomen ben ik de Banyan boom, onder de olifanten ben ik Airaawat, onder de paarden ben ik Ucchaishrawaa, onder de heiligen ben ik Naarad, in de vrouwen ben ik het scherpe vermogen tot analyse, onder de rivieren ben ik de Ganga, onder de Geschriften ben ik de Veda.
    Wie zijn toevlucht neemt tot Mij en vast verankerd in vertrouwen in Mij handelt volgens Mijn Wetten, zal voorzeker Mij bereiken en verlost zijn van de keten van dood en (weder) geboorte. Ik zal hen dienen en alles wat Ik heb zal voor hen zijn.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES